Всички мартенки сме тука - няма скука и отлъка! (30)

• 26 792
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
stasi1 да отиваш при личния си лекар и той ти издава направление за смяна на лекара от ЖК.
марисса, ти си злато!Много благодарим за инфото,коеот се оказа и доста полезно.

# 691
mamita, radvam se, 4e haresahte ne6tata.
smeia da kaja, 4e van4o e napravil hubavi pokupki, niakoi ot tiah s moe saglasie ot vidianoto po katalozi. vsi4ki ne6ta sa ot namaleniata.koli4kata e namalena ot mammas and pappas- 200 liri=200evro. evtina i hubava. re6ihme da ne har4im mnogo za koli4ka. i ostanalite ne6ta sa daje po-evtini ot v bg. naprimer legla 140 liri=140 evro, vani4ka 20 evro, sedalki za kola 75 evro, komplekti za legla- 4ar6af,, odealo, iurgan4e, obukolnik, 2 perdeta, lampion vsi4ko tova za 80 evro ., bebefon 30 evro, l
6to se otnasia do van6nia mi vid, daje i v bolbicata 6te si ostana kokona dobre, 4e ivan e dobar da mi se vrazva na nomerata da me izpravia s ma6ata, da mi vodi manikuristka i tn. na mnenie sam, 4e kakvoto i da se slu4va ne biva 4ovek da se otpuska. v bolnicata kato gi gledam kakvi sa marli se 4udia tezi maje kak gi iskat tezi jeni. az nikoga ne sam bila krasavica ili slabi4ka, no vinagi se opitvam da kompensiram s poddarjan vid dokolkoto moga. daje sega se iadosvam, 4e s tozi korem krakata ne moga da si namaja, ama 6te se primiria. a kato doidat bebocite se nadiavam da ne promeniam naviciite si. doizvestna stepen se radvam, 4e sa mom4eta, 4e ako sa madamki ot tiah red niama da moga da hvana Joy Joy Joy a i kato sa mom4eta tati 6te igrae s tiah, 6te gi vodi na riba, a mama 6te obikalia magazin4etata Joy Joy Joy ta takiva sa moite tanki smetki Joy Joy Joy

# 692
# 693
  • София
Здравейте, момичета.

http://www.trafic-bg.com/razvle4eniq_page.php?id=31  Ето нещо за релакс.

bouquet

# 694
Здравейте момичета, ще добавите ли и моето мартенче - термин 30.03.2010 към списъка? Embarassed

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 14:33 от dekryo

# 695
Ох каква съм само забравих да пиша това ще е първото ми дете, нова съм във форума, ще си имаме момиченце, много се вълнувам и ми е малко трудно с тези интернет сайтове  Embarassed

# 696
  • До хладилника, който обичам
Аз имам едно въпросче към Смин, Бу или който може да ми отговори.Та въпосът ми е в началото, за да се стимилира лактацията, ако е много малко кърмата и не се нахранва детето, препоръчва ли се изцеждане/стимулиране с помпата.Понеже моя приятелка, която роди със секцио в началото почти нямаше кърма и започна да се цеди колкото може с помпа и до някаква степен това и помогна.За съжаление си кърми детенцето само 50 дни.После от стрес ли от какво й спря съвсем кърмата.

Тинче Simple Smile В началото си е малко кърмата - особено докато е коластра само (първите 2-5 дена), е в милилитри и едно ядене е от порядъка на 2-3 чаени лъжички. Това е нормално, защото коластрата е с много висока хранителна стойност.
Увеличава се кърмата през тези първи дни най-добре, ако бебето суче на поискване, а не на режим. За новороденото ще е нормално да суче 8-12 пъти в денонощие и повече (т.е. на 2 часа и по-често дори). Някои бебета прекарват почти цялото си време на гърда - това е вроден инстинкт, който им помага да се адаптират по-бързо, а същевременно дава сигнал на тялото на майката да прави по-скоро мляко в по-големи количества. Понякога кърменето е толкова интензивно, особено от бебе с по-силен рефлекс на засукване, че може да е удачно да има под ръка някакво кремче без отмиване.

