Любители на кучета-11

• 57 657
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Леле клко сладки бебетаааа   love001

kiara, пробвай да махнеш вестниците, може би  си мисли, че трябва и там да пикае, нали така е научен Laughing

Пробвах, няколко дена без весници. Пробвах и още пробвам с весници само на едно място. Нищо не помага, пишка си там където си знае нищо, че дори вече и весник няма, а аз бърша локви след него или засъхнали петна ако е било през деня когато е сам в нас. Имам чувството че живеем в огромна тоалетна  Sick И понеже е свикнал на плочите, на вън предпочита цимента пред тревата  ooooh!

С какво бършете/пръскате мястото след като изчистите?  Аз пръскам антибактериален спрей или разтвор от белина. Знам, че белината го привлича, но какво друго да слагам за да не се разнасят бактерии и микроби? Скоро започнах да мися и с обикновен дезинфектант за плочки или мокри кърпички към "суифер"... никаква промяна в поведението му  Tired

# 61
  • Пловдив
Киара аз в началото бая зор видях с тея смотани вестници. Така се учило кучето къде да пишка, но при мен се оказа, че не е точно така. В момента, в който се отказах от вестниците, след 5 дни малкият вече знаеше къде какво да прави  Peace
А иначе за препарат ти препоръчвам ракия/спирт  ooooh! Това ме посъветва моя позната отгледала няколко кучета и беше права. Моят след това не само, че не се доближава до въпросните места, ами ако му се наложи да мине ги прескачаше  Crazy

# 62
Дзак от мен! Mr. Green
Само ми се ще да ви кажа, че още ми е трудничко да се обръщам към всяка от вас индивидуално.Не, че нещо се правя на важна. Naughty
Така де, от скоро съм тук и съм новичка. Embarassed
Ама довтасах да се изфукам със запознаването  на Джесика и Барон.
И понеже ни беше страх каква ще е реакцията МУ, не нейната, разбира се, го вързахме.
Падна голям смях.  hahaha
Джесика го взе за майка, а той нея за гадже.  Shocked
Децата пищяха, защото ги беше страх да не я нарани, пълна лудница просто.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 10:39 от Лил

# 63
  • Пловдив
Tinkyrbell, Ема е прекрасно бебе Crazy
Pipinka, как успяваш да я снимаш все в такива уникални стойки, сега пък се плези Joy
Лил, радвам се, че запознанството е минало успешно и двамата са  много хубави Hug
Аз съм възмутена колко домашни кучета се изхвърлят, напоследък се натъквам на обяви, за  търсещи дом кокери, лабрадор, английски булдог, немска овчарка, пекинез, дакел, коли и други #Crazy

# 64
Аз съм възмутена колко домашни кучета се изхвърлят, напоследък се натъквам на обяви, за  търсещи дом кокери, лабрадор, английски булдог, немска овчарка, пекинез, дакел, коли и други #Crazy

Ами просто доста хора не се замислят, преди да си вземат куче. Смятат го за някаква играчка и очакват да стои мирно и да му се радват, когато и колкото те пожелаят. И когато стане ясно, че то е като едно вечно бебе - иска грижи нон-стоп, прави бели, има си доста разходи по него, ограничава стопаните си по отношение на излизания, почивки и т.н., много хора просто го натирват на улицата. И после откъде били дошли бездомните кучета. Тъжна картина. Tired

Впрочем когато си взехме нашата немска овчарка, хората от развъдника казаха точно това - че вече цените и на породистите кучета не са чак толкова непосилни и поради това все повече хора си вземат куче, защото е въпрос на престиж, на някаква демонстрация на социален статус, а не защото наистина искат животинчето. И друго, което истински ме шокира - питаха ни как сме изкарали първата нощ (малкият плака почти без спиране, горкият) - казахме им - ами изкарахме я някакси, после се успокоиха нещата. Отговорът беше - а, добре, щом сте издържали първата нощ, значи няма да го върнете или да го изхвърлите. На моето  #Crazy човекът каза - ако знаеш какви неща съм виждал... ooooh!

Прекрасни нови кучовци! Heart Eyes

Болните душички да се оправят бързичко!  bouquet

Ерота, много благодаря за прекрасното оформление на темата!  Hug
Ще гледам да кача нови снимки на нашия куч тия дни, да си ги сложиш в онази папка за следващата тема. Mr. Green

# 65
Doni    Hug, веднага се заемам да ръся спирт, особено в спалнята  Wink

за кучетата които "раздават" .... Много е тъжно наистина и много вярно, че хората просто не се замислят и не осъзнават каква отговорност е това сладко пухче.
Мисля си, че точо заради това е и много хубаво да се образоват хората за кастрацията. Много неща биха били по-добре ако дори половината кучета в София (за сега) бяха кастрирани, особено мъжките.

# 66
  • Пловдив
Киара, да не вземеш сега да изръсиш една бутилка, че ще се удушите. С памуче само го мажи.
И най-важното е да има похвали и награди, когато кученцето си свърши работата, където трябва. Моят така се научи на наградите, че имаше моменти, в които като изчезне и го няма по 1 час. А той нашия пикал в банята и стои и чака награда и не мърда от там  Joy

# 67
Киара аз в началото бая зор видях с тея смотани вестници. Така се учило кучето къде да пишка, но при мен се оказа, че не е точно така. В момента, в който се отказах от вестниците, след 5 дни малкият вече знаеше къде какво да прави  Peace
И при нас беше така, мъкаааа с тези весници, а когато се отказах от тях и всичко като че ли си дойде на място  Simple Smile

# 68
Pipinka, страхотна е Ева  Hug
Tinkyrbell а Ема е страхотен бонбон.  Hug

# 69
Лил,внимавайте със запознанствата .Още помня как наш Роко се запозна с ваш Барон.

А Роко вече си е на двора.Има си колибка.Така,че проблема с акането и пишкането е решен.И на разхода из махалата вече беше .Толкова е смешен.Само тича и се върти около мен .С каишка излизаме ,разбира се .Иначе има да се гоним   animal037

# 70
Киара, да не вземеш сега да изръсиш една бутилка, че ще се удушите. С памуче само го мажи.

Точно това мислех да правя Whistling. Имам 2 бутилки спирт които предполагах, че ще ми стигнат за чистенe  Crazy
Ма как само с памуче, това да не е петънце, то са цели локви. Мисля да мина на всякъде със спирт, с парцала и да оставя само местото с весниците (на които прилежно си пишка).

Татянке, честита ви колибка  Hug

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 19:51 от kiara

# 71
Благодаря ви за милите думи!

Киара, Ричи имаше днойни зъби само на кучешките...постепенно опадаха млечните и остана само 1 двоен....консълтирах се с доста лекари и всички бяха на мнение, че до 9-10-я най-много може да се изчака и го планувахме и му извадиха под анестезия единствения млечен зъб, който неможа да падне от само себе си, въпреки, че му давах да дъвче твърди неща....

Дони, мерси за отговора...значи правилно храня мъника...

Синеоч, как мина прегледа вчера?

qudzu, скорошно оздравяване!

Страхотни снимки сте показали-всички са много сладки!

# 72
  • Варна
Tinkyrbell, Ема е много сладка! Party

Doni M, привет и на теб с твоя красавец! Hug

На Пепси двойни й останаха само горните кучешки, долните ги "уморихме" с едно въже, голямо дърпане пада... Давам й калций, независимо, че в гранулите й има, докторът каза, че при допълнителен прием по-лесно падат млечните. Много се надявам да не се стига до упойки и вадене на зъби насилствено.

За пишкането - вече 99 % от случаите си ходи в банята, много съм доволна. Изпусканията й са, когато някой по погрешка затвори вратата и тя не може да влезе. И на мен ми се струва, че в момента, в който махнах памперсите, спря да ходи и на други места. Thinking

# 73
  • Пловдив
Да, chockolina много познато чувство. Аз само се измъчих да бърша локви с тея вестници, памперси и прочее. Много повече помогна това за 3 дни да го нося в банята и да го чакам да се изпишка и след това много хвалене и бисквитка. Затова най-искрения ми съвет е пробвайте без нищо освен награди  Peace

П.С. Пинчера на комшиите стана вече на 1 год и още го мъчат с памперса... Но не ще и не ще  Naughty

# 74
  • Шотландия
Киара, съвет от опит - отиди до магазин за животни и си купи спрей за целта.
Ние купихме един, така и не можахме да го изразходваме докрай, но където сме напръскали, повече не е повторил. Така че, и скъп да е, си струва инвестицията, нямам представа колко ще струва, говоря по принцип. Има специални неща в урината на кучето, които само то може да подуши - затова тези спрейове са ефективни. А и няма да си овониш жилището на спирт/ракия, тези спрейове миришат на цветя, обикновено.

На всички други момичета, които учат кучетата да пишкат в банята - един непоискан съвет. Правете го само в случай, че това ще е мястото, на което кучето ще се изхожда цял живот. Ако имате намерение по някое време да го учите да ходи навън - не правете тая грешка да го учите да ходи в банята - нямате представа каква беля си навличате сами. Всеки, който се е занимавал с кучета, знае, че научен от кучето навик много трудно се отучва...

Общи условия

Активация на акаунт