Отговори
# 195
Аз да се оплача - моя мъж е решил кошарата на бебето да е в стаята на свекърва ми.

Мила, много е неприятно да се карате за такива неща, моят мъж също има някой странни разбирания за някой неща, но само ще те посъветвам да не отстъпваш за това, имате си бебе и е редно то да си е при вас в стаята или в детска стая, ако искат родителите  Peace аз винаги съм била категорична, че всичко свързано с бебето се решава от нас двамата, отначало имахме спорове, но вече не  Hug така че -успех  Heart Eyes Hug

Количките ви са супер, аз също съм решила да има зимен кош, защото мисля че за бебо е по-удобно , а и много ми харесва  Mr. Green Но незнам после за следващата зима, тази количка , която гледах летния кош е доста летен, гюрука е даже с мрежичка, може би наесен ще я сменя с едно Чико, което много харесвам, комбинирана с масичка за мама и бебчо, та да е удобно и за по-нататък  Hug но, има време дотогава  Peace

Ние сме добре, бебо е пораснал, вече е 1103 грама и около 35 см  Laughing
Аз си взех 5  дни болничен, малко да си почина, после ще видим   bouquet

Целувки на всички!!!!!!!!!

# 196
  • София
Аз да се оплача - моя мъж е решил кошарата на бебето да е в стаята на свекърва ми. От 2 дни се караме за това. Намеците от сорта - та тя нали била тук, за да го гледа, не спират. Все едно моята роля  е да го родя и до там. Така са ми избили балансите, че не знам. И чашата прекипя, когато ми казаха, че нямало смисъл майка ми да гледа бебето, защото то си имало баба newsm61.
Извинявайте, че ви занимавам с глупости, но имах нуждата да си споделя с някой

qnikzp, моят най-добронамерен съвет за ситуацията, която си описала по-горе, е час по-скоро да поемеш контрола в твои ръце и да не позволяваш по такъв начин да се намесват още отсега, защото после вече ще е късно и изключително трудно за теб. Каква истинска майка може да бъдеш, ако нямаш думата за важни неща, касаещи детето ти и поведението и желанията ти спрямо него постоянно се оспорват ?!?!?! Бабите са много хубаво нещо, могат да бъдат винаги в помощ, НО помощ, а не тотална намеса и изземване ролята на майката. Майката си е майка и твоята роля трябва да е водеща и най-важна. Освен това от изключително значение е с мъжа ти да сте на едно мнение още отсега поне за принципните положения за отглеждането и възпитанието на детето ви.

# 197
  • Sofia
qnikzp, най-малкото нали трябва да го кърмиш нощно време, няма да ходиш при бабата на 3 часа  ooooh!

# 198
qnikzp с право се ядосваш мила аз направо шях да побеснея  smile3511
Що за предложение  това  ooooh! Наистина визмай нещата в свои ръце.. а това че си имало баба беше върха, ми майка ти не  е ли баба.
И кой ще го кърми свекърва ти ли? Какви са тез работи  Crazy

# 199
mama radi дай един имейл ако решиш и ще ти пратя един списък, която бях направила за една приятелка с разни обяснения, разяснения и пр от моя опит. После свърши работа на още няколко.
qnikzp първото, което ми дойде на ум като прочетох беше точно това, дали свекърва ти ще го кърми. Аз не мога да си представя детето ми да спи при някой друг, още повече че първите месеци бях ужасно ревнива и исках всичко сама, а после заминахме и така или иначе си бяхме само ние. Съчувствам ти и нека ти кажа, че позволиш ли да решават в началото за детето, така ще си е докрай. От едното влязло през другото излязло. Каквото и да говорите сега, колкото и да спорите, ти си майката и ти ще решиш, когато ойде времето. А това за майка ти.....

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:35 от tabu

# 200
mili vanili открих чудесна информация за теб  Hug  стига да има кои да ти я докара  Peace  виж в този сайт намерих количката която търсиш с 500лв. по евтина  http://www.newbabyland.com/walk-time_stroller-stokke-xplory_product-1-20-11953-l2.aspx
Дори има доставка до България-44 евро!

# 201
  • гр.София
qnikzp,не се ядосвай ами седни и поговори с мъжа си.След като двама души са достатъчно зрели да имат дете значи трябва да могат да стигнат до нормално решение .Аз се поставям на твое място и не бих се навила на този вариант.Знам от опит че в такъв момент всички се бъркат със съвети и това е много дразнещо.В крайна сметка ние се мъчим 9 месеца после раждаме безсъните нощи и т.н.
Забелязах че мъжете които чакат бебе нещо изтрещяват.
Онзи ден моя мъж и приятелката ми ,която ми е кото сестра заявиха, че бебето не трябвало да се извежда до 40 ден аз съответно побеснях и след дълъг спор им казах ,че това бебе все още е само мое и аз решавам какво ще правя.
qnikzp,все пак може мъжът ти да го е предложил за твое добро и все пак не отстъпвай .УСПЕХ.

# 202
  • София
Аз да се оплача - моя мъж е решил кошарата на бебето да е в стаята на свекърва ми. От 2 дни се караме за това. Намеците от сорта - та тя нали била тук, за да го гледа, не спират. Все едно моята роля  е да го родя и до там. Така са ми избили балансите, че не знам. И чашата прекипя, когато ми казаха, че нямало смисъл майка ми да гледа бебето, защото то си имало баба newsm61.
Извинявайте, че ви занимавам с глупости, но имах нуждата да си споделя с някой
Аз имам решение на въпроса - прати таткото с кошарата (ама без бебето) при мама, явно той не си е добозал навремето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Те майките по принцип много жалят синчетата да не би случайно да им дойде нанагорно недоспиването нощем, та оттам идва решението според мен.  Whistling Whistling Whistling
Мойто свеки беше дошло с чанта багаж на изписването на близначките .... за да се настани у нас и да помага. Мъжът ми й обясни (насаме), че никой не я е канил. Много тъпо стана обаче, че можех да си изяснят отношенията преди да си спретне багажа и да разкаже на всички дружки, че ще идва в София да помага. Confused На изписването гледаше като ботур, сговни ми настроението, хем ми беше тъпо, че го няма баща ми, който почина 2-3 месеца преди да родя и не можа да ги види, хем и нейната сърдита физиономия да гледам.  Хем ме беше много яд на простотията й, хем ми беше мъчно за нея. Опитвам се да я разбера - да си имаш някакви мечти и някой да ти ги срути също е тъпо, ама поне сподели за намеренията си и дасе разберем като хора. Rolling Eyes Мисля, че те не го правят от лошо чувство, но в повечето случаи резултатът е все негативен.  ooooh!

# 203
bibi, аз съм го решла. Той да спи при майка си, а аз с бебето.

# 204
Здравейте и от нас Grinning
Гледам, че обсъждате количките - ние си имаме комбинирана от Станиславка, която после дадохме на брата на мъжа ми (аз не желаех, но.... не ми се коментира ooooh!), т.к. свекъра и свекървата я бяха купили. Девер ми изобщо не пазят, особено ако нещо не е тяхно, та не знам в какво състояние е в момента. Тежичка е, но пък е стабилна, Baby Max. Иска ми се на първо време да я използваме, а после да си вземем и лятна, защото летните са по-леки и удобни за по-голямо бебче, но ще видим. Живот и здраве да е. За мен лично е излишно да дадем пари за много скъпа комбинирана количка, при положение, че след това ще искаме да си купим и т.нар. лятна, която вероятно ще се използва повече време. Но всеки си има мнение и съображения Peace. А относно цвета, нашата количка е синя, но това никога не ме е притеснявало Simple Smile .
За фолиевата киселина - аз я пих само до 8-9 седмица, понеже много ми се гадеше и от нея. Знам, обаче, че е полезна и след това, особено за усвояване на желязото.
Лъки77, по колко калций ти изписа гинеколога и при какви показания? Аз се замислям дали да не си поискам следващия път и на мен да ми изпишат, защото ми се струва, че не мога да приемам нужното количество с храната. За течението, ако много се притесняваш, обади се на лекаря си и се консултирай. Може да ти пусне изследвания някакви.
Яни, това е безобразие, кой ще е майката на детето, ти или свекървата? Много мразя такива изпълнения, но и от опит знам, че е много трудно да спориш с такива хора Tired. И откъде накъде само свеки ще е баба Naughty?! Изпращам ти  Hug и ти пожелавам да успеете да се справите с проблема Peace .

# 205
Момичета, вижте какво открих днес - едното е от подписа на една бъдеща януарска мама, а другото го намерих в ютюб.
http://www.youtube.com/watch?v=8Y1htXFtIMs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=APkV40vUhWs&feature=related

# 206
  • София
Здравейте и от мен! Grinning

qnikzp, не оставяй нещата така, а се разберете с мъжа ти. Как при свекървата? Това си е вашето бебе, нали ще го кърмиш през нощта евентуално? И не изолирайте другата баба. Ааа, много гадно и аз бих побесняла... Close

Аз фолиева киселина още си пия отвреме-навреме. А в 4 месец след изтощителното гадене и повръщане пих Хип Натал. Доволна съм от това сиропче. Peace

Лек ден! Wink

# 207
bibi  Laughing, както винаги с най-подходящия съвет!

# 208
Благодаря ви за подкрепата, милички.
 Hug на всички

# 209
Да попитам има ли някой , който се е ориентирал да ражда във 2 градска болница.Аз за там се глася Grinning

Ами аз определено се кипря за там. Даже на 8 Януари бях за една вечер в патологията и ми направи добро впечатление персонала и обстановката не е толкова лоша.
За сега обмислям варианта да е без избор на екип, но ще видим....... Моя доктор, който ме следи по ЗК е от там - работи в родилно. Сега нали го и ремонтираха.................. Та вече сме две за там  Hug

Общи условия

Активация на акаунт