Машина за хляб-24 част

• 60 232
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
А ,тук направо си е хлябо питко козунакомания!
Денис прекрасен ти е козунака.Браво Hug
Ива и аз съм така...няма лесно да се предаваш.Я виж какви учители си имаме...да бъдем и ние добри ученици...
г-жа Стихиино...и аз съм на твоя хал...цяла седмица на диета и сега оплесках работата...
Ама всички тук са толкова мили отзивчиви и внимателни,че сърце ти дава да посегнеш към вкусотиите им приготвени с много любов и майсторлък. newsm51
Дуния честит имен ден.Със здраве да си носиш името и само вкусотии да приготвяш.

Още рано рано замесих още една питка/ама за синчето/ и чакам да отворят,че ми свърши прясното мляко...ще се пробвам на козунака...но в машинката като начало...кой знай каква сладка тухла ще сътворя?

# 301
Честито на всички именници! Живи и здрави и с много късмет!

Поздравления за козунака, Денис! Госпожа Стихийно, и аз поради същата причина взех машинката, но все ме влече да творя - повече раздавам и хвърлям, но не се отказвам. Blush

# 302
Благодаря ви за пхвалите  и милите думи за моя кузунак.Честит имендан на всички именици.Много зраве щастие и късмет.Безброи кулинарни и житеиски успехи  bouquet newsm68

# 303
ПОЧЕРПЕТЕ СЕ ЗА МОЯ ИМЕН ДЕН И ЗА МОЕ ЗДРАВЕ.  ДНЕС Е СВЕТИ АНТОНИЙ

dunia53 Честит Имен Ден

хайде няколко снимки и от мен  newsm78

# 304
Ердинч, страхотни хлебчета! newsm10 Може ли рецептата на първото? Най-добре на всички. newsm03

# 305
  • Варна
Привет, честито на имениците, да сте живи и здрави   bouquet
Днес реших да си посипя хлебчето със сусам, малко преди печене набързо намазах с малко мазнина повърхността и посипах сусам
Изпече се,но при обръщането се изсипаха доста от семената-въпреки всичко,останаха и по него..

Сега въпросът-когато обръщам хляба от контейнера и ми се смачква горната част, вероятно го вадя още топъл, макар че изчаквам 15мин след като е спряла машината ,и тогава вадя..
Някакъв трик има ли или и при вас така се случва?

След хлебчетата на Ердинч, малко грубо от моя страна да пусна снимка на моя хляб,но ще рискувам... Blush

# 306
Ето още ена питка от тази сутрин.
Сложих и отгоре повече сирене,че така я искат.
Парче няма,че не е удобно да я чупя.Тестото е уникално.
Чакам да се отпусне тестото за козунака в машината и ще го сплета и върна обратно...пък каквото стане.

Ердинч и Госпойца Димитрова...прекрасни са ви хлебчетата.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 10:23 от megans

# 307
мисля да правя тесто за пица намерих тази рецепта Продукти:
500гр.брашно

315мл прясно мляко

1 яйце

3с.л. зехтин

6гр мая

1ч.л сол

1с.л захар

Тегло: 750 гр

Въпроса ми е за маята имам такава на прах 7гр. дали е подходяща?

# 308
Iliqana,мисля че няма да имаш проблем с твоята мая.А и още повече тесто за пица ще правиш,нито ще искаш да ти бухва много,абе ще стане Peace

Честито на именниците днес! Hug
Госпойца Димитрова,много хубав хляб наистина,какво не му харесваш?

меганс,ти по кое тесто прави твоето изобретение?Успех с козунака.
Аз за моят миналата седмица (козунак) не ви споделих имам го и на снимка дори,оно сега да кажа.Изпълних всичко по рецептата на Пина,според мен си втаса много добре,извадих,сплетох и върнах обратно.Наду се но беше като тухличка и на вид и на консистенция Crazy На вкус беше добре,изяде се(на мен не ми допадна).И затова си мисля че дори и с машина козунакът не е лесна работа.Чета че макс мама предварително втасва маята,аз не го направих,щото си викам да е по лесният начин.А и наскоро имаше тук един въпрос за Yuva маята,която аз ползвам винаги, на опаковката и пише да не се смесва с захар и сол,ами как тогава да я забъркам за да сеактивира,само с брашно и вода ще стане ли?

Хубав ден на всички  bouquet

# 309
  • Географският център на България-Габрово
мисля да правя тесто за пица намерих тази рецепта Продукти:
500гр.брашно

315мл прясно мляко

1 яйце

3с.л. зехтин

6гр мая

1ч.л сол

1с.л захар

Тегло: 750 гр

Въпроса ми е за маята имам такава на прах 7гр. дали е подходяща?

Всякаква мая става действай смело.

# 310
  • Разград
dunia53,честит имен ден.Да си жива и здрава,много радост и късмет.

Мег,браво на теб,отново много хубава питка. Peace  bouquet
Госпойца Димитрова ,чудесно ти е хлебчето. Peace  bouquet Семена винаги падат,както и да се сложат.А за обръщането,аз слагам една кърпа върху решетката и като обърна контейнерчето,слагам единият ъгъл на кърпата върху ръката си и изтръсквам хляба,като го хващам с ръка.
Ердинч,винаги си бил перфектен. Peace
Дес,няма как маята да се активира,ако няма захар.Не гледай какво пише на опаковката,следвай си рецептата.

# 311
  • Балчик
Прекрасни творения, браво на всички.  bouquet

от мен днес един домашен хляб с яйца:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16973403
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16973418
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16973428

Тук се вижда колко е мекичък и пухкав:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16973438

Рецептата е тук:
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_17.html

# 312
Честит имен ден на всички празнуващи!

Джемма, много е хубав хляба, ще го пробвам утре.

Аз днес не бях на поправителен на козунака, но утре ще го правя. Направих кекс, за да съм сигурна, че ще има какво да се яде и хляб.

http://calgonit.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.460981.16971563

# 313
 dunia53, честит имен ден и от мен   bouquet
 Ердинч , както винаги страхотни хлябове правиш, megans , прекрасна питка си направила

Госпойца Димитрова , и твоето хлебче изглежда много вкусно, би ли споделила рецептата и кога го посипа със сусам?

Ето и днешният ми хляб с айран по рецепта на polina, снимала съм го от едната страна, защото другата като го извадих беше хлътнала, незнайно защо, но е много мекичък.

# 314
 iva51 по коя рецепта прави кекса че ми изглежда доста добре.
Макс мама козунака ми си беше добре и на вкус , днес се наложи да отида на работа за малко и като се върнах от козунака беше останало много малко за мен всички са хо харесали включително и аз.Но наистина ще обвам и аз да си го оплета следващия път

Общи условия

Активация на акаунт