Отговори
# 75
 Hug привет и от нас  newsm63, от миналата година не съм писала, много сте бързи - докато ви из4ета и 5стр., а проблема ми е 4е не мога дълго да седя пред PC-то, че ме заболява корема. На всички УСПЕШНА 2010г- само хубави поводи и неща да ни донесе newsm51
Бебетата  newsm19 ме тормозят, но повече усещам ритници отляво и отдясно ниско долу, а точно под бюста една тъпа болка в ребрата-незнам 3-тото бебе ли е от др. ли е newsm12
bibi и нашия татко е Даниел и с мойта приятелка се чудихме за бащиното име, че при нас като при вас с 3  4470. Все да те питам каква количка сте ползвали с близначките, че ние тия дни обикаляме да гледаме на живо, че то време не остана, списъка трябва да се отмята  smile3523
Др. седмица съм по д-ри, че имах малко проблеми- д-рката ми по ЖК няма да преглежда в този МЦ и ме пратиха при една бабичка, която супер ме изнерви- не искаше да ми пусне изследване за кръв, взе да ми държи сметка що ходя на частен прием- както и да е сега ще се преригистрирам. Иначе на ФМ няма да ходя- моя док така или иначе ще ме гледа скоро.
Отивам да полегна - хубава вечер и до скоро Simple Smile

# 76
Да се запиша и аз в новата темичка  Mr. Green
Като спра работа ще се отчитам по-често, сега просто съм луднала и доста се уморявам, ама всеки ден си викам, айде още малко  Praynig Hug
Иначе бебо напоследък ме рита много силно, при вас така ли е? А там, където са ръчичките направо като че ще ми пробие корема  Grinning опасно овенче си отглеждам  Sunglasses
До преди празниците бях +10кг и се бях стреснала, но сега съм качила само още 2 и малко се поуспокоих, а и зверския глад напоследък понамаля  Crazy ям обаче много мандарини, бебо сигурно няма да иска да ги погледне после  Blush

Целувки на всички!!!!!

# 77

Момичета, май само аз останах без да съм купила нищо  Sad Даже и магазини не съм обикаляла...
Споко и аз така.
Само гледам и умувам.
За Лумина на Чиполино и аз я бях харесала, но багажника долу е много малък.Четох тук из темите за колички, че бързо се прокъсвал ама колко е вярно и как са я пробвали вече мами като е нов модел.
На мен ми се иска да не е Чиполино....но пък много пари за количка не ми се дават.Няма гаранция ,че ще е качествено.
та от Чиполино съм харесала Перфекта и Джемма Травел.За Джемата продавачката ми каза, че бил добър модел....ама на мнение на продавачка много много не се доверявам newsm78.Поне включва всичко този модел  Peace
За сутиените - аз съм със старите още или най често без Embarassed.какви ли ще са пораженията после?
За венците - кървят ми много ,точно както пишете и вие.
За страховете - повече ме е страх за бебето, дали ще е наред всичко, дали му давам най доброто и т.н.Повече се тревожа аз да не му навредя - да не се разболея, да не се инфектирам от нещо ooooh!.Има ли и други такива  Rolling Eyes
За раждането съм се настроила ,че ще боли и че ще търпя.
Ходих и на зъболекар и ми казаха да чакам дакото родя защото зъбът трябва да се работи дълбоко.
за килограмите и корема - на мен малко ми се виждат.Килограмите май вече са + 6. Малко ми се виждат newsm78

# 78
Здравейте и от мен в новата тема. Hug
Ние сме оставили купуването на количката за по-нататък,но вече имам някаква идея каква ще,но снимки нямам.Чакам да пуснат и нови модели,иначе аз съм от малкото мами без покупки за момента.Само набелязвам кое от къде ще купувам.
Относно таткото и раждането- ние за сега сме решили да присъства,той има желание,а и аз смятам че ще съм по-спокойна,ако е до мен.
Относно името на детето-ще си го пишем както си е по български вариант,аз също се информирах,че ще направя без проблем бг документи и ЕГН,но най-вероятно в БГ,защото тук през посолства е голямо чакане.А тукашния начин на формиране на трите имена е такъв,че на бг името ще звучи ужасно  Grinning .
Даже съм чувала история за доктор който не е искал да запише имената по бг начин и са били големи разправии,а детето-без име няколко месеца. Но сега доколкото знам всичко е по-уредено,а и детето ни ще е българче,родено в Испания.
Аз също в някои дни усещам бебето много,а в някои-само по веднъж.Иначе се чувствам добре.

# 79
  • Бургас
Ааааа момичета отдавна се каня да ви питам -кървят ли ви венците?
Моите кървят от самото начало и понеже четох че било нормално не взимам никви мерки, направо е ужас като взема да си мия зъбите плюя кръв и в бялата мивка е направо страховито  ooooh! Иначе не ме боли нищо, взела съм си паста специална, мека четка ама ...
Верче, вземи си паста пародонтакс  Peace . Откакто я използвам венците ми кървят значително по-рядко.
Хъни-Бъни и моите страхове са като твоите, не си сама.  Rolling Eyes
За покупките и аз още нищо не съм купила, но чух, че било хубаво първата покупка за бебчето да е шапка, за да се роди нормално. Може и тук да съм го чела  Blush
Мами, кажете заслужава ли си да се купува количка 3 в 1 за 1700лв. Колко време се ползва летния  вариант? Вчера, познати ни убеждаваха, че не се ползва повече от 1 и 6м. количката.  Rolling Eyes
За килограмите... това ми е болната тема. Не мога да повярвам, че и от водата  качвам  Shocked . Буквално. +16 съм.
Благодаря, за прекрасно оформената темичка.  Hug
Целувки на всички коремчета  preggo

# 80
Здравейте и от мен в новата тема! Харесала съм си няколко модела колички и май предимно са на Чиполино, харесва ми Перфекта, Раш и Лумина. Много бях предубедена за триколките, но сега започнах да ги харесвам. Искам количката да е с цяла дръжка която да може да се пречупва, за да мога да я събирам в асансьора, искам да има голям кош за багаж и да е лека, а също така и с големи гуми но ми казаха че когато е с големи гуми обикновено е тежка. Но не мисля че трябва да се изхвърляме със скъпа количка мисля че до 400лв  е разумно, поне за мен.
Килограмите от началото до сега съм +6 като се меря само при АГ-то, мислех че покрай празниците ще кача страшно много, но не съм.
Венците ми кървят, като вампир след обилно хапване съм  Joy  Ходих на зъболекар, каза че е нормално и каза да си купя вода за жабурене - нещата не се промениха.
За раждането - страх ме е. Първия път раждах секцио, по медицински причини, докторката сега каза че пак така ще се наложи и най-вероятно ще е една седмица преди термина. Ще видиме. Секциото също боли момичета и то доста.,но след операцията, самото раждане го пропускаш. Така че аз почти не използвам думата "раждала" обикновено казвам като "извадиха бебето".
Това е от мен за сега. Лека вечер.

# 81
Wave,Хъни-Бъни ,и аз нищо не съм купувала,нито пък съм гледала по магазините.. все си казвам,нека още малко време да мине и тогава  Praynig
Хъни-бъни ,добре 4е поне си отишла на зъболекар,така ще си по-спокойна!  Peace  и аз съм от тези,които се притесняват пове4е за бебка,дали вси4ко ще е наред,а не за самото раждане..
milena _66 ,радвам се 4е писа  Hug  ти си нашата героиня!  Hug пази се и по4ивай пове4ко!
За венците ,и моите кървят понякога,а скоро като ходих на зъболекар заради проблема с надутото на венеца,ми казаха да си търкам добре венците,макар да виждам 4е кървят!било добре това,понеже пак от повишаването на хормоните ,венците се надуват и кървят.
Froh и Ели Мели    ,благодаря за инфото относно ЕГН-то...,наистина ще се заинтересуваме по-нататък !  Peace но имаме и др познати,на които им се родиха тук деца,така 4е ако трябва и тях ще питаме .лека ве4ер на вси4ки,мили4ки!

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 21:35 от anni2002

# 82

Чужбинските мами, любопитно ми е, как ще са имената на вашите деца? Искам да кажа, ще имат ли бащино и фамилно, както е по закон в БГ или името ще се формира според местния закон? И всъщност какъв е местния закон? Simple Smile Винаги ми е било интересно, в различните държави, какви са фамилиите и от кои имена произлизат. Въобще, ще ми е интересно да прочета всичко, което напишете по въпроса.

Тук фамилното име съвпада с фамилното име на бащата. Демек мойта мома ще е Василев, а второто име може да е каквото си искаш. Обикновено за момичета е женско, за момчета мъжко. Често ползват Ан, Елизабет, Мери и още подобни за второ име на момиче. Примерно Маргарет Ан или Кейтлин Елизабет. И по принцип както са имената на детето  тук, така остават и в България, когато се превежда тукашния акт за раждане и се издава български такъв. По закон в България са длъжни да приемат имената, с които е родено детето в съответната държава.
Аз реших първото ми дете да му сложа бащино име, само че вместо Бориславов, го написах Борис и нямах проблеми в България да го запишат така. Сега обаче незнам как да кръстя малката. Не ми се връзва много Лилия Борис ... То тук много няма значение второто име, най-често ти искат само буквата като попълваш документи. Или пък когато им се карат на децата, тогава ползват трите им имена  Mr. Green.
Иначе ЕГН за родени в чужбина се издава лесно, просто трябва акт за раждане,апостил, превод, легализация и се ходи там в съответната община,където е регистрирана майката.

tabu, мойта количка е Graco Quattro Tour Deluxe. Тук струва около 250 долара заедно със седалката за кола, която изкарва горе долу докато детето стане на годинка. По принцип е много удобна, но е и малко тежичка, около 12 кг е, а кошчето е около 5кг. Също така е обемна, и ако ти е малък багажника на колата, няма да може нищо друго да събереш освен количката  Crazy

Вяра, не се притеснявай толкова Пиле, бебка е добре и си спи зимен сън Wink.Сигурно не и се шава много много, важното е да я усетиш вечерта, когато би трябвало да е най-активна. Мойта примерно не съм я усетила днес а е почти 3 следобяд, но знам че вечер към 10 започва да шава. А за венците, и мойте кървяха много предния път, този път обаче нямам проблеми. Но пък като си духам носа, винаги има малко кръв... Нормални са тези неща,после отминават Peace

аничка и аз се притеснявах по скоро как ще е бебето, а не за самото раждане... Сега пак ще е така. Успокоих се чак когато го чух да плаче, иначе ми беше малко притеснено...

Пазарувам си аз и ушите ми пукат  Joy Joy Joy . По принцип обичам постепенно да купувам неща, защото така хем финансово не се натоварвам на веднъж, хем имам време  Grinning Но пък напълно разбирам тези, които си имат нещо наум и не искат да започват още с пазаруването Peace

Приятна вечер на всички  Hug

# 83
Само да се запиша и аз в новата тема... Нещо не ми е наред стомахчето, вече 3 пъти  Sick днес...Вечер заспивам почти седнала заради киселините...и сега имам отвратителен вкус в устата и сякаш буца е заседнала в гърлото.

За раждането не знам какво е , но гледам да не мисля много, мен нека ме боли но бебо да се роди живо и здраво и да няма усложнения само това искам...иначе физическата болка минава по-бързо от душевната. Не дай си боже.
Утре съм на ЖК....Ще видим дали съм качила нещо, че последния път ми се скараха да не би да пазя диети..., а всъщност до тук съм окол 10 кг отгоре...но варират понякога са и 8 или 9...не знам как става това. Иначе бебето беше пораснало. Ще видим утре как е.

Сега си погледнах Фейсбука. Имаме и там страничка, ама никой нищо не пише, а аз не знам как да започна. Някоя мама няма ли да се престраши....

Лека вечер на всички, да си гушнете тумбечетата и да спите сладко...

# 84
  • Варна
На Hauck днес видях нов модел количка,който ми се струва на
много добра цена.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 6654ffb7972043121

# 85
На Hauck днес видях нов модел количка,който ми се струва на
много добра цена.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 6654ffb7972043121
Хубава е да.
Обаче мен това ме смути 4 степени на положението на гръбчето – седнало положение 115 градуса и полулегнало положение 163 градуса.
Няма ли пълно легнало положение на гръбчето newsm78.

