За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 604
  • 721
  •   1
Отговори
# 135

Да,слагам само две,достатъчно е мисля.Винаги така го правя
Ето го и моя оризец със сладко от ягоди отгоре.

аааааааа дойдохме си на думата, със сладко  Flutter Flutter  Така и аз го ядвам  Peace
Може ние да сме изкривени, аз на 2л. слагам 2 с.л. подсладител /х6 =12 л. захар  Blush/

# 136
Да,слагам само две,достатъчно е мисля.Винаги така го правя
Ето го и моя оризец със сладко от ягоди отгоре.
аааааааа дойдохме си на думата, със сладко  Flutter Flutter  Така и аз го ядвам  Peace
Може ние да сме изкривени, аз на 2л. слагам 2 с.л. подсладител /х6 =12 л. захар  Blush/

Ох, пък аз ръся захар направо от буркана и опитвам - докато ми хареса. Според майка горчи от сладко. Blush

matze, никога не съм се сещала да го поднасям със сладко, обикновено покривам с един пръст канела отгоре, но ще опитам при следващо варене на ориз с мляко.  bouquet

# 137
  • забравих си мисълта...
Labrex и аз сипвам захарта направо от буркана и аз също го харесвам с канела, но не чак един пръст отгоре Simple Smile, а дъщеря ми го хапва със какао или със течен шоколад. Но виж с карамел бих го опитала, по карамела си падам доста Wink.

# 138
  • DE
Цитат
Цитат
Ох, пък аз ръся захар направо от буркана и опитвам - докато ми хареса. Според майка горчи от сладко. Blush

Аууууууу,хора,много сладко Шъ вЪ ФАнИ КАРИЕСА
Моят bowuu мъж все мръннка че много сладко му идвало,то моето било чак перверзно

# 139
  • на Земята
пак ще се допитам до вас,направих козуначни кифлички по рецепта от тук,от форума,станаха много добре,на сутринта бяха горе-долу,не както предния ден,до вечерта вече бяха сухи и твърди(през целия ден,от вечерта бяха в плик) и останалите 2-3 ги изхвърлих.спазвах стриктно рецептата,само че направих половин доза.случвало ли му се е на някой това и къде може да е проблема?

# 140
пак ще се допитам до вас,направих козуначни кифлички по рецепта от тук,от форума,станаха много добре,на сутринта бяха горе-долу,не както предния ден,до вечерта вече бяха сухи и твърди(през целия ден,от вечерта бяха в плик) и останалите 2-3 ги изхвърлих.спазвах стриктно рецептата,само че направих половин доза.случвало ли му се е на някой това и къде може да е проблема?
  Да,на мен ми се е случвало.....
  Май зависи от рецептата.
  Ти по каква рецепта си правила кифличките?

# 141
пак ще се допитам до вас,направих козуначни кифлички по рецепта от тук,от форума,станаха много добре,на сутринта бяха горе-долу,не както предния ден,до вечерта вече бяха сухи и твърди(през целия ден,от вечерта бяха в плик) и останалите 2-3 ги изхвърлих.
  Май зависи от рецептата.

Възможно е и да са печени повече, отколкото е нужно, тогава съхнат. Но, като ги врътнеш малко в микровълновата, стават като току-що опечени.

# 142
Пепчо, май имаш право, сега като прочетох по внимателно, може и два въпроса да са, може би Лурдес е бързала и затова така се е получило.

Embarassed Да,да, два отделни ми бяха въпросите, извинявам че съм ви подвела!  Praynig Hug
И аз си мисля, че 1 с.л. ориз за 200 мл мляко е малко, но! Защо не питах първо тук?! Crossing Arms Mr. Green

Благодаря на всички за отговорите!  bouquet

# 143
  • на Земята
  Май зависи от рецептата.
Невероятни козуначени кифлички

500 мл. прясно мляко
 2 яйца
 1 кубче прясна мая
 6 с.л. мед
 2 с.л. захар(непълни)
 8 с. л. олио
 1/2 ч.л. - сол
 около 1 кг. брашно( отива малко повече)

В половината затоплено мляко се слага маята, меда и захарта и се разбърква хубаво до разтваряне на всички продукти. След това се смесват всички останали продукти и разтворената мая, и с брашното се замесва меко тесто. Оставя се около 10 - 15 минути да втаса и отново се премесва. Разделя се на 8 топки. Всяка от топките една по една се разточва на кръг, нарязва се на 8 триъгълника, слага се плънка ( аз ползвах мармалад от сини сливи и конфитюр от кайсии) и се завиват кифлички, които се оставят в тава със хартия за печене, леко намазана с олио. Оставят се така малко да втасат.(Докато се направят всичките кифлички, първата тава почти е втасала.)Намазват се отгоре с разбит жълтък с капки олио и лъжичка прясно мляко.Нато втасат кифличките се пекат в предварително загрята фурна. Аз пекох на 185 190 градуса първо на вентилатор и долно и като се надуят само на вентилатор. Изпичат се много бързо.
 Веднага щом се извадят от фурната се намазват хубаво с масло или маргарин с помощта на четка и се поръсват със захар.
 Излязоха 3 тави кифлички или 64 блойки.

Получават се много вкусни, пухкави и мекички кифлички.

# 144
  • на Земята
Възможно е и да са печени повече, отколкото е нужно, тогава съхнат. Но, като ги врътнеш малко в микровълновата, стават като току-що опечени.

как не се сетих за МВ,ама то малко акъл да имаш,но на време да ти дойде.не мисля,че ги пекох повече,но ще го имам предвид,благодаря.

# 145
  • забравих си мисълта...

Kikitooo, аз бих ти предложила виенските кифлички на Natalina, чудесни са. Аз ги правя често и винаги двойна доза, защото една доза никога не стигат.

# 146
  • на Земята
Venetta,мнооого се зарадвах на рецептата,преди много ги обичах,ако ги и докарам,ще е повече от добре.Благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet

# 147
  • забравих си мисълта...
моля, kikitooo   bouquet

# 148

Kikitooo, аз бих ти предложила виенските кифлички на Natalina, чудесни са. Аз ги правя често и винаги двойна доза, защото една доза никога не стигат.
    Teзи пък при мен изсъхват много бързо......В началото са бижу,а вече на следващия ден са толкова сухи,все-едно са на по 1 седмица.... Confused

# 149
Имам сушени домати, но освен в боба и лещата, не знам къде другаде да ги използвам. Идеи?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт