Отговори
# 105
Един въпрос малко извън темата за количките. Моля за мнение обаче (колкото и въпросът ми да ви се стори глупав).
Живея точно до клиниката на Мазнейкова и там има водна гимнастика за бременни. Много ми се иска да започна да я посещавам, но ме е страх, първо, че се лекувам от разни гъбички, второ, като се излекувам много лесно мога да хвана пак - все пак по басейните е пълно с разни гадории. Както и да е.
Въпросът ми - като се излекувам и ако си сложа тампон, дали има пак опасност от прихващане на разни бактерии?

# 106
  • Sofia
Извинявам се, ако съм засегнала някой.  Hug Просто има разлика между летен кош и лятна количка. И исках да обясня аз какво имах предвид използвайки двете понятия. Peace
Важното е да сме живи и здрави - а кой каква количка ще си купи - това е въпрос на личен избор, предпочитания и възможности.
Просто споделях личен опит. А и е едно да буташ количка която тежи 11 кг с бебе 5кг в легнало положение + 1 кг багаж , а друго - същата количка с 12 кг седящ и въртящ се дребосък и един куп багажи (кофички, лопатки, т.н.).

milli_vanilli , питай най-добре АГ-то си дали е подходящо (тампона като защита имам предвид). Знам само, че там се спазва доста добра хигиена (въпросния басейн), ама знае ли човек.

# 107
Един въпрос малко извън темата за количките. Моля за мнение обаче (колкото и въпросът ми да ви се стори глупав).
Живея точно до клиниката на Мазнейкова и там има водна гимнастика за бременни. Много ми се иска да започна да я посещавам, но ме е страх, първо, че се лекувам от разни гъбички, второ, като се излекувам много лесно мога да хвана пак - все пак по басейните е пълно с разни гадории. Както и да е.
Въпросът ми - като се излекувам и ако си сложа тампон, дали има пак опасност от прихващане на разни бактерии?

Аз също съм проблемна с гъбичките .Лова и от въздуха дето се вика  ooooh!  Но за там мога да гарантирам ,че е чисто. Аз ходих няколко пъти в началото на бременността и ня лепнах нищо  Peace Басейна се потдържа с много добра хигиена .Специялно водната аеробика е супер ,а трениорката Мария Шпилцер е страшна .Ще ти обясни най-подробно всичко.Тя е един от хората който следят за хигиената и температурата на водата да са изрядни ,защото има опасност ако температурата не съответства да предизвика контракции или кръвотечение. А там ходят много бременни.Ама не мисля че тампона ще те предпази

# 108
Благодаря за отговорите.  bouquet

# 109
lucky77,
аз не лежа постоянно, напротив, полягам за малко от време на време и междувременно гледам да се движа /разбирай мотая из вкъщи, уж вършейки домакинска работа/. Трябва да подчертая обаче, че вече доста време нямам „онези” контракции, затова си позволявам и по-продължителни разходки. Преди това излизах за 15-20 мин. и усещах, че за повече не бих издържала. Най-добре е да следиш реакциите на тялото си, то ще ти помогне да прецениш какво можеш и какво не можеш Simple Smile Все пак бих те посъветвала да не се залежаваш, да се разхождаш поне по 15 минути всеки ден, да вършиш не много тежка работа вкъщи, задължително с чести почивки и полягане на лявата страна Simple Smile

За количките - след задълбочено изследване  Sunglasses стана ясно, че доста мами след 2 година въобще не ползват комбинираните колички /освен в много наложителни ситуации/, а тези, чийто дете вече е около 1.5 година през лятото бързо се преориентират към летни колички /не просто с летен кош/, които тежат около 5 кг., а не около 10 или 15 кг. Да не говорим, че в много от случаите дете на 1.5 - 2 е трудно да "закопчаеш" в количката, то предпочита да бъде извън нея колкото се може повече. Да не говорим пък за 3-годишно дете...Затова пояснението на производителите, че комбинираната количка е от 0 до 36 месеца /пригодена е за килограмите на детето и т.н./ може и да е вярно, но малките палавници не се вълнуват особено от това Simple Smile
И все пак изводите ми са само на база наблюдения, разговори и четене.  

Хубав ден на всички!

# 110
Защо не ми давате парола за албума? Sad

# 111
milli_vanilli, тампонът може само да навреди  Naughty, така че ако решиш да ходиш на басейн, откажи се от него.

# 112
  • В сърцето на един мъж
Excellent мерси за отговора. Тези колички наистина ми харесват и се вместват в предвидената сума. В софия знаеш ли къде мога да ги видя на живо.

Мили Ванили и аз мисля че тампона само ще навреди, но все пак попитай.
хубави неща съм чувала за този басейн макар че напоследък за Мазнейкова и клиниката й май са повече отрицателните мнения.

# 113
  • София
Ха, здравейте! Laughing

Не ги оставяйте така венците момичета. Аз имах проблеми в 4 месец, но се оправи. Отстраняването на зъбния камък доста оправя нещата. Първата бременост имах почти постоянно проблеми с венците и не им обръщах нужното внимание и си ми остана траен проблем. Мийте се със специални пасти, четки, конци и води за зъби и проблема видимо и осезаемо намалява. Аз съм само с Пародонтакс-паста, четка и вода за уста. Мнооого помага! Пък след раждането на стоматолог за оправяне на проблема. Peace

Аз вчера си взех от Кауфланд 4 бр.пеленки /2 бархетни и 2 тензухени/ бива ги, отнесох и едно боди и един суитчър за бебето, че нещо нямаше голям избор. Mерси за инфото за пеленките! Heart Eyes

Ние количката най-вероятно ще я купим след раждането да не ми се мота и тя сега вкъщи, а и в началото хич няма да ми трябва. А междудругото комбинираната количка сме ползвали точно 5 месеца и взехме лятната, която ползвахме до 1г.6м. и повече не се качи в нея и мааше пеша детето или с колело, така че всякакви деца има... Party

didi666, комбинираните колички по принцип стават за летни, но са тромави и тежки, а бебето вече достатъчно е натежало, като включиш и багажа и човек предпочита да си вземе по-лека количка поне. Ама всеки си решава, де... Peace

milli vanilli, моето мнение за басейните по принцип е по-крайно, пък особено по време на бременност, въпреки страхотните свойства на водата. А пък тампон-мисля, че употребата му по време на бременност хич не е препоръчително. И да има опасност от бактерии и гъбички. Confused

Хубав ви ден! Grinning

# 114
  • София
Здравейте,

да се включа и аз за количките. Моите приятелки далеч преди 1,5години, че дори и преди годинка смениха комбинираните с летни колички. Очевидно е предимството им - леки са. В сравнение с комбинираните са направо перце.
Ох, явно само аз не мога да избера количка  Confused
Какво ли не гледах.... за моето семейство е ненужен разход от 1000+ лв. за нещо, което по мои наблюдения се ползва по-малко от година. Гледах  такива от 200лв до 600-700лв и на всичките намерих недостатъци.... По-скъпите са сякаш по-крехки...., другите - много тежки. Последната ми приятелка е с Маг... аз ходих до Штъркел... че аз празна едва я помръдвам....

# 115
Excellent мерси за отговора. Тези колички наистина ми харесват и се вместват в предвидената сума. В софия знаеш ли къде мога да ги видя на живо.

В бейби мола в люлин 7 ,магазина на мебели арон

# 116
  • Варна
Excellent, количката която си избрала е страхотна.
И аз се опитвам в момента да оправдая големия разход за количка, който съм на път да направя (ще се побъркам по една количкаааааааааааааааааааа, въпросната Mutsy  newsm12). Та, има ли майчета, които са раждали през пролетта и да споделят и те опит с количките. Мисля си, че точно като дойде момента да поискаме лятна количка, то вече ще е дошло зимата. Тогава как се процедира - няма ли да е по-добре да продължим с комбинираната с чувалче?  smile3506 Следващата пролет бебчетата сигурно вече ще им е по-интересно да се учат да ходят и няма кой знае колко да стоят в количката (освен ако не е някое тарикатче) и може да се прежалим донякъде с повечето кг за бутане. Абе ние първескините може после да си чупим главите, ама като ни грабват тези колички - толкова са хубави. Иначе и аз си правя сметката количката да е само една и с нея да си карам докато бебо отрасне. Ама ще видим.

# 117
Excellent, количката която си избрала е страхотна.

Ако харесваш триколките отиди в бейби мола и я виж тази на АБЦ дизайн .Няма да съжеляващ .Супер лека и супер маневрена .

# 118
  • София
Здравейте, бъдещата ми кака е родена края на май, така, че относително съвпада периода/поне за мен Simple Smile/ Моята количка е на Инглесина, супер лека и компактна, има си зимен вариант и летен сенник/демек, като се преобразува си става почти като лятна/, но все пак майка ми купи най- обикновена лятна количка/беше под 100 лв/, която ползвах накрая. Така, че колкото и хубава количка да имате, най- простите лятни си имат преимущества - мнооого са леки и заемат супер малко място сгънати.
Аз инглесината си я пазя, а лятната я подарих. Така, че като му дойде времето може пак да си взема някаква проста лятна. Peace

# 119
  • София
Абе все забравям да се изкажа по въпроса за лилавите стрии. Не се отказвайте и мажете, докато са още лилавки, а не сребристи - има шанс. Аз първия път се кефех, че с тоя огромен тумбак нямам стрии (кожата ми е предразположена), докато един ден не си видях в огледалото долната част на корема -  Shockedизкарах си акъла, щото отначало ги помислих за вени (така ми изглеждаха), а аз овцата мажа и като не виждам отдолу се кефя Crazy. Та мазах усърдно - по 1 път дневно, вечер, ама 10-15 мин. търках и сега там нямам крьорава стрия. Имам по 2-3 около пъпа и по една, ама дебела отстрани на кръста. За гърдите, моите по време на бременност не едреят токлкова, но като качвам кила стигнах от чашка В на Д, та имам по някоя стрия отгоре , от вътрешната част. Да ви кажа, аз си ги зная, но мъжът ми не ги забелязва (а и другите хора (специално съм питала колежките) де, щото аз доста ходя с отворени деколтета), най-кофти се виждат като почрнея лятото, така че по-кротко със слънцето после, яко мазане и проблемът не е чак толкова огромен. Whistling Crazy

Според мен малко се вманиачаваме за количките, не е лошо да си начеше човек крастата и аз профуквам доста кинти за ненужни неща, но като майка на близначки и с бедния избор отпреди 5 г. на колички за близнаци искам да ви кажа че дали била 2 кг по-лека или по-тежка, дали й се върти дръжката или не, или дали коша събира 3 или 4 кг или дали е с 2-5 см по-тясна от другата не е баш такава болка за умиране. Peace

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 14:47 от bibi

Общи условия

Активация на акаунт