Отговори
# 540
  • Варна
Galia_5, а кой Яков от двамата?
Защо за МД все си мисля,че основно практикуват секцио.
При теб засега има ли "агитация" за такова?
миличка никой не те насилва да те режат!  Naughty Аз като казах дори на акушерката и тя започна да ме разубеждава! Яков и той се учуди на решението ми, но каза че си е мое (за възрастния Яков говоря, тя сигурно и Галето е при него). Просто е доста разпространено сред мамите раждането със секцио - не специално в МД  Flutter Hug
Да, при Максим Яков съм - бащата. Чувала съм само за една лекарка там, която постоянно агитира за секцио, но не й помня името. Иначе ме питаха как искам да раждам, казах нормално и всичко беше ОК. Глори, ти секцио ли ще бъдеш?

# 541
  • Варна
Питам защото още не избрала къде да раждам и при кого.
Иначе баткото го родих в АГ,но беше отдавна преди 9 год.

# 542
Аз пак ще ви досядя с одисеята за поръчката ан желаната количка. Отидохме в банката обяснихте и им показахме какво ми исписва от eBay. Работата опря чак до Македония - там обработвали данните по кредитните карти, там ги издавали и т.н. Днес се обадили на мъж ми, че имало две чакащи транзакции за около 700-800 евро, цели 2  #Crazy Ега ти случая - никъде не ми я приеха тая карта ама никъде не успях да стигна до краяи да поръчам, обаче няма да ви казвам колко пъти опитвах. Сега ще чакаме да видим кво ще излезе и ако са две колички , което ме съмнява защото според мен ако бяха две сумата трябваше да е над 900 евро, ще продаваме. Голяма тъпотия се очертава.
Не съм нито проста нито непросветена че да се забъркам в такива филми, ама на  - ето. ито в  пощата намирам писмо за това че съм поръчала нещо. Навсякъде ме изхвъряха -абе ужас. Да не ви разправям  Shocked
Пиленце, знам че си "светната" с нещата по интернет, ама да ти споделя собствения ми опит с картите: не стават за разплащане по интернет дебитни карти, както и Виза електрон. Стават за разплащане кредитни карти. Аз лично си извадих кредитна карта, но без кредитен лимит, ами я захраних със сума, приемлива за мен да бъде открадната ако някой ми хакне картата в Интернет, и с нея плащам каквото ми хрумне в нета. Албанската банка може да не участва в тия системи за разплащания или нещо такова ... Затова ако имаш възможност, можеш примерно /само идея ти давам/ да кажеш на твоите близки в БГ да си извади някой такава кредитна карта без кредитен лимит, захранена с определена сума, и после ще ти кажат номера и кода й, за да се разплащаш на спокойствие. Е, хубаво щеше да е картата да е на твое име, щото на мен са ми искали потвърждение като плащам за други хора /като видят разминаване между името на собственика на картата и госта на хотела в моя случай/, но не знам за такива поръчки дали ще искат потвърждения ... на мен ми искаха факс с подпис, та може би ще затрудниш ваште все пак... Пожелавам ти успех!  Hug

# 543
Erika_ благодаря ти много за вниманието и съвета  Hug Обмисляхме го тоз вариант, а че с картата могат да стават разплащания потвърдиха и от банката, а и аз вече два пъти поръчвам от Ла редута с нея . Просто някъде изхвърлят като видят Албания и това е.
Ще видим какво ще излезе. Беше ми много полезна въпреки това  Hug Hug Hug

# 544
Да, при Максим Яков съм - бащата. Чувала съм само за една лекарка там, която постоянно агитира за секцио, но не й помня името. Иначе ме питаха как искам да раждам, казах нормално и всичко беше ОК. Глори, ти секцио ли ще бъдеш?

Да, миличка!Секцио ще раждам,при Яков, защото умирам от страх като си помисля за нормално раждане. smile3506
 Вярно, че и това ще боли, но поне ще се размина с болката от контракциите и дулгото чакане!Мн ме е страх! Освен това има и късогледство ( не достатъчно голям диоптър,но все пак не искам да рискувам!)
 Rolling Eyes

# 545
glorybg, късогледството или лазерната корекция на такова (както е в моя случай) не са сами по себе си индикация за секцио. Определящо е състоянитео на очните дъна, което се анализира от офталмолог - той може да ти каже има ли риск, няма ли и какво препоръчва. При мен, въпреки че имам и друг проблем, докторът, който съм си избрала смята, че мога да родя нормално, ако офталмолозите дадат зелена светлина.
Ти си знаеш как искаш да родиш, но специално за състоянието на очите, по-добре си направи един бърз преглед, няма да ти навреди с нищо  Peace

# 546
Здравейте,аз чак сега се класирах бая сте пописали днес.Бях на отворените врати в МД доста дълго продължи.Бяхме около 30 жени всички ни качиха на 12 етаж там е ВИП разказаха ни за раждането за кърменето как гледат бебчетата.Показаха ни няколкоко бебенца/много мила картинка/  ylinfant и стаите .Условията са много добри бебетата са при майките на всеки 2 стаи има бокс със кантарче и мивки за бебетата.Можеш да наблюдаваш как сменят памперсите на бебето и да си го премериш за да видиш колко е изсуколо.Цената на ден за
двойна стая е 35лв. а за единична е 60лв.Ако не искаш ВИП стая родилките са на 7 етаж там бебетата ги носят на 3 часа там не ни водиха ремонта  още не е почнал.След това влязахме в родилно  първата група оцели раждане вивяхме операционната реанимацията .
При нормално раждане може да присъства и таткото с/у 35лв.При избор на екип нормално раждане е 400лв. ако искаш упойка е 450лв.
самата упойка е 100лв. секциото е 550лв.Подариха ни по 2 списания и ни изпратиха.

Много държа да допълня информацията от Дени!  Simple Smile За да се добереш до 12-тия етаж, където условията наистина са приемливи, трябва задължително да платиш цитираните 35 или 60 лв. Това е независимо дали си платил за избор на екип или не - т.е. може да си платиш за избор на екип, но не си ли дадеш 35-те левчета, те пращат на 7-мия етаж. Това едно на ръка. Важи и обратното - може да не си платиш за избор на екип, а само да си платиш за ВИП-а - пак става да идеш там. Е, стига да има възможност - щото ако било заето на 12-тия етаж всичко, платил - неплатил, отиваш на 7-мия етаж и те преместват горе като се освободи. Не задълбахме въпроса "ми ако не се освободи", всеки да му мисли  Simple Smile
Второто, което ми направи впечатление. Цитирам акушерката "И да знаете, че лекаря ръкавици НЕ слага. Ръкавици слага акушерката!". Този израз го повтори няколко пъти, като си продължи мисълта с "И даже да не изберете лекар, ами дойдете направо и почнете да раждате, ако слушате точно каквото ви казва акушерката, а те са много добри и мили нашите акушерки в родилно; та ако ги слушате, ще си родите леко и без никакви разкъсвания. Те са страхотни нашите акушерки в родилно!". Накрая за по-недосетливите, които питаха "е все пак избираме лекаря, а не акушерката; има ли ред за избор на акушерка?" - тя каза "Ми, уговаряте се... нормално ... хора сме" или нещо от този сорт.
И последно - може би щот ми предстои живот и здраве първо раждане, лееко се втресох от условията в родилното отделение. Чисто и дезинфекцирано е, но е много старо. Иначе беше много топло навсякъде.
Целта ми не е да ви настройвам или да ви влияя на избора, а само да направя картинката по-пълна  Hug

Вяра  Heart Eyes

Мили Ванили, доколкото знам след 30 г.с. би трябвало да почваш да ходиш по-често на прегледи - защото през 2 седмици записват тоновете на бебето, а в последния месец т.наречените записи са всяка седмица. Но не знам дали се поемат от касата /аз нали съм по Доверие, да са живи и здрави как всичко плащат/. Иначе и аз си гледам деформацията на тялото и се чудя къде да се скрия, но това е положението. Майната им на тия тъпанарки, после ще се оправим с повече разходки и спорт и разбира се, с добре забравения секс  Mr. Green

Благодаря ви, че сте ми отговорили за пътуването! Дано мъжлето да се навие да се разходим към края на лятото, че засега ми отбива мераците  Simple Smile

Искам нещо друго да ви питам. Какво мислите за епидуралната упойка при нормално раждане? Ще ползвате ли? Има ли разлика със спиналната?

# 547
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ не мога да наваксам да прочета за тия 2 дни и от прочетеното искам да поздравя майчетата който са надали 8кг досега аз сам много  напред досега имам 16кг а още колко ще качвам ама и със сина ми бях 50кг като завременях и на финала баба меца 85кг но за 2-3 месеца си върнах килограмите само къде ми беше много тежко и сега ми тежи вече но ще се справим няма как живи и здрави  

# 548
Като ви чета обаче, стигам до 1 извод - че изоообщо не съм наясно с много работи и все едно падам от Марс: като започнем с майчински, педиатри, детско креватче, как се облича бебето, гимнастика на бебето, вода пие ли, как се къпе и още хиляди въпроси и акъла не ми побира от къде ще разбера всичко  #Crazy  Направо това момиченце имам чувсвото, че ще е като в Сървайвър  Crazy

И много важен въпрос - разбира се, не го пожелавам на никой, но живота показва, че има случаи на раждания още в седми месец. И се замислям - недай си Боже ме напъне - аз незнам какво да правя?! Може и да ви е смешно, но е хубаво чошек да е подготвен и за най-неочакваното. И в тоя ред на мисли - кога да си подготвяме раничката за болницата, ей така да седи и да си чака?? И какво трябва да има в нея??

# 549
И аз се питам напоследък точно това (защото както казваш, вс се случва).Принципно зависи от болницата/клиниката в която ще раждаш! Най-общо ти трябва лична карта, нощници-2, чехли, превръзки итем подобни принадлежности и зарядно за телефона. в последствие останалото могат да ти го донесат. Уффф...понякога ме дострашава чак, какво ще стане ако ме напъне докато съм сама (таткото е спортист и  ходи на тренировки вс ден, а и сега е на лагер.Лелее ужас!! ooooh!
Все пак провери в интернет има примерни списъци за родилката. Peace Hug

# 550
MyTpu4ka, благодаря ти за отговора!

# 551
  • гр.София
deni 1971, относно доц. Димитрова и моята информация е, че не изражда често. Тя е завеждащ отделение и се занимава с тежки случаи, но вероятно изражданията ги дава на другите лекари в отделението.
Аз пък искам да те питам за секциото с избор на екип - все още е 550 лв., така ли? На 7 ет. много ли са кофти условията? През 2008 г. всички, които платихме за избор на екип, ни качиха на 12 етаж, без да доплащаме допълнително нищо. Плащаха само тези, които бяха в самостоятелна стая. Явно нещата са се променили.
Здравей margi,благодаря за информацията.Все още секциото е 550лв.На 7 етаж е мизерия тоалетните са мръснички банята е амортизирана.Нямам много информация за след родилното на 7 ет. предполагам,че не е по различно.Но всички майки който питах казват ,че се грижат много добре за бебенцата.Пък и аз честно казано сеинтересувам повече от това да избира добър лекар и всичко да мине добре отколкото условията.Лека вечер

# 552
Като ви чета обаче, стигам до 1 извод - че изоообщо не съм наясно с много работи и все едно падам от Марс: като започнем с майчински, педиатри, детско креватче, как се облича бебето, гимнастика на бебето, вода пие ли, как се къпе и още хиляди въпроси и акъла не ми побира от къде ще разбера всичко  #Crazy  Направо това момиченце имам чувсвото, че ще е като в Сървайвър  Crazy
Хахахаха - много хубаво си го написала и знай - не си сама и аз падам от Марс  Rolling Eyes

# 553
Присъединявам се към "  падналите от Марс ".затова и не пиша често,а с голям интерес чета постовете по темите,които обсъждате. Имам чувството,че въпросите край нямат  Rolling Eyes
Мога да ви споделя само,че за разлика от много от вас,не страдам от безсъние,дори обратното,много трудно ставам сутрин,обикновено след 10 часа  Grinning

# 554
Milli Vanilli доста марсианци сме - не си сама  smile3521  На 1ва станица в темата има няколко клипчета за кърмене и в "Когато бебето е вече при нас" - снощи ги гледахме с таткото, забавно беше - поне гимнастиката и масажите за бебето можеш да видиш там. Аз мисля да взема да посетя един курс все пак - една приятелка ходи някъде на Стамболийски, на курсове и каза, че и е било много полезно - не повече от 10ина пъти бяха, но са били малки групи от по 4-5 човека и са правили много практически неща с т.н. Гошо - кукла бебе - до колкото това може да е практическо прилагане на знания  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт