Машина за хляб-24 част

• 60 261
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
polin_a, благодаря ти!   bouquet
Да се похваля че и аз си напазарувах пълнозърнести брашна от Кауфланд. Видях че нормалните им цени са около 1.40 лв. за кг., което си е доста прилично. Дано да поддържат наличност и след тази промоция.
Взех си и една метална скаричка да си редя хлебчетата. В тая връзка да питам тия скарички имат ли някаква роля или са си по скоро за фаца  Wink Подозирам че се оставя хляба на тях когато е топъл за да не се овлажнавя долната коричка, но дали е така? newsm78

# 256
polin_a , щот съм проста Embarassed Случвало ми се е хлябът да опре прозорчето и да спадне, но не така унизително като днес. Майка ми ме посъветва друг път да извадя, премеся със сода и тогава да пека. Остана леееко недопечен и мислих как да го прекарам - дали да го пека или пържа на филии и току цял ден си резвам от него, опитвайки го с надеждата, че е по-хубав от преди Mr. Green  Мъжът ми предлага да си вземем кокошки - и без това имаме голяма тераса.  newsm62

Joy Joy Joy
Искрено ме разсмя с тез кокошки и голямата тераса hahaha.
Това за содата, ми ...не знам newsm78. Но щом майка ти казва, сигурно е изпробвано. Просто не е трябвало да вадиш контейнера от машината. Но нищо де. И утре е ден. Ще направиш хубав хляб Peace. И теб да питам. С каква машинка си и каква е рецептата. Може нещо там да е калпаво.

Linkata, аз нямам такава скаричка. Слагам една хавлиена кърпа върху дървена дъска и завивам хляба. Образува се влага, но остава в кърпата.

# 257
Моята машинка е Зелмер. А съвета на мама е изпробван- винаги така правим питките-пърленки. След втасване на тестото, се премесва със щипка брашно и щипка сода, разстила се на тънко в тава, надупчва се с вилица и се мята в загрята фурна. Издържа с дни без да се промени - ако остане.
А рецептата е изпитана - всеки път нея правя.

# 258
  • София
пък аз да се оплача от моя Мулинекс 5003  #Cussing out....не,че той е виновен, а онзи,дето е блял,докато го е купувал, ама след повече от 6 месеца,като прочетох от тук, от там как други хора си месят хлебчето на програма месене и го пекат на другата програма, реших да не остана по-назад и да се пробвам. Е, добре,омеси се перфектен грахам с кисело мляко, втаса до горе и като тръгнах да пека на 14-та програма--печене-натискам, натискам онова копче да му задам 60 минути, а то пищи и не мърда от 10 минути.Е, отворих книжката, прочетох указанията...ами,така си е-пече на интервали от по 10 минути  #2gunfire #2gunfire И понеже фурната ми беше заета, падна голямо тичане през 10 минути до машината, за да я подсетя да продължи. Къде стигна,къде не навреме,вече не помнех и за кой път съм там и кой интервал от 10 минути трябва да бъде,та май го попрепекох малко. Та, това ли е начинът на печене в този модел или има "скрит ключ", който не съм изчела  newsm78

# 259
С моя кекс нищо не стана! Sad
Рецептата беше тази:
Шоколадов кекс
100 мл. Мляко
2 яйца
125 гр. Масло
120 гр. Захар
1 пак. Ванилова захар
250 гр. Брашно
½ пак. Суха мая
1 щипка сол
6 с.л. смляни бадеми
125 гр. Настърган шоколад

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

ама изгоря горкия.Аз още като го слагах се усъмних какъв ще е този кекс с мая,ама може и да има де....
В крайна сметка на програма за кекс го сложих и като започна да се пече,шоколада който беше в допир с контейнера изгоря и аз спрях програмата 7 минути преди края.До края щеше да стане голяма димка.
Бе ужас! #Crazy

# 260
  • София
пък аз да се оплача от моя Мулинекс 5003  #Cussing out....не,че той е виновен, а онзи,дето е блял,докато го е купувал, ама след повече от 6 месеца,като прочетох от тук, от там как други хора си месят хлебчето на програма месене и го пекат на другата програма, реших да не остана по-назад и да се пробвам. Е, добре,омеси се перфектен грахам с кисело мляко, втаса до горе и като тръгнах да пека на 14-та програма--печене-натискам, натискам онова копче да му задам 60 минути, а то пищи и не мърда от 10 минути.Е, отворих книжката, прочетох указанията...ами,така си е-пече на интервали от по 10 минути  #2gunfire #2gunfire И понеже фурната ми беше заета, падна голямо тичане през 10 минути до машината, за да я подсетя да продължи. Къде стигна,къде не навреме,вече не помнех и за кой път съм там и кой интервал от 10 минути трябва да бъде,та май го попрепекох малко. Та, това ли е начинът на печене в този модел или има "скрит ключ", който не съм изчела  newsm78

Аз съм на модел 5000 и нямам такива проблеми. Значи първо с левия бутон си избирам 14-та програма, след това с дясното бутончето под монитора дето е "+" си набирам необходимото време и после пък натискам бутона за старт с лампичката. Та така машинката си работи нормално.

# 261
  • София
пък аз да се оплача от моя Мулинекс 5003  #Cussing out....не,че той е виновен, а онзи,дето е блял,докато го е купувал, ама след повече от 6 месеца,като прочетох от тук, от там как други хора си месят хлебчето на програма месене и го пекат на другата програма, реших да не остана по-назад и да се пробвам. Е, добре,омеси се перфектен грахам с кисело мляко, втаса до горе и като тръгнах да пека на 14-та програма--печене-натискам, натискам онова копче да му задам 60 минути, а то пищи и не мърда от 10 минути.Е, отворих книжката, прочетох указанията...ами,така си е-пече на интервали от по 10 минути  #2gunfire #2gunfire И понеже фурната ми беше заета, падна голямо тичане през 10 минути до машината, за да я подсетя да продължи. Къде стигна,къде не навреме,вече не помнех и за кой път съм там и кой интервал от 10 минути трябва да бъде,та май го попрепекох малко. Та, това ли е начинът на печене в този модел или има "скрит ключ", който не съм изчела  newsm78

Аз съм на модел 5000 и нямам такива проблеми. Значи първо с левия бутон си избирам 14-та програма, след това с дясното бутончето под монитора дето е "+" си набирам необходимото време и после пък натискам бутона за старт с лампичката. Та така машинката си работи нормално.
Joy Joy Joy е, добре че е дядо хаджия, защото и аз вече половин година си притичвам през 10 минути. Изобщо като съм чела книжката в началото не съм обърнала внимание за друга възможност.

petya_z , ами не знам и на майка ми програмата за кекс е много дълга и пече 90 мин.  Shocked И от кекса и нищо не става. Сега и казах след час и половина да го пробва с клечка и да го вади и беше доволна.

# 262
  • София
лелееееее,колко съм зле  Embarassed Embarassed Embarassed #Crazy Ама и тия,дето са написали указанието на български, са си оставили ръцете! пък мойто се падна с чешки,полски, унгарски и нито един от говорените вкъщи,че да сравня #Cussing out  Дядо Хаджия ,   bouquet  Това с плюса и минуса си мислех,че е само за отложения старт-така си е,действа,сега го пробвах. Още веднъж,БЛАГОДАРЯ!

# 263
  • София

Joy Joy Joy е, добре че е дядо хаджия, защото и аз вече половин година си притичвам през 10 минути. Изобщо като съм чела книжката в началото не съм обърнала внимание за друга възможност.

petya_z , ами не знам и на майка ми програмата за кекс е много дълга и пече 90 мин.  Shocked И от кекса и нищо не става. Сега и казах след час и половина да го пробва с клечка и да го вади и беше доволна.

Ма добре де хора, за чий са ви тогава тия бутони с "+" и "-" на панела отдолу под дисплея. Ми ония другия в дясно малкия тоя дето е за вида на препичане, той според вас с каква цел е сложен.

Ми значи при ползване на програма 14, единствения бутон който не работи (т.е. не може да се ползва и априори е изключен) е теглото за хляба. Защо ? Ами защото при готовата програма какво задавате:

1. Номера на програмата - демек какво ще правим;
2. Какво е очакваното тегло - за да може програмата да настрои продължителността на печене - а при програмата само за печене вие това го правите ръчно;
3. Вида на препичане - за да може програмата да настрои температурата на печене - това го правите и при програмата за печене.

Да ви обърна внимание, че тия бутони ("+" и "-") пък работят и при другите програми от 1 до 11 и увеличават или намаляват времето за изпичане.

И моята програма за кексове е 1:25 минути. 15 минути меси па 1 час и 10 минути пече, ама да ви кажа честно ич ми не пречи да боцкам с клечката за зъби някъде около 40-тата минута на печене и ако кекса е готов, спирам програмата и приключвам с въпроса. Ако пък ми се играе още при настройването на програмата за кексовете с бутона "-" намалявам времето за печене, после нямам проблем да пусна програмата за печене допълнително.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 20:03 от дядо хаджия

# 264
Никога не е късно човек да научи нещо Wink.
Макар че ми е странна тая вашата програма. Моята машина си задава автоматично 1 час печене Thinking.

# 265
Aз сега сложих кекса с шоколада,но мнооого дълга тая мойта програма за кексове-2,50ч. Shocked Чудя се дали да не пусна само на печене сега. newsm78То го разбърка и сега нищо не прави... Rolling Eyes

# 266
Aз сега сложих кекса с шоколада,но мнооого дълга тая мойта програма за кексове-2,50ч. Shocked Чудя се дали да не пусна само на печене сега. newsm78То го разбърка и сега нищо не прави... Rolling Eyes

Веднъж правих на тази програма и не повторих. Безсмислено дълга е. Пускай печене. Няма какво да се бърка и да стои.

# 267
  • София

Веднъж правих на тази програма и не повторих. Безсмислено дълга е. Пускай печене. Няма какво да се бърка и да стои.

Аз подкрепям мнението на колегата Полина.  Laughing

# 268
Мерси! Hug
То има още час и нещо де,аз по-рано да бях попитала! Laughing За друг път ще знам! Peace

# 269
  • Бургас
Извинете за нахлуването, но ще помоля за съвет  Praynig Най-накрая се наканих да си купя и аз едно такова угояващо чудо, но се колебая между Аляска и Зелмер (не знам дали в магазините има различни модели на тези марки или са по един модел  newsm78Thinking Коя от двете бихте ме посъветвали да взема? В началото везните бяха наклонени към Аляската, заради наличието на програма за конфитюр, но след като четох, че след ползването на такава програма, машинките почти винаги сдават багажа, взех да се разколебавам и сега пак съм пред дилемата коя от двете да предпочета  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт