Избор на училище за първокласник-Бургас

• 111 233
  • 799
  •   1
Отговори
# 615
И моето момиче е прието по първо желание. Честито на всички    bouquet
Другата седмица - понеделник/вторник смятам да отида да я запиша.
Ками, Мария, входящ номер от училището ли се изисква? Входящ номер за какво ? - за записването ли?

# 616
  • Бургас
Didida на мен входящ номер не ми дадоха. Звъннах в училището да питам и ми обясниха, че сега приемат документите, а след това щели да изготвят списък със записаните деца и да отразят в системата. Ще изчакам до другата седмица и ако сина ми се води все още незаписан в профила си, ще отида на място да питам.

Скрит текст:
Миналия месец записвах малкия ми син в ДГ и там ситуацията беше същата. Не ми дадоха входящ номер и не отразиха веднага, че детето е записано, а чак след 2-3 дни в профила му се появи "Записано-ДА".

# 617
Честито на всички !
Скрит текст:
Миналия месец записвах малкия ми син в ДГ и там ситуацията беше същата. Не ми дадоха входящ номер и не отразиха веднага, че детето е записано, а чак след 2-3 дни в профила му се появи "Записано-ДА".
Скрит текст:
Зависи си от градината, миналата година в последния възможен ден отразиха записването, поне 3 пъти ходих да питам защо не е записано, тази година в новата градина очаквах същото но ме изненадаха само 1 час след като занесох документите беше отразено в системата

# 618
Признавам, не знам как стои точно въпроса със записването и отразяването в системата. Не съм ползвала електронна система за ДГ
Аз лично не съм ходила още, а и утре май няма да успея.
Обади ми се приятелка, която е записала детето днес. От нея всъщност знам, че нямало практика да се дават вх.номера, но пък тя си е взела след известно настояване.
На мен също ми е странно, че не дават номер. Все пак се входират документи и е логично да ги завеждат по някакъв начин си мисля.
Каква е гаранцията, че заявлението няма да "изчезне", как ще докажа, че съм записала детето, ако е един момент се окаже незаписано? Все пак всички сме хора, може и техническа грешка да се допусне.
И още нещо ми стана интересно сега разглеждайки сайта:
Защо в някои училища броя на класираните е по-голям от публикувания предварително брой свободни места?
Защо системата класира дете с имена "Тест Тест Тест" и ЕГН 101010**** . Ясно системата не разчита кое е име, кое просто текст, приема различни цифри за ЕГН и нормално има и деца с личен номер. Но за 10 дни, все някой човек трябваше да прочете тези списъци и тази бройка да се запълни с дете.

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 20:52 от Ками*

# 619
  • Бургас
И още нещо ми стана интересно сега разглеждайки сайта:
Защо в някои училища броя на класираните е по-голям от публикувания предварително брой свободни места?

И аз забелязах това. Специално за "Васил Априлов" бяха обявени 4 паралелки. На род.среща директорката каза, че нямат база за още една и ще останат4, но сега приетите деца са точно за 5 класа - 120 бр.

За входящите номера съм напълно съгласна, че трябва да ги има. Все пак оставяме оригиналното свидетелство за завършена ПГ и ако нещо се случи иди доказвай...

# 620
  • Бургас
Да,  и аз се учудих на тези 120 деца във "Васил Априлов". Но пък ако нямаше отпусната допълнителна паралелка броят на приетите без предимства (6т.) щеше да е съвсем малък. Днес си играх да ги броя и децата с 6т. са около 60. Всички останали ползват някакви предимства.
Аз пък се изненадах на СОУ "Иван Вазов". Защо има записани само 14 деца и 72 свободни места. Уж е в центъра, а да няма кандидати... newsm78

# 621
Васил Априлов, не помня колко бяха публикувани в сайта, но сега гледам
Свободни места: 120
Брой класирани деца: 120

Аз имах предвид това:

1. НБУ "Михаил Лъкатник"
Свободни места: 120
Брой класирани деца: 137

2.ОУ "Христо Ботев" - кв. Победа
Свободни места: 96
Брой класирани деца: 103

и т.н.

# 622
  • Бургас
За Априлов бяха обявени 96 места - 4 паралелки. Но наистина, ако не бяха отпуснали още една децата без предимство щяха да са малко. То само от предучилищната се заема един клас.
На НБУ "Михаил Лъкатник" и ОУ "Христо Ботев" изобщо не бях обърнала внимание. Наистина е странно как се е получило това. Нали не може паралелките да са с повече от 24 деца?

# 623
Интересни неща се откриват при разглеждане на системата Simple Smile ,
Аз от миналата година с истерията за яслите , и тази година за градините сравнявах, но сега седнах и поразгледах тази за първи клас, интересно е че само в 2 училища са запълнили бройката само през първите 30 минути( ОУ "Елин Пелин" и ОУ "Климент Охридски")
Ками сега погледнах и ОУ "Христо Ботев" - кв. Победа тези с 6 т са само 6 деца, означава вероятно че 97 да завършили там предучилищна  newsm78
За градините тези с некоректно подадени данни освобождават мястото за 2 класиране, вероятно и тук е така.

# 624
  • Бургас
Във "Васил Априлов" са приети деца, подали завление до 08:07:40 на 31/05.
т.е първите 2 мин 32сек. от началото на приемането на заявленията.
(говоря за тези с 6т., които всъщност са на опашката...Приети с 5 и 3 няма )

# 625
Хаха, вярно че в квартала всички са били в предучилищна там... виж аз пък това не видях Simple Smile
Но пък едва ли те там сами са се регистрирали  ... Като гледам и в колко часа са започнали, предполагам учителите са ги регистрирали подред всички. От там идва грешката, от един човек, който е вписвал всички данни Simple Smile така си го обяснявам

Но и аз не съм разглеждала много задълбочено, просто отворих едно две училища, за да видя за приятелски деца...

ОУ Васил Априлов са запълнени бройките за по-малко от 2 мин. и 40 сек.  Rolling Eyes ако правилно смятам

Да имат предвид кандидатстващите следващата година  Wink

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 22:20 от Ками*

# 626
Олеле вярно , пропуснала съм . По- интересно ми е има ли родители с неприети деца , дано няма такива , че с яслите и градините  беше голяма борба и не малко познати имаха проблеми.

# 627
Моля, ако някой има наблюдения относно базовото училище да ги сподели. Бях чула много хубави неща и детето ми е записано там в предучилищна група при г-жа. Мариана Николова  (за нея нищо не съм чувала), но напоследък чувам много негативни отзиви за училището. Казват ми, че предучилищната им подготовка била много добра, но в училище нещата стояли по друг начин. Така или иначе тази година (предучилищна) ще бъдем там, но не знам какво да правим догодина. Моля ви помогнете ми при избора.

# 628
  • Бургас
Момичета, започвам да се притеснявам леко .... Статуса на дъщеря ми е  все още НЕ, въпреки, че я записах в ОУ "Васил Априлов" още в четвъртък. При вас има ли промяна?

# 629
  • Бургас
И при ме още е "НЕ", също записан в четвъртък. Утре мисля да мина и да питам защо е така.

Редактирам се - статуса е променен на Записано - ДА, току що проверих.  Simple Smile В 18:30 днес си стоеше "Не" и бях отписала и този ден.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 23:33 от Мaрия

Общи условия

Активация на акаунт