НОЕМВРИЙСКИ дечица добрички, ръсят бисери и разсмиват всички

• 28 007
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мариянка стискам палци  Hug Hug Hug
Вале, честит имен ден!

Аз съм леко в криза, пред ревизия в офиса и с 2 деца, които си стоят вкъщи с баща им, който е в отпуск, понеже аз се сдърпах с майка му и сега той не ми говори - въх, кво изречение написах  Laughing

Хич не ми остава време да пиша, но пък гледам да намирам такова за четене.
Уф, някое от децата стана - отивам да проверя.
Айде лека нощи и Гале - на Никича никви среднощи будения  Hug

# 571
Честит имен ден, Вале! Много здраве и безброй усмивки!   bouquet

Мариянка, честито и от мен!  Hug Да минават по-бързо дните до 19-ти  Laughing и всичко ще е наред!  Hug

Жу, как е Стефчо, оздравя ли вече?

# 572
Марианче, страхотна новина, много се развълнувах! Имаш стиснати палци и от нас!  Flowers Four Leaf Clover

Валенсия, честит имен ден, здраве, много любов и късмет!
   bouquet

Дианче, много силен и тъжен разказ, все пак поне това детенце е имало късмета да попадне на добри родители! Прекланям се пред такива хора!
Ванилия, Дари също яде още каши. Мислех си, че сме само ние. Пристрастена е към кашата Страчатела на Милупа, която е с малки късчета шоколад. Може да си е хапнала добре и след малко се сеща за "каши колад" /каша с шоколад/. Винаги имаме големи запаси от такава каша в къщи, поне съм спокойна, че гладна няма да остане, ама незная доколко е полезно. Иначе други каши не уважава.
Аз подкупи не съм давала, но благодарности за добре свършена работа в частна или държавна болница, без значение – с удоволствие. Мисля, че в живота на човек има определени хора, които са изиграли огромно значение, като лекари, учители, по-опитни колеги и т.н., на които каквото и да дадеш, ти се струва нищожно малко. Но един хубав спомен, като картина, бижу или друго на тях бих дала винаги. Не че съм спец по поднасянията, де. Ще ви разкажа един гаф, които направих, в тази връзка.  Embarassed Имаме среща с лекар и сме му приготвили малка благодарност – плик с почерпка и малко пликче. Понеже теглих от картите в неделя, банкоматът ми ги изсипва в банкноти от 20 лв. и нямах възможност да ги уедря. Срещата се състоя, но не беше удобно да оставяме плика и отлагаме за следваща среща. Пред входа на болницата слагам големия плик в багажника и решавам да взема малкото пликче в дамската чанта. Но явно го хващам с отвора надолу, банкнотите се изсипват, в същия момент духва вятър, поема ги нагоре и ги завърта във въздуха, като по филмите. Всичкият народ пред болницата хуква да събира пари, включително и охраната, абе картинка голяма, а аз щях да припадна от срам. Винаги като се сетя за този момент ми става страшно смешно, защото си припомням всичките чуства и мисли, които изживях. 

Лека вечер!

# 573
Марианче честито и от мен! Чудесна новина!

При нас нищо ново,Ивчето засега е добре,повече от месец не е стъпвала в яслата,не иска и да чуе,свеки я гледа-не знам как ще свиква наново Thinking Пак заспиваме късно,но поне без хиляди уговорки. В тая връзка Гале стискам палци да ви отмине периода с неспането по-бързичко,че направо не те мисля така Rolling Eyes В колко ляга Ники по принцип?
Ивчето си мие сама зъбите и е много горда,с обличането и събличането също бива,даже памперса се опитва да си сменя,за гърне Rolling Eyes не иска и да чуе,за сметка на това,както беше лакома,имаше апетит и се хранеше самичка на годинка,сега не иска да  яде без заплахи и уговорки и задължително някой я храни.
Надрасках ви бързичко един отчето и от нас,ама като не ми остава време по-честичко да се включвам,та наведнъж Crazy
Жу ама и ти си се подредила в инфарктна ситуация Crazy Ще се справиш,а свеки на последно място я мисли Naughty

# 574
Здравейте милички...

И аз отдавна не съм писала, не остава време и да чета дори. На работа нямам нет, а вечер не мога да се добера до компютъра от децата Grinning
Много зле този месец работата...не че не го очаквах Grinning , дано вече се пораздвижат нещата.
Децата са добре слава богу, ходят на ясла и градина и им харесва дори.

Опитвахме се да махнем памперса на Гого, засега нямаме кой знае какъв успех. Успеха е че сутрин пиша на гърне и когато усети че е мокър хуква към гърнето и вика "Пииииш" Ама и в яслата на някой от госпожите хич не им се занимава и е още по трудно за мен. Не че ми е кой знае каква цел, мисля че ще се справим след месец, два... Mr. Green

Много е започнал да говори и другото което ми прави впечатление е че всичко разбира...в смисъл дори повече от батко си.... Не мога да го обясня добре, ама върви по напред от Христиан. Нищо лошо не искам да кажа за голямото си момче...дори госпожата в градината го похвали че е много умен. Всъщност се почука по главата и каза "тука има много" ама аз така го разбрах Mr. Green

Марианка
  Hug Hug Hug Praynig всичко ще е наред, спокойно. На мен с второто също ме караха да чакам 2 седмици, защото нищо още не се виждало. Аз си мисля че ние самите когато ни е за втори път, а и сравнително скоро след първия, усещаме много рано...знаем си какво чувстваме и как трябва да е...А лекарите ...те си знаят тяхната и ни тормозят да чакаме Grinning

Валенце, ще ти честитя на 14 май...не май а февруари де...( е разбира се ако не забравя и тогава) Да си жива и здрава и много щастлива Hug Хубаво е да има много поводи за празнуване...

# 575
Добро утро!

Дианче, нямам думи...просълзи ме ! искрено се радвам за това мило детенце и се възхищавам на приятелите ви   bouquet

Креми, много се радвам, че сте по-добре  Hug Възползвай се от присъствието на свеки и си почини хубаво  Peace То, и аз все се дърпах така, ама с днешна дата съм много благодарна, че със свекитата живеем в една къща  Crazy Толкова съм напрегната и изморена, че ми идва много добре в късните следобедни часове, когато децата са най-щури, само да дочувам как долу свекър ми буботи, а аз спокойно си шия гобленчето  Mr. Green Въобще не чувствам угризения  Whistling И аз съм човек, не робот  Laughing

И в темата за свекървите - Жу, хич не я мисли твоята  Stop Той пък Коце с майка си ли живее, че ти се сърди  Crossing Arms

Диди, такова нещо и аз не бих забравила никога  Laughing

Вики, всичко ще си дойде на мястото  Peace Хубавите неща стават бавно  Hug

Аз не съм давала подкупи. Не съм много сигурна дали, защото не ми се е налагало, или просто, защото не съм знаела как и на кого  Mr. Green
Но съм давала пари и други неща в знак на благодарност  Peace

Не успях да се регистрирам като земеделски производител  Confused Трябвало да се смени устройството на земята  Rolling Eyes Сега ще има да чакаме да дойдат, а смятахме да кандидатстваме по една програма...

И аз да дам бърз отчет за Лили  Hug Голямо прасенце е  Crazy Не спира да мели - всичко иска да вкуси, чак и ракия си близва  Sick - прави физиономия, но като я питаш дали и харесва, казва "Да!"  Crazy
Вечер продължава да броди из тъмните стаи, докато всички заспим и чак тогава заспива  Crazy Все едно ние сме децата, за които тя трябва да се погрижи, да се увери, че са добре завити, че са заспали и едва тогава заспива спокойно  Laughing В последните дни обаче е доста дива и вечер заспива , още докато подуши възглавничката  Laughing
Няма търпение да тръгне на градинка. Всеки ден това ми мърмори - как щяла да сложи раничката на гръбчето и ще отиде при децата да играе  Heart Eyes А като и кажа, че има още време дотогава, заявява, че ще сложи раничката и ще отиде с батко на училище , за да учи буквите  Crazy Не спира да мърмори - аз диктувам на Христо диктовка, а тя повтаря всяка дума след мен  Crazy Като чуе , че повтарям някоя дума два пъти, се обръща със строг поглед към батко си и му казва "Ба'ко, пиши!"  ooooh!
А , като пише по Математика, взима един лист, ляга на земята и започва да си драска и тя, като повтаря цифрите  Crazy Абе, ученолюбива се въди засега, ама да видим докога  Laughing 
За събличането/обличането - успешно се справя със събличането - вечер с батко си състезават кой по-бързо ще се съблече и ще си пусне дрехите в коша  Laughing После влизат сами в банята, докато ние вдигнем масата , за да си поиграят - понякога се изкъпват и сами, т.е баткото я къпе   Blush
За обличането - облича се, само потничетата я затрудняват, че там дупките са все едни и същи  Laughing А, нали я обличам със стари дрешки на Ицко, които в някои случаи са и големи, върви , върви, хоп - опъне панталона, ама точно като стар дядо  hahaha
Единственият проблем, който засега ми създава е, че не ми дава да я подстрижа  Rolling Eyes Иска дълга коса, милата ми  Confused Чудя се дали изобщо някога косичката и ще стане по-хубава  Rolling Eyes Много е рехава, а няма на кой да прилича такава  Rolling Eyes

Боянче, четох ти блога  Hug Дори исках да напиша коментар относно темата за аватара, но ми поиска регистрация, а нямах време  Laughing

Хубав ден, мили мои!

# 576
ЗдравеЙтееееееееееее, спахмееееееееееееее "3 пъти уРА, уРа, УРАААааааа"!!!  Hug
Ей съня колко неща прави, човек се чувтсва супер. Набързо стегнах младежа за ясла, изчистих, пуснах пералня, проветрявам и си пия кафенцето, гушкахме се с мъжо и сега го изпращам за работа....
Ники беше спокоен през цялата нощ, сутринта беше опикан и осран Simple Smile  Hug лелята каза, че много добре се хранел и била много доволна от него, слушкал много, вече не иска да си тръгва от яслата Simple Smile Доживях!!!  Peace Laughing
Сладурче  - защо не сте на ясла бе? Болни ли сте или не й се ходи само?
Роси - страхотно ми е да ти чета постовете, толкова са ми лежерни и спокойни, веднага ме пренасяш във вашия дом. Simple Smile Мерси. Целувки
Биси - радвам се че сте добре, вие с мъжо оправихте ли се? Нищо не каза....!  Flutter
 Flutter
Дианче - в последствие се върнах и прочетох разказа ти за осиновеното дете, в стомаха ми се образува пеперуда, настръхнах направо. Представям си каква е картинката на подобен празник за дете, което е нямало нищо до момента. Да е живо и здраво милинкото.

# 577
Галенце...още си кашляме за съжаление. От сиропа поне кашлицата ми от суха стана отхрачваща и се надявам скоро да премине. Мъжо пи и антибиотик и няма промяна... Благодаря че попита Hug Hug Hug

# 578
  • София
Аз съм болна и снощи обърнах едно греяно винце с черен пипер и лимон. Не се оправих, но поне ми стана весело.

За памперса на Митко - това дете ме шашна. Заспа без да съм му сложила памперс и пишка чак сутринта  Shocked . 4-5 пъти го питах през нощта дали му се пишка и той ми казваше "не". Тази вечер мисля пак да е така  Flutter
 За дневния памперс - той си казваше, но по 2-3-4 пъти се и напикаваше, а като се качихме в Зимевица това дете от раз спря да се напикава. Даже казва "пикам", а не "ако" като преди. Сега ще е случайност ако се напика и то защото не съм му обърнала внимание веднага.
 Навън излиза все още с памперс( и когато сме нагости). Докато е студено, мисля да е така.
Все още ака  гащите и не позволява никой да го доближава в този съкровен момент  Mr. Green

Роси сега остава да добавиш, че и сама се завива като легне да спи  Party
Дидига, успя ли да събереш всички пари? Да не би някой тайно да е прибрал двайсетачка  Sunglasses
Биси на мен ми е ставало кофти като се замисля, че второто ще се развива по-бързо от първото дете, защото баткото ще му помогне, но пък от друга страна, си викам - второто ще получи по-малко от моята грижа, за разлика от Митко... Макар че... то егати и грижата  Whistling Сигурно му е много скучно на Митака само с мен. Вече не е бебе и не мога да му смогна на игрите.

На брат ми колега си осиновил дете(към 4-5 годишно) и точно преди да го вземат им увеличават вноската по кредита за апартамента. А те хората купуват апартамент, като пресмятат, че това е на предела на възможностите им, за да могат да отгледат и детето все пак. На всичкото отгоре започнали и уволнения във фирмата, та семейството сума време живее на нокти, но все пак им дали детето де и се справят слава Богу.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 10:47 от skrech

# 579
Скреч, това всъщност съм го казвала доста отдавна  Laughing Да, сама се завива, дори се сърди, когато някой отива с нея към стаята, защото знае, че отива точно, за да се увери, че е завита  Laughing Тя, всъщност, се завива сама от съвсем мъничка - може би откъм годинката насам  Peace
Лили е изключително самостоятелна - не обича никой за нищо да и помага, само ако опита и прецени, че не може, тогава моли за помощ  Peace
Иначе се храни сама - дори си маже филийките сама, с лъжица разбира се, дроби си хлябче в чорбаливите манджи, мие си зъбките, мие си ръчичките със сапун, опитва се и тялото да си измие, но не успява много добре, ако щеш - семня си и памперса сама, като дори се бърше с кърпичка , стига да не е наакана  Laughing Ноо, този памперс, този памперс... ooooh! нямам идея как и кога  Sick
Бързо оздравяване  Hug

Гале, радвам се, че сте се наспали  Hug Дано се е приключило с тази криза на Никича  Hug

Биси, дечицата са различни , не осъждай така баткото, може просто да е по-прикрит  Wink Браво на Гого  Hug

Весе, сега се сещам за Стелка и изядената ябълка - хич не се учудвай  Peace В детската градина, в частност в присъствието на други деца, децата ни вършат недопустими за нас неща  Laughing И аз така се учудвах, когато ми кажеха, че Христо си е изял вафлата или сутляша, понеже вкъщи дори не ги вкусваше, но е факт, че се е случвало в ДГ. А неща, които вкъщи яде с охота, на градината е отказвал  Crazy И не мога да кажа, че просто се готвят по различен начин, просто защото майка ми много често е влизала в кухнята, т.е тя е приготвяла храната на децата  Laughing

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 11:17 от Rossalinda

# 580
  • София
Валенсия честит имен ден на патерици!

Марианче  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 581
  • от Луната
Роска, ти направо ме успокои с памперса. Мен най-ме е яд, че Михаела цяло лято беше без памперс и си казваше за пикането и понеже продължаваше да си ака в гащите и нищо не помогна и се скарах 2 пъти и отказа да си казва и за пикането, а вече беше застудяло и върнахме памперса като в продължение на седмица си се напикаваше стабилно. И ако съм до не я и я видя я преобуя, а ако имам някаква работа тя си стои мокра и не ми казва  Confused. Сега рядко да си каже, че и се пика, а всичко разбира защото обяснява " Мишка ака гащите, не хубаво, гънето ака се" hahaha но пак си ака и пика. И пнеже и моята свеки е психолог та ме съветва да не и се карам, че тя сама щяла да почне да си казва като започне да я е срам  Mr. Green. Ма моето дете не е от най-срамежливите освен пред батковците де  Mr. Green

# 582
  • Хасково
Здравейтеееее!!!!

Еййй много студ, много сняг, много мокро. Ходих да пращам едни писма, че взех да прекося центъра пеша (за да обиколя магазините в работно време Mr. Green) и съм цялата мокра cold

Марианка, мила, имаш стиснати палци и от мен! Всичко ще е наред Peace newsm10 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Роска, сигурно е така! Съгласна съм за манджите в градината. Май на много деца там им е по-вкусно Peace Обаче, аз питам Стела: "Мамо, ти ядеш ли ябълка в градинката?", а тя отговаря: "Неее (истерично), аз не обичам ябълки. Леля Х. лъже" Shocked Без да я подтиквам да казва лъже ли някой или не! Но аз и на нея не мога много да вярвам, де. Децата си фантазират често Peace Много, ама много ще се радвам, ако яде там плодове. Дори и нищо друго да не е яла Praynig

За самостоятелността на децата - Стела може сама много неща, но не иска, а и аз често и убивам желанието, като бързаме, или съм по-нервна. Ми често, се налага да я облека аз, вместо да я чакам 2 часа да олучи правилния крачол и отгоре на всички да се ядосва, ако не успява от първия път Crossing Arms

Уф треперят ми ръцете и много бъркам буквите.

Айде целувам ви!!! Heart Eyes

# 583
Ехо!

Симона беше почти пред ошамарване на обед - спи й се, а ме разиграва като маймуна. Crazy Хеле заспа.  Tired Много обичам да чета за дечицата ни, кой какво знае и умее.  Heart Eyes Браво на самостоятелните дечковци. Симона може да се храни сама, но й омръзва в един момент и ако не съм до нея да й бутам лъжиците в устата, ще си седи полугладна. Mr. Green С обличането и събличането сме под кривата круша. Хич я няма. Ама аз още недоумявам как успяват вашите малчовци сами да си пъхнят ръцете в ръкава на бодито. newsm78 Айде да мушнат главата, да, да нахлузят панталон, да...ама ръцете? Thinking Но със самостоятелното заиграване -  no Залепена е за мен като марка. Хленчи, ако се опитам да свърша някаква работа и гледам да я включвам някак си в ежедневните ми задължения - готвене, чистене, да превръщам всичко на игра, а това понякога отнем доста време и нерви...Когато сме навън, обаче, е напълно различна. Заиграва се с децата, не ме поглежда. Да се стопля вече, че изтрещехме. Crazy С папмерса сме ок, т.е. нямаме пампи през деня, само дето акито все още е само и единствено в него Crazy, но изчетох де що имаше тема по въпроса във форума, видях че е много често срещан проблем и решението - да не се насилват децата, всичко с времето си. Simple Smile Приказва, пее, танцува, много е забавна.  Heart Eyes Роска, и тя много иска да ходи на градинка. Grinning Само дето май няма ясна идея какво е това. Mr. Green Знае, че ще " ходи Монито с децата, Пациии, Дидиии, има добри лели, игаеме, пееме, четем книжки, мама и тати ходят на работа,..." Laughing И си стяга раницата и ме кара да й я слагам, отивала на градина. Laughing Да са ни здравички, прекрасни са. Hug

момичета, отивам да копая у фермата, че лошо. Mr. Green

# 584
Преди да тръгна към яслата да ви споделя и за мойто дИте малко бе.....  Embarassed Embarassed Embarassed
От доста месеци е само"той" сам да прави всичко, облича, обува, носи, отваря, сервира,отсервира,мие, и т.н.... всичко това с аопити и все по-чести попадения, но сме трудни с обличането -мъчи се, Не се завива сам вечер, иначе съм го виждала с очите си следобед докато се търкаля на двана да си се завива. Яде повечето време сам, аз дохранвам/
Държи всичко да прави, да чисти с прахосмукачката, да мие с парцала и да си изхвърля сам това от гърнето в тоалетната.
Много е сладък и умничък, нали си мое Simple Smile
Памперса определено го дразни, доста често си казва че има пиш или аки, ама кога оцелваме, кога не. За лятото трябва да сме без.
Бибата вече не я търси хич, от 7 дни 2 пъти само я споменава като предмет. и нищо. Успокои се малко от малко. Ама пусто, време си трябва, кой каквото иска да казва, б*си чудото .....
Хайде оставям ви.

Общи условия

Активация на акаунт