Машина за хляб-24 част

• 60 139
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Аз нали се "записах"  във вашите редици и ето ме с въпросите.

Както казах имам Мулинекс 5003. Въпроса ми е имали "звуков сигнал" за добавяне на маслини и ядки и други подобни? И кога да го чакам? Става въпрос след колко време след пускане, че нещо не мога да разберя колко меси,после колко почива и после пак меси.

И другиями въпрос е сега истива първия  ми хляб,незнам какъв е станал, но да попитам препоръчайте ми някоя рецепта, да не е много сложна, на и да е по-различна от белия хляб. Знам, че има много, но някоя катоза начинаеща.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 09:17 от pepa_ilkova

# 646
  • Варна
Привет...може ли един новобрански въпрос-едно кубче жива мая на колко пакетчета суха се равнява?

# 647
На пакетчето на мая Доктор Йоткер пише, че е за 500гр. брашно,ако това ще ти помогне. Изчакай по-добре майсторките да ти кажат.

# 648
Жу, като гледам една леля на снимките как се радва, явно много си впечатлила всички, браво Hug!

Поздравления за всички, които показвате тук чудесните си произведения и споделяте опита си - Мег, мах-мама, Джема, дядо хаджия и всички, които не мога да спомена, но се справят чудесно Hug!
Аз напоследък нямам настроение за снимки, затова се радвам на вашите Peace.

...Както казах имам Мулинекс 5003. Въпроса ми е имали "звуков сигнал" за добавяне на маслини и ядки и други подобни? И кога да го чакам? Става въпрос след колко време след пускане, че нещо не мога да разберя колко меси,после колко почива и после пак меси...

Като спре първото месене, има почивка, която може да бъде с различно времетраене при различните програми и машини. След тази почивка започва пак месене, което в началото е придружено със звуков сигнал. Тогава е момента да прибавиш каквото си решила Peace.

Брадата, можеш да погледнеш в темата за рецептите няколко страници преди края и, където съм публикувала няколко рецепти. Всичките съм ги изпробвала в Аляската Peace.

...-едно кубче жива мая на колко пакетчета суха се равнява?

Ако е за хляб - 1 кубче го деля на четири и правя четири хляба. Ако е за пита или друго - най-често се използва едно цяло кубче.

# 649
  • София
pepa_ilkova, "най-хубавото" на книжката на този модел е,че никъде не е отбелязано коя операция колко продължава. Аз седях с химикалката над таймера и си записвах,да не се чудя после кога е второто премесване,последно втасване и т.н.понеже в началото се случи да извадя бъркалките преди второ премесване  #Cussing out Семената ги прибавям още в началото-ако искаш,пробвай така,докато си засечеш времето до звуковия сигнал. newsm78

# 650
Ето да се похваля и аз със вчерашния си хляб

Направих го по рецептата за тутманик на касиер, като малко намалих количеството на продуктите и най-вече мазнината. Стана много вкусен хляб. Даже имаше конци. Блгодаря на Дядо Хаджия за идеята.
Бу за това писах че тове е един недостатък. Хубавото е че слагам неща направо от хладилника. Лошото че като бързам ми удължва програмата.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 11:07 от Nasi_77

# 651

Извинявам се, но този линк ме праща в моите албуми newsm78

# 652
# 653
И мен този линк ме прати в моя албум, не знам защо така става

# 654
Може ли рецептата на макс мама за питката, която в последно време правите тук.

# 655
Joy  Що така ?

потребител:barboranova
 Парола:
000000

# 656
  • Разград
Може ли рецептата на макс мама за питката, която в последно време правите тук.

Честита машинка,само красиви и вкусни произведения ти пожелавам.  bouquet Чудесно ти е първото хлебче. Peace
Ето рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239

Наси,браво,много вкусно изглежда. Peace  bouquet

# 657
Жу, прекрасен алигатор си спретнала smile3501 Изглежда и вкусни нещица е похапнал smile3503

pepa_ilkova, честито ти първо сполучливо хлебче smile3525

Nasi_77 newsm10

# 658
  • София

Този линк води към вход за регистрация. Ако искате да ни насочите към някой определна албум или снимка моля ви вземете линковете, които се повявяват в дясно на снимката.

# 659
Дядо Хаджия,заядлив ли си или аз грешно те разбирам?
Дала съм  потребител и парола.
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Общи условия

Активация на акаунт