Как се родиха вашите близнаци?

• 6 987
  • 62
  •   1
Отговори
  • ул. "Мечтание"
Как се родиха вашите близнаци?

Много ще съм ви благодарна да гласувате в анкетата и да коментирате.
Въпроса не е за или против едното или другото, интересува ме статистически как са нещата.  Hug
Благодаря предварително за отделеното време!   bouquet

Надявам се да не повтарям стара тема.  Blush

# 1
Родих секцио по медицински причини в България (между другото тази опция се повтаря). Първия близнак беше разположен седалищно и това наложи секцио-то. Аз много исках да родя нормално.

# 2
Родих секцио в България, защото единият близнак (вторият и по-голям 3.250 кг 50 см) беше разположен седалищно. Родих 10 дни преди термина, като водите ми започнаха да текат няколко часа преди операцията.

# 3
Моите дечица се родиха секцио по  спешност,едоното бебе беше разположено седалищно,другото напречно.

# 4
  • гр.Добрич
Родих първият близанк нормално, защото той през цялото време беше в шийката и даже имах разкритие още от 5-я месец. Втория обаче се сви на топка и се наложи спешно секцио. Родих в 33г.с. единия 2050гр., а другия 1890гр.

# 5
  • София
Родих нормално.Имах дата за секцио по медицински причини ИКСИ,но те избързаха,даже и възможност за спешно секцио нямаше.Това беше най-доброто което можеше да се случи,след раждането го проумях.

# 6
Много държах да родя по нормален път , но и двете бебета бяха седалища , а на първото ми момченце крачето му беше тръгнало да излиза барабар с околоплодния мехур. Раждала съм нормално първото си дете и мога да кажа, че разликата между секцио и нормално раждане е огромна и гласът ми е в полза на норм. раждане.

# 7
Родих ги секцио по мидицински причини, но сега, ако трябва да избирам пак така бих искала да родя.

# 8
Родих чрез секцио по медицински причини- идвамата бяха напречно разположени.

# 9
секцио по спешност в 36та седмица, изтекли води и едно бебе напречно разположено
но иначе имах дата за планово секцио в 38ма седмица
честно казано аз съм привърженик на секциото

# 10
родих секцио 20 дена преди термина ,така пожелах.Незнам как са били разположени до последно не съм и питала.Първото ми раждане беше нормално -не направо ненормално .много тежко раждане беше затова реших 2 рия път  да е секцио.Единия близнак се роди 3.200 ,другия 2.400кг, а батко им 3.900кг

# 11
родих  секцио по мое желание, въпреки че и нито един доктор не ми предложи нормално раждане, а повярвайте ми-малко са докторите, при които не отидох.Родих 20 дни преди термина.Ако трябва да избирам пак бих взела същото решение, просто защото много ме беше шубе и не смеех да мръдна последните дни-хем да не предизвикам някое раждане преди датата, а и много не можех да се движа-бях такава страшна картинка, че чак сама не мога да повярвам като се сетя. Shocked Shocked Shocked

# 12
  • Някъде там...
Родих чрез планирано секцио 20 дни преди термин. Почти до последно едната бебка беше седалищно, а тя беше първи близнак. Два дни преди секциото се беше обърнала главично, но нямаше как да се родят нормално според лекаря ми. Друга причина за секциото - децата са заченати чрез ИКСИ.

# 13
  • София
 Моитe също са зачeнати слeд ИКСИ. Ощe в началото на брeмeнността наблюдаващитe мe лeкари ми казаха да забравя за идeята за нормално ражданe и чe рисковeтe били 10 кратно по-голeми. В крайна смeтка родих сeкцио 2 мeсeца прeди тeрмин, опeрацията бeшe eдва ли нe по спeшност слeд изтичанe на водитe на eдиния близнак, като и двамата си бяха разположeни сeдалищно. Опрeдeлeно при нас това бeшe най-добрия вариант с минималeн риск и за 3 ни.
 Адмирации за майкитe родили близнацитe си по eстeствeн път!

# 14
На мен докторът в Токуда беше склонен за нормално раждане. В 37ма седмица обаче първата близначка се заклещи напречно и се наложи секцио. Имам и нормални раждания и те ми се струват по- добрия вариант!!! Не съм привърженик на секциото, особено след като преживях едно!
Но важното е, че и трите сме живи и здрави в крайна сметка!

Общи условия

Активация на акаунт