За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Имам 2 хляба и се чудя какво да правя с тях . Ако може да ми предложите идея, ще съм ви много благодарна!   bouquet
*Мързелива баница
*Панирани филийки
*Ако е бял - да си направиш сухари,галета.

# 661
  • София
Може и мързелива пици да си направиш  Peace
Аз лично бих го замразила  Peace

Благодаря, Нана, ще се възползвам от съвета ти  Peace

# 662
Имам 2 хляба и се чудя какво да правя с тях . Ако може да ми предложите идея, ще съм ви много благодарна!   bouquet

Пица със стар хляб и кайма 

1/2 бял хляб без кората
250 г кайма
1 глава лук
100 г пушено сирене (кашкавал, сирене)
2 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. доматено пюре
магданоз
риган
 --------------------------------------------------------------------------------

Каймата се задушава с лука и с размитото в малко вода доматено пюре. В намазана тефлонова тава се нареждат филии хляб, отгоре задушената кайма и се запича. След това се нареждат колелца от пушеното сирене, поръсва се с риган и отново се запича. Прави се заливка от яйцата, прясното мляко и ситно нарязания магданоз, залива се и отново се запича още 10 минути (да покафенее).

# 663
 Praynig
 Вчера ви питах за рецепта за кифлички със сладко/мармалад
и от линковете, които ми дадохте най - апетитни ми се сториха тези на Пеп-чо ... и днес се пробвах .... но май не успях  Cry
намалих всички продукти на половина и вместо кубче мая, сложих суха.

Тестото мисля че стана...ама как да съм сигурна като за първи път месих  newsm78
Навих ги, намазах ги с яйце и отгоре сусам сложих - всичко по рецепта
 Като ги сложих във фураната обаче се напукаха и от там излезе сладкото .... къде съм сгрешила според вас?

# 664
  • София
Аз изобщо не съм веща в сладкарството и пекарството - обаче ми се струва, че е възможно просто брашното да е било мнооооооого калпаво.

# 665
TheNMaster, abet, ива, благодаря ви от сърце за бързите отговори!   bouquet  bouquet
Ще пробвам пицата - звучи ми вкусно .  Laughing
toniak, мога да ти предложа моята рецепта за козуначени кифлички- стават много вкусни, но ако изпусна тестото да превтаса или съм ги разтокала много тънко и те се пукат: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356542.15

# 666
Имам сравнително спешен въпрос - как да пека мазен хляб/милинки...В момента втасват и съм включила фурната само долу.Кога да включа и горе и на каква степен/градуси?

# 667
toniak, мога да ти предложа моята рецепта за козуначени кифлички- стават много вкусни, но ако изпусна тестото да превтаса или съм ги разтокала много тънко и те се пукат: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356542.15

ами в рецептата не пише, че трябва да се остави тестото да втаса .... за дебелината може би си права ... сега загледах снимките на Пеп-чо ... и май тънко съм разточила  newsm78

мерси за рецептата .. ако се престраша втори път да правя ще я пробвам  Peace

# 668
  • забравих си мисълта...
Praynig
 Вчера ви питах за рецепта за кифлички със сладко/мармалад
и от линковете, които ми дадохте най - апетитни ми се сториха тези на Пеп-чо ... и днес се пробвах .... но май не успях  Cry
намалих всички продукти на половина и вместо кубче мая, сложих суха.

Тестото мисля че стана...ама как да съм сигурна като за първи път месих  newsm78
Навих ги, намазах ги с яйце и отгоре сусам сложих - всичко по рецепта
 Като ги сложих във фураната обаче се напукаха и от там излезе сладкото .... къде съм сгрешила според вас?

Не знам как си ги разточила, може би е било тънко тестото на места или си сложила повече сладко или си ги притиснала много. По принцип трябва да оставиш малко място, за да може след като при затопляне сладкото се разшири, да има достатъчно място да не излиза от кифличките. Или поставяш сладкото, и загръщаш малко по широко, притискаш за да може да не излезе сладкото и пак навиваш. Не знам дали го обясних добре, но ако нещо не е ясно попитай отново ще се опитам да бъда по-ясна.

# 669
Имам сравнително спешен въпрос - как да пека мазен хляб/милинки...В момента втасват и съм включила фурната само долу.Кога да включа и горе и на каква степен/градуси?
Ами то си зависи от фурната...При различните фурни е различно....Аз пека на умерена фурна всичко(180 градуса примерно).

# 670
Venetta разбрах те. Може би това ми е грешката, защото аз не оставях въздух при сладкото ...  Embarassed а правех пакетче да не изтече и след това навивах. Ще знам вече. Мерси много  Hug

# 671
Ами то си зависи от фурната...При различните фурни е различно....Аз пека на умерена фурна всичко(180 градуса примерно).

Сложих си нещото,включих и горния реотан,сложих фолио отгоре...Проблемът ми е ,че ми става клисаво това като го пека почти винаги,но пък може да е от плънката  newsm78

# 672
Правили ли сте панировка на риба ,като в сместа за паниране има не бира ,а вино?Нямам бира и в този студ не ми се ходи до магазина.

# 673
Търся рецепта за закуски "кашкавалки ".  Praynig

# 674
  • Варна/Лондон
Как правите макароните за закуска, аз сварявам после разтопявам масло или пръжвам олио и слагам върху макароните, после добавям сиренце, Правите ли нещо различно... newsm78
Хубав ден от мен   bouquet.
Да си кажа и аз как правя макароните  Laughing Може пък някой да реши да пробва...
След като ги сваря и изплакна със студена вода ги прибавям към настърганото сирене и масълцето. Обърквам и посипвам обилно с зеленчуковата подправка за супи на Пикантина. Разбърквам хубаво да се овкусят и  готово Laughing Стават наистина страхотни! Мъжът ми беше скептичен, но сега и той и детето само така искат да им ги правя.
Това с запържените трохи задължително ще го пробвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт