Машина за хляб-24 част

  • 60 119
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 577
Искам да ви благодаря за рецептата  ``Питка с кис.мляко``/ и сиренце /.Стана супер,много е вкусна .Сгафих малко в завъртането,но следващия път ще се постарая повечко   bouquet

# 421
  • Мнения: 678
И аз така предположих,и оставих тестото да втаса.Всичко стана ОК,но защо част от кифличките се разляха и останаха сплескани?
На вкус са превъзходни Hug,благодаря за рецептата.

http://pepe.snimka.bg/cooking/kiflichki.464749.17008347

Ами за" разливането" по принцип има 2 причини- или недостатъчно брашно, или превтасване на изделието.
Как беше тестото, нормално ли се работеше с него, или лепнеше при оформянето. трябва да се преценява на момента и ако е необходимо да се добави още малко брашно, защото все пак яйцата са различни по големина, понякога белтъкът е по-течен, иоли млякото може да не е отмерено съвсем точно, така че отклонението в грамажа на течността дава и възможност за +- количество на брашното. Peace

Иначе , радвамс е че вкусът се е харесал. На мен са ми любимите кифлички и винаги стават, само веднъж да "усетиш" привилно консистенцията на тестото, после вече на око може да ги правиш.

Tестото си беще много хубаво,замесих го в машинката,извадих го без проблем,никак не залепна.Работеше се много лесно с него.Но и аз казвам на мъжо,че трябва практика с козуначено тесто.
Съжалявам,но мъжо още не се е върнал и не е опитал кифличките,та няма да останат.

# 422
  • София
  • Мнения: 8 495
Записвам се да следя,от вчера имам Мулинекс 2000 ...но ми се мярна някъде ,че не изпичала хубаво .Вярно ли е ? Някой може ли да сподели мнение...че аз направих само един експресен хляб снощи и като че ли не се изпече та го сложих на доизпичане,стана вкусен ама малко му беше твърда коричката ? От какво?Благодаря ви предварително.  chef

Аз съм с двайсет дневен стаж с този модел, та да ти кажа  Peace
Специално хляб пека на 3, 4 и 5 програма. Доволна съм, изпича се добре, но понеже горната коричка винаги остава бяла, 10 минути преди да свърши програмата включвам фурната. След, като извадя хляба от контейнерчето го слагам във фурната, за да се запече и горната коричка. Тоест да придобие изкусителен вид  Wink
Когато започне месенето на тестото го наблюдавй. Хвани му цаката на твърдост. В предните теми има показано как трябва да изглежда тестото при месене. Аз винаги добавям брашно, докато ми хареса как се върти вътре топката. Практика му е майката, не се отчайвай. Съвсем скоро и ти ще намериш верния начин за правенето на вкусен хляб.
Извади си от тук полезните съвети от майсторите и рецепти, които смяташ, че ще ви харесат. Няма значение, че машинките ни имат някои забележки, ще се пригодим към тях  Peace
Успех и да ви е сладко  Hug

Значи по принцип голямото стъкло на капака създава проблеми при моделите на Мулинекса за доброто изпичане. Обаче това се създава при по-голямите печива и особено тия които се "залепват" за капака. Затова не се подвеждайте да правите хляб от 1.5 кг нищо че обема на контейнера го позволява. И изобщо обем който излезе извън контейнера смятайте, че няма да се изпече добре.

Тук имаше съвет стъклото да се покрие с алуминиево фолио с лъскавата страна отвътре, за да отразява реотаните. Не съм го правил (аз съм с модел 5000) но си мисля, че би било свършило работа.

# 423
  • Мнения: 767
Искам да благодаря за рецептата на Джема за кифличките.  bouquet Да не остана и аз назад - взех, че ги спретнах и съм във възторг. smile3521
Обаче ми се напукаха при печенето, а в оригинала не е така Weary От това тесто със сигурност може да се сътвори и руло  или пита - и тази рецепта отива в графата ЛЮБИМИ.

# 424
  • Мнения: 678
Я сега споделете,тези които са спец по козуначените теста,къде грешим?
По принцип,са ни учили в училище,че кифличките се оформят на ръка т.е. вземаш топчица тесто,слагаш го на плота,оформяш с пръсти триъгълник,слагаш плънката и завиваш.ОК.,но аз съм виждала,че се разточва на кръг и се реже на триъгълници и т.н.Къде е истината?
Според мен се напукват,защото са много тънко разточени.

# 425
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Я сега споделете,тези които са спец по козуначените теста,къде грешим?
По принцип,са ни учили в училище,че кифличките се оформят на ръка т.е. вземаш топчица тесто,слагаш го на плота,оформяш с пръсти триъгълник,слагаш плънката и завиваш.ОК.,но аз съм виждала,че се разточва на кръг и се реже на триъгълници и т.н.Къде е истината?
Според мен се напукват,защото са много тънко разточени.


То така парче по парче много време ще отнеме,аз действам с кръга.
Истината е навсякъде,кой както реши така си оформя,така мисля.

Петушка,супер си,както и кифличките  Peace .Ще стане работата.Я,какви неща започна да правиш,браво на теб.  bouquet
Пепито,и твоите кифлички са си много добре. Peace Хапвайте и не му мислете много-много.  bouquet

# 426
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Хайде и от мен два бързи козунака





Малко изпуснах втасването(и личи на снимката),че и торта правехме с малчо.
Ако не ме изгонят от вкъщи с козунаците под мишница,скоро пак ще ги направя,че се ядосах на себе си.

# 427
  • Мнения: 767
max mama ,  благодаря за хубавите думи  love001  Козунаците ти са вълшебни! Ама много ги обичате май? Hug

# 428
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Я сега споделете,тези които са спец по козуначените теста,къде грешим?
По принцип,са ни учили в училище,че кифличките се оформят на ръка т.е. вземаш топчица тесто,слагаш го на плота,оформяш с пръсти триъгълник,слагаш плънката и завиваш.ОК.,но аз съм виждала,че се разточва на кръг и се реже на триъгълници и т.н.Къде е истината?
Според мен се напукват,защото са много тънко разточени.


Професионалистите не точат кръгове и не режат никакви триъгълници.  Peace
И аз правя така, както съм учила в училище- разделям тестото на толкова топки, колкото кифлички искам и всяко топче разточвам по специфичен начин, понякога и с ръка го оформям само.

# 429
Здравейте !
Някой ползва ли Мулинекс OW-6000! Имам въпросчета, а и ще се радвам взаимно да си помагаме!

# 430
  • Мнения: 202
Петито"разляни","сплескани"...много вкусни кифлички
Петушка...прекрасен и вкусен резултат и при теб
Мах мама  smile3508
оле...вземай козунаците и децата/само осигури шейната и елените,че тука много я закъсъхме с превоза/и приемам ароматни,козуначени гости...материал имам докато се стопи снега...Браво Hug

# 431
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Здравейте!

Като гледам как сръчно месите се чудя какво да правя по- напред, питка, козунак, хляб или кифли? Всичко изглежда много апетитно.

Искам да попитам по коя рецепта правите питката цвете?
Моята в момента се пече. Импровизирах, както винаги и между пластовете вместо с яйце я мазах с олио и сложих извара. Само, че изглежда тестото ми е било много, защото напълни тавата на печката от край до край, при което първия ред "цветни листчета"  се заоблиха, защото опряха в стеничките. Използвах за тестото основната рецепта от книжката на Мулинекс 5000 - най-голямата доза.

# 432
  • София
  • Мнения: 8 495
Здравейте !
Някой ползва ли Мулинекс OW-6000! Имам въпросчета, а и ще се радвам взаимно да си помагаме!


Това все пак е нов модел та може и да не е разпространен много.
Задай си все пак въпроса, и ако може би ли написала какви програми има, чета че са станали вече 19. И това електронно програмиране ще рече, че сам може да си настройваш програми - така ли ?

# 433
  • Мнения: 202
А Джема още един урок...мерси...ако кажеш и един "специфичен начин"   newsm78 ще си подобрим качеството.

# 434
  • Мнения: 125
Записвам се да следя,от вчера имам Мулинекс 2000 ...но ми се мярна някъде ,че не изпичала хубаво .Вярно ли е ? Някой може ли да сподели мнение...че аз направих само един експресен хляб снощи и като че ли не се изпече та го сложих на до-изпичане,стана вкусен ама малко му беше твърда коричката ? От какво?Благодаря ви предварително.  chef
Аз съм с такава машина  Peace
Много се разстроих, когато мъже ми я донесе, но премълчах и се направих, че мнооого се зарадвах  Embarassed Mr. Green
От 3 седмици не купуваме хляб, пека през ден, а понякога на ден по 2 пъти  Embarassedи става страхотен хляб. До сега провали нямам. Правя основна рецепта на първа програма, наистина горе не изпича , но преди да почне да пече намазвам с жълтък и поръсвам със сусам и така става по добре. http://www.album.bg/dimichka/images/20589965/
 Правих няколко пъти експресен хляб, но не ми хареса особено,защото и да го намажеш с жълтък после не се вижда, но като бързам понякога, става.
 А и друго, винаги слагам да пече на по припечена коричка иначе съвсем бял остава. 
Пробвах да сложа под капака фолио, но не забеляза да става по припечен отгоре  newsm78
 
Два пъти пробвах да правя кекс - еми не става отгоре остава суров, направо тесто.
 
А сега и аз да се похваля с козуначени кифлички на Джемма   bouquet 
http://www.album.bg/dimichka/images/20896842/
http://www.album.bg/dimichka/images/20896762/
 Но друг път и аз ще добавя повече брашно, че и моите се разляха. Но на вкус страхотни и такива пухкави

Общи условия

Активация на акаунт