Отговори
# 120
Здравейте мили мамчета и коремчета  Hug
Марини Благодаря за темичката и синята звездичка  Laughing
Мами как разбирате за бебето, колко тежи? На ФМ ли ви казват или на ЖК? Моята докторка от ЖК е много сприхава и почти не говори, ако не и задам въпрос?
Честито на Excellent това е много хубава новина, че ще ставаш вуйна. Съгласна съм с теб относно коремите за момче е остър,а за момиче е по разлят.Моят корем е като канара  Mr. Green много е смешен ...
Относно венците на мен ми изписаха ЗИМАФЛУОР .Бил полезен за бебока - доставяло флуор за зъбките на бебо.
За сега това от мен момичета  newsm78

# 121
Здравейте мацки,
Не пиша много, но редовно ви чета. И аз съм пред избора за количка и съм се спряла на Hauck Maliby, но от друга страна се чудя колко време ще я използвам. Нямам намерение да хвърлям много пари за количка, и да остане "неоползотворна",  като този вариант ми е оптимален относно цена - характеристики. Живея в малък град и няма да ползвам градски транспорт, така, че и да е малко по-тежка, не ме бърка. Асансьор не използвам и размерите не са от значение. Но пак се чудя, както по-горе беше споменато дали няма да се наложи и лятна количка? В този случай може и първата да не е комбинирана, а да има само напълно легнало положение.
Ей така се мотая и не мога да се реша какъв избор да направя. От друга страна мъжа ми  повтаря, че нямало нужда от скъпа количка, че нямало да се използва много (все едно е врял и кипял). И аз се чудя като ще е пролетно бебе, как е най-добре относно количката.
Иначе за креватче решихме, че ще вземем от сгъваемите кошарки с 2 нива.
НО още не съм открила сезона на покупките. Само събирам информация.
Сега да кажа и за ритането... Имам чувството че тая госпожица просто ще ме изкорми. Все едно имам пришълец в стомаха. Целия стомах се мести и деформира. Чак ми е неестествено.

# 122
Много ме изкефи поста на Биби!  Peace
Поставила ни е точно на място.  Laughing

# 123
Е ,вярно  е ,че някой мами ( като мен  Rolling Eyes ) се  вманиячаваме ,ама като сме първескини и имаме финансова възможност защо не ? Мен ми  е страшно кеф ...пазарувам като луд с картечница  Whistling Hug  Ама така си изразявам емоцията и еуфорията  Crazy

# 124
  • София
Много ме изкефи поста на Биби!  Peace
Поставила ни е точно на място.  Laughing
в това число абсолютно не изключвам и себе си  ! Mr. Green

# 125
  • В сърцето на един мъж
Момичета видях че Биби е писала за мазането и търкането за стрийте. Аз по корема се мажа съвсем нежно и почти не разтривам - чувала съм че разтриването по корема може да доведе до контракции. Дали е вярно Как мислите newsm78

Иначе и на мен пазаруването ми е страст и сега като за първо бебче направоо всичко ще дам за него
НО все пак определено не смятам да се изхвърлям и да пръсна купища пари за неща които се ползват седмици, няколко месеца или максимум година и нещо. Пред нас стои въпроса и за смяна на жилището все пак от двустайно на тристайно ooooh!

Още един въпрос може ли
Сега когато живот и здраве това лято нашите бебчовци са на по 3-4 месеца в каква количка трябва да се возят нали още в този кош дето се води зимен newsm78 Ужас ако ме види майка ми какви въпроси задавам  ooooh!
А изобщо април месец количка ще ни е необходима ли. На кой ден започва да се извежда

# 126
Привет тумбачета Hug,
и аз да си кажа мнението за количките... На мен лично не ми допада идеята да даваме повече от 1000лв. за количка, която ще се използва не повече от година или две, дори и да имаме такава възможност. Важното е да ми е удобна и компактна, а не каква марка и модел са написани на рампата на количката Wink. Това разбира се е лично мнение. Предполагам че всяка от нас би се гордяла повече с това което има В количката (бебчо), а не с неговата "опаковка" Mr. Green.

Аз също се ровя по цял ден за бебешки артикули, пренадлежности и дрешки. Доста магазини обиколих и много колички и модели видях. Едно е да се гледат на картинки, друго е на живо да се пробват. Някоя от мамчетата беше писала за Carrera на Бертони и за Джема на Chipolino. И аз си ги бях харесала, но се отказах. Искам да ви кажа че при летния вариант на Carrera не пада напълно в легнало положение и бебчо трябва да спи в полуседнало. На Джема при летния вариант, не се сваля предния борд и ми се струва много тясно и трудно да се вкарва и изкарва бебо Rolling Eyes.

Аз съм си харесала този модел http://www.babyartikel.de/produkt/reisesysteme/hauck_apollo_4_al … hoer_a_khaki_2010,
но в такъв цвят http://www.hellobabydirect.co.uk/products/prams-and-pushchairs/1 … n-one---lime.html
 До преди 3 денa го имаше в наличност, но сега е останало само в тъмно зелено, черно и кафяво. Направо ще се пукна от яд, ама ще чакам да получат нови евентуално.
Като резервен вариант може да се примиря и с http://www.babyartikel.de/produkt/reisesysteme/hauck_malibu_all_ … lolli_orange_2010.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 17:45 от mama.radi

# 127
Е bibi, точно го казваш. Аз пък си мисля, че количката ще ни е последната покупка. Живот и здраве да е, но смятам че от родилното едва ли веднага ще се сложим в количка и ще тръгнем навън. Само ще си набележим целта и после ще купуваме.

Противно на други мнения, на мен последно ми хареса mag england corona. Казват тежка била, но като я повдигнах и поместих, определено не беше от най-тежките. А, и както bibi казва, разликата в 2-3 килограма дори не мога и да я усетя.

Днес ходиме до БейбиМол-а. Ами... не ни хареса много-много Wink Скъпотия, а дори и качество на стоките да превишава на други места (което според мен  не бе така), цените са ненужно завишени поне с една четвърт. Например, количките Mutsy (които на други места са в горния ценови клас: 700 - 1 000 лв.)  в БейбиМол-а бяха от най-евтините. Там за първи път на живо видяхме количка с цена 1 740 лв! Shocked И това не беше кой знае какво изключение в сравнение с другите цени - почти всички се въртяха около 1 000 - 1 500 лв. Със сигурност има хора, които купуват оттам, само че 99% от клиентите само разглеждат. От друга страна, останалия 1% процент явно им оставя достатъчен приход за да съществува самия магазин.

Друг пример: детско креватче, което купихме от Виталис, в БейбиМол-а го имаше съвсем същото, но с 80 лева повече. Самият магазин ми се вижда с неоправдано високи цени, и все пак ще кажа, че всеки според вкуса и джоба си преценява.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:09 от don biberone

# 128
И аз да се впиша в новата тема и да кажа моето мнение за количките.Моя син е роден на 29 април и сега пак тогава се очаква и това бебе.Количката я купихме на 3 юни,дотогава бяхме само на терасата,а и 2006 май месец беше по студен.Като ни изписваха на 5 май голям студ беше.След като взехме количката (която струваше 100 лв),комбинирана с пълно легнало положение я ползвахме непрекъснато до 1 година.После ни подариха колело триколка подобно на това   и следващата година ги редувахме с количката.А като стана на две му подариха по голямо метално колело и забравихме и количката и триколката.

Да кажа на мамите които искат да взимат тези колички със зимен и лятен кош да помислят че бебетата октомври ноември на колко месеца ще са и дали изобщо при някои модели ще се смистат в тоя кош и дали бебе на 7 8 месеца може да го накараш да ти лежи мирно и кротко в такъв кош.

Но всеки сам си решава колко пари да харчи за детето си и не давам на никой съвети за това.

Лек ден на всички.

# 129
Относно венците, моите също кървяха много. Както няколко момичета казаха, почистването на зъбния камък помогна донякъде. Зъболекарката каза да се мия с Парадонтакс, че ще изчезне съвсем, но тази паста ми е ужас. Старах се да ползвам нея, но все към другата ме теглеше Laughing
milli vanilli аз също знам, че хигиената в този басейн е много добра. Също знам, че тампон по време на бременност не е препоръчително да се ползва. Ако решиш да ходиш го пропусни.
didi666 в България педиатърката ни беше казала на 10 ден, че можем да извеждаме. Аз родих средата на май, времето приказка, детенце здраво, започнах по-малко на терасата на 5 ден и на 8 бяхме навън. Сега бих извела и по-рано, знам че не е препоръчително за новородените единствено при мъгла. Като знам моят колко обичаше навън, как дълбоко спеше, и на мен как добре ми се отразяваха разходките, не бих го отлагала.
Та, има ли майчета, които са раждали през пролетта и да споделят и те опит с количките. Мисля си, че точно като дойде момента да поискаме лятна количка, то вече ще е дошло зимата. Тогава как се процедира - няма ли да е по-добре да продължим с комбинираната с чувалче?  smile3506 Следващата пролет бебчетата сигурно вече ще им е по-интересно да се учат да ходят и няма кой знае колко да стоят в количката (освен ако не е някое тарикатче) и може да се прежалим донякъде с повечето кг за бутане.
Аз раждах през пролетта и смених количката, когато синът ми беше на около годинка. Моят по това време вече ходеше доста добре, но от точка А до точка Б се придвижвахме с количка. По-удобно ми беше ако имам багаж, ако бързаме и тн. Скоро проходилите имат навика да вървят във всякаква посока, но не и в тази която ти искаш. Зависи си от детето колко ще седи. Сега не можеш да го предвидиш. И не е задължително да купуваш лятна количка, но е голямо предимство, че са леки. Както е казала Биби, начешайте си крастата момичета, няма лошо.
divogan понятието "зимен кош" не знам от къде се появи. Всъщност това е "кош за новородено" и сезонът няма нищо общо с използването му.

# 130
Здравейте,моми4ета !  Hug
ама вие направо се побъркахте с тези коли4ки  Mr. Green
Биби  има право  Hug  няма кой знае какво зна4ение и според мен дали е с 1-2 кг по-лека или по-тежка..Всеки си има право на мнение и си е въпрос на вкус !
И аз като Nefer ,ще търся коли4ка  4ак като се роди бебка живот и здраве  Praynig!толкова голям избор има навсякъде за вси4ко !   Hug Hug
А по въпроса на  Sunshine26 ,от къде знаем колко тежи беб4ето-при мен го пише на снимката и на репорта към нея.

# 131
Привет, мацки! Hug
Вярно е, че с първото дете ентусиазмът за пазаруване е поне двоен, но все пак трябва да се предвиждат разни варианти. Ако ви се падне бебе като моя син, количката ви ще си остане чисто нова - след като започна да седи, в будно състояние почти не сме я ползвали: или с кенгуру или баща му го носеше, защото в количката ревеше! На 1вия му РД му подариха триколка, която се бута и оттогава количката е на тавана на майка ми! Вярно е също, че вероятно ще имате и поне по още едно детенце и големият разход може да се оправдае, но аз лично се радвам, че не се изхвърлихме с много скъпа количка, защото с това диване щях да си изям ушите от яд!
divogan, моят син е на 28.04. Wink

Сега когато живот и здраве това лято нашите бебчовци са на по 3-4 месеца в каква количка трябва да се возят нали още в този кош дето се води зимен newsm78 Ужас ако ме види майка ми какви въпроси задавам  ooooh!
А изобщо април месец количка ще ни е необходима ли. На кой ден започва да се извежда
Моето момче е късно априлско бебе и първото извеждане беше около 10 май, в зимния си кош на колчката и всъщност май и цялото лято си се разхождахме така, просто беше завит със супер тънка пелена.
И моите венци кървят, но те винаги са ми били слабо място! Почистиха ми зъбния камък, но не помогна. Предния път ползвах вода за уста Corsodil и май имаше леееко подобрение, но не осезаемо! Знам, че и водата Gum Paroex е добра за бременни, защото е без алкохол (или нещо такова беше newsm78). Сега се мия с паста за зъби Arthrodont, но не виждам подобрение, а е доволно скъпа, така че ще мина пак на гадния Parodontax!

# 132
Marini   ,и аз ползвам вода за уста Corsodyl  Hug и сега имаме паста за зъби Sensodyne pronamel,та ще я видим и нея  Laughing

# 133
anni2002,
миличка ти днес ли щеше да ходиш на ЖК?
Какво стана там? Казаха ли нещо ново?
Целувки !!! newsm51

milli_vanilli,
душичка, радвам се че всичко при теб е ОК.
Целувки!!! newsm51

# 134
Здравейте ,
имам едно питане , че с таткото си водим един спор, та реших да ви питам и вас,:количка на 70% черна и 30% червена за момиче или унисекс ви се струва???
Аз мисля че е за момиченце / понеже още не знаем на 100% дали е момченце или момиченце - все различно се показва ,заради позицията на пъпната връв - все е между крачетата/

Общи условия

Активация на акаунт