Отговори
# 495
За количката -не исках да ви занимавам че станах досадна, ама вчера вече щях да умра.Значи в немския eBay нали писах че я намерих още по-евтина, без да знам,ч е в който и eBay да се регострораш можеш да си влизаш аз се измъчих да се регна в немския, то преводи с преводача на гъгъла то чудеса. Регострирах се, тръгнах да я купувам стигнах до края и не иска картата - отново. Тоя път обаче не мисля, че е от това че е албанска и мъж ми днес в банката ще им пказва нагледано, че никъде не мжем да платим с нея. Дано да оправим проблема,з ащото вчера пък наддавах за друга такава количка моята червената и спечелих наддаването с цена 360 евро а сега не мога да платя  ooooh! Количката от 1350 лв в бг, стигна в първия немски сайт 459 евро, после в ибеи 429 евро и сега 360 евро е направо ще се самоизям  smile3515

Вяра какъв модел е количката? Ще ти дам един италянски сайт дето на английски ще се оправиш екстра и няма да имаш проблем с доставката. Цената на доставката за БГ е 40 евро и стоката идва до 30 работни дни  Hug  
http://www.newbabyland.com/walk-time_stroller-bebe-confort-high- … -20-11783-l2.aspx
Аз моята количка и аксесоарите към нея от там си ги поръчах  Party  и ми излиза 528 евро всичко  Shocked  а тука ми излиза с 530 лв по скъпо  #2gunfire

Май беше Чико нали
 http://www.newbabyland.com/walk-time_trio-chicco-living_product- … -88-16684-l2.aspx

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 14:21 от Excellent

# 496
биби ако не си взимала друг път хомеопатични да те светна, че не се пият а се смучат под езика  Simple Smile
за майчинството при мен от сега е пазарлък. аз имам опция да работя от вкъщи. с шефа се пазаря да започна да си работя от вкъщи още от другия месец, да изляза майчинство чак когато родя и да си го прекъсна след 3тия месец, като да продължа да си работя от вкъщи на 1/2 ден до 1 год. по принцип ми звучи добре, но със сигурност ще трябва да ангажирам някой да ми помага, защото, въпреки че е от вкъщи, пак няма да мога да обръщам време на бебка на 100%. още се колебая, но пък и не искам да оставам извън работата за цяла година  newsm78. ако пък се съглася на този вариант ще ми оставят служебната кола....ще умувам.

за педиатъра - мислех си скоро да поставя този въпро. кажете, как стоят нещата с педиатър? от къде можем да си изберем, как се процедира? изобщо всичко което знаете.

# 497
  • София
valeto, за да се справиш с цитите и да не вмъкваш твоето изказване в цитата, трябва да внимаваш за едно-единствено нещо: когато кликнеш върху иконката "цитат" и на екрана ти излезе мястото за писане на твоя отговор, в самото начало се намира цитатът, чиито начало и край са обозначени по този начин [/quote. Много често крайното [/quote излиза с един интервал надолу от цитата и ти вероятно започваш да пишеш в този интервал и така без да искаш включваш и твоето писание към цитата. Просто трябва да внимаваш, когато започваш да пишеш твоето мнение, това да става след последното [/quote. Надявам се обяснението да е разбираемо и ясно...

bibi, за връщането на работа, си мисля първата година да посветя изцяло на бебка, но след това ще трябва да се върна на работа - просто самата аз не мога да си позволя да отсъствам прекалено дълго, понеже буквално ще "изпадна зад борда". Моята работа е много динамична, средата се мени постоянно и за да си в час в професионално отношение, не можеш да си позволиш да отсъстваш дълго време, а по нашите професионални стандарти 6 месеца вече си е много време..... Даже си мисля, ако всичко с бебка е наред, да имам определени включвания и през първата година - работата позволява да го правя и от вкъщи, макар че няма да е съвсем удобно. Знам, че за дедето това не е най-добрият вариант, а и за мен ще е по-натоварващо, но най-вероятно ще трябва да направя някакъв компромис....

Galia 5, и аз вече все по-често се замислям за избора на педиатър и от проучванията ми до момента стигам до извода, че това въобще няма да е лесно. Затова моля всички мами с по-големи деца да споделят опита си и даже да назоват конкретни имена на педиатри (мен ме интересуват тези в София, особено в района на Лозенец и Зона Б-5), които според тях са добри, както и да кажат защо са добри....

Мikki, благодаря за обяснението и да ти е жив и здрав рожденикът!

# 498
Здравейте!  Hug
Тъкмо се връщам от ЖК. Бебокът си е все още момче, видях и аз добре, отговаря си по размери точно на 29 г.с. и тежи 1.300 кг, което е добре.  Grinning

# 499
  • В сърцето на един мъж
За връщането на работа - и аз мисля да е някъде към 6 месец дай боже всичко да е наред с мен и бебо. А и тогава детето ще е започнало да се захранва и няма да се разчита само на кърма /ако имам де/. Като в началото сигурно ще е на половин ден и ако има нещо допълнително ще си взимам за вкъщи. Аз и през 6те месеца също ако изникне добра оферта мога да поработвам /на частно/
За радост изцяло мога да разчитам на мама а и на свеки. Да са живи и здрави и двете пу пу.
За избора на педиатър и аз не знам - единия вариант е една лекарка, която е на две крачки от нас но не я познавам и не знам що за човек и лекар е, другия вариант една позната много добър специалист но доста далече от вкъщи.
Мили Ванили хич не и се връзвай на таз. ти си бременна и имаш "бузи" /макар че ми е съмнително/ но какво е нейното оправдание да е грозна и злобна

За бабин ден нищо не казвате  smile3518

# 500
фрох и аз съм като теб с работата: буквално изпадам зад борда. и с какво се занимаваш (ако не е тайна)?

диди666 ти избра ли си акушерка? при Савова ли ще раждаш? ще ходиш ли на училището за бъдещи родители? можем да се видим.

# 501
Excellent бл;агодаря мила ама я няма в този сайт , не е трио ливинг а chicco tour 4 мойта  - http://www.divisionnms.de/chicco_trio_tour4_fuego.jpg   и не навсякъде я има ако съм я срещала е над 500 евро а в немските сайтове е 400 и нещо и немога и немога да я купя - търся варианти с на някой познат картата тук само да се навие някой де  де. Благодаря ти все пак  Hug Hug Hug
tini-mini много добре се представяте -браво на вас  Mr. Green
Мамета я споедлете кви зиследвания сте правили до сега, мене тука само веднъж май ме изседваха и сега декември по мое настояване кръв и урина в бг. Та на колко време ви взимат урина и кръв,. кво ви правят в бг?

За връщането на работа, аз нали съм безработна сега не мога да отговоря.
За избира на педиатър се притеснявам малко, че нали ше съм у малкия град където кой знае къв избор едва ли ще има  -не че няма свестни хора там де  Embarassed
Общо взето иска ми се да взема участие в дискусиите ви ама не мога  Crazy

# 502
valeto, за да се справиш с цитите и да не вмъкваш твоето изказване в цитата, трябва да внимаваш за едно-единствено нещо: когато кликнеш върху иконката "цитат" и на екрана ти излезе мястото за писане на твоя отговор, в самото начало се намира цитатът, чиито начало и край са обозначени по този начин [/quote. Много често крайното [/quote излиза с един интервал надолу от цитата и ти вероятно започваш да пишеш в този интервал и така без да искаш включваш и твоето писание към цитата. Просто трябва да внимаваш, когато започваш да пишеш твоето мнение, това да става след последното [/quote. Надявам се обяснението да е разбираемо и ясно.

Да супер добре си го обяснила, но аз това го правя и пак не става. Май цитирам някой, който не го е направил правилно и за това така ...  newsm78  Та как да е де...... Така се ядосах, че си изтрих поста  Embarassed

За педиатър - мисля да използав личната ни - тя е детски педиатър. Само дето при нея все е лудница, но ще видим, ще се справим - поне е от добрите детски педиатри.

# 503
  • София
Здравейте мами!  Hug

Звездичка, много хубави съвети за кърменето даваш, на мен лично са ми много полезни! Ако го закъсаме ще помагаш!   bouquet   
микки, благодаря и на теб! Честит ти рожденник, да е жив и здрав!  bouquet

Аз утре съм на изследвания кръв, урина и МБ, дано всичко е ОК, а в петък съм на ЖК. Брей, нещо много бързо започна да препуска това време, кога мина един месец от последната консултация. Crazy

За имената- ние сме се спрели на 2, ама още не сме решили окончателно.

Какви са тия разлики в цените на държавните болници? 1000 лв в едната, 500 в другата, 900 в третата- за едно и също нещо. Аман с тия плащания и цени за екипи, упойки и т.н. ама то смее ли човек в днешно време да роди при дежурен екип? Знам, че има и такива мами, те са смели, мен ме е страх, колкото ми позитивно да съм настроена към раждането.

За педиатъра- ние ще сме при тази на каката. Иначе се избира в 9 месец. Събирате мнения и отивате при избраните от вас и се разбирате той ли ще е или не, в деня на изписването не бебето задължително трябва да ви посети вкъщи.

С каката си останах 3 години вкъщи до детската градина и с това ще е същото. Не съм притеснена откъм рабододател и работя от
вкъщи отдавна. Peace

Хубав ден! Sunglasses

# 504
За връщането на работа, искам да използвам двете години майчинство, но Божа работа.

За педиатър, абсолютно нямам идея, само искам да е свестен човек, то кой ли не го иска. На следващият преглед ще питам доктора. Като е в лекарските среди, може да даде някакво мнение за добър педиатър. 

milli_vanilli, една от причините да изляза по-рано от работа беше точно от такива злобни същества. Подобно отношение от началото на бременността срещнах единствено и само в лицето на жените. Отдавам го на злоба, завист и ниска култура. Опитвай се да игнорираш подобно поведение и да си щадиш нервите.

Днес купихме ваничка и повивник.  Ваната я избрахме с равно дъно, най-обикновена. А, анатомичните ванички, с тези неравности по дъното много ни плашеха. Само като ги гледах и не си представях това бебе как ще стои в позата, която подсказват неравностите.
С това завършихме основните необходими принадлежности за бонбона, е, има още други нещица, които ми идват на акъла като потребност, но съм доволна, че сме осигурили поне основните неща. Само живот и здраве да е.  Simple Smile

# 505
  • В сърцето на един мъж
tansu да при Савова ще раждам на 100 % и то секцио. На училище за родители няма да ходя. Знам, знам че май влиза в пакета но .... Аз чух че за първите дни след раждането от клиниката се осигурявало педиатър докато се запишете някъде другате. ти знаеш ли нещо.
Още ли се чудиш за раждането.  Какво те притеснява да е там

# 506
Относно педиатъра,аз съм доволна от нашия и мисля пак да е същия.На мен ми я препоръчаха от много места жената и се оказа много съвестен лекар.Звъняла съм и по телефона в 4 часа през нощта.Намира се в 14 поликлиника и се казва Андреева,ако на някой му е близо може да разучи.
Офф а аз какво да кажа за работата Embarassed.Вече превъртам,но няма начин.С големия се гледахме до преди 6 месеца,когато тръгна на градина и боледува през седмица.Никой не ни помага,свеки е много заета и се виждаме рядко,нашите са в Пловдив и също не идват много често.Смених 3 детегледачки,не стана работата.И сега ме очакват още поне две години в къщи Wink

# 507
Здравейте мамчета Grinning и аз не спах цяла вечер Cry все ми е неудобно, беба рита като за световното,а накрая към 6ч. когато заспивах за капак на всичко се и разхълца и така още 30мин. Нашата беба хълца отдавна, дори 2 пъти се е чувало Crazy
За педиатър- приятелки ме посъветваха да се съобразя с разстоянието, т.е. да е по близо до нас. Ние живеем до 22 ДКЦ отскоро и ако някоя мама има впечатления от нея ще се радвам много. А иначе за мамите около 3 -та Градска- д-р Карпачева е много добър специалист и диагностик. Много приятелки са при нея и много ми я хвалят. За мамите от Надежда и региона в 24ДКЦ д-р Симова тя е педиатър, лошото при нея ,е че винаги закъснява за работа.
Аз съм от мамите които не пазаруват нищо за бебчо, милото така пожела. Но пък имам приятелки ,който ми дадоха дрешки от техните бебета и се у нас е пълно с бебешорски работи. Готиното е че всичко е ново- дечицата не са смигнали да ги обличат.
Мога ли да помоля някоя мама която има списък с нужните на първо време неща да сподели и с мен. Доста объркано го казах newsm78

# 508
Аз като гледам май вече някои от вас си имат покупки.Не смея още,много съм суеверна,а толкова искам.Мисля само комплекти за изписване да си взема и то към края на март.

# 509
Миличка , то каквото е писано това ще стане! Не се притеснявай да купуваш ако нещо ти хареса! Hug

Общи условия

Активация на акаунт