За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
аз пък ще ви помоля за рецепта за кифлички с мармалад ... но нещо доста лесно ... незнам дали бих се справила с месенето.
До сега не съм месила , а много са ми се прияли Blush
До сега рових ... но ми изглеждат сложни за правене
  chef

Опитай тези на Селма:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg9432496#msg9432496

Много лесни, без мая, изпитани многократно. Селма,   bouquet

# 616
  • област Софийска
di_princesata, сигурно имаш предвид това
Покрив със сирене тип Крема на Наталина.

# 617
Това е, това е. Благодаря ти много.  bouquet Вземам химикалка да пиша.

# 618
Правих бял ганаш , кипнах сметаната, сложих шиколад бял и престоя в хладилника 3 часа и половина и сега не иска да се разбива на пухкав крем, бих го 25 мин и все е рядко?? newsm78

# 619
  • София
Здравейте мами - готвачки !!! Аз да питам - какво да направя на сина ми с манго ,  само на плод не го ще , а друго не ми идва на акъл , а и незнам дали може ????????? newsm78

Ако е по мек плода го третирай като най-обикновена праскова. Например мини го през блендера и с малко сметана и захар му го направи на крем (става и с изцедено кисело мляко и захар)

# 620
Охххх , незнам  , той е малък още , не съм му давала сметана , и желета не е ял , та ще го яде май с кисело мляко !!! Или ще го пробвам с бисквити и пудинг ........ щеше ми се да е нещо различно , че само едно и също му правя .... Благодаря за идеите на всички !!

# 621
Писи, аз го добавям в грис, в каши, в ядки, в каквото ти хрумне, с банан и кисело мляко ще е супер

# 622
мацки,колко време се бланшират корите за лазаня newsm78

# 623
  • София
Правих бял ганаш , кипнах сметаната, сложих шиколад бял и престоя в хладилника 3 часа и половина и сега не иска да се разбива на пухкав крем, бих го 25 мин и все е рядко?? newsm78
Не е трябвало да кипваш сметаната, а само да я загрееш. Шоколадът разтопи ли се преди да сложиш в хладилника?
При това положение разтвори един желатин и го сложи, после пак разбии - ако и така не стане, няма  да го бъде.

# 624
 smile3547 smile3547 smile3547
Здравейте от тукашния руски магазин си кипих  крупа кукурузная
кажете моля това грис ли е или брашно  и как се приготвя  на качамак
защото липсват указания

# 625
  • област Софийска
мацки,колко време се бланшират корите за лазаня newsm78
За около минута, колкото да омекнат.

# 626

smile3547 smile3547 smile3547
Здравейте от тукашния руски магазин си кипих  крупа кукурузная
кажете моля това грис ли е или брашно  и как се приготвя  на качамак
защото липсват указания
  Крупа е грис.
   Мука е брашно.
  Процедирай,както и с българския царевичен грис. Peace
  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1002.msg26788.html#msg26788

# 627
Не е трябвало да кипваш сметаната, а само да я загрееш. Шоколадът разтопи ли се преди да сложиш в хладилника?
При това положение разтвори един желатин и го сложи, после пак разбии - ако и така не стане, няма  да го бъде.
ами в рецептата така пишеше да се кипне, но аз видях,че грешката е в мен-бях купила две сметани-една на която пишеше за сладкарство и една която е нещо  като млечен крем за готвене на солени храни , видях че съм сбъркала сметаните...днес просто имах малко кофти случка и в бързината съм ги сменила-просто сложих и др. сметана и се сгъсти, но се загуби вкуса на шоколад, все пак ти благодаря много за съвета, ще го имам предвид за др. път Wink

# 628
di_princesata, сигурно имаш предвид това
Покрив със сирене тип Крема на Наталина.

Е страхотна рецепта.Изглежда лесни4ко.Много благодаря.Ще я пробвам тия дни Hug

# 629
Как правите макароните за закуска, аз сварявам после разтопявам масло или пръжвам олио и слагам върху макароните, после добавям сиренце, Правите ли нещо различно... newsm78
Хубав ден от мен   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт