Отговори
# 285
аз също много съм пътувала с децата и тос влак/тогава ме беше страх да шофирам/...................с какатапреди 19 години нямаше и памперси..........по планините особенно...............а със сина ми на годинка бях организирала 6 майки с дечицата и от Варна във Вършец в един профилакториум ,едва не ни изгониха-то там само болнии възстановяващи се хора,но си изкарахме супер 2 седмици.........така ,че не ще пропусна и сега Laughing Laughing Laughing...........

# 286
  • гр.София
Пропуснах да кажа, че термина ми е на 15.04 и още не съм решила къде във варна да раждам. Моля дайте съвети ако сте решили вече!
Добре дошла.Тука чета че във Варна на 28.01. от 15,30ч.в МБАЛ"Света Анна" има ден на отворените врати ако искаш ходи разгледай
тел. е 692 65 97 за записване.
Ако искаш си направи лентичка .Мен много ме радват.Успех.

# 287
Добре дошла, krasimirav!

И моят термин е на 15.04. и съм решила да раждам във Варна. (Аз съм си от Варна де, само дето сега живея в Търново).
Мисля да раждам в АГ-то, понеже сестрата на мъжа ми е раждала и двете си деца там и е много доволна, според нея там била най-добрата апаратура, ако не дай си боже стане нещо с бебето (пу, пу). Освен това майка ми познава директора на болницата и в общи линии затова съм се ориентирала натам, но иначе не познавам никой от лекарите и не знам дали ще си избирам предварително.

# 288
Пропуснах да кажа, че термина ми е на 15.04 и още не съм решила къде във варна да раждам. Моля дайте съвети ако сте решили вече!

Здравей и добре дошла! Сестра ми ражда в Майчин дом, а една колежка - в АГ.И двете са доволни,но аз лично ще родя в МД.Не съм била в АГто но наблюденията ми от МД ми стигат, за да не търся друга клиника!  Hug Hug

# 289
Искам да питам раждалите мами, как се отнасят по въпроса за пътуване с бебе, кога най-рано биха си го позволили и къде? Примерно, вие мислили ли сте да ходите на море с бебоците в края на август/началото на септември?
Синът ми беше на около месец и половина, когато отидохме на море (след консултация с педиатър, разбира се). Избрахме по-спокойно място. Сутрин рано до към 11 часа, следобяд след 16 часа на плаж. Кърмех го и беше лесно. Изкарахме страхотно. Разходки, ресторанти, спеше си в количката и се чувстваше прекрасно. Летя за първи път със самолет малко преди да стане на два месеца.

Днес купихме количка и съм доволна, че отментнах още едно нещо.
Добре дошла на krasimirav!

# 290
  • Карлово
... даже утре съм се засилила за темата - лекциите за кърмене ‘Как да кърмя успешно бебето си?’, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига Тема: Подготовка за кърмене. Начало на кърменето и първи дни с бебето, така, че ако си там ще се видим Heart Eyes

Мечо Пух, аз съм от Карлово и ми идва малко далеч да присъствам на софийските лекции и срещи, но пък си организираме местни. Ще ми е интересно да споделиш впечатленията си от лекцията и евентуално какви въпроси още биха те интересували относно кърмене и захранване на бебето.

# 291
  • София
Здравей Микки, основното което ме интересува е различните позиции за правилно поставяне на гърдата/в момента гледам клипчета и се запознавам с тях/, както и как да процедирам с гърдите си - имам много кръгли гърди и зърното не е добре изразено. Обмислям да си купя протектори и да ги подносвам вкъщи.
Първият ми опит с кърменето беше злополучен, но го отдавам основно на липсата на информация и помощ. Сега съм се настроила, че ще кърмя/живот и здраве/ и чета и гледам филмчета по въпроса  Wink.
Разчитам на Вас да отговаряте дори на глупавите ми въпроси, когато дойде момента за кърмене на бебока  newsm51
Като гледам май не само на мен не ми се спи  Laughing, напоследък заспивам между 19 и 21 ч. и в 22- 23 ч. се ококорвам  Rolling Eyes

# 292
Благодарш ти Excellent за това, че си се сетила за мен - адски приятно ми стана, че някой е помислил за мен Simple Smile)))

Ние смятаме да пътуваме като мине там погачи ала бала...стига да всичко наред, разбира се. Имаме апартамент на морето и смятам цяло лято да сме там. На роднините ми сигурно ще им е много болно, че не могат да виждат бебето, а и на мен ще ми липсват и може и да ми е малко трудно без помощ, но въздуха там, ранните и следобедните разходки по алеята до морето и йодните пари не могат да се заменят с нищо. Ще трябва да се консултираме само като дойде време, как ще е най-подходящо с превоза до там. Ама има мнооого време до тогава (то колкото много, толкова и малко, де).
Яни, няма смисъл да коментирам и да доналивам масло в огъня и аз. Но ми се струва, че трябва да го хванеш малко мъж ти за топките, да осъзнае, че май малко прекалява и се е самозабравил. Ама и ти защо допускаш той да си помисли дори да ти поставя условия? Ситуацията е адски деликатна, защото ето за такива семейни дразги, стават инфекции...
Стискам палци всичко да се нареди, ти действай хитро и деликатно, но ако още ти се ежат и ти дават тон, кажи директно на бабичката, че няма как да стане на нейната и на сина и и  да си бъде подготвена, да няма обидени после и напрежение във въздуха пред малкото съкровище.

# 293
Мики и Правда подкрепям с две ръце инициативата Hug
На свой ред да питам от кога да започваме да подготвяме гърдите за кърмене и кой от откриващите се на пазара кремове ще препоръчате за това.

# 294
Вижте кое време е, а няма заспиване.  #Cussing out
Към 20ч бях умряла за сън - права ме унасяше. А сега - хем ми се спи, хем като загася лампата и се ококорвам. Уфф..

# 295
  • Sofia
Привет!

Днес се очертава мързелив ден.
Ние вече си имаме 2ри етаж на леглото, каката се кефи, но още не я пускам да спи там, защото искам да се поизмиришат мебелите. В началото точно се отделя много формалдехид,  а той за децата си е кофти. Днес ще има пренареждане малко в стаята й, че напоследък прилича на склад. Оказа се, че почти нямам розови бебешки дрехи, все разни други цветове сме взимали ( за разлика от сега, когато каката не иска да носи нищо друго освен розово  ooooh! ). Към другите комбинации нямам предразсъдаци, каката съм я обличала в синьо, ама момче в розово не мога да облеча  Naughty ...
Аз също съм се насочила към МД, вярно че беше мизерия, дано има подобрение отпреди 4 години. Мисля че лежах тогав ана 7мия етаж, имаше само жени секцио и форцепс, аз бях с форцепс. Там бебетата ги даваха на график и това много ме тормозеше, исках си го постоянно при мен. Тогава нормално раждалите бяха на друг етаж и бебетата си бяха при тях.
За ходенето на море с бебе, мисля че даже с 5 месечно бебе е по-лесно отколкото с прохождащо. Иначе не бих тръгнала с 1-2 месечно бебе, не съм чак толкоз смела.
За кърменето си спомням, че се мазах с Гармастан. В началото нямах разранявания, после се появиха и имаше няколко дена, в които кърмех с протектори. Не си спомням от какво се получиха, от неправилно поставяне ли беше не знам... после заздравяха и до годинка сме се кърмили нормално, но в началото си беше голям зор, яде ли достатъчно, ама колко начесто, педиатърката само ме плашеше как не се било нахранило детето и ме стряскаше с не знам си какви количества дето трябвало да изцедя след кърмене и прочие глупости за дохранване с адаптирано, след това я смених естествено и кърмаческия много ми помогна да закрепя положението... зашото като те плашат как нямаш кърма и ти вярно преставаш да имаш  ooooh!

# 296
Здравейте и от мен  Hug Аз съм Гери, чакам момиченце, терминът ми е на 1 април Simple Smile Вчера си купих количкааа, тази, която си исках newsm44 Ходих и до магазин "От А до Я за вашето бебе" в Люлин. Имаше доста полезни неща, но продавачите бяха меко казано луди и двамата - жена на 60 години някъде и мъж със съмнителна ориентация, започнаха бесен скандал за един скрин на Арбор, който искахме да си купим, мъжът ми се опитваше даже да ги успокои, хахахаха, но те само не се бяха сбили, даже не забелязаха май, че си тръгнахме.... Joy

# 297
Добре дошла, krasimirav!

Първото си дете родих в ОБ без уговорка и съм доволна. Сега живот и здраве пак там ще раждам.
Няколко дена преди да родя,бях паднала,отидох до ОБ ,прегледахаме ,казаха ми,че бебето е добре,
и че скоро ще раждам,така и стана.
По принцип съм решила на 28.01 да отида  на "дни на отворени врати" в ОБ , да видя отново условията.
И в тази връзка съм се записала на лекциите на списание "9 месеца" в Capella Play , дата 28.01 от 10.00ч.,ако някоя
майка от Варна има желание да дойде,ще се радвам да се запознаем.
smile3503

# 298
  • София
Здравейте мацорани! Grinning
Първо добре дошли на новодошлите мами и честито на рожденичката и другите празнуващи годишнини мами!  Hug Живи и здрави да сте всички !
За пътуванията - ние отглеждаме деца-скитници и смея да твърдя, че това им оказва само блоготворно влияние както върху темперамента - отворени и адаптивни са, спокойни, новостите не ги стресират, така и върху здравословното състояние - свикват бързо на различни климати и са калени. Тъй, че с 2 ръце съм за. Само парЕ да има  Mr. Green
Вчера бяхме в Солун - нищо интересно по намаленията т.е зените сак ото тук и стоките почти същите.
Купих 2-3 парцала за неродената мома и каките колкото за идеята:
http://aprilki2010.snimka.bg/maternity/p-rvi-pokupki.447896.16971383 ето ги на бъдещото бебе. ИКЕА ме разочарова за пореден път - само 3 нощни лампи си харесах. Напазарувахме си основно храна Mr. Green - да не заслабнем случайно. Инфакол също не можах да взема, щото там аптеките (дори в моловете) са до 14 часа Whistling - ако искаш. Мнооого се уморих, ама съм доволна. Разходката добре ми дойде.
Днес ходихме до Чиполино. Хубав магазин. Кошарата Хепи кид е едно идея по-зелена от на снимката (това за Вяра специално Mr. Green), но има 15% намаление от цената в момента и излиза 128 лв. Купих и чаршафчета от трико - супер яки и меки. Матрак, повивачка (въпреки, че на кошарата има, но на мен не ми е удобна - ниска е), хавлийки и разни дребни дрешки. Ето ги:
http://aprilki2010.snimka.bg/maternity/p-rvi-pokupki.447896.16971365
Давам клетвена декларация, че спирам с дрехите поне до лятото.  Whistling Naughty ooooh!
Гледах новите модели колички - хубав дизайн, леки, ама всичките са с едни триъгални мнгооооого малки кошове отделу и все в комбинация с черно бъш, където лежи бебето това за лятото ще е ад, дори и с нещо върху него. Поне аз така си мисля Rolling Eyes
Разгледах и покупките на другите мами - супер са  Peace. Май няма значение кое дете ти е поред - ентусиазмът е заразителен.
Вчера ушите ми бяха почти супер, днес пак ми се запуши лявото. Дясното е излекувано, а в лявото още тлее леко възпаление, но е доста по-добре. Ако и таз седмица не се отпуши - ще ми го продухват.
Хубава неделна вечер от мен!
 Hug

# 299
Момичета, колко сте активни само:-) Докато влеза за втори път в темичката - цели 30 страници са изписани  Shocked
Но така е с второто детенце вече повечето неща са ясни и бременността си минава между другото:-)
Аз мисля на 19ти да ида на деня на отворените врати в майчин дом и да разгледам какво е там - мисля там да раждам, т.к. Марк не се роди в България и нямам наблюдения над нашенските родилни домове. Има ли бъдещи мами, които са проучили нещата с родилните домове в София - моите изисквания са горе-долу нормални условия, да не взимат бебето от майката и да й го дават по часовник и да не го тъпчат с млечни смеси и вода. Къде има най-голям шанс това да е така?
За килограмите - първата бременност бях +18, но ги свалих с горница даже. Засега съм +9-10 вече, но се надявам да кача по-малко от първия път.
За пътуването - нямайте грижи, децата обичат да пътуват, единствено на морето да внимавате със слънцето. Аз пътувах с Марк със самолет и с прекачване когато той беше на 8 месеца. Ако заплаче - кърмите го докато заспи и готово:-))
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт