Машина за хляб-24 част

• 60 274
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Леле,не бях влизала в темата от вчера,и като отворих що да видя най-напред-като ми се оцъклиха тия ми ти козунаци на Макс мама,направо свят ми се зави smile3517,толкова апетитни и подканящи,направо да ти проговорят. Peace
Браво на майсторката !   bouquet
Копирах си рецептата. Simple Smile
Полинка,много хубаво хлебче си изпекла Peace.
Меганс,питката ти е станала супер,и е с много интересна "оплетка"  bouquet
Отивам и аз да заредя машината,че да има хляб за закуска. bye

# 241
  • Географският център на България-Габрово
Искам друго да ви питам-момичета и момчета  Sunglasses...питката на Дес е чудна, сигурна съм и вкусна, но как да избегна яйцето, с което се маже отгоре преди изпичане да стане така кафяво, т.е. искам да е златисто-жълта коричката на питката..?

За да стане хубава лъщяща коричката отгоре на питата аз правя така.Жълтъкът го разбивам с малко олио и намазвам с четка отгоре.Фурната обаче отгоре не трябва да е много силна за да може да се изпече равномерно,а когато видиш,че отгоре се е опекло така както трябва и на теб ти харесва,сложи алуминиево фолио върху питата и продължавай да печеш на по слаб градус докато вече питата е готова.
Аз пекох на 200 градуса и малко ми се препече,но предпочитам да е така де.После завих с фолио и постоя още във фурната.

А и друго да споделя.Винаги когато ми втаса дадена питка и трябва да я намажа,при намазването леко я смачквам,то и при тази стана така Sad Как да мажа без да сплесквам?Аз мажа с ръка и много внимавам,мисля че с четка по ще я смачкам newsm78 Thinking Какво мислите?

Макс мама,радвам се че ти харесвамоята питка.А за козунаците аз мисля че няма да мога да им осигуря много топлина за втасване.АМа ще пробвам Crazy

Напротив четката е много мека и никога при мене не се получава вдлъбване било то на пита или козунак,когато ги мажа.От домашни потреби си вземи една силиконова четка точно за това и няма да имаш проблеми,а и не са скъпи.

# 242
Момичета, да ви попитам правите ли хляб на ускорените програми? Аз правих 2-3 пъти, но като се има в предвид, че хляба е само с бакпулвер нещо не ми допадна. Дали ако използвам на кратката програма мая, ще стигне времето за омесване и втасване?

# 243
  • София
Момичета, да ви попитам правите ли хляб на ускорените програми? Аз правих 2-3 пъти, но като се има в предвид, че хляба е само с бакпулвер нещо не ми допадна. Дали ако използвам на кратката програма мая, ще стигне времето за омесване и втасване?

Мдааа сега пък ако ти кажа, че едва ли има подходяща програма за хляб с бакпуловер (така наречената содена питка) едва ли ще ми повярваш. Щото тя содената питка не иска много месене, па няма и втасване и се пече по възможност наистина като питка, а не като хляб и т.н. и т.н. Та значи аз определено хляб с бакпуловер не правя въобще в машина.

# 244
  • Географският център на България-Габрово
г-жа Стихийно бедствие, ти си едно симпатично бедствие Crazy. Сладурана Hug.

Страхотни хлябове видях, пити, козунаците на max-mama newsm51! Чудесни резултати от всички! Тази тема осезаемо ни обогатява Peace.

Да си покажа и аз снощният хляб с мак:

Поли за пореден път не знам защо но снимката ти на хлебчето не ми се отваря.Но аз нали съм си инат отворих на цитат копнах си адресът и така видях твоето чудно хлебче.Вече така ще правя ако не ми излизат снимки,намерих идеалният начин за това.

# 245
  • Варна
Аз правих два пъти на бързата програма,при мен е 1ч и 10мин, но с мая,не с бакпулвер Peace На бързата програма количеството мая е повече и втасва идеално. При мен забелязвам само,че не се изпича добре от горе,т.е. не мога да си избирам цвят на коричката

# 246
 дядо хаджия, имах готова рецепта в книжката за бърз хляб и ползвах нея, та затова, не мисля и да я правя повече, ще ползвам с мая, пък да видим.Благодаря!

# 247
Момичета благодаря ви.
 newsm51Както писах по горе тестото е от рецептата на мах-мама без втасване.Докато слагах продуктите за хляба и се бъркаше я замесих на ръце...След това я оплетох по бързата процедура/има даден лик на стъпка по стъпка в темата за питките.Стеиси го е обяснила много добре/Моите топки излязоха по-малко 5 и един трик който вече ми върши доста добра работа.
Включвам фурната да готвя някакво ястие...и тавата с питката е отгоре покрита с памучна кърпа.Колкото и да е добре затворена фурната/крайщата на кърпата са до средата на стъкления прозорец на фурната/влиза топъл въздух и си втасва нормално.Като изпълни тавата,може и да я завъртите да става равномерно  намазвам,вадя ястието,пека и после доготвям.Върши прекрасна работа.
Малко оспамих ама дано ви помогна.

Мах мама няма ли да измислиш някакво лесно тесто и за козунаците,че голяма "плетня "е ама вкусна?

# 248
Здавейте,така ....да дам отчет за козунаците които се зарекох да пробвам и днес за поеден път.Така ,според мен поне на вид стана както и предишните пъти,на вкус също-вкусен е със страхотен аромат  мирише си на истински НООООО
Стои не така въздушен като купешките,има конци но недостатъчно с две думи ми прилича на сладка ароматизирана питка.Опеделено за момента ще спра да правя опити докато ми мине яда #Cussing out #Cussing out
Спазвах точно инструкциите ти макс мама,чак до педантичност но не е това което би ме задоволило като вкус.Не мога да разбера къде бъркам,явно има нещо което бъркам-но какво newsm78
Извинявам се че е нарязан но от бързане даго опитам станал ли е този път не се сетих да го снимам.
Ето няколко снимки:

# 249
  • Пловдив
Здравейте, вероятно сте обсъждали този въпрос, но не успях да намеря в предишните теми - при приготвянето на пълнозърнест хляб, в случай че решите да добавите семена, кога го правите? В началото ли или на по-късен етап отваряте машината? Под добавяне имам предвид в самия хляб да си има семчици, не питам за поръсване отгоре, преди изпичане.
Благодаря ви!  Hug

# 250
ditsan, първо се успокой и като мине малко време, опитай пак Peace. Ти с каква машинка беше? Аз миналата година правих козунак по една от рецептите на мах-мама и имам подробни записки, но съм с Аляска. Ако сметнеш, че мога да ти бъда от полза, свиркай Peace.

dunia53, опитай да си изчистиш кеша на браузъра /т.наречените бисквитки/. Най-вероятно от там идва проблема. В една друга тема бях помолена да пускам и линк за по-лесно. Не ми е проблем, ще го правя Peace.
Благодаря ти Hug!

Здравейте, вероятно сте обсъждали този въпрос, но не успях да намеря в предишните теми - при приготвянето на пълнозърнест хляб, в случай че решите да добавите семена, кога го правите? В началото ли или на по-късен етап отваряте машината? Под добавяне имам предвид в самия хляб да си има семчици, не питам за поръсване отгоре, преди изпичане.
Благодаря ви!  Hug

Независимо дали е пълнозърнест или друг хляб, семенца и други добавки се поставят след първото месене и почивката, т.е. преди второто месене, когато се чува и съпровождащ звуков сигнал Peace.

# 251
Аз пък си слагам ситните семена в началото.
ditsan , по същия начин се чувствам и аз по отношение на козунаците. Blush Козунакът ти има достолепен вид, но ти си знаеш към какво се стремиш. Ако това може да те утеши - аз и вид не мога да докарам hahaha

# 252
петушке, успокои ли се, душа Laughing?
Що не остави хлебчето в машината? Щеше да се опече и там. Личен опит Peace.

# 253
  • София
ditsan, да не би да си го пекла дълго вревме и да е изсъхнал? Козунакът трябва да е леко влажен и тогава има хубави конци.

# 254
polin_a , щот съм проста Embarassed Случвало ми се е хлябът да опре прозорчето и да спадне, но не така унизително като днес. Майка ми ме посъветва друг път да извадя, премеся със сода и тогава да пека. Остана леееко недопечен и мислих как да го прекарам - дали да го пека или пържа на филии и току цял ден си резвам от него, опитвайки го с надеждата, че е по-хубав от преди Mr. Green  Мъжът ми предлага да си вземем кокошки - и без това имаме голяма тераса.  newsm62

Общи условия

Активация на акаунт