Ако няма достъп до бебето (например е в кувьоз и не може да се слага на гърда), да - в тоя случай стимулация чрез цедене на ръка, или ако се налага (при вече тръгнало мляко) с помпа, може да е от полза. При нормално стечение на обстоятелствата обаче, най-добре ще е бебето да се слага често на гърда, за по-добра стимулация.

Това често слагане на гърда е постижимо и при двата вида раждане - при нормално, може веднага, още на родилното магаре дори (в идеалния случай - до час след раждане), а с помощ от персонала е възможно и при секцио - без значение вида упойка, освен ако не е на морфинова основа, което тя не е, днешните упойки са много по-чисти и безопасни, може да се сложи бебето на гърда и има болници и екипи, където това се прави - вече няколко случая знам за бебета, родени със секцио, закърмени 20-30 минути след раждането си Simple Smile
Ако все пак при секцио не е възможно такова ранно слагане (трябва да се провери и опита, ако има желание), и няколко часа по-късно да е, пак не е беда. По същия начин, както при нормалното раждане, има коластра. И в двата случая кърмата 'слиза' при задействане на хормони, които пък се задействат при раждане на плацентата - а тя винаги се ражда, независимо от метода на родоразрешение. Тоест, при секцио реално няма причина да не тръгне кърма и многото майки, усоешно кърмещи след секцио, са доказателство.

При раждане с операция пречките по-скоро могат да са: късно поставяне на гърда (въпреки че и 48-72 часа по-късно да е, пак не е причина да не се кърми успешно, макар и ако бебето е хранено от неподходящо шише, да отнеме време за нагаждане); неудобна поза за кърмене заради раната от операцията, поради което майката несъзнателно да избягва по-често кърмене (може да се пробват различни пози, в които да е удобно, и/или да се слага навито одеалце върху раната, за да я предпазва); хранене под режим, когато нуждите на бебето могат да са за много по-често слагане на гърда (това може да причини проблеми и при двата вида раждане)...

При съмнения за намаляла кърма (което се преценява по наддаване - гледано на един и същ кантар, по напишкани и наакани памперси, общо състояние на бебето...) най-напред трябва да се направи оценка на организацията на кърменето - достатъчно често ли е, добре ли засуква бебето, достатъчно ли изсуква и ако не, защо... такива неща Simple Smile В повечето случаи повечето проблеми са избежими или преодолими.

# 697
Здравейте! Hug

И аз не успях да се наспя тази нощ, но поне успях да си понаваксам после.
Мама Ив, много ти благодаря за рецептата за кашлица   bouquet  Има доста добър ефект.
Ения, надявам се, че всичко ще е наред и престоят в болницата ще мине бързо!
Челси, аз с първата бременност имах доста проблеми със зъбите, но с тази нямам никакви оплаквания. Наистина е много неприятно, но се оправя после, важното е с бебоците да сте добре!
Цецинка, demi70, bobita_25, lappeto много  fingerscrossed
Gugalinka, аз също ще раждам в Тина Киркова, но със секцио, вероятн в края на февруари.
darida, дано лошите мисли и притсненията останат зад гърба ти! И вече си по-спокойна! Hug
dekryo , добре дошла!

Хубав ден и много  Hug за всички!
Аз ще пробвам пак да погледам снимки, че нещо не ми се отваря сайта.

# 698
4elsy страхотни са цените, наистина  Hug  Hug  Hug А покупките Ви са повече от страхотни  Hug  Hug  Hug Само така, миличка - грижи се за себе си и си угаждай  Hug

Петяя много е сладко това линкче  Laughing

dekryo добре дошла  Hug

# 699
dekryo  Добре дошла при нас. Леко бременеене и пухкаво бебче след около 2 месеца.
4elsy  страхотни покупки и то на много добри цени.Браво на вас! Flutter Flutter Flutter
Петяя линкчето е супер ко!

# 700
dekryo добре дошла! Успешен край на бременността и прекрасно здраво и щастливо бебче през март!   bouquet Hug

# 701
Аз нали кротко все си ви чета, но не се сдържах да похваля мъжа на Челси   bouquet справил се е чудесно
 Много прегръдки на всички ви и много положителни мисли.
По много теми искам да се включвам ама докато ви изчета обикновено и бременният ми мозък е забравил какво искам да напиша  Blush

# 702
Здравейте момичета!
Ние си напазарувахме почти всичко , остана козметиката и още едно-две спални комплктчета.
Вчера се изложих.Първите магазини към които бяхме тръгнали бяха затворени и като се качих в колата се разревах  Shocked
Хвана ме много срам , защото и таткото се шашна какво ли ми става Rolling Eyes
За капак съм настинала и кашлям като "дърт пушач" , сега пия сироп и лекрства. Тъкмо от днес спрях единия вид за задържане и веднага намерих място за нови лекарства  Sad
Вчера сглобихме и креватчето ( аз само гледах де) , бях забравила колко е голямо, бебка ще се загуби в него Simple Smile
Много се изненадах че по голямата инициатива за пазара пое мъжО , попринцип до сега все имаше време за него.Изведнъж като стана от сън в неделята,реши че вече е късно и трябва да се започва  Mr. Green  Уж само щяхме да гледаме. 

Някъде прочетох за мазане на зърната още сега с нещо(или не съм прочела правилно) ?

# 703
4елси, страхотни бебешорски неща сте взели. Много ми харесаха! И наистина поздравления на мъжа ти за грижите и желанието, с което очаква големия ден! Моят мъж още не мога да го накарам да дойде с мен до някой магазин, но аз за сметка на това си ходя и си купувам сама каквото ми хареса. Laughing Евче, браво и за това че дори и в тежките моменти си преди всичко жена, аз съм на същото мнение: трябва до колкото ни е по силите да сме женствени и да не се изоставяме.
Със зъбите и аз имам проблеми, кървят страшо, но си купих някакви специални четчици за почистване между тях и колкото и да боли, поне ефект има, малко но го има Crazy
Аз днес нямам никакво желание за писане. Вчера бех при лекаря, при когото ще раждам Както знаете миналата седмица бях при доц. Томова и бебето вървеше с две седмици напред по размер на главичка и 3 седмици по размер на краче. И вчеа изведнъж той ми казва, че веч само краче е все още една седмица напред, а по останалите показатели си е точно в седмицата, която съм Shocked и това при условие, че от самото начало вървеше с 6 дена напред (най-вероятно заради по-ранната ми овулация). Той каза, че няма място за притеснение и смята, че е заради по-финната структура, които имам и аз и таткото (и двамата сме слаби и с финни кости), и да дойда след две седмици, за да видим как се движи. Според док. ако има нещо притеснително би ме изпратил веднага на доплер, но той не мисли, че има такова нещо. Но аз не мога да съм спокойна и минута..как така миналата седмица  едни резултати, а вчера съвсем други и то с такова огромно разминаване. Направо съм в паника. Днес ще слушаме тонове на ЖК, бебчо си подритва, макар и вече не толкова активно, което предполагам е заради нарствашото му тегло и по-малко място в корема.
Стискайте ми палци и дано на 01.02 имаме хубави резултати Praynig

# 704
sstambii аз засега съм се насочила към нормално раждане, но с епидурална упойка. Утре ще гледаме бебчо и много силно се надявам вече да се е обърнал.
А къде ще раждаш!?
Засега съм се насочила към Втора градска болница, без избор на екип, цената на епидуралната е 200 лв.
А супер и аз на там съм се насочила!Кога ти е терминът?Ходи ли на отворените врати във Втора градска?

Дойде ми нова идея за заглавие на мартенските теми!
1.Баба Марта чука вече,във ръце държи човече!
2.Всяка мама си  мечтае,през март със  бебе да играе!
3.Скоро идва нащо време-мартенка ще гушка бебе!

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 15:32 от sstambii

Общи условия

Активация на акаунт