Всички мартенки сме тука - няма скука и отлъка! (30)

• 26 796
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Anane
Моята приятелка, беше в 8 ми месец и също й предписаха Дузофарм, но с комбинация от Биогейм. В момента си гушка живо и здраво бебче и всичко е наред, това не е повод за притеснение.Тази комбинация се дава, когато към края на бременността бебето не се е развило достатъчно за гестационната си седмица. При моята приятелка  проблема беше, че плацентата не беше достатъчно пропусклива и лекарите се опасяваха, че до бебето не достигаха достатъчно хранителни вещества - това беше предназначението на лекарствата - да разширят кръвоносните съдове и да подобрят снабдяването на бебето с необходимите за развитието му вещества. Не е нещо опасно, дори е препоръчително да се взимат след като доктора е казал,че не се развило бебето добре. Надявам се да съм била полезна и дано твоята приятелка скоро забрави за тези проблеми и се радва на хубаво и здраво бебче.

# 301
Много ви благодаря за отговорите!
Вече си взе първото хапче!
Бяхте черешката на тортата !
Тя няма интернет,но тия дни ще си пуснат,и се надявам да се включи при вас.
Този форум е много полезен откъм информация и двойно повече с подкрепата,която дава. Големи благодарности за вас. Надявам се и лично да ви благодари!Златни сте!

Леки,спокойни и усмихнати дни ви пожелавам,до появата на вашите съкровища!
Всичко добро!
Благодаря!

# 302
  • София
kama4e аз вече нямам никакво търпение...честно да си призная хич няма да ми липсва бременността..нещо много дълга ми се видя тая бременност  ooooh!
И аз така, имам чувството, че съм бременна 2 години  Joy.

# 303
Здравейте,милички  Hug   food010

Вчера само ви четях,не съм се включвала,че нещо много ме опъваше коремчето и бях с лаптопа в леглото почти целия ден.Корема ми буквално расте с минути,вчера само се плесках с най-различни мазила,че вече усещам голям опън и ме е страх да не се нацепя  ooooh!
Темата с кучето вкъщи ми беше извънредно интересна,понеже живо ме вълнува. В момента си имам женски ротвайлер,когато бебо се роди кучето ще бъде на 5 месеца.Още ще бъде доста малко и игриво,навиците не знам дали ще са му вече формирани,за това още от сега го уча.При всички мами с кучета ,ви е по-лесно,защото са отгледани и от години при вас,а моето куче,така да се каже,още ще си е новодомец  Rolling Eyes Ние го взехме уж за зимата докато порасне,обаче много свикнахме с него и не знам как ще се разделим.Някои от вас имат къде първите месеци да го оставят,но ние няма къде  Sad
Да се похваля,след толкова големи спорове в къщи,относно отопляването на апартамента,мъжо ме изненада с камина.Аз бях много против,предпочитах да си се вея на климатика,но мъжо каза да сме готови за другата зима с бебо.Е , да ви кажа няма такъв кеф  Embarassed Апартамента ни е от 3 стаи (хол,кухня,спалня) и от 3 дена целия апартамент е направо горещ,влагата от кухнята се изпари,много съм доволна,а се карахме с милото кажи речи 3 месеца. На всичкотоотгоре,понеже кумовете ни имат складове,включително и за дърва,брикети,ни подариха  5 кубика,и сега направо се топлим без пари.Като се сетя,че платих 180 лв. за ток сега ми е голям кеф  Laughing Еее,похвалих се (фукла )  hahaha
За дрешките,живот и здраве до 15-ти февруари почвам с покупките.Остана за вкъщи едно портманто,килим за хола и пътеки за коридора(които,заради кучето така или иначе няма да сложим де).Та няма кой знае какви разходи вече по обзавеждането и ще започнем с бебе-покупките.Благодарение на вас,горе-долу се ориентирах в размери и какво ще ми трябва   bouquet Hug
Та,само се хваля,дай да се оплача .Още не ми е подаден болничния в НОИ,който е от 23.12.Вече си мисля,че изобщо не се водя на договор и шефката ме лъже,понеже тя е такава.Обеща,че няма да ме оставят без майчинство и,че ще ми подновят договора (който изтече на 22.12),обачеако по-главните са решили друго сега не казва,че и е гузно.Ама е много подлоооо  ooooh! Сега поне чакам февруари да видя имам ли здравни внесени-още се водя при тях,иначе не ми се мисли  Cry Има много подли хора  Cry
   Много писах,айде да не ви досадя  
bouquet

# 304
  • Враца
Добро утро сладурани.
Ей голяма краста тоя форум,голямо чудо.Не съм си отворила очите и туп пред компа Hug Hug Hug
barabenka ето това представлява порт-бебетоhttp://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-pokupki.461443.16883129
Кама4е ето в този албум ги качи,направихме го с тази цел да си покажем една на друга покупкитеhttp://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-pokupki.461443
Мама Ив първо ме разби с клипа и после с полицаите.Представям си те какъв влажен поглед си им хвърлила hahaha
Аз има да почакам до 02.02 за да излеза в 45 дневен болничен
Отивам да си направя кафе и се въщам да в следя

# 305
Здравейте,милички  Hug   food010

Та,само се хваля,дай да се оплача .Още не ми е подаден болничния в НОИ,който е от 23.12.Вече си мисля,че изобщо не се водя на договор и шефката ме лъже,понеже тя е такава.Обеща,че няма да ме оставят без майчинство и,че ще ми подновят договора (който изтече на 22.12),обачеако по-главните са решили друго сега не казва,че и е гузно.Ама е много подлоооо  ooooh! Сега поне чакам февруари да видя имам ли здравни внесени-още се водя при тях,иначе не ми се мисли  Cry Има много подли хора  Cry
bouquet

До кога ти е болничнич лист GodaiVa  ?

# 306
Здравейте,милички  Hug   food010

Та,само се хваля,дай да се оплача .Още не ми е подаден болничния в НОИ,който е от 23.12.Вече си мисля,че изобщо не се водя на договор и шефката ме лъже,понеже тя е такава.Обеща,че няма да ме оставят без майчинство и,че ще ми подновят договора (който изтече на 22.12),обачеако по-главните са решили друго сега не казва,че и е гузно.Ама е много подлоооо  ooooh! Сега поне чакам февруари да видя имам ли здравни внесени-още се водя при тях,иначе не ми се мисли  Cry Има много подли хора  Cry
bouquet

До кога ти е болничнич лист GodaiVa  ?
Единия е от 23.12 до 01.01 ,а втория от 1.01 до 1.02. Два болнични са вече. То ми е ясно,че до 4.01 нищо не са направили,нали само празници,ама все пак на 5то число превеждат заплатите,осигуровките са ми внесени,а болничния не е представен още Sad

# 307
  • ГО
Качих няколко снимки Hug
Извинявам се за качеството
veni_sasi, благодаря!

# 308
Момичета какво мислите за кръвна захар 5,2 защото лекаря ми каза да не ям сладко,баници и тестенни изделия много,а хемоглобина ми е 112,като го попитах не е ли малко нисък той ми вика как ще е нисък добре е,а доколкото аз знам  референтните граници са 120-160 не е ли така?Много се изнервям от тез лекари не съм доволна въобще,нямам право нищо да го питам,нито ми казва колко е голямо бебето,нито обръща апарата към мен че и аз да видя нещо,то той не го разбирал надали аз ще видя нещо,искам снимка а той-о моляте недей това струва пари,представяте ли си дори да имаш настроение излизаш от кабинета унила и разстроена.Има една дъртофелница дето пише на компютъра,все те хока,направо не ми се ходи на консултации честно да ви кажа,да не говоря пак че чакам поне 2 часа пред кабинета докато ми дойде реда,а кой знае какво те правят в родилното,веднъж лекаря ме пита как искаш да раждаш,викам нормално как да искам,ха вика ще можеш ли,викам що да не мога,понеже съм била пълничка можело и да не мога,абе викам ще мога аз а оная на компа ми вика(тя е мед.сестра в родилното,пенсионирана е вече но незнам защо още работи)моли се да не се паднеш на мен тогава аз ще ти припомня тези думи.

# 309
schani Ама защо продължаваш да ходиш там #Crazy това си е ужасно отношение...Иначе хемоглобина на бременните е почти винаги под 120 въпроса е да не пада под 90 така ми казаха 2-ма лекари,моя е в същите стойности,но пия и малтофер фол,ти пиеш ли желязо?Има риск ако не пиеш да ти падне рязко...ако се почувстваш зле,лошо ти е или нямаш сили може да е паднал под 90

# 310
  • Враца
schaniама защо си причиняваш всичко това,ами не си си сменила леккаря досега като си му видяла отношението. Ей такива и доктор да не му казваш #Cussing out
Относно захарта не се притеснявай нормална е нормалните граници са 3,30-6,60,така,че твойта е напълно нормална и си яж каквото ти се иска

# 311
schani #Cussing out #2gunfire леле ама то големи закани ти хвърлила тази пенсионерка-акушерка  #Crazy Я кажи в кои град е това,не можеш ли да се преместиш при друг доки. Hug
veni_sasi Innocent 4470 4470 4470

# 312
  • ГО
schani , извинявай, ама при такова разнообразие от лекари, как може да търпиш това? ooooh!Естествено, че нещо като не ти харесва, можеш да не ходиш при него.

# 313
  • Враца
Кама4е страхтни покупки.Я да питам аз от къде си купила музикалната въртележка и на каква цена,че свеки иска да ми вземе от Италия ама като и чух цената там и направо #Crazy  100-120Е
Боже чак сега разбрах коя е Камелия от фейса

# 314
шани, добре ти е ХГБ - 120 е долна граница, но не за бременни, при бременни е по ниско, мисля 110, а от 100 до 110 се води гранично

Тинк, аз съм твърдо за слинговете. Миналия път първо си взех кенгуру, на
чико, става уж за новородено и е със специално подсилване за гърба на носещия, тоест гледах да е хубаво.
После си взех слинг от премама този, който е даден в сив и бежов вариант. Аз му казвам кръстосан слинг защото представлява две парчета плат, които се слагат много лесно и най-важното бебето се чувства много добре вътре. Единствения недостатък според мен е, че е с размери и ако с те с много различни габарити с мъжа ти (ама много) на един от двамата няма да му е удобен. От момента, в който взех слинга, кенгуруто изпадна в забвение, за мен разликата между двете е огромна, някак си със слинга по равномерно се разпределя тежестта. Освен това бебето се чувства добре близо до мама, а ми се струва, че за майките с две дечица ще има допълнителни плюсове - свободни ръце, за да се занимават с по-голямото дете и същевременно гушнато бебе Simple Smile Тези слингове от линка и ааз съм ги загледала, А този, който ти показа го гледах в Хепиленд, но не ми се видя много подходящ за кърмене, в това отношение този с халките е по-добър  Simple Smile

Аз също си купих повечето дрешки о-3 месеца, и малко заа новородено размер, но те бъръзо ще умалеят. Вече и аз съъм купила целия гардероб, а още не съм извадила от Никола дрешките, да видя от там какво ще е подходящо за сезона

отивам да гледам на кама4е покупките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт