Отговори
# 270
  • Бургас
Момичета сложих две снимки на коремчето ми , ама то се оказа че аз май съм с най-малкия корем. Thinking

# 271
    Здравейте момичета   bouquet

Мечооопух, колко мило от твоя страна ,че си се сетила за мен  Hug.Много ти благодаря.Не влизам често да пиша ,че колелото ме завъртя много.Първо Марти беше болен ,после се хванах да правя основно почистване ,а и нали времето беше хубаво ,много много вкъщи не се заседявах.Ще се опитам да влезна в ритъм Simple Smile
  Виждам ,че обсъждате болници.Аз мислех първоначално във Вита да раждам заради моята докторка ,но в последно време 1 700лв нещо ми се вижда ужасно много да дам за едно раждане.При положение ,че тези пари ще са ми много по -потребни след това за Божидара.И май ,че клоня отново към Шейново ,където раждах и първият път.
  Не знам дали ,този път няма да ми се отдаде и възможност да родя нормално(от ,което си признавам ,че ме е много страх).Първият път ми се наложи секцио заради херпес ,който ми излезе точно един ден преди термина ooooh! и веднага ме приеха за секцио.Сега нямам представа как ще е.За сега не ми е излизал ,и може би ,ако и до края не се появи ,ще имам шанс да родя нормално.Ако раждам във Вита ,там ще е 100% секцио.Абе в общи линии съм много объркана и това ,че не мога да взема решение ,много ме тормози.
 Иначе ,като цяло съм о.к , и аз имам от това неприятно гъсто течение.Сега ми взеха секрет ,ще видим дали са гъбички.Вече съм 14кг +, а от какво качвам толкова бързо изобщо не мога да си обеяня. newsm78.С малката сладка Божидара ,всичко е о.к.
 Пожелавам ви приятен ден и готски уикенд.

# 272
  • СОФИЯ
Здравейте, момичета.
Не съм писала отдавна, в работата е голяма лудница, счетоводно приключване, ужас!!! Май ще работя, докато родя...
Ще раждам в МД, предния път раждах там със секцио и бях много доволна, възстанових се много бързо. И сега май се очертава да е секцио. Докторът каза че ако бебето е по-голямо от 2.300 -2.400 кг. ще се режем, много ми е тесен таза. Аз се надявам този път бебето да е над 3 кг Simple Smile/предния път беше 3 кг./
За количката ще си ползвам старата, на Неонато комбинирана 3 в 1 със столче и кош, беше ми много удобна и е запазена.
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5919&lang=1
Не съм купувала още нищо за бебето, нямам време....Дрехи имам, но поне шишета, биберони, козметика трябва да взема. Успокоявам се че има време, а като си видях лентичката се окозо че съм в края на 29 г.с.

# 273
Danna това за шапката на мен ми го казаха, като се похвалих, че усещам бебка - казаха ми да и купя шапка та да излизала с главата напред   Peace

Благодаря, ВяраSimple Smile

# 274
  • Карлово
Микки и Правда, аз имам въпрос, който от известно време ме вълнува. Интересуваме, трябва ли предварително да се приема максимално естествено по произход стимулиращо средство за производство на кърма?

Виждала съм например да се продават чайчета, които спомагат този процес. Една позната в чужбина през бременността пък е приемала смес също с цел наличие на кърма след като бебето се роди. А при нас в това отношение как е?

Дон биберон, най-естественото средство за производство на кърма е бебето. Колкото повече и по-често суче бебето, толкова повече кърма ще се образува в тялото ти. Затова не е необходимо да пиеш никакви чайове предварително. Има лактогонни храни и чайове, които подпомагат производството, но след като се роди бебето. Но храната и напитките не са определящия фактор.
Като подготовка за успешно кърмене по време на бременността си, може да заложиш на положителната психическа нагласа.
Да разглеждаш снимки и клипове на кърмещи майки, така ще видиш различни и правилни пози. Да се срещаш и общуваш с майки, кърмили успешно бебетата си. Факт е, че в днешно време, повечето майки виждат за първи път на живо кърмено бебе, когато започнат да кърмят своето.
Да четеш литература за кърменето и да образоваш таткото по важни въпроси. Малцина са бащите, които биха чели за бременност, майчинство и кърмене, но може да му споделяш някои важни за теб неща. И ако след раждането се сучи някаква такава ситуация, той ще знае как да реагира или поне да помогне със съвет.
Хубаво е да имаш подкрепата на таткото и семействата ви за кърменето. Помисли отсега за глезотийки около кърменето във вид на възглавница за кърмене,  удобна пижама и въобще дрехи.

# 275
Здравейте момичета ! Аз също ще раждам в МД със секцио. Това ми е първа бременност, но понеже съм от провинцията и нямам възможност  на 19.01 да посетя МД се надявам да споделите впечатленията си. Била съм два пъти в патологията на 5 етаж, там е правен ремонт и е добре, но съм чела лоши мнения за родилното. Това е от мен за сега  Wink

# 276
Микки и Правда, благодарности за времето, което отделяте в помощ на майките, желаещи да кърмят!
Посъветвайте ме какво да правя?
В началото на бременността ми откриха фибролипом в дясната гърда с размери около 2 на 4 см. Близо е до кожата и за съжаление част от него се намира под ареолата, поради което тя е доста твърда и може би ще пречи на бебето да захапе добре гърдата. Ходих при двама много добри мамолози и двамата ме посъветваха за сега само да следя образуванието, а след бременността и кърменето ще се отстрани. И двамата бяха категорични, че по никакъв начин няма да се отрази на кърмата, НО заради плоски зърна единият от тях изказа предположение, че няма да мога да кърмя. На въпросите ми мога ли да направя нещо, за да коригирам поне до някъде зърната и има ли шанс те да се самокоригират, той отговори отрицателно. Аз съм напълно убедена, че плоските зърна не са проблем за това да кърмиш детето си, защото баба ми във същата ситуация е кърмила повече от година и трите си деца. Имам обаче следното притеснение: дали бучката може да повлияе на доброто захапване, което вероятно и без това ще е по-трудно за бебето? Попитах лекарката, която следи бременността ми дали да ползвам щитове, за оформянето на зърната, тя каза, че няма нужда да предприемам нищо още, през последния месец да ги масажирам и издърпвам. Вие какво бихте ме посъветвали – да взема ли щитовете за идните три месеца? И има ли опасност те да предизвикат контракции, подобно на други видове стимулация? Другият ми въпрос е дали да се презастраховам, взимайки в родилното силиконови зърна или да бъда търпелива и да се надявам бебето да свикне да суче, въпреки, че моите не са добре оформени? И би ли ми помогнала помпата за кърма?
Благодаря ви предварително за отговора!

# 277
Здравейте, момичета, как сте?
Аз много празници имах напоследък, много чудо: с мъжлето подписахме преди 4 г. на 12.01, после той има чрд на 13.01, после кумата има чрд на 14.01 и накрая официалната ни сватба с празненство и църква беше на 15.01, та много работа ни се отваря всеки януари...  Grinning
Иначе да споделя, че коремът ми "изби" най-накрая, и то изведнъж - преди 2 седмици още не ми личеше, че съм бременна, а сега ми щръкна. Но се оказа, че съм и качила 1-2 кг напоследък /общо станаха 7, но за стартовите ми и това е много, явно ще достигам неподозирани висини до края  Confused/. В този ред на мисли, да е жива и здрава Мили Ванили   bouquet , че каза за онзи диск за йогата, много ми помага за раздвижване и тонус. И като засичам с книжката за бременни, която чета, се оказва, че упражненията, които препоръчват в книжката, ги има на 70 % в диска - много се изненадах.

Искам да питам раждалите мами, как се отнасят по въпроса за пътуване с бебе, кога най-рано биха си го позволили и къде? Примерно, вие мислили ли сте да ходите на море с бебоците в края на август/началото на септември? Аз мога да ви разкажа за братовчед ми, който е женен за канадка, че като им се роди дъщерята преди 2-3 години август месец в Канада, през октомври вече бяха в БГ  Shocked със самолет през океана; междувременно канадката има сестра в Белгия, та през ноември дигна бебето да ходи да я види, върна се в БГ и после си отпътуваха обратно в Канада декември/януари, примерно. И като го питах как така той каза, че не вижда проблем... А у нас май не е прието това за нормално, вие как мислите?  Иска ми се да направя едно моренце това лято, живот и здраве, а не знам дали ще може, чисто практически.

За МД на 19.01 ще се съберем доста хора, като гледам. И аз ще ида да проверя как са нещата там, за да имам евентуално алтернатива на Токуда, към която засега имам намерения...  Mr. Green

Вяра, и моето бебенце нали повече кротува, та вече имам номерца да го карам да се размърда - сядам по-присвита и то почва да буйства, или лягам по-опъната и го усещам по-добре, или си въобразявам  Simple Smile . Пробвай и ти и кажи дали не си измислям Hug
Хубав уикенд на всички /по-точно половин уикенд вече/  Hug

# 278
 Erika_ честита годишнина за пътуване моя син е пример за пътешественик:
след като се роди си бяхме при мама до средата на 3-я месец,след това се прибрахме в Карлово,и пътуването с кола си беше много спокойно,след това ходихме до Велинград когато беше на 5 м. дойде август и времето на отпуските ,но тъй като нямахме наша кола(сега вече имаме) следващото пътуване което предприехме с 7м. бебе беше с влак и така до 2 г.,може би се е случвало да пътуваме с влак по веднъж два пъти месечно,Иван е буквално отгледан на път,и винаги е били спокойно,за разлика от сега когато всяко пътуване е голям кошмар(много зле му се отразява качване в кола-принудена съм да го държа гладен),колкото до морето,не зная как ще ходим,не мисля че с няколко месечно бебе и батко на 4  ще се оправя лесно,но живот и здраве дотогава има много време.

# 279
Микки и Правда, благодаря за отговора.  Simple Smile

# 280
  • гр.София
Здравейте ,на мен септември ми се наложи да лежа 1 седмица в МД на 7 етаж вярно че е мизерия ,но поне е чисто само тоалетните са  мръснички .За ремонт се говори поне от 6 месеца дано ние сме късметлийки да раждаме на ремонтирано.В родилно доколкото разказваха жените е чисто и гледат бебетата много добре .Преди това ми се наложи да лежа на 5 етаж там е ремонтирано и е доста добре.На 12 етаж има ВИП стаи за родилки където е супер но пък са самостоятелни ,а купона е където са повече жени.
За сметка на това пък професионализма им е на ниво винаги съм получавала компетентна помощ /особено в спешното/,а не съм срещала и грубо отношение. Освен това е единствената болница в София с оборудвана неонтология.Другото е че от тази година имат нова апаратура за срининг на новородени,което помага за откриване на 20 ген. болести повечето от които ако се установят на време се лекуват.Лично аз бих преглътнала мизерията за сметка на всичките тези предимства.
Лека вечер на всички.

# 281
  • Варна
Здравейте, аз съм на 32 от Варна, до сега поглеждах от време на време, но се записвам да следя темата.

# 282
  • Варна
Пропуснах да кажа, че термина ми е на 15.04 и още не съм решила къде във варна да раждам. Моля дайте съвети ако сте решили вече!

# 283
Добре дошла при нас, krasimiravHugМомичетата от Варна като се включат сигурно ще ти помогнат в избора на лекар! Знаеш ли какво ще е бебчето?

# 284
Микки и Правда, благодаря за отделеното време да отговаряте на въпросите тук.   bouquet
Мацки, като ви чета за количките ми се прииска и аз да ходя в някой магазин и да гледам, да пробвам ... цял ден. Simple Smile Предния път не бяхме купили и накрая стана така, че нямаше тази, която бях харесала и мъжът ми купи друга, която изобщо не бях виждала. Беше доста сполучлива и здрава, но много тежка за моите критерии, така че след известно време я продадох на половин цена и с парите от нея си взех лятна. Първоначално и аз си мислех, че купуваме една количка и край - само с нея. Обаче после полудях, че искам лятна и с нея се родих от кеф. Недостатъкът на летните е , че повечето нямат пълно легнало положение и като цяло не са подходящи за новородени.  Peace
Erika_, и аз не виждам никакъв проблем за пътуванията с бебе. Нашата Вики я водихме на 7 м. на почивка във Велинград. Сега също съм замислила море, че и планина, заради чистия въздух и добрия ефект върху бъдещата кака. С кърмено бебе, храната е винаги с теб, в подходяща опаковка и температура.  Mr. Green Слингът също безкрайно помага за приспиване и дискретно кърмене. Ние също нямахме кола като се роди дъщеря ми и със слинга съм я возила със всякакви превозни средства. Ако тръгне да плаче, давах да суче и винаги се успокояваше.  Peace
J_M_M, питай лекаря си, но на мен лекар ми е казвал да не гледам стандартните референтни стойности, защото те изобщо не важат за бременни.
"Левкоцитоза (повишен брой левкоцити) се наблюдава при:
   - физиологично: новородени, бременност,..."
. От тук.,
qnikzp, мъжът ти явно изобщо не е наясно с нощното будене на бебето, за да суче и нуждата му от майка. Сега е момента да му обясниш, че бебето трябва да си е при вас и че смяташ да го кърмиш и през нощта и т.н. Аз колко статии от кърмаческия съм преразказала моя мъж.  Joy Но крайният резултат беше, че той беше предварително подкован и за кърменето, и за недаването на вода, и за късното захранване -  и не само, че ме подкрепяше, ами и на други хора обясняваше кое е правилно и кое не.  Laughing Желая ти успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт