Как се родиха вашите близнаци?

• 6 990
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Родих на датата на термина ми ,но 1 месец по-рано ,защото ми изтекоха  водите.Иначе и двете деца бяха павилно ориантирани -с главата надолу.Тегло -2100 и 2050 грама

# 46
Бях решила да е секцио, но не по медицински причини-просто така исках.Изобщо не съжалявам,напротив много съм доволна от ДОКТОР ТАНЕВ - АГ ВАРНА и се радвам , че си спестих целия този стрес,болка и  страдание.Не мисля ,че някоя жена го заслужава и бих посъветвала всяка бъдеща мама да си намери добър лекар ,който да й направи секциото - без значение дали са 1 ,2 или повече децата ,които носи!

хахаха, чудя се, настоящите мами би ли посъветвала да намерят добър хирург да оперира апендиксите на децата им в по-ранна възраст, за сигурност, да не направят някой апендицит по-нататък

# 47
... и се радвам , че си спестих целия този стрес,болка и  страдание.Не мисля ,че някоя жена го заслужава и бих посъветвала всяка бъдеща мама да си намери добър лекар ,който да й направи секциото - без значение дали са 1 ,2 или повече децата ,които носи!

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 48
Родих близнаците ни със спешно секцио в Тина Киркова в 34 г.с., около час след като ми изтекоха водите, а в последствие се оказа че  първият близнак е седлищно разположен след като още от 4 мес. беше се наместил главично и готов да излиза( от 5 мес. бях с 4см. разкритие и полежах няколко месеца за задържане), но явно се беше завъртял в посл. дни преди да родя.Радвам се,че стана така и се наложи операция още повече,че двете плаценти се бяха срастнали, а и аз умирах от страх само при споменаването на естествено раждане..

# 49
  • София
Родих в 36 г.с. , защото разликата в кг на бебетата беше 500 гр, а секцио, защото едната беше седалишно, а другата напречно прележание.

# 50
bubara, кое му е притеснителното на разликата в килата  newsm78

# 51
Родих секцио в края на 38г.с.По принцип до 34 седмица можех да избирам,но госпожиците решиха сами.София така и не се обърна през цялата бременност.В крайна сметка в деня на операцията и Рая беше седалищно.Секциото беше планово.Госпожиците нямаха никакво намерение да напускат топлия корем на мама  Mr. Green.Сигурно и до термин щях да изкарам,ама вече бях като кит,както са споделили по напред мамите.Докарах ги до заветното тегло 2960 и 2580.
  Лекарката която ме оперира в немската болница беше българка.Запознахме се около месец преди това случайно.Страхотен човек  PeaceТа след като тя ми описа какви усложнения могат да възникнат за втория близнак и факта,че ми е трето ИКСИ и сме ги чакали 10 години....
Така или иначе пак бях за секцио.Това е....

# 52
Здравейте, при мен до последно се знаеше, че ще е секцио-едното бебче беше седалищно. В 31 г.с. ми изтекоха водите през нощта в 3ч., и чак до 10ч. докторите изчакаха и ми казаха, че ще родя нормално, защото и двете бебчета са главично и вече имах 6см разкритие. Към 11ч. ги родих, почти без усложнения по 2кг и 2.150кг. Радвам се, че родих по естествен път, това беше желанието ми през цялата бременност, възстанових се за по-малко от един ден. Единственото, което бих си спестила при следващо раждане са контракциите  Peace

# 53
Здравейте , родих нормално, и двете бебки си бяха с главичките  надолу до последно,
не са ме мъчили много  Mr. Green
От 10.30 h  до 15.00  h  всичко беше прилкючило, едната се роди 2.150 , другата 2.300 кг
единствено се изненадах , когато след раждането на Вяра, двете акушерки задържаха Вели през корема ми,
до следващите контракции да не се обърне с главата надолу,
пожелавам да бъдещите мами на близнаци успешни и спокойни раждания... Hug

# 54
Аз също родих секцио - 10 дена преди термина.
Влязох в болницата с 4 см разкритие, но без болки. Оказа се, че момченцето ми тръгнало да излиза с главата надолу, а момиченцето ми - седнало и си опънало крачетата (затворило пътя). Цяла вечер се надявахме да се оправят нещата, но на другия ден нямаше как вече и айде - клъц.

# 55
Първите (3200 г. и 2200 г.) - ги родих секцио - 2 седмици преди термина - така решиха лекарите, защото са близнаци - и аз бях ок. Вторите (2800 г., 2850 г.) - бях убедена, че искам секцио - мина още по-леко от първия път, но нямах търпение - не можех да спа нощем след 5 месец - и затова дадох зор още на първия ден от 9 месец.

# 56
Аз родих нормално в 38г.с. Габриел 2720/48см и Ния 2500/48см

# 57
Moite biznacheta se rodixa normalno. Otidox v rodilnoto bez nikakvi bolki i 7sm. razkritie. Postapix v 11 sytrinta i v 12.50 se rodi parvia, 12.55 vtoria. NO pri men be6e vtoro  rajdane. Perioda mejdy dvete rajdania e 1.6m.  IMAM TRI SINA
 Laughing

# 58
Спешно секцио/по медицински причини (в България) Peace
Високо кръвно, седалищно предлежание на единия и напречно на другия близнак. Термин 7-ми април, секцио на 12-ти март.

# 59
Моитe също са зачeнати слeд ИКСИ. Ощe в началото на брeмeнността наблюдаващитe мe лeкари ми казаха да забравя за идeята за нормално ражданe и чe рисковeтe били 10 кратно по-голeми. В крайна смeтка родих сeкцио 2 мeсeца прeди тeрмин, опeрацията бeшe eдва ли нe по спeшност слeд изтичанe на водитe на eдиния близнак, като и двамата си бяха разположeни сeдалищно. Опрeдeлeно при нас това бeшe най-добрия вариант с минималeн риск и за 3 ни.
 Адмирации за майкитe родили близнацитe си по eстeствeн път!

Колко големи се родиха бебчетата и имаха ли някакви усложнения? Кога се прибрахте вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт