Отговори
# 30
Веси, сигурно има някакви лекарства, с които да се реши проблема! Стоскам палци всичко да е наред!  Praynig

# 31
Мацки,тръгвам,въпреки че кръвно днес нямам.Винаги е така като тръгна за док. Confused Но нека отида все пак. Flutter

# 32
Останах много разочарована от докторката си и след този преглед ми се иска да спра да ходя при нея и да потърся друг.До сега винаги съм била много доволна и с първата си бременност,но май от скоро е взела доста да цепи косъма на две.Първо не можах да докажа със нищо,че имах три дена високо кръвно.Сега ми го мериха и показа 125/80 ! А три поредни дена беше 155/90 ! Каза ми,че главоболието може да е от ниско кръвно също,а не от високо.Да,но аз не съм вчерашна.Знам как се чувствам при високо и как при ниско.След това и дадох описанието от професора,при който ходих на фетална морфология.Изришно той ми каза,че ме иска във 22 седмица отново,защото съм имала с първата си бременност гестоза и това си е основателна причина да ми се даде направление.Да,но днес моята докторка ми отказа под предтекст,че всичко е наред при първата фетална и нали затова ме следи и тя и ще разбере ако съм с гестоза или не.Накара ме да си платя таксата от 10 евро за тримесечието,а по принцип при бременните при нас (Германия) се освобождаваш от тази такса.И за капак на всичко ми се накара,че съм вече +3.Знам,че съм стартирала с наднормено тегло,но точно от това нямах нужда в момента.До пети месец не бивало да качвам и килограм,защото с повече килограми.И ми каза да отида да специалист-диетолог,който да ми изготви диета и да ми даде съвети за храненето.
Погледна ме и на видеозон за има няма две минути и не каза нищо,освен,че всичко е ок.Пълна претупвация !
Просто не съм на себе си от отношението.За първи път се държа така.И не мога да проумея защо беше такава днес.

# 33
  • Burgas
А аз си мислех,че само в БГ лекарите са такива ooooh!Веси може би не е била в настроение,което не е оправдание,но все пак...
И аз ходих на лекар,от днес съм вече в майчинство,мериха ми кръвното 115 на 75,на видеозон не ме гледаха защото преди 15 дена ме гледа,само с напипване ,мери ми корема и слуша тоновете,каза че са много хубави и след 15 дена пак да отида.

# 34
и аз днес ходих на преглед,доки каза че не е проблем че са с такива стойности левкоцитите,изписа ми прахчета за болките в кръста,получих си поредния болничен,само дето бебока още е седалище и ще взимам мерки да се обърне,има разни упражнения,доки каза че все още има време и място да не се тревожа,ама аз искам вече да се намести.

# 35
Веси, много кофти така. Поне не ти ли казаха какво да правиш, ако пак вдигнеш кръвно?
Чувала съм, че високото кръвно пречи на бебето да се храни добре или нещо такова. Дано при теб проблемът не е сериозен.  Peace

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 17:17 от tini-mini

# 36
  • Burgas
J M M и моето бебче е седалищно,сподели за тези упражнения и аз още се надявам да се обърне.

# 37
Веси как си мила?Има ли нещо ново при теб?
Ани,Иринка как е снега,аз не смея да се покажа в тази пързалка,а мислехме с мъжа ми да идваме до Б-с магистралата са я затворили,а през Айтос било ад (баща ми пътува служебно) трябваше да оправяме тока и водата ,ама не се знае кога и как ще стане,мъжа ми заминава в понеделник,дано утре да успее през почивката.

# 38
  • Burgas
Здравейте,доста студено навън,ходих до магазина.Главните пътища са почистени,но в комплексите е доста хлъзгаво,вчера мъжа ми беше вкъщи и той закара Моника,но днес честа се пада на мен.

# 39
Аnik79, в априлската ни тема съфорумки дават инетересни съвети за обръщане на бебето и се сетих, че може да са полезни за теб:

"Настрой се, че бебчето ще се обърне, междувременно можеш да правиш някои много прости неща, за да му помогнеш - ходи всеки ден, избягвай да стоиш облегната назад и да полягаш по гръб, винаги когато е възможно оставяй корема да виси /сядай на стола или дивана, така че да можеш леко да се наведеш напред/, когато си почиваш лягай на лявата страна, като пъпът е добре да "сочи" надолу, опитвай се да спиш на лявата страна, по няколко минути на ден заставай на четири крака, като прибираш брадичката към гърдите и местиш таза напред /действа много добре и за болките в гърба/. Ако спазваш тези дребни неща гравитацията ще помогне на бебето да заеме правилно положение - главата му е най-тежката част от тялото и тя естествено ще се стреми надолу, а гръбчето от своя страна ще се разположи от ляво.  Освен това избягвай да стоиш с кръстосани крака, можеш да се поинтересуваш и от инверсията и "сеенето" с шал от този линк http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirt … 20and%20exercises, там можеш да намериш полезна информация."

"Относно седалищното предлежание моят док за сега ми каза само сутрин и вечер по 10-на минути да пълзя на 4 крака, като предните два крака трябва да са лакти за да може дупето да е максимално нагоре."

# 40
  • Burgas
Тини благодаря и доктора ми каза да лежа повече на лявата страна,опитвам се да го спазвам.
Днес ходих на зъболекар  Tired тази бременност за първи път,сложиха ми лекарство в четвъртък пак трябва да ходя  Tired

# 41
Тук съм - здравейте ! Нямам нещо настроение,главата всеки ден ме боли като при кръвно,а док нали го озмери нормално,а аз го меря всиоко и така.След 4 седмици съм чак пак,как ще търпя до тогава.Прсто не знам и аз. Sad
И при нас е як студ.Не се стои просто от студ. Sad Мики и тя е болна и се гледаме вече трети ден.Един концерт има утре,който го чакам от години.Да,утре е,а аз няма как да отида и ми е много мъчно.Концертът е в дискотека в 2 през нощта,а аз сама ли да отида?! Бременна,с главоболие -20 градуса. ooooh! Няма как да оставим Мики на чужд човек,защото напоследък се буди нощем постоянно и като види непознат човек,различен от мен или татко и´ ще се изплаши страхотно.И така - тъжно ми е,кофти ми е и нямам настроение за нищо. Sad

# 42
момичета днес имам рожденик,почерпете се за негово здраве  party023

# 43
момичета днес имам рожденик,почерпете се за негово здраве  party023
Честит рожден ден на бъдещия батко! Да е жив и здрав и много послушен!   bouquet

# 44
 tini-mini благодаря за пожеланията,надявам се всичко днес да е наред fingerscrossed
без малко да забравя да почерпя пийнете си винце за мое здраве, Wine Glass а може и малко торта newsm38

Общи условия

Активация на акаунт