Избор на училище за първокласник-Бургас

• 109 198
  • 799
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Да попитам аз за адресната регистрация нещо-кое точно се води адресна регистрация,това което е като адрес в ЛК ли? И ако да-за да докажа къде живея сега за да сменя адреса  в ЛК със сегашния ще трябва нова карта? Или не е така?

За да отразиш факта, че си си сменила постоянния адрес трябва да си извадиш нова лична карта.
Преди това обаче в Общината трябва да обявиш кой е новият ти адрес и да си вземеш удостоверение за постояне адрес.

А за споменатите критерии и аз не съм чувала нищо. Защо  работата на родителя в сферата на образованието да е предимство  newsm78 

# 301
rompecabezas,Ежка,благодаря.Аз лична карта няма да сменя,че я сменях по изборите,но удостоверение ще извадя,че догодина ще ми трябва за детската градина. Иначе засега за училището не са ми искали такова.

# 302
Има ли ги разписани някъде тези критерии, общовалидни ли са, или всяко училище си ги определя? Не съм чела цялата тема, извинявам се, ако дублирам въпрос/отговори...

# 303
  • Бургас
Има ги .Не знам точно кой ги определя критериите.

http://ouaprilov.org/wp-content/uploads/2009/04/%D0%A0%D0%B5%D0% … %81-2012-2013.pdf

# 304
Значи според последната точка , дори да си от друго населено място , трябва ти само (може и временно ) да си намериш работа в района на училището, може да поработиш там само докато мине приема на учениците  Wink Joy

# 305
Здравейте!
Имате ли отзиви от занималнята на "Бр. Миладинови"?
  bouquet

# 306
  • Бургас
Lady Marmalade детето ти там ли учи и при кой е на занималня

# 307
  • Den Haag
Здравейте  Hug, записвам се при вас Simple Smile. Сина ми е последна година в детската градина и от другия септември ще е в първи клас. Насочили сме се към "Братя Миладинови" мислех да подам молба във "Васил Априлов" но директорката изкара една карта и ни показа, че не сме в района на училището  Laughing. Но каза да подадем копие от акта за раждане и телефон за връзка, за всеки случай. Не знам дали има смисъл изобщо да подавам там  Rolling Eyes.

Знаете ли кои ще са учителките за първи клас 2013/2014г в "Братя Миладинови" и коя бихте ми препоръчали?

Също мисля от ноември да водя сина ми на плуване в "Братя Миладинови". Водели ли сте децата си там и какво ви е мнението за базата и за треньорите, кой бихте ми препоръчали?

Благодаря предварително   bouquet

# 308
Сина ми учи в "Бр.Миладинови" от 1-ви  до 3-ти клас. Това, което мога да кажа е, че изключително много натоварват децата. За занималнята.....ами не съм доволна - имам впечатления само от държавната, иначе има и частни занимални. Бяха събрани от всички първи класове по 3-4 деца. То и много зависи от учителката, която ще им я води, но две учителки минаха (едната излезе в майчинство) и двете не успяваха да въдворят ред и да привлекат вниманието на децата.
Моя съвет е който има първокласник, да го запише в най близкото до дома си училище. Все се налага да се прибере, пък било то и два/три пъти през учебната година - я са ги пуснали по-рано, я нещо е забравило да си вземе....

# 309
  • у дома
Ех, тези от Васил Априлов и те станаха специални  Tired Почти всички записани деца, които са първолаци тази година и които познавам, не са в района на училището...Силно е училището и чувам добри отзиви за директорката, ама май се спекулира с тези критерии.

# 310
  • Бургас
Чух добри отзиви за Елза Василева от ОУ"Васил Априлов". Някой има ли конкретни впечатления?

# 311
  • Бургас
Чух добри отзиви за Елза Василева от ОУ"Васил Априлов". Някой има ли конкретни впечатления?

И аз чух доста добри неща за нея, но разбрах, че паралелката й вече неофициално е запълнена.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 23:00 от Мaрия

# 312
  • Бургас
А  за другите учители - Мария Кирова, Мима Данева и Ангелина Тодорова, някой има ли информация дали са добри педагози.

# 313
Lady Marmalade детето ти там ли учи и при кой е на занималня

Да, Първи клас е. Занималнята води Дарина Косева, а класна е Янка Стойнова.

# 314
  • Бургас
Сигурно сте 1 б.Дъщеря ми е 1 г и също е при Дарина Косева на занималня.
Все още нямам кой знае какви впечатления-вчера за втори път я видях.Но честно казано още при първото ни виждане много ми хареса-излъчваше някакво спокойствие и топлота.Дъщеря ми също много я харесва.

Общи условия

Активация на акаунт