Всички мартенки сме тука - няма скука и отлъка! (30)

• 26 796
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро и от мен Hug
Мама Ив,  много смешно ми стана Joy Joy Joy, благодаря  Hug
Тинк, слинга е наистина добра идея Hug
Дарида, страхотно изкарване ти пожелавам Hug
Челси, стискам палчета  Praynig
Натали Иванова, как си днес миличка Hug Praynig
стиснати палчета на всички, които имат нужда днес Peace Hug

# 286
Здравейте!
Извинявайте за нахлуването в уютната ви тема...
Имам един въпрос:
Приятелката ми е бременна в осми месец-терминът и е определен за 6 март.Този месец лекарят и е казал,че бебчето не е пораснало достатъчно от предния преглед.Недостатъчно захранване от плацентата.Изписал е ДУЗОФАРМ.Приятелката ми го е купила,но писаното в листовката доста я притеснява...
Някоя от вас пила ли е това лекарство?
Моля споделете,ако имате някаква информация,дори и от втора ръка!
Много е притеснена,да не кажа паникьосана.

Хубав ден,момичета!
Стискам ви палци!

# 287
Добро утро!  Hug

Аз тази нощ не можах да спя. Легнах си късно и тази сутрин много рано се  Shocked.

Мама Ив  Hug  hahaha Joy Joy Joy Joy Joy

# 288
  • ГО
Добро утро и от мен! Grinning

Тъкмо ставам, дадох на детето дрехите и докато се облича си краднах няколко минутки тук. Hug

За слинговете, мен лично ме е страх да нося бебе в слинг. Сигурно е много удобно(щом толкова мами го ползват), но лично мен ще ме е страх да не се задуши(с мойта параноя) или нещо да се обърка при слагането и да го изтърва ooooh! ooooh! ooooh!

anane, не съм ползвала това лекарство, но щом лекар го е назначил, то значи той е преценил. Дано бързо навакса бебчето на твойта приятелка! Praynig

И тази нощ сънувах гадории, защо така? Нормално ли е? Мисля, че бях чела някъде, че съня на бременните не е здрав. newsm78

Иначе още по празниците купих комплект за изписване на беба. На Бебетто не знам колко си части, ама цената е Crazy Crazy Crazy ама като ми хареса, рекох, че ще е този.
Иначе нащраках някои неща на беба дето купихме, ама не знам в кой албум да ги кача. Ако иска някой да даде линк. Те и снимките станали малко тъмни, ама щото времето беше такова.

# 289
  • София
Приятелката ми е бременна в осми месец-терминът и е определен за 6 март.Този месец лекарят и е казал,че бебчето не е пораснало достатъчно от предния преглед.Недостатъчно захранване от плацентата.Изписал е ДУЗОФАРМ.

Аз отговарям на този въпрос. В началото на 7-ми месец при фетална морфоогия ми откриха при доплера кръвоснабдяване на бебето на горна граница, което имено води до намаляване на теглото на бебето. Понеже аз бия ежедневно инжекции Фраксипарин, имено заради проблеми с кръвоснабдяването, за да се подобрят нещата ми изписаха ДУЗОДРИЛ. Предполагам е сходно с лекарството на твоята приятелка. Това е съдоразширяващо лекарство. Моята лекарка се занимава с проблемни бремености и репродуктивна медицина. Така че, явно такава е практиката при такива случаи. След около месец ми спряха дузодрила, защото кръвотока е влязал в граници. Ако имаш други въпроси питай. 

# 290
Здравейте мамчета.Аз малко се поизгубих но ви чета редовно.
мама ив  Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha
Сега да се отчета вчера бяхме на ЖК .Бебчо е станал двойно от предната ЖК и сега сме 1,700 кг а аз се чудех защо изведнъж взе много да ми тежи.Още не се обърнало главично калпазанчето но аз съм за края на март и док каза че има време до края на февруари да се обърне.това е от нас .
Евче не сме те забравили и стискаме здраво палци Heart Eyes Hug Praynig

Щях да забравя вече съм в болнични и няма повече да ходя на работа Crazy Crazy Crazy

Hug Hug Hug Hug Hugза всички мами

# 291
  • ГО
Вече съм в майчинство. Остават 45 дни до раждането Party

# 292
anane това е отговор на същия въпрос като вашия.Отговаря една докторка
Цитат
Мотивите на колегата да Ви изпише тези лекарства, аз не мога да коментирам. Мога да Ви обясня накратко тяхното действие. Дузофарм (Дузодрил) се предписва за разширяване на кръвоносните съдове, когато има спазъм по някаква причина и бебето не получава достатъчно хранителни вещества, вследствие на което започва да изостава в растежа си. Най-точно това се доказва с т. нар. Доплерово изследване, което се надявам, че ви е правено. Протеините се предписват горе-долу по същата причина, за да се засили растежа на бебето. Надявам се това да Ви удовлетворява като отговор, а аз ще се постарая да Ви помогна и в бъдеще.
Момичета ама аз не ви казах , че ме спряха полицаи пак вчера.  newsm78 За колана няма да споменавам с леко  afwitch превишена скорост си карах и на всичкото отгоре без фарове бях (с този бременнен мозък  ooooh!) ,нооооо размина ми се ,като ме помолиха поне по бавничко да карам, че и без това съм бременна. Mr. Green Ама и аз една бях с този корем , помислиха че бързам за доктор (аз си замълчах невинно  и ги погледнах с един такъв измъчен поглед Weary ) Whistlingмай ги достраша  да не родя насред улицата . Crazy Whistling
и в тяхна чест я хвърлете поглед тук.Добре, че не ме пробваха и мен  Joy Joy Joyhttp://www.vbox7.com/play:6e31d88c
golddiggerдобри новини ни носиш.Браво! smile3501 Hug
kama4e и аз излизам от 17.01(неделя) в 45 д. болничен  Peace

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 10:35 от mama Iv

# 293
  • Burgas
Вече съм в майчинство. Остават 45 дни до раждането Party
Аз от понеделник ще излизам,трябва да отида за болни4ния,малко остана,по4ва да ме хваща страх малко.

# 294
  • София
Момичета може ли да постнете снимка не тези одела, които наричате порт бебе. Аз си мисля че са едни дебели плюшени такива, но не съм сигурна.

# 295
Добро утро, черпя ви едно ароматно кафенце   Simple Smile  

# 296
  • ГО
Ох, наближава вече. Хем ми се иска да се ражда, да се гушкаме, хем ще ми липсва бременността и вниманието. Heart Eyes

# 297
  • Burgas
Момичета може ли да постнете снимка не тези одела, които наричате порт бебе. Аз си мисля че са едни дебели плюшени такива, но не съм сигурна.
Да,дебели,плюшени са,отдолу с коп4ета,отпред с цип,като се отвори става в формата на квадрад и може да се ползва за пелена за завиване,още не съм купила,но мисля за изписването да взема такова.

# 298
kama4e аз вече нямам никакво търпение...честно да си призная хич няма да ми липсва бременността..нещо много дълга ми се видя тая бременност  ooooh!

# 299
Добро утро и от мен  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт