Машина за хляб-24 част

  • 60 276
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Дес,благодаря   bouquet .Браво на теб,много красиво си завъртяла питката. Peace  bouquet А за козунаците,опитай с това тесто,много лесно се работи и с него.Днес козунаците са още по-вкусни.
Госпойца Димитрова ,няма да се притесняваш да прибавяш брашно.Това,че тестото е станало мааалко по-твърдо изобщо не му пречи.За намазването,аз мажа с жълтък+1 сл прясно мляко.Може и с белтък да намажеш,аз съм правила и така.Леко само го разбиваш с вилица и намазваш,но предпочитам жълтъка с прясното мляко.
Полин,хлебчето ти с мак и много хубавко  Peace .Аз никога не съм ползвала мак,има ли някакъв вкус така в хляба прибавен?

# 226
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Благодаря Макс-мама   bouquet, аз все добавям брашно,т.е. слагам повечко от предвиденото по рецептите в книжката,защото виждам,че му е малко...Гледам и през прозорчето ,докато се джурка, като ориентир са ми показаните от Ердинч на първа страница контейнерчета с тесто...
За следващия път ще знам...

Искам друго да ви питам-момичета и момчета  Sunglasses...питката на Дес е чудна, сигурна съм и вкусна, но как да избегна яйцето, с което се маже отгоре преди изпичане да стане така кафяво, т.е. искам да е златисто-жълта коричката на питката..?

И още нещо-според вас ,ако се маже само с разбит белтък, а не жълтък дали ще стане добре-не съм пробвала никога,но ако не е сполучливо да не рискувам изобщо...


За да стане хубава лъщяща коричката отгоре на питата аз правя така.Жълтъкът го разбивам с малко олио и намазвам с четка отгоре.Фурната обаче отгоре не трябва да е много силна за да може да се изпече равномерно,а когато видиш,че отгоре се е опекло така както трябва и на теб ти харесва,сложи алуминиево фолио върху питата и продължавай да печеш на по слаб градус докато вече питата е готова.

# 227
  • Мнения: 22 867

мах-мама, горната рецепта с 3 яйца и тая с 2 са една и съща нали, просто количествата продукти си увеличила? Добре че влизам в темата за хлебопечките (нищо, че нямам такава Grinning), та си намирам хубави рецепти, особено пък такива, дето не втасват по пет пъти! Grinning  bouquet

# 228
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Лабрекс,точно така.Всъщност,цялата рецепта е с 6 яйца и първият път исках на направя само един козунак,намалих на 2 яйца и пропорционално останалите  продуктите.Но,явно нещо не направих както трябва,та сега реших да направя половината доза.Не съм гледала оригиналната рецепта,по скоро прочетох отново обясненията на Гала и малко промених и накрая се получи това.Много съм доволна от резултата.Тестото оставих мааааалко по-меко от това,което обикновено правя за козунак и след като го извадих от машината беше еластично и много лесно за оформяне,сякаш е втасвало.

# 229
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Благодаря момичета   bouquet,утре-на поправителен, ще пробвам пак кифлички  Grinning

# 230
  • Мнения: 161
max-mama искам само да попитам мога ли според тед да направяя този кузак на програма за Френсики хляб но без да го вадя да го сплитам, Асамо да го намажа от горе и да го поръся със захар когато е нужно. Hug

# 231
  • Мнения: 534
max-mama за съвет, а и всички които сте правили питката с едно втасване. Та нямам тава 28 см Sad и висока 7-8. Имам един ринг 26 см, в него дали ще стане, имам и една друга тава но тя е 32 см и май ще много голяма. Към коя да се насоча момичета  Tired

# 232
  • Мнения: 2 126
Искам друго да ви питам-момичета и момчета  Sunglasses...питката на Дес е чудна, сигурна съм и вкусна, но как да избегна яйцето, с което се маже отгоре преди изпичане да стане така кафяво, т.е. искам да е златисто-жълта коричката на питката..?

За да стане хубава лъщяща коричката отгоре на питата аз правя така.Жълтъкът го разбивам с малко олио и намазвам с четка отгоре.Фурната обаче отгоре не трябва да е много силна за да може да се изпече равномерно,а когато видиш,че отгоре се е опекло така както трябва и на теб ти харесва,сложи алуминиево фолио върху питата и продължавай да печеш на по слаб градус докато вече питата е готова.
Аз пекох на 200 градуса и малко ми се препече,но предпочитам да е така де.После завих с фолио и постоя още във фурната.

А и друго да споделя.Винаги когато ми втаса дадена питка и трябва да я намажа,при намазването леко я смачквам,то и при тази стана така Sad Как да мажа без да сплесквам?Аз мажа с ръка и много внимавам,мисля че с четка по ще я смачкам newsm78 Thinking Какво мислите?

Макс мама,радвам се че ти харесвамоята питка.А за козунаците аз мисля че няма да мога да им осигуря много топлина за втасване.АМа ще пробвам Crazy

# 233
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama искам само да попитам мога ли според тед да направяя този кузак на програма за Френсики хляб но без да го вадя да го сплитам, Асамо да го намажа от горе и да го поръся със захар когато е нужно. Hug

Количеството тесто е много голямо за контейнерчето и ще тръгне да те търси по някое време.Ако искаш,направи тестото,после го извади,раздели го на две,сплети едната половина,а от другата направи кифлички.Няма друг вариант,според мен.

max-mama за съвет, а и всички които сте правили питката с едно втасване. Та нямам тава 28 см Sad и висока 7-8. Имам един ринг 26 см, в него дали ще стане, имам и една друга тава но тя е 32 см и май ще много голяма. Към коя да се насоча момичета  Tired


Използвай ринга,като от рецептата намали водата за маята на 40 мл.Сложи хартия за печене по стените на съда,която да излиза нагоре,че да задържи тестото.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 16:40 от max-mama

# 234
  • Мнения: 2 126
max-mama за съвет, а и всички които сте правили питката с едно втасване. Та нямам тава 28 см Sad и висока 7-8. Имам един ринг 26 см, в него дали ще стане, имам и една друга тава но тя е 32 см и май ще много голяма. Към коя да се насоча момичета  Tired
Според мен ще стане в по малката Peace

# 235
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Дес,ако намажеш тестото с 10 минути по-рано няма да имаш този проблем.От самото втасване тестото много омеква и така се получава.Аз не изчаквам толкова,но пък слагам тавата в не много загрята фурната,като в началото пека само отдолу(около 5-6-7 минути),за да си довтаса тестото и после включвам и горният реотан.А за козунаците,не им трябва много топлина,несъм се съобразявала с това никога.Когато ги правех в кухнята ми беше 22 градуса.

# 236
  • Мнения: 202
Страшно сте заразителни с майсторски приготвените хлебчета,питки,козунаци и кексчета.
Дес хубава питка
Поли майсторски прекрасно е хлебчето. Hug
И аз днес малко напазарих един куп различни брашна и почвам да ги пробвам.
Една питка по рецептата на мах мама   newsm51 /направо си е универсално тесто,както и да го завъртиш все става /но се пробвах по друг начин.
В другата тема за питките...май на Стеиси беше...ще проверя и ако греша ще се поправя.
Много лесно и вкусна стана.





И едно хлебче...май не му обърнах никакво внимание с айрян,брашно грахам,типово-горе долу по равни части и допълних марко с бяло при месенето+ 2 супени лъжици овесени трици и 1/2 кубче прясна мая.Изсипах всичко едно след друго и то взе,че стана.


Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 16:47 от megans

# 237
  • Добрич
  • Мнения: 6 223
Госпойца Димитрова и аз използвам алуминиево фолио, за да ми останат отгоре питките светли. Когато получа желания загар слагам фолио и продължавам с печенето. Така пека и блатовете за торти, кексове, козунаци и пр.

# 238
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мег,чудесен резултат.  bouquet
Алуминиево фолио слагам само,когато пека козунаци.Всичко останало пека на 180 градуса без да покривам.

# 239
  • Мнения: 9 785
Петя, Мег, max-mama, Hug!

За мака в хляба - не се усеща като вкус, а само при дъвчене. Но го слагам предимно за красота Laughing. Ако е отгоре, и да се запече, тогава предполагам, че ще се усети аромата му Peace.

Мег, страхотен рисунък на питката си докарала Peace. Това е майсторство Hug.

Общи условия

Активация на акаунт