Отговори
# 180
Добро утро мили дами,
да ви се похваля - отивам да капарирам количка / надявам се някой да не я е купил преди мен - че направо ще се разрева в магазина / , но преди това съм решила да купя шапчица / някой от вас беше споменал че е хубаво да бъде първата покупка - моят мъж ме обяви за луда , но важното е аз да съм спокойна.
За съжаление съм доста суеверна и доста се кумя за количката , но сега е на промоция и с 500 лв. по евтина , което не е за изпускане, но аз само ще я капарирам ......
До скоро  Hug

# 181
За витамините да кажа че пих само фолиева в началото.Но сега докторката ми изписа Матерна въпреки че изследванията ми бяха добри и хемоглобина в норма.Но ги взех и пия,ще видим като свършат дали ще съм качила много от тях.

За мамите на които им е за първи път малко успокоение от мен.Не всички са с болезнени контракции.Моите бяха толкова слаби че си ходих цял ден с тях и на разходка в парка даже.Без да съм разбрала че това са контракции.А за изтичането на водите при мен не изтекоха сами а докторката ги спука да изтекат че то бебето ще излезе а те не се пукат сами.Така че не се плашете от болката.И после в 18h приета в 21h родила,не разбрах и аз кога стана даже.Само позитивни мисли и хубави емоции до края.

Лек ден от мен.

# 182
неличка не съм те цитирала с лошо, а в смисъл да обясниш, явно не си заслужава комбинирана количка , това ме учуди, защото аз си мисля, че щом се вземе комбинирана количка , няма да има смисъл от друга. С две думи да споделиш опита и за кво е тогава тази комбинираната Rolling Eyes. Това е ! Не се засягай, няма за кво 
Вярка не се засягам, мила  bouquet
Моя опит с количките ми показа, че комбинираната стана някак плитка на детето имах чувството, че ще падне, взехме лятна и по-друга причина ние си пътуваме насам-натам и ни трябваше нещо по-компактно, лятната я ползвах много повече. Комбинираната и тя си струва, като е мъничко бебочето си ми беше идеална. Но нали знаеш хора различни, мнения също. Твоето дете ще ти покаже от какво има нужда Heart Eyes Hug
И аз за първото си дете пазарувах като луда и пръсках много пари, има дрехи който даже не можахме да облечем, особено най-мъничките. За това момичета не се претрупвайте само най-необходимото, после като тръгнат родата и приятелите с подаръците #Crazy
Да питам майчета който са ползвали от тези въртележчици на Фишър прайс дали са доволни и дали си заслужават парите. Аз за Марти имах обикновена и като започна да се изправя стана на парчета Crazy
Хубав ден!

# 183
Добро утро и от мен тумбачета..............
за витамините аз никакви не пия-наблягам на природата;даже и фолиевата киселина не съм вземала...........с каката и баткото даже не знаех ,че съществуват Laughing Laughing Laughing
   за количката съм си избрала комбинирана лека/8кг./ със столче за кола и е 540лв
   за леглото на мен ми трябват 3 броя #Crazy.................за вилата и постоянното къщи ще е легло със скрин,което после става на бюро и легло-много ми допадат,за пръ децата -големите де Laughing ще взема от тези леките хем за игра,хем за спане:във Варна имам от моите
   дрешки понапазарих остана ми козметиката и т.н.
   за родилните болки искам да кажа,че при всеки е индивидуално и най-вече бързо  се забравя Laughing Laughing Laughing.........каката я раждах седалищно 3 дена #Crazy,баткото беше с огромнииииииииииииии "бузи" и пак го отнесох 12 часа и когато видиш бебешока всичко отлита и само искаш да си го гушнеш..............сега ще съм с операция и тайно ви завиждам,че можете да раждате нормнално.........за жалост на мен  не ми е позволено

ДА ВИ ПИТАМ И ВИЕ ЛИ ИЗПАДАТЕ В ДУШЕВНИ ДУПКИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ-КАТО МИ ВЛЕЗЕ НЯКОЯ МУХА В ГЛАВАТА И ЦЕЛИЯ СВЯТ МИ Е КРИВ................добре ,че ме държи по малко

# 184
За витамините, в началото на бременността бях в голяма чуденка дали да взимам. Най-вече се уплаших от косопада който се появи. Докато се начудя, вече бях влезнала в четвъртия месец и косопада изчезна. Тогава на няколко пъти говорех с доктора си за нуждата от витамини, той беше доста предпазлив с препоръчването им. Накрая ми сподели, че когато бил на специализация преди години в чужбина и питал някакво светило в гинекологията дали да се препоръчват синтетични витамини на бременните, човека му казал: "момче, във вашата страна още не сте разбрали силата на рекламата. Всички витамини са едни и същи, само по марка се различават. Необходимо било на ден да се изяде една ябълка, която осигурявала дневната доза витамини."
Аз бях купила за всеки случай Матерна-та, но не бях започнала да я приемам, а когато ми спомена за това, съвсем се отказах да пия витамини. Карам на естествения им прием. Единствено фолиевата киселина я приемах в задължителния период. Спрях я един месец след като направих ФМ.

За количките, вчера се замислих за един друг вариант, който в нашия случай май ще изглежда най-удачен. На нас ни дадоха да ползваме столче за кола. Следователно, след като вече го имаме, можем спокойно като за начало да купим количка за новородено и след това вече да купим летен вариант. До тогава има много време, живот и здраве да е, но така ми се струва по-удачно. Инак с комбинираните колички ще съберем два коша за кола, а ние по принцип не пътуваме и кой знае колко.
Спомням си един съвет от една позната, вече с по-голямо дете. Тя ме посъветва комбинирана количка да не взимам. Тежки били, а и в повечето случаи се прибягвало до закупуване на летен вариант. Това между другото са ми и страничните наблюдения сред майките и децата, които след комбинираните почти задължително сменят с лятна.
Ще помислим ще видим, но със сигурност, няма да бързаме с тази покупка.

# 185
djulyy70, при мен емоционалното състояние е с променлив характер. Веднъж весела, оптимистично настроена, друг път тъжна, раздразнителна или пък ме е страх. Лесно се впечатлявам от разни странични елементи, на които по принцип не трябва да обръщам внимание. Сменям състоянията, но мъжът ми в случая е голяма упора. Знае, че съм по-чувствителна и помага с каквото може. Жив и здрав да ми е.

# 186
Здравейте и от мен банда тумбачета  Hug
Как сте днес?
Гледам още сме около количките. Аз се надявам днес да успеем да я поръчаме тази мойта, че друга такава оферта няма, навсякъде е над 500 евро и пак е по-добре от Бг де  Whistling
За витамините -аз си пия, пиех Пренатал но сега пия едни с омега-3 и пак от тях ще взема заради омегата-3
ioanna_e Много хубаво  мила, а коя количка си харесала? за шапката аз си купих когато усетих бебка  -казаха ми да и купя шапе за да излизала с главата напред, не че много вярвам ама като има повод за пазар защо не  Crazy
неличка Благодаря за разяснението, сега като се замисля има логика. Наистина летните колички са по-компактни, има някой се сгъват и стават почти незабележими, много леки са и така, ще видим как ще сме и ние.
Нещо щях да питам и забравих  newsm78

# 187
Добро ...ъъъ... то вече добър ден.. и от нас двете с бебка.

Току що се връщаме от банката. Имахме още някакви дреболии да подписваме и да доправяме. Всъщност май не съм ви се похвалила. Купихме си апартамент, наше си жилище.... най накрая... писна ми толкова години по квартири Party. Друго си е да сме си в къщи.. ooooh! Подписахме договора за покупко-продажба пред нотариуса точно на 23 декември и след това веднага тръгнахме за отпуска към БГ. Голям подарък за Коледа си направихме Mr. Green. Ама чак в началото на март ще се пренасяме... не ми се мисли за това... с тоя голям корем как ще се местим...  33uu

toni.to - за фолиевата киселина... доки ме задължи да я пия до края. Имам приятелка в БГ, акушерка, и тя се чуди защо още я пия, ама така каза доки и аз си го слушам fiuuuuuu.

За раждането - и аз малко да успокоя първескините... няма нищо страшно. Както ви е писала divogan  не боли чак толкова. Аз също много бързо родих и не разбрах какво стана Wink. Като се появи Габи, викам на акушерката : "Какво стана, излезна ли, това ли беше" Laughing... а те паднаха да се смеят че не съм била усетила Mr. Green...ама аз очаквах да е по-страшно... като съм гледала по филмите... hahaha

Момичета, мога ли да помоля да ми дадете хубав списък с първоначалните нужни неща за новородено - ако някоя от вас вече има такъв. Ние си имаме доста дрешки, чаршавчета, одеалца и т.н. от каката... ама пак да се ориентирам какво ще ми трябва че съм забравила. Благодаря много newsm03.

djulyy70 - горе главата. И ние сме така... нормално си е... ама то с тия бременни глави, всичко май е нормално.. да забравяме, да изпадаме в кризи, да мрънкаме за дреболии... От хормоните ще да е Wink.

Хайде чао от мен и лек ден на всички Hug.

# 188
mama.radi Честит ви дом!!! Много е  хубаво да си си удома предполагам ние сме същите все по квартири ама за сега няма да купуваме.
За списъка,- аз имам два от две мами които раждаха преди 2-3 месеца, мног пълен и подробен така че ти сам да си направиш товя по техния, те самите са описали вътре какво са купили, кое за кво е и т.н. ама незнам как да ви го пратя  Crazy

# 189
Здрасти на всички ! днес отидох до моята докторка да си проверя изследванията и се оказа че имам малко захар в урината ,а  кръвните са ми добре.да ви кажа малко се притесних. изпрати ме да си направя профил и когато излязат рез.ще видим какво ще се прави.профила ще го правя в понеделник .СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ всичко да е наред.

# 190
Здравейте отново,
mama.radi - ЧЕСТИТ ВИ ДОМ - много е гот в собствен си дом - ние сме така от 1,5 година и е супер.
djulyy70 - и аз съм така то като нещо ми влезе в главата и нямам мира - не спя по цели нощи
Да се похваля - и шапчица купих и количката си капарирах http://www.ciao.co.uk/Jane_Slalom_Pro_Formula_Travel_System__7395585 и чувалче към нея  само реших че няма да ни трябва кошчето за кола защото ще ни подарят този вариант на Ricaro , които е от 6 месеца до 3 годинки, а преди това ще сме с коша за новородено - ох успокоих се вече , цяла нощ не спах да не я е купил някой  newsm53

за сега толкова от моите вълнения  Hug

# 191
ioanna_e Честити покупки, количкаат е много добра - браво за избора   bouquet

# 192
  • София
здравейте и от мен, момичета!

Аз съм от мамите, които още нищо не са пазарували. Но усърдно събирам информация и мнения и смятам от следващия месец да започна да обикалям магазините. Но няма всичко да купувам веднага. Леглото със сигурност обаче ще вземем предварително. И аз като djulyy70 се замислям за две легла, понеже жилището, в което ще живеем през следващите години вероятно няма да е съвсем готово до април, а за там ще поръчваме мебели и много вероятно е да поръчаме и детското легло, ако не намерим подходящо в магазините. Затова си мисля на първо време да купим сгъваемо с мисълта, че ще ходим често на вилата ни, а и ще пътуваме, така че този вариант ще ни устройва, пък с обзавжедането на новото жилище, ще изберем и едно постоянно и по-масивно легло.

За количките - от всичко изчетено, гледано и споделено дотук мога да кажа само едно -  идеалната количка не съществува. Просто всяка от нас трябва да е наясно какво иска и ще й бъде от полза, какви са й приоритетите и с какво може да направи компромис и с какво не трябва да се прави такъв. За мен изхвърлянето в нещо марково и много скъпо е излишно. За моето семейство по-важно е чисто прагматичната страна на въпроса, а именно най-вече да е лека, сгъваема, удобна разбира се за бебка и достатъчно стабилна и здрава. Набелязала съм няколко марки и модели и смятаме с таткото да ги видим и изпробваме лично в магазините. Когато се спрем на конкретен модел, ще търсим и мястото, откъдето ще можем да я купим най-изгодно. Включително и от немския ebay, където с мъжа ми пазаруваме доста изгодно резервни части за колите ни и се надяваме да можем да го направим и за "автомобила" на бебка  Grinning

djulyy70, къде се изгуби? Можеш ли да споделиш на каква количка си се спряла, понеже това, което споменаваш за нея ме заинтригува. Иначе за душевното състояние - всички минаваме през някои промени, при някои обаче може да са по-чести и по-силни емоциите. Аз за момента удържам фронта, нямам големи "забежки", но на два-три пъти откакто съм бременна, някои случки и поведение на хора ме разстройват и сълзите ми рукват ей така, без да искам даже. В друга ситуация няма въобще да им обърна внимание или ще ги сложа на място по подходящ начин, но сега реакцията е плач.... и то противно на волята ми.

За витамините - вземах фолиева киселина от момента, в който решихме, че ще работим за бебка до края на третия месец от бременността. През първите месеци вземах по настояване на лекаря ми определени витамини, но не комбинирани. Сега наблягам на много плодове и зеленчуци и си мисля, че това е по-правилният начин за набавяне на необходимите витамини. И за момента мисля, че съм в добра кондиция.

# 193
Здравейте и от мен, милички.
За покупките - присъединявам се към малката част от мамите, които нищо не са пазарували все още.
За киселините - ако до скоро не можех да се оплача от бременността си, е сега с тези киселини е друго. Вечер не мога да спя. В момента, в който легна и се изострят още повече. Пих газирана вода, но не ми помага. Ако са чак толкова нетърпими пия 1/2 ч.л. сода с вода.
За витамините - и аз ги спрях.
Аз да се оплача - моя мъж е решил кошарата на бебето да е в стаята на свекърва ми. От 2 дни се караме за това. Намеците от сорта - та тя нали била тук, за да го гледа, не спират. Все едно моята роля  е да го родя и до там. Така са ми избили балансите, че не знам. И чашата прекипя, когато ми казаха, че нямало смисъл майка ми да гледа бебето, защото то си имало баба newsm61.
Извинявайте, че ви занимавам с глупости, но имах нуждата да си споделя с някой

# 194
mili vanili открих чудесна информация за теб  Hug  стига да има кои да ти я докара  Peace  виж в този сайт намерих количката която търсиш с 500лв. по евтина  http://www.newbabyland.com/walk-time_stroller-stokke-xplory_product-1-20-11953-l2.aspx

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 13:57 от Excellent

Общи условия

Активация на акаунт