НОЕМВРИЙСКИ дечица добрички, ръсят бисери и разсмиват всички

• 28 006
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ditta, това е нож с две устриета. Нина е прекалено самостоятелна за моите разбирания. Хубаво - облича се сама, но това означава, че ако дадено нещо не я кефи, забрави да го облечеш. Обува ботишите/обувките, които тя иска. Ако не иска - не ввръзваме косата ( ходи като маймунче ). Съблича се сама за 5 секунди - облича се и за 5 мин и за час ( не дава никой да й помага ).
Скоро се върнахме на обикноменните пампита ( не гащите ), и не може сама да ги обува - за разлика от предишните  и е голяма драма.
Храни се сама - поради този факт - супите са рядкост. Има ли нож - ще яде и хляба с него.....

# 586
Не знам, Деска, Лили първо се научи блузки да облича, а с панталонките все още не винаги успява  Laughing

# 587
Ще ви разкажа един гаф, които направих, в тази връзка.  Embarassed
...
Диди, много ме разсмя с тази случка, представих си картинката  Joy
По този въпрос - подкуп никога не съм предлагала, но рекети се е случвало да плащам  Mr. Green Ако мога така да се изразя...  Laughing Както е писала Бояна, има случаи, когато не бих рискувала. А има и такива, в които, живота ми е показал, че постъпвам единствено глупаво, пренебрегвайки личния си интерес, заради едните принципи. Не е това най-ефективната мярка за справяне с корупцията  Mr. Green Но ако има и други начини за решение на даден проблем, разбира се, че първо ще се боря и ще разчитам на тях.  Т.е. не съм на мнение, че с пари всичко се купува. Ама, че объркано го написах  Crazy, но трябва да сте ме разбрали  Laughing
А жестовете на благодарност не ги включвам тук. Това е нещо съвсем различно.
И моята щерка яде още каши, най-често това й е вечерята. Да не кажа, че и голямата я подяжда понякога  Mr. Green, във връзка с питането на Ванилия, докога ще продължава това  hahaha
Междудругото, Елица от седмица е в някакъв период, в който сама си иска каша по n-пъти на ден  Crazy Предполагам и от къде е този засилен интерес. Едно стихче я впечатли, незнайно защо -"също като бебетата наши и прасенцата обичат каши" Joy И понеже се търкалят разни пластмасови и плюшени прасета вкъщи и като ги види, почва да ме дърпа за каша. Обаче, интересното е, че успявам да я залъжа и с някое друго плодово пюре или йогурт.  Rolling Eyes Казвам й, че това също е вкусна каша и тя е съгласна.  newsm78
За самостоятелността й не знам какво да пиша. Заиграва се сама сравнително дълго време, заспива сама, от това съм най-доволна  Crazy  Иначе хранене, обличане, събличане - прави опити, но не мога да кажа, че се справя, пък и явно няма кой знае какво желание. Май само пантофите си събува и обува сама.   Laughing Миене - абсурд да я оставя да се вихри, нямам нужда от наводнения  Crazy В някаква домакинска "помощ" също не се впуска, пък от прахосмукачката направо бяга на десета скорост  hahaha Единствено много обича да носи разни тенджери и да ги прибираме в хладилника. И понеже е много своенравна, решава, че аз въобще не трябва да се докосвам до тенджерата, затова обикновено й давам празни такива. Напоследък редовно си имаме по две-три-четири празни тенджерки и тигани, заредени в хладилника  hahaha

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 23:53 от арабела

# 588
Привет!
Роси, както си го описала изглежда, че отглеждането на второ дете е доста по-лесно.
Галакси, радвам се, че и при вас сънят се е пооправил малко. Аз от няколко дена давам на Дари чайчето на Хумана „Сладки сънища”, което е на гранулки и е от мащерка, липа, слез и маточина. През деня пък й давам чайче от лайка за стомахчето.
Скреч, много мило ми стана, че всички хора се включиха и ми носиха банкноти, но се оказа, че доста липсват – част от тях са си взели някои хора по думите на охраната, а друга част потегли по улицата надолу с голяма скорост.
Дари си мие зъбките с удоволствие сама /защото много обича пастата/. Май сама само си обува и събува пантофите, по-скоро само ги събува като се сгорещи. В последно време много трудно я преобличам, може би трябва да й давам да го прави сама, колкото и време да отнеме. Има някои нови дрешки, които не приема и изобщо не разрешава да й обличам. Обича да си боцка сама храна с виличка, рядко сама се храни с лъжица. Обикновено аз я храня, колкото може по-бързо, защото бързо губи интерес към храната /с изключение на шоколадовата каша/. Разнася из къщи едно столче-гърне и казва какво се прави вътре, но още е с памперс. Струва ми се, че вече е готова за опитите за премахване на памперса, ако изключим инатенето, което я е обладало в последно време. Много обича да се рови из хладилника и да прережда нещата. Обича и да почиства, но с четките, от прахосмукачката се страхуваше преди време, затова чистя след като я приспя. Обикновено ме следва по петите и не се заиграва, докато не съм до нея в стаята. Най ми е сладка в малкото моменти, в които се заиграва сама, държи си куклички или разни други човечета и им говори неща от своя малък житейски опит.
Да споделя с вас, че в последно време хит при нас е рисуването с шаблони. Преди време много обичаше да рисуваме заедно, аз рисувах нещо, тя добавяше очи, уста и т.н. После този интерес утихна. Сега има шаблончета на Дисни с героите на Мечо Пух, рисуваме, слагаме им очички, блузки, панталонки и други аксесоари, после ги оцветяваме и така няколко пъти на ден.

Лека вечер!

# 589
  • София
Добро утро, мили мои  Hug

Алчо пак е с ангина  smile3518.Ходих сутринта и рових градинката близо до нас за живовляк, но за жалост не открих.Има натрупан сняг, отдолу е замразено и изкарван едни зелени каши, не мога и да разбера какво е.Реших, че пролетта ще си насадя в сандъче на терсата, за да имам за спешни случаи.Маман още ни е на гости, та си останаха двамата у дома.

Диди, аз също се посмях на случката с парите, а на теб сигурно никак не ти е било смешно  Mr. Green.Кофти е, че има и хора, които са си взели, при условие, че е било ясно чии са.
Сещам се за една приятелка от Пловдив  Heart Eyes, която намери 800 лв, сгънати на пътя.Обадила се на мъжа и, а той щото си я познава и казал "бързо ги вземи и се отдалечи".Тя обаче само обикаляше да пита и търси на кого са, миришели и на гардероб и си представяше някой как ги е събирал, а сега ги е изгубил и колко ужасно се чувства.Та в крайна сметка ги даде в църквата, правиха някакъв ритуал за децата .Няма общо случката, не знам защо направих някаква връзка и откъде ми дойде  newsm78
Диди, ама рисува сама очи и уста ли???

Като ви слушам как обяснявате за децата си, лошо ми става.Далеч сме от махане на памперс, обличам го и го храня,че все бързаме нещо, приспивам го задължително  #Crazy.Но пък знае много песнички и се тръшка идеално  newsm47

Роска, стягате ли се за утре?И аз обичам много да те чета, разказваш леко и увлекателно, представям си нещата, все едно съм при вас  Heart Eyes.

Скреч, да не си подпукала пак греяното вино, къде си?

Биси, ще тръгнат нещата, ще видиш.Хората още са се свили зимно, сега като се запролетее и всички ще тръгнат за нови дрехи.А към баловете-съвсем  Peace.Оправяйте се  Hug
А сега това пак няма съвсем връзка, но може да ти помогне за рекламата.Братовчед ми като отвори нов салон в Русе, направи безплатно прическите на конкурса "Мис Русе" и непрекъснато му въртяха името в местната телевизия.После стана особено престижно да си правят косите при него и той взимаше страшни цифри за това, но пак беше претъпкано в салона му.

Весе, Стелката голяма интрига завъртя  Laughing, значи леличката лъже, а  Joy Joy Joy.А ако и правиш фрешове, пие ли ги.Ако много държиш, може така и да даваш плодове, после в някакви шерени чашки и сламки и така /аз нали съм по шаренкото  Embarassed/

Хайде, хубав ден и много усмивки  lovekiss lovekiss lovekiss

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 09:49 от talyyy

# 590
Добро утро, ТашHug

Диди, явно Ноемврийските дечица са художествени натури  Laughing Движенията на ръката при Лили са много координирани, повече от нормалното за тази възраст  Peace За справка - едно 2-годишно дете трябва да умее да прави гнездо. Лилия рисува перфектно риби, вече сме на етап люспи  Laughing Иначе тялото се оформя добре - по-широко в предната част, стеснено в задната, никога не забравя око и опашка . Преди няколко месеца баща и и нарисува прасе, тя нарисува почти същото след това  Crazy , а преди няколко дни нарисува конче по образец, нарисуван от леля и  Shocked Е, то не беше толкова сполучливо, тялото не беше добре оформено, но си имаше грива, дълга опашка и 4 крака  Laughing Мисля, че ви бях казвала, но не съм ви показвала снимки на нарисуваните от нея неща  Rolling Eyes Ще се опитам тези дни да намеря време и за това, за да не си мислите, че преувеличавам  Laughing
По отношение на това дали вторите деца се гледат по-лесно - да, мисля че е така  Peace Може би зависи до известна степен и до самото дете и от разликата във възрастта най-вероятно, но в нашия случай децата се занимават заедно, намират общ език, търсят се, неразделни са всъщност, помагат си, закрилят се, защитават се,...във всичко са заедно, което е голяма помощ за мен - няма нужда аз да вися непрекъснато до Лили и да изнемогвам, търсейки нерекъснато забавления за нея. Тя си ги има в лицето на Христо  Wink

Ох, Сашо пак се размрънка  Crossing Arms

Лек ден, мили мои!

# 591
Таш,  Hug Голям зор тая зима  ooooh!

Роси, много са ти добрички дечицата  Heart Eyes

Аз не бих рискувала с деца с малка разлика, защото или ще ударя джакпота и ще се гледат едно-друго, или ще съм каръка, чийто деца вечно са на кълбо, винаги делят нещо, а прозорците вкъщи са напукани от истеричните им крясъци.  Mr. Green Пък и сега хич не съм на вълна майчинство. Нека ми мине мерака за работа и след 10-тина години ако ми дойде музата ще си родя или ще си осиновим  още едно чедо Peace Напоследък да ви призная (после ще трия  Wink ) много ме блазни идеята с осиновяването. Ако след десетина години в БГ има още толкова много изоставени дечица въобще ще се замисля дали да забременявам  Thinking Не, че имах проблеми през бременността, но някак ми се вижда ... Абе звучи шантаво като го напиша, но към момента ми се вижда странно да създавам още деца при условие, че има толкова изоставени. По-скоро ми изглежда като задоволяване на егото - да се множим, да ми носят гените и т.н. То па едни гени - ум да ти зайде  Mr. Green Та ако все още разсъждавам така след време такива са ми бъдещите "творчески" планове  Grinning

# 592
Добро утро,
Леллеее от кога съм станала, а колко неща свърших, сега засядам и не мърдам от дивана - филми, ядене, мързелуване - до довечера, еми заслужих си го! Ники е на ясла, мъжо на работа, аз стегнах багажа и изчистих цялата къща, измих балкони, пода, хладилника изчистих и подредих всички шкафове, прибрах чинии, чаши и всичко е под конецЦ Simple Smile ЪхххЪЪЪ Simple Smile ко мислите вие, келеши с вас...  Mr. Green hahaha
Довечера пътуваме за СтЗ и неделя се връщаме вечерта.
Таш - съжалявам да чуя за диагнозата ви, това много често се случва да му се невиди.  Sick newsm78 Прегръдки за вас.
Роска - а за мен няма ли добро утро или само за Таш - много ревнувам ей така....  Crazy Embarassed
Хайде чао-бао и умната денес, че е петък.

# 593
  • София
Ей, Галакси, приятен път и не се отнасяй в тая Стара Загора, че ме дразниш като те няма  Mr. Green.Да ти стане хубава прическата и да си отспиш  Hug

Медхен,  не е никак шантаво Hug

Роси, пусни наистина снимки, страшно ми е интересно с рисуването  Peace.Между другото рисувахме заедно със Слави на Александър и се впечатлих /пак!/ колко са наблюдателни и двамата.Иска да му нарисувам Спортакус и аз блях, блях и накрая отворих в нета една снимка да видя как изглеждаше.А през това време Слави му го нарисувал, ама с очилата и шапката, мустачките такива стърчащи, като го видиш и разбираш кой е  Laughing

Жу, вие как сте, мила?Сдобрихте ли се с Коце /а с майка му  Wink?/

Оф, днес така ме мързи, добре че е петък.Сигурно и ще тръгна по-раничко, за да го водим при педката.Как да го накарам да ми показва доброволно гърлото си, правим какви ли не изпълнения, за да се смее, да е легнал назад, за да успея да видя нещо.

# 594
ЕлицеCrazy Толкова си шантава ... сигурно затова толкова много те обичам  Hug

Гале, как, бе душо!? Ей, ти една голяма прегръдка  Hug Hug Hug

Таш, бързо оздравяване на Алексчо  Hug
Готвим се, как не! Голямо тръпка, голямо нещо  Crazy За мен този РД е от изключително голямо значение - ставаме на 7години. Свързвам тази възраст със значим за по-нататъчното развитие на човек преход  Rolling Eyes Христо също усеща , че нещата са по-различни и направо е полудял, както казва госпожата му "Под пара е!"  Laughing Точно затова подаръкът му тази година е по-специален, поне за нас  Laughing
Днес пожела да почерпи децата от класа си с бонбони. Ние притурихме и сладки  Rolling Eyes Не знам защо, но някак голи ми се видяха тези бонбони  Crazy
След малко ще ходим за тортата и така...

Абе, те като цяло мъжете май са си по-наблюдателни от нас жените  Mr. Green Ще покажа снимките, стига да намеря време  Peace

# 595
  • Варна
Здравейте  Hug

Моля за бърз съвет  Wink

За обилна хрема и кихавици, какви капки да взема за малкия?

Пръскам със Стеримар, давам вит Ц и Осцилококцинум, но не виждам ефект.

# 596
Вале, моят лекар в редките случай когато се е налагало е изписвал Виброцил. Heart Eyes Капки, които не само отпушват нослето, но и лекуват носа, както и гърлото.
Таш, съжалявам, че мъникът отново се е сборил с гърлото.  Heart Eyes
Медхен, направо ме разби с тези приказки..., няма да коментирам защо, защото няма да бъда разбрана.... Confused Но е много благородно от твоя страна, дори да го мислиш това, без да си го направил - какво остава за другото... Hug Знаеш ли, че аз определено си зная за себе си, че не съм в състояние да давам още повече любов, сякаш сили нямам - не, че не искам. Струва ми се, че има предел на възможностите за раздаване на обич - това за мен, де... Crazy
Днес моят син не е получил валентинка, за разлика от други момчета и ми го сподели.... аз пък му казах, че явно момичетата, които го харесват са много срамежливи.... Grinning Ами ...все нещо трябва да кажа, нали?
Моята Лили ПЪК Laughingброи до пет Joy - вярно е!!!! И се съблича за 15 секунди! Grinning
Целувки на всички и бързо оздравяване! Heart Eyes Hug До скоро!

# 597
Привет!!
Целувки на сополанковците. Вале - Коризалия. Пробвай. При нас пресича сополите от раз. Hug

Гале, като чета как подреждаш и чистиш всеки ден срам ме Фаща. Embarassed Аз пък пуснах прахосмукачка. Което си е постижение. Mr. Green Весело изкарване в Загорето.

Айде да ви похваля и мойто гардже как рисува. Flutter Ето ви моя портрет. Flutter Mr. Green Каза, че рисувала мама.

Загивам в момента, в кйто им рисува краката. МНогоооо ми е сладко беееееееееееееее. Вижте имам си и обувки. Laughing А това в корема ми не е бебе. Naughty Това ми било пъпчето. Laughing

Целувки, че отлитам на кафе. Hug

# 598
  • София
Галке, ти мен ув'жаваш ли ме  Drunk ? Още се лекувам. Една чашка не помогна, Таш  Mr. Green

Митко преди малко се цапардоса в един ръб и му излезе голяма цицина, като изкуствена е чак.

В квартала отварят сладкарница. Говорих с шефа и той каза, че има нужда от персонал, поговорихме си, одобри ме на първо четене, каза да си оставя координатите и че ще отворят началото на февруари. Когато Коце отишъл да даде данните ми(защото мен ме нямаше в София) била някаква подшефка там и казала, че още е много рано за подаване на документи за работа. И сега 2 седмици по-късно вече сладкарницата е отворена  Crossing Arms . Значи тая уфсъ(единствената 4-буквена дума с 4 грешки  Mr. Green ) изобщо може да не е казала на баш шефа, че съм ходила  #2gunfire . Ама аз довечера ще отида на откриването, ще приближа шефа да изкажа поздравленията си и леко като на шега ще изкажа съжаление, че нямам честта да работя там. Добре съм го замислила, а  smile3508

Дитта, бременна си, а не казваш  Mr. Green . Така излиза от портрета  hahaha
 А моя Митко изобщо не рисува подобно на другите деца. Той рисува много ситно и в 1кв.см. може да драска много време. Не прави огромни кръгове, аситни нещица, като писане. След малко и аз ще снимам да покажа  newsm03 Не мой само Дита да се пъчи с произведения на изкуството  Laughing

P.p. Ето. Само така рисува Митко. Или прави крива с остри ръбове, все едно диаграма, но нея я нямам в наличност в момента.

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 14:36 от skrech

# 599
Дита, голяма си 'убавица  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт