Всички мартенки сме тука - няма скука и отлъка! (30)

• 26 796
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
- през студените месеци ви препоръчваме за изписването да вземете комплект с дрешки и отделно порт бебе (дебела пелена, която има копчета или цип от двете срещуположни страни и може да се преобразува на бебешко чувалче). С пелената тип порт бебе, може да си пренасяте бебето навсякъде - от леглото в количката и обратно, удобно е за консултация и най-вече, ако ви се наложи да носите бебето на ръце навън, няма да се притеснявате, че крачетата или ръчичките ще са отвити.
- цените на комплектите само с дрешки варират между 15-25 лв., а на комплектите с пелена - между 25 и 60 лв. Цената на порт-бебе е между 20 и 30лв.
- ако бебето ще се ражда през студените месеци, друг много добър вариант вместо традиционната пелена е одеялце. Препоръчваме ви испански бебешки одеялца, които се продават навсякъде и също имат вариант порт-бебе. Те са много пухкави, с различни картинки и размери, и ако ваши добри приятели или баба и дядо искат да ви направят подарък, това е най добрият вариант. Отделно за изписването ще си купите комплект с дрешки. Одеялцето ще може да го ползвате поне 2 години. Цената му зависи от размерите и варира между 30 и 50 лв.

# 256
я колко полезна информация Naughty

# 257
Ама момичета, една леща направих, а вие през това време сте писали....Simple Smile
Вени, много ще съм ти благодарна да споделиш за комплекта, че аз нали съм зодия рак - чета и правя всичко отзад напред, явно така и пазарувам - първо шишетата, пък ако влезнат  - влезнат  ooooh! hahaha Joy Joy
А иначе да ви се опплача и се връщам назад да ви изчета - изядох една ябълка без да гледам какво ям, а то май имало червейче  hahaha Joy Joy Дали може да ни стане нещо  newsm78 (само да не заприличам на майката с пробитите зърна  Joy )
Оххх дано на някой не му се дояде, че гледам тук не се коментират маджички и така трябва, въпреки че на мен лично не ми влияят тези неща.... Hug

# 258
И аз не се дразня ако някой говори за храна , само един единствен път ми се случвало да не мога да спя и да мисля за храна , ама и като не бях бременна пак е ставало така  Grinning

Аз от два три-дена от сутрин до вечер само бебешки сайтове гледам , правя си списъци с необходимите неща и цените горе-долу и вече изпуших тотално  smile3514
Спирам!!!( поне за сега)

# 259
Bobita 25, спокойно за червейчето! Аз по навик си глътнах дъвката и след 3 часа майчиния ми инстинкт се сети да проговори,  гузничко ми беше, ама нищо му няма. Рита си малкия пич и може и балончета да прави вече Laughing Та едно червейче едва ли ще стресне бебчо!

# 260
Е, това е, вижда му се края, сега ходих да ми връчат обменната карта, направлението за хоспитализация и направление на бременна до родилно заведение и болничния за 45 дни утре. От другата седмица започват всяка седмица да правят запис на тоновете. Стана ми едно хубавооо, че много мина и малко остана!

# 261
Krischeto браво за добре свършената работа, отговори и на следващият ми въпрос - мислих да те питам от коя седмица ще ходиш на записи, но ги сметнах - май от 35-та, нали така?  newsm78

# 262
Krischeto е браво ,ти си готова с документацията. Peace Но аз имам едно въпросче относно направленията. newsm78 Кое от тях е за 30 дена  newsm78

# 263
Здравейте, мамита.Чак сега ви изчетох.
И естествено забравих какво щях да пиша.
За дрешките аз купувам малко за новородено и основно размер 0-3 месеца.Днс дори взех няколко пратки с дрешки, които бях поръчвала.Разкошни са.
Относно комплекта за изписване май и аз няма да купувам готов.Ще купя от пухкавите одеалца порт-бебе и дрешки каквито съм накупила.

# 264
  • София
bobita_25Joy Joy Joy дала си му по-разнообразна храна. Какво може да му стане, то бебето е по-голямо от червейчето, нали?  Joy Joy Joy Ох как хубаво ме разсмя Hug
ilein7, благодаря за съветите.
Аз купих някои дрешки в най-малкия размер, но после получих от братовчедка ми дрешки и някои от тях са значително по-малки.  Та сега въобще не знам колко големи трябва да бъдат дрешките. Ама ако са му големи ще му купя 1-2 малки, за да не ходи като палячо от малка.
Вени, честит празник.

# 265
ох аз да ви се похваля че си взех и аз комплекта на бертони,много е хубав сега си го разглеждах,дано да свърши хубава работа-браво на венито че ни осведоми за него Hug

# 266
mamma Iv, и двете са ми безсрочни. няма крайна дата . На направление на бременна до родилно заведение, пише термин,\кога е издадено направлението, първо движение на плода и коя поред бременност, а направлението за хспитализация ми казаха, че нарочно го пускат без срок.
Иначе за тоновете, много правилно смяташ Bobita, другата седмица съм в началото на 35 г.с и казаха, че оттук нататък всяка седмица тонове, 30 дена преди термин влагалищен секрет и около 10 февруари - кръвна картина. Горе долу така. Важно е васерман, австийски антиген, кръвна група, без тях не може. аз не мога да си намеря картончето с кръванта група и сега трябва да ходя в Кандиларов за ново. Такава съм отнесена... Rolling Eyes
За дрешките аз не знам точно какъв размер са, на повечето пише 0-3. Космонавтчета е за 3 м. и съм купила няколко бодита 56, 62 см. Ако се роди много малък, ще пращам набързо мама да купи още по-малко, но аз нали имам очаквания за голямо бебе, ще видим!

# 267
Гледам говорите за дрешките. Аз съм купила вече пълния гардероб... Повечето дрешки са 62, но имам и 3 бодита 50 номер, няколко 56 и даже няколко 68. Пижамките са ми 3-4 от 56ти и останалото 62ри номер. Горните дрешки... имам 1но велурено боди 50 мярка за всеки случай, няколко 56 и повечето пак 62. Иначе имам и ританки по няколко от 56ти и 62ри, както и блузки. Изобщо опитах се да купувам от всички начални размери, за всеки случай. Комплект за изписване не съм купувала и не мисля да купувам. За болницата вече съм избрала дрешки от това, което съм купила, плюс едно много слакдо пухкаво одеалце, порт бебе дето му викат.  Спалното ни чувалче е от 0 до 3 месеца, но мисля, че ще трябва да се купи още едно, че ако това се изцапа, да има да се сменя.

Днес си поръчах и един фотоапарат, та другата седмица като дойде ще понаснимам покупките. За сега съм прибрала дрешките в един куфар, че вече нямам място къде да ги държа. Още не съм се захванала да разчистя място в гардероба...  Embarassed

# 268
Krischeto питах те защото ми казаха , че едното направление  важи 30 дена(но не разбрах кое точно  ooooh!) Мисълта ми беше да си прециня, кога да си взема документите от ЖК-то ,но явна има и друг вариант. Hug Мерси за инфото  Peace
eniq честита предобивка сигурна съм, че ще ти върши незаменима работа. Hug
bobita_25 погледни от друга гледна точка ,щом има червейче  Joy значи не е генно модефицирана  Mr. Green Hug
Tink честито и на теб за фотоапарата  Peace Hug
За дрешките коментирате ,и да ви кажа всичко си е до преценка.Колко ще е голямо бебето като се появи  и да не забравяме , че те растат като гъбки.Помня как и аз като венито ги обувах в едни големички ританки  hahaha Joy ,които все се изсулваха  Joy Joy
Но със сигурност тези най-малкия размер  до 2-рия месец ще им умалеят. Peace Hug
За изписването мислих да е с дрешки ,които имам ,но едната племеница онзи ден ми заяви , че комплекта за изписването ще го вземат с мъжа си и точка.Е няма да се карам с тях я.С мама днес говорих ме и решихме след 20 да доиде при мен и да излизаме по магазините да набавяме нужното.Изпратили ми  дрешки за бебето , нашо  приятелско семейство ,но са при мама .И кенгуро ми изпратили чак. Mr. Green HugОпределено много от дрешките ми отпадат за копуване  Hug
Казвам ви лека и отивам пак да се въргалям   sleepuu

# 269
Здравейте и от нас:) Ама толкова сте бързи, че направо не мога да ви смогна-хихих:)
Ние с бебка и таткото днес обикаляхме из НОИ да ни издадат ПИК ( за тези от София- стая 106, попълвате една декларацийка и става за 5 мин.), в банката за декларацията за банкова сметка, в разни магазини за бебешока и направо каталясах Sad Crazy Но пък това си е сладка умора..
И ние си взехме комплект за изписване, но нямаме порт-бебе, май ще караме с едно пухкаво одеалце, което ни подариха:)
Момичета, много целувки, отиваме да си почиваме:) Лека вечер и нощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт