Теглене на ипотечен кредит неща които трябва да знаем!

• 142 990
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Опитайте се да избегнете това изречение. Тази клауза ви обвързва кофти. При недобросъвестност на продавача, наистина може да иска представяне на този документ.
Какво значи юристите на банката да не признаят предварителния договор? Предполагам, че се презастраховат срещу представяне на фалшив предварителен договор на по-висока цена.
Това писмо не поражда никакъв ангажимент за банката, с пожелателен характер e и утре могат да ви откажат, че не харесват обезпечението. Евентуално, ако нещо се издъни, после можете за пропуснати ползи да ги гоните, ама слабо вероятно.

# 151
Ние имаме протокол, на който е взето решение, че всички апартаменти от блок еди кой си, че бъдат продадени. Обаче банката иска друг, в който да пише, че еди кой си апартамен от тоя блок, щв бъде продаден точно на нас. Засега дадохме това, което имаме, но не знам дали това ще се хареса на юристите на банката. От фирмата продавач пък обясниха, че няма как да издадат такова решение за всеки отделен апартамент. Ще видим какво ще стане.

# 152
krasimilo, a какъв е проблема да подпишете предварителен договор за покупко-продажба между вас и фирмата на конкретен апартамент.

# 153
КОТЕ, всъщност в предварителния договор вскичко детайлно е описано  - кой на кого точно кой апартамент продава. Но банката иска и протокол от общото събрание, в който е отразено решението
конкретния апартамент да бъде продаден на нас. Строителят си е написал  - взели сме решение да продадем цялата сграда на други лица (цитатът не е точен). Оттам нанатък защо банката иска всичко поименно идея си нямам. Бюрократи!  Confused

# 154
Би трябвало фирмата продавач лесно да издаде такъв документ, особено след като сте подписали предварителен.

Аз пак да попитам за ДСК - има ли някой взел кредит от тях без да ги споменава в предварителния?

# 155
Банално, но искам да се запиша да следя темата  Embarassed Embarassed
Чака ни такова ходене по мъките след около 6 месеца и искам да имам максимална информация "от извора"
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 156
Моите докумети явно вече ги разглеждат.
Обадиха ми се от банката - имат няколо въпроса към някои от тях. От една страна се успокоих, че се действа по въпроса, от друга - (понеже ме пристискат срокове) ми се струва,
че прекалено бавно са задействани, което най-вероятно е моя заблуда... защото съм чувала, че
се разглеждат от юристи, оценители, правят се справки, прехвърлят се от отдел в отдел ...

# 157
А колко време мина след подаването на пълния комплект документи (май в искането за кредит пишеше, че ги разглеждат до 10 дни след подаването)?
Искат ли допълнителни документи или само питат по предоставените?

# 158
При нас се обадиха за на осмия или деветия ден. Имаха въпрос към една от скиците - не била достатъчно детайлна и им дадохме друга. От кол-центъра на банка ДСК ми казаха, че срокът за
отговор от страна на  банката е 10 дни след подаване на последния документ. Не зная как ги броят тези 10 дни, само да не започнат броенето отначало ... Имам приятелка, която работи в друга банка, и  доста се смя на надеждите ми за само за 10-дневно чакане ... А и повечето ми познати твърдят, че банките рядко спазват сроковете ...
Реално има ли някой, който 10 дни след подаване на документите да е разбрал каква сума ще му отпуснат?

# 159
Страхотна тема, само където късно попаднах на нея.Ние гледахме за собствено жилище от средата на януари.Обиколихме ново старо докато не попаднаме на един апартамент тухла и решихме че е той.И така на 8 март се договорихме с продавачите и започнахме събиране на документи. За наша радост продавачите имаха подготвени част от документите, ние със съпруга ми си събрахме комплекта за два дни.В четвъртък дадохме всички документи в Уникредит Булбанк на кредитния ни инспектор.Спряхме се на промоцията им Първи дом.Надявам се да се задвижат нещата бързо и до края на месеца да сме одобрени и да може да се изслуша сделката пред нотариус.Срока ни за продажба в предварителния договор е 19 април. Ще пиша как протича разглеждането, има ли сме проблеми и срока за разглеждане и отпескане.

Успех на всички търсещи.

# 160
душки мили и аз съм се запретнала в търсене на апартамент у Варната  Shocked Голямо ходене по мъките си е.Първо се разочаровах от брокерите -как си слагат хиляди евра надценки на имотите и после ти се кЪлнЪт ,че не ти взимат комисион...и с искрено извинение към тези,които не го правят и си вършат работата наистина ,но това е друг въпрос (сори за off-a ноо не се сдържах)та по същество -мислим да теглим ипотечен от Уникредит ,понеже на приятеля ми му превеждат заплатата там но като сравнявам като цяло като ,че ли МКБ-то имат доста по добри условия newsm78.Има ли някой с ипотечен от МКБ и ако да кажете там как стоят нещата,отпускат ли лесно,за колко време ....
следя темата с интерес ...и успехчета на всички захванали се с тази бомащина Hug
дано всички в най-скоро време се сдобием с мечтания дом Praynig

# 161
Днес ми се обадиха - одобрена съм за ипотечния кредит, сумата е такава, каквато искахме (т.е. максимумът, който банката можеше да ни даде). Планираме до края на седмицата да изповядаме сделката пред нотариус. Не мога да повярвам, че почти приключихме с това занимание - събиране на документи и т.н. По рекламите изглежда толкова лесно - отиваш в кое да е клон  на коя да е банка, усмихваш се, банковата служителка ти се усмихва ... и кредитът ти е готов и единствената грижа, която ти остава е да избереш цвета на пердетата в кухнята.

# 162
Днес ми се обадиха - одобрена съм за ипотечния кредит, сумата е такава, каквато искахме (т.е. максимумът, който банката можеше да ни даде). Планираме до края на седмицата да изповядаме сделката пред нотариус. Не мога да повярвам, че почти приключихме с това занимание - събиране на документи и т.н. По рекламите изглежда толкова лесно - отиваш в кое да е клон  на коя да е банка, усмихваш се, банковата служителка ти се усмихва ... и кредитът ти е готов и единствената грижа, която ти остава е да избереш цвета на пердетата в кухнята.

Браво радвам се мила  Hug Включвай се от време на време в темата да помагаш на други хора, ако имат въпроси  Praynig Колко време  ви отне всичко от подаването до одобрението . И ако не е тайна, колко парички теглихте и с какви доходи, може и на лични  Simple Smile

# 163
  • Банкя
Поздравления krasimilo! Успешно изповядване на сделката! Peace Hug

Ако случайно някой си получава заплатата в ОББ и мисли да тегли ипотечен кредит, пуснали са промоция в момента с 7,5% лихва в евро.
Допълнително условие е и използването на услугата "Заплащане на битови сметки".

Тези условия са идеалната комбинация за мен и започвам все повече да се замислям да си рефинансирам кредита. Thinking

# 164
  • София
Днес ми се обадиха - одобрена съм за ипотечния кредит, сумата е такава, каквато искахме (т.е. максимумът, който банката можеше да ни даде). Планираме до края на седмицата да изповядаме сделката пред нотариус. Не мога да повярвам, че почти приключихме с това занимание - събиране на документи и т.н. По рекламите изглежда толкова лесно - отиваш в кое да е клон  на коя да е банка, усмихваш се, банковата служителка ти се усмихва ... и кредитът ти е готов и единствената грижа, която ти остава е да избереш цвета на пердетата в кухнята.

Joy,ей разсмя ме,ама си е така.

Цитат
сумата е такава, каквато искахме (т.е. максимумът, който банката можеше да ни даде).

krasimilo,да разбирам ли,че банката ви е отпуснала 80% от стойността на имота?
И ако не е тайна ,коя е банката ,която отпусна кредита?

Общи условия

Активация на акаунт