Теглене на ипотечен кредит неща които трябва да знаем!

• 142 985
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А някой има ли информация за Алианц? Там май ми е най-изгодно (застраховките са безплатни, нямат такса за предсрочно погасяване, нямат годишна такса за управление), но четох и чух лоши отзиви за тях - много се мотаят и послед отказват, правят ниски оценки ...

А застраховките в ДСК как варират като сума? Май това е банката, която отпуска в момента по-лесно кредити.
  Ние теглим кредит в момента от Алианц. Избрахме я основно заради липсата на такса предсрочно погасяване, плюс един от най-добрите ГПР за сумата и срока, който искаме както и безплатните застраховки. За съжаление малко след като предварително ни удобриха се закучиха нещата с един от документите, който трябвуаше да ни предостави купвача. Чакахме близо два месеца... и още го няма, но се разреши донякъде въпроса. Сега вече действаме за реалното отпускане на кредита, но останах неприятно изненадана за срока от един месец за отпускането му. Силно се надявам да стане по-скоро.
   А иначе последно доколкото си спомням, отпускат около 70 процента от ликвидационната стойност на имота. Нас това не ни притесняваше, защото теглим сравнително малка сума и влизаме. Но за апартаменто тухла 100 кв в Младост 4, реално излиза че могат да отпуснат около 49 хил евро. Пазарната оценка е към 80 хил евро, а ликвидационната към 70 хил евро.

# 136
Какво ще рече срок от 1 месец за отпускане? Това след одобрението ли е вече?

# 137
Какво ще рече срок от 1 месец за отпускане? Това след одобрението ли е вече?

Самия превод на паричките от банката към продавача стана за около 3-4 дни.
След като вече минахме на нотариус Peace

# 138
  • София
  Не това включва всичко след подаването на документите и искането за отпускане на кредит.

# 139
Един страничен въпрос - правите ли нотариална заверка на дата и подпис на предварителните договори?

# 140
Ние не заверявахме предварителния договор при нотариус.

# 141
  • София
  Предварителния договор го подписвахме само при адвокат. И преподписвахме....

# 142
  • София
Ние правихме нотариална заверка на предварителния договор, за мое спокойствие.

# 143
Изисквали ли са ви от ДСК да включите изрично, че кредитът е от ДСК (споменава се името на банката, а не просто с банков кредит) - нещо от рода на:
 Купувачът трябва да предостави на продавача удостоверение от "Банка ДСК" с поет ангажимент за разрешен кредит за закупуване на имота

# 144
При нас това е вписано в предварителния договор.

# 145
И какво става като ДСК не отпуснат кредит или след това си избереш друга банка. Продавачът може да се заяде, че няма такъв документ, а другите банки да не се съгласят да разглеждат документите.
Коректно ли е това искане на Банка ДСК?

# 146
  • София
Това изискване на ДСК е безсмислено, защото писмото за намерения касае преди всичко продавача, а не купувача. Банката би трябвало да защитава интересите на купувача, бидейки клиент на ДСК.
Какво отношение има ДСК с предварителния договор? Нали не ползвате финансиране на този етап от банката?

# 147
Не ползваме. Но ако искам да кандидатствам за кредит към тях, трябва да включа това като част от договора, иначе юристите на банката нямало да го признаят.
И за мен е безсмислено, по-скоро банката се опитва да ме обвърже, но при отказ за отпускане на кредит аз ще загубя капарото, защото продавачът може да изиска този документ, а и другите банки като видят ДСК едва ли ще ми приемат документите.

# 148
А на вас искаха ли ви протокол от общото събрание на фирмата,
в който се е вписано изрично, че е взето решение апартамент номер еди кой си
да се продаде на еди кое си лице?

# 149
Искат ми решение за продажба на имота, но не конкретно за лице.
И такова ли искат?

Общи условия

Активация на акаунт