Хъни-бъни ,добре 4е поне си отишла на зъболекар,така ще си по-спокойна! 
Абе хич не съм спокойна.Сестрата беше  мърлява (ама то мога ли все да я гледам в ръцете как и какво пипа като ми е отворена устата) и хем нищо не ми направиха хем само ме почовъркаха.И сега се тревожа повече отколкото преди да отида.
А каква кашлица ме налегна  ooooh!.Засега удържам фронта с чайчета и лукчета.Като стане много зле с една лъжица сиропче Стодал - то е жив пенкилер ама като не може друго да се пие Confused

# 86
ЦОП. още не сме се наредили, ще пиша по-нататък... Hugна всички

# 87
Здравейте и от мен, известно време нямахме компютър и сега се връщам да ви изчета, че доста сте изписали! Аз и бебчо сме добре, преди 2 дни бях на преглед, тежи 1200гр. и си е с главичката надолу и се нядавам така да си остане.
Ще пиша пак като се информирам с новините и темите, които сте обсъдили. Лек ден момичета Simple Smile

# 88
  • Sofia
bubona, аз мисля че повечето деца в БГ взимат фамилията на баща си, не презимето, така е още от едно време. Сега вече е още по-свободно - като записвах в болницата дъщеря ми мъжа ми даже искаше тя да вземе моето презиме за презиме, никой не направи проблем, добре че бях там и не дадох  Grinning Аз съм с фамилията на мъжа ми, дъщеря ми също...
За количките и аз съм харесала Чиполино перфекта. Лумината ми се видя тясна на ширина и до следващата зима може да отеснее ако детето върви големичко, освен това предните колела ми се сториха малки. Според мен много пари за комбинирана няма смисъл, много по-разумно е после да си вземе човек една лятна лека количка. С купуването мисля да изчакам и да я взема след раждането, в началото и без това не се ползва. Има много време и може да излязат нови цветове, модели и т.н.
За кървенето на венците - мия се с Лакалут като се появи.
На мен продължават да ми излизат обривите. Някой има ли с моя проблем и как го бори?

# 89
  • София
bibi и нашия татко е Даниел и с мойта приятелка се чудихме за бащиното име, че при нас като при вас с 3  4470. Все да те питам каква количка сте ползвали с близначките, че ние тия дни обикаляме да гледаме на живо, че то време не остана, списъка трябва да се отмята  smile3523
Нашият е Данаил, ама нещо Данаилова ми звучеше дълго и тромаво - сега свикнах.  Mr. Green
Първо ползвахме триколка на АВС Design, а после една на Чиполино Тандем, в която бяха една зад друга. Втората беше трепач, ама май ги спряха от производство.  Confused
, но синьо и оранжево

Триколката не влизаше васансьора и беше приключение - обличам бебетата, оставям ги в кошарите облечени, заключвам, влача количката сгъната в асансьора, слизам долу във входа, разпъвам количката оставям я, качвам се горе вземам двете под мишница и долу ги настанявам - на връщане наобратно. ooooh! Ти имаш предимството че ще са летни бебета и можеш по цял ден да мааш по парковете, докато дойде някой от домашните да помогне Mr. Green. Аз затова използвах акушерката дълго време, освен за другите процедури с къпането, масажите и гимнастиките. Втората количка влизаше в асансьора точно, а аз се намествах отстрани. После я разнасяхмме по сума ти асансьори да я побват и други мами с близнаци. Тук в квартала разхождат едни тризнаци (големи сладурчета впрочем Heart Eyes) и момчетата ти возят в една триколка двойна, а девойката в една обикновена количка, което означава за всяка разходка - 2 ма души.  Rolling Eyes Доста ще ти е трудно с разходките, ама това да е кусура.  Hug Тези едно зад друго, са след 6-тия месец има и за тризнаци и моят съвет а да си купиш такава, защото си изплаща всяка стотинка, а и с 3 деца да ме прощава мамата, дето по-горе беше писала, че количка се ползва 1.6 г. , аз мисля, че поне 2.6 г.

Цвета 80, спрях се на Chicco Ст 0,2 и "зимен" кош за нея от едни приятели. 

Вяра, колежката дето стои срещу мен ми е разправяла за нейния мързелан в корема (понастоящем 5-годишен)- вика тоя като се закроти няма мърдане. Ходила на УЗИ, виждат че всичко е добре, ама нея не я свърта, щото бебето не мърда и се обадила на д-ра, ама аз ей сега ще се върна пак да погледнете дали всичко е наред.  Mr. Green Mr. Green  Mr. Green
Хубав ден от мен! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт