Отговори
# 165
  • Варна
Galia_5, в крайна сметка каква количка си избра и от къде.

Има ли такива като мен дето не пият вече комплексните витамини
за бременни.Мислите ли,че правя грешка (при изследванията ми всичко е в норма)?
В началото бях редовна,но май-много дебелея и затова ги спрях.

# 166
Аз въобще не съм пила никакви витамини, освен фолиевата киселина. Всичките ми изследвания са си били ОК и никой не ми е казвал да пия!
taila, добре дошла при нас! Hug
Момичета, колко струва прегледа при Томова? И ако искам да ме види и на 3D трябва да си поискам изрично или си влиза в прегледа при нея?

# 167
аааа за комбинираните колички, какво беше това "позлвах я 10 месеца и позле купих друга " Shocked

Вяра гледам, че си ме цитирала и не виждам какво точно те шокира в думите ми Peace
Тони  и за вече не пия витамити, наблягам на плодчета.
Мили ванили мажи се  и аз за една нощ получих стрии долу на коремчето, сега се мажа и се надявам да нямам нови.
Днес бях на преглед, всичко е ок, само дето по празниците за месец и нещо съм качила 4 кг., досега съм качила 11кг  Blush
Хубава вечер!

# 168
Вяраа щастлива си много, предполагам. Действай с превода и да се похвалиш скоро с количка.
divogan затова казах "не знам от къде дойде понятието зимен кош". Не казах, че ти си го измислила. Аз самата понякога му казвам така по инерция, но тези кошове не се ползват само през зимата.
toni.to аз също освен фолиевата не съм пила други витамини. Лекарят ми е против синтетиката, щом нищо не го налага. Обаче ям много плодове.
lucky77 по време не бременност е възможно и да се изпуска по малко урина. Да не е това при теб? Щом докторът е казал, че водите са ок, не се притеснявай!

# 169
mama.radi и ние си поръчахме същото креватче 1crib  и съм много щастлива от първата си покупка Simple Smile
За количка сме избрали JANE NOMAD ACTIVE - комбинирана - след 2 месечно ходене по магазините и пробването как возят над 50 колички се спряхме единодушно-ТОВА Е НАШАТА КОЛИЧКА Simple Smile
Чакам да дойде време за отпуска по майчинство и тогава продължавам с другите покупки Simple Smile))
Аз досега съм +12 кг.... Embarassed и аз май качвам от въздуха ...хахахха

# 170
  • Варна
Мерси за отговорите !

# 171
  • София
mama.radi, честита придобивка, много хубаво легълце! Simple Smile

Оld Sport, ето те и теб! Дано си отпочинала добре и в новата година с нови сили напред/ ще са нужни  Mr. Green/

taila, добре дошла в априлската банда и лека бременност до края! Peace

milli vanilli и аз съм така на периоди, мисля че всичко е ОК. Peace

toni.to , aз не пия никакви витамини. Ям доста плодове, ама не знам дали има ефект, както от синтетичните.

marini, прегледа при Томова струва 100лв и тя сама пуска 3D. Peace

# 172
toni.to -  Аз не пия витамините за бременни от самото начало. Много ми се гадеше и ми ставаше зле на стомаха от тях, а и през първата бременност си спомням че не ги пих поради същите проблеми. Взимам си обикновени комбинирани витамини "А-Я" на фирмата "Doppel Herz" и отделно фолиева киселина. Така ме посъветва доки. Разликата между комбинираните витамини и тези за бременни, била само че при вторите се съдържало повече фолиева киселина, необходима за бебчо, но можело и да си я пия отделно. Сега вече витамините не ги пия всеки ден, а на 2-3 дена, но не било проблем, важно е да не спирам фолиевата киселина.

# 173
неличка не съм те цитирала с лошо, а в смисъл да обясниш, явно не си заслужава комбинирана количка , това ме учуди, защото аз си мисля, че щом се вземе комбинирана количка , няма да има смисъл от друга. С две думи да споделиш опита и за кво е тогава тази комбинираната Rolling Eyes. Това е ! Не се засягай, няма за кво   bouquet
Нищо не излезе с мойта поръчка , чак ми писна в един момент тръгнах да поръчвам с банков превод изпратиха мейла и гледам адрес за доставка Шумен, Германия  ooooh! айде пак наново и неще и неще. Оказа се че аз си натискам България ама после трявба да редактирам щото си става Германия -писна ми и край, да му се невиди и количката и чудото  Crossing Arms Утре мъж ми каза,ч е ще пробва с "европейкса" карта ако пак не стане зарязвам я таз работа  Mr. Green

# 174
Благодаря на всички за отговорите! И аз си мисля, че не би трябвало 2 часа след прегледа да има нещо нередно, но пък до сега не ми се беше случвало. Относно инфекциите си мисля, че не би трябвало да имам понеже по Коледа бях в болницата и там ми правиха кръвни изследвания, на урината и вагинален секрет и всичко си е в норма.
Относно витамините моят доктор ми е казал да пия витамин С и да хапвам по-здравословни храни.
Аз май приключих със съня за тази нощ, дано да успея да поспя още малко де.... Хайде лека на всички!

# 175
  • Варна
Ами фолиевата киселина не се ли пиеше само до 13-15 седмица,
или нещо съм в заблуда?  newsm78

# 176
Добро утро!
Да си кажа и аз за количките.
Ползвах комбинирана количка една година,след това си взех лятна.Общо двете колички струваха под 500лв.
Сега ще си ги ползвам,мисля ,че ще изгледат още едно дете.
Моята приятелка,с която си гледаме децата, си ползваше комбинирана през цялото време.
Въпрос на избор.
За течението и аз си имам,но не се шашкам.Само дето ми е неприятно.
Моето бебе също е кротко,не се обажда често,като го усетя,го усещам като се мърда,не ме рита.
Дано се окаже кротичко като се роди.
Относно раждането не ме е страх,всичко минава и се забравя.Първият път раждат нормално без уговорка и останах
много доволна.

# 177
  • София
Добро утро , дами !
Само да се уточня за масажа на корема не съм казала, че трябва да го лашкате като при потъването на Титаник или даго месите като тесто за козунаци Mr. Green, а че трябва продължително да се маже. Аз например в 21-21.30 полагам малките роднини да спят, мъжът ми се пльоска да играе игри на компа, а аз вземам душ и после се разлагам на дивана да гледам новините и през цялото време (около 30 мин) се масажирам - корем, кръст, гърди. Чакам да попие и пак повтарям, потретвам. Сутрин и през деня нямам време. На мен това са ми проблемните области що касае стриите.
За витамините - не съм пила синтетични витамини. Само фолиева от 4-5 до 20 седмица и я спрях. Мойто док твърди, че няма смисъл, но някои мами (особено извън БГ) я ият през цялата бременност, че и после в периода на кърмене и то по лекарско предписание. Миналия път пих Матерна (1 опаковка) и д-ра твърди, че в нея имало много калций и главите на бебетата ставали твърди т.е. по-трудно излизали, а и плацентата старее и калцира по-бързо. Плами и Цвети затова ги извадиха в 36 г.с., защото имах малко околоплодни води и калцирала плацента. Сега ми каза да не пия нищо, ми да наблягам на плодовете. Чат-пат съм пила витамин С, като съм давала на децата.
За количката - преди я бяхме взели предварително и парвата разходка ни беше като ни изписаха от болницата т.е. на 6-тия ден и продължи 2- часа. Педиатърката щеше да ме убие като дойде вечерта и й се похвалих, ама децата са живи и здрави. Mr. Green и аз като Winnie The Pooh съм малко "майка-идиот" и ги гледам на по-дълъг повод.  Mr. Green Сега ще я вземем след раждането, ч да не мисе мота в коридира, а и съм се нагласила да ми я подарят  Twisted Evil Embarassed Crazy , тъй че трябва да има бебе преди количката. Само ще взема назаем една кошница за кола, докато купим количка и кошче, защото са комплект.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 09:13 от bibi

# 178
Здравейте и от мен   bouquet

Много сме се активизирали напоследък.  Laughing
Относно количките и аз предния път ползвах повече лятната такава.За бебе което може да сяда е много по-удобна заради лекотата и.Сега обаче заложих на много лека коминирана количка Пликото и не мисля да купувам лятна.Тази я побутах малко и ми се стори като перце,точно както лятната ми количка,която се счупи.
 Към списъка за бебето аз бих добавила една кутия адаптирано мляко.На мен кърмата ми слезе някъде към 4-тия ден.Няма да забравя как пищеше от глад Йоана първата нощ във вкъщи,а тук не знаех къде има денонощна аптека..... Sad Вярно,че после като слезе кърмата  изхвърлих почти пълна кутия,но без нея нямаше да мине.Затова сега съм решила да си взема една и ако не е необходимо да не я отварям.
Айде тичам по задачи....

# 179
Към списъка за бебето аз бих добавила една кутия адаптирано мляко.На мен кърмата ми слезе някъде към 4-тия ден.Няма да забравя как пищеше от глад Йоана първата нощ във вкъщи,а тук не знаех къде има денонощна аптека..... Sad

Аз бях толкова убедена, че ще кърмя, че нито шишета бях купила, нито стерилизатор, камо ли АМ. Имах само едно малко стъклено шише за вода, но то спаси положението, когато детето ревна от глад и по спешност тичахме да купуваме мляко. Иначе помпа за кърма, подплънки, силиконови зърна, сутиен за кърмене и голямо количество ланолинов крем за зърна бяха на линия, но за съжаление не ми влязоха в употреба. Дано този път нещата се развият по друг начин.

За количките - аз бях през цялото време с комбинирана, но без зимен кош, а от тези, които стават и за новородени и за големи деца. Много ми беше удобна количката и не съм изпитвала нужда да я сменям. Даже в чужбина пътувах с нея, ама ме е яд, че на летището я подхвърляха като чувал с картофи и загубиха една част от нея.

За витамините - и сега и при предната бременност пих малко Центрум Матерна. През няколко дни пия по едно хапче, или когато усетя, че нямам енергия, или че се разболявам. До сега не съм изпила цяла опаковка, но до април сигурно ще я свърша.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 09:42 от Margy

Общи условия

Активация на акаунт