какво е това схващане в корема

• 10 345
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Анкх-Морпорк
Оф, никой ли не ти каза, че в по-напреднала бременност не е хубаво да лежиш по гръб...
Лягай настрани, защото като лежиш по гръб, бебето е вече голямо и натиска нерви и кръвоносни съдове. Особено за кръвоносните съдове си е опасно, защото спира притока на кръв към плацентата. Друго, от което може да те боли, е разтягане на сухожилни връзки в основата на матката, и то  се появява при порастване на корема.

# 31
Да подготвителни контракции са, почивай повече и не се натоварвай.  Peace

# 32
Оф, никой ли не ти каза, че в по-напреднала бременност не е хубаво да лежиш по гръб...
Лягай настрани, защото като лежиш по гръб, бебето е вече голямо и натиска нерви и кръвоносни съдове. Особено за кръвоносните съдове си е опасно, защото спира притока на кръв към плацентата. Друго, от което може да те боли, е разтягане на сухожилни връзки в основата на матката, и то  се появява при порастване на корема.

Не е задължително това. Зависи от разположението на бебето, на плацентата и т.н. от много неща. До последно спях по гръб и само така ми беше удобно.

Освен това:

newsm44  Здравейте,мами.....вече бях на лекар и най-накрая съм спокойна вече.Оказа се че това наистина са контракции само че болезнени при мен...нямам разкритие,скъсена шийка и други разни ''радости''....ще си продължавам с обичайните магнерич и но-шпа в допълнение  от желязо и витамин Б(последните две заради хемоглобина и изтръпването в ръцете

# 33
подготвителни контрацкии са и аз имах от 7 месец.корема се втвърдява особено ако си изморена или ако легнеш по гръб

# 34
и аз имах такива доста, подготвителни контракции би трябвало да са

# 35
Мила Ели, все едно чета написани от мен дуни Simple Smile Спри с всякакво движение, почивай си повече пред телевизора, с музика и книга... Това е най- важното в момента и съм сигурна, че няма да те нападат тези болки. Много се радвам, че нещата са наред и ти пожелавам успех   bouquet

# 36
  • София
Хммм, аз все си мислех, че имах контракции от края на 6-ия месец, но описаното от авторката изобщо не съвпада с моите "болежки". Коремът ми просто се втвърдяваше, но не изпитвах болки, а просто чувството беше неприятно. Лекарката ми твърдеше, че са контракции, но нищо не съм приемала за тях, защото според нея били нещо нормално.

# 37
Здравейте! Ако това са контракции може би са подготвителни и ако пиеш Магнерич или Магнерот не се притеснявай, те съдържат голямо количество магнезий, който спомага за разпускане на гладката мускулатура т. е на матката така че да не позволява прекаленото й стягане и от там скъсяване на шийката.

# 38
Здравейте и аз имах подобен проблем преди месец и се оказа, че бебето е застанало седалищно. От тогава до днес не съм имала контракции, но днес го чувствах много активно, имах 3,4 втърдявания следобяд и ми и дискомфортно и имам една тъпа болка в корема.Възможно ли е да се дължи и на нарстване на маткта и плода?Иначе си пия магнерич, в началото на 6 месец съм

# 39
ужас контакции!  само при мисълта ме хваща страх!
добре че си сменила лекаря!

# 40
Ели, радвам се, че са се оказали контракции. И аз имах такива през цялата бременност, но не чак толкова болезнени, колкото ти ги описваш. И все пак въпреки че си се успокоила засега по-добре избягвай физически натоварвания  Wink На мен док ми беше казал, когато имам болки да пия но-шпа, но не само веднъж и да спра до следващите болки, а 3 пъти дневно, за да можели да се отпуснат добре мускулите. Лека бременност до края и здраво бебче  Peace

Общи условия

Активация на акаунт