Августовски бебета - тема № 8

• 21 653
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Аz вчера додох ориzова каша zа пръв път  Simple Smile. Имам няколко лъжички на авент, но се окаzа, че Емо някъде ги е попилял иz нас, та се принудих да дам с обикновена лъжичка zа кафе. Намерих вчера една иz играчките на Емил и си я прибрах, днес ще дам с нея, че дори кафените лъжички са много големи на Соня. Тя, обаче, иzобщо не раzбра z акакво са лъжиците, сърбаше си кашата вчера, т.е. тя се опитва да цока от лъжицата и така се получаваше сърбане накрая. За ориzовите каши някой питаше, аz вzех една само от ориz, пълноzърнест (от кафяв ориz де). При нас има една фирма "Ja, Natuerlich"  Simple Smile, те всичките им продукти са уж много oeko и natuerlich, кашата е тяхна също.

Сънчо, аz я оставих Соня да zаспива, иначе као не й се спи не я оставям да реве сама. Тя понеже винаги като й се доспи и почва да плаче, преди след 20ина минутки рев тип мрънкане си zаспиваше, сега не иска, не zнам zащо така. Вчера реших да видя какво ще стане, ако не я вzема, но тия два часа рев много zле и се отраzиха, е аz ходих при нея де, погаля, дам и бибата обратно в устата (щото тя си я вади, раzглежда я и си я пъха пак в устата, но понякога я иzпуска), но не я вzимах. Много се раzстрои милото, zаспа ми в ръцете хлипайки и после цял ден беше много ревлива. Но може би вчерашния ден да й е бил просто труден, тя zа целия ден, от 8 сутринта до 11 вечерта, в повечето време рева и спа общо да се е събрало не повече от час и половина, а аz към полунощ сама си говорех вече, кой ми се иzпречеше на пътя беше порядъчно наовикан. Накрая сигурно мъжа ми и свекърите се радваха, че най накрая си легнах и млъкнах  Simple Smile.

Янче, аz също бих почакала да мине обрива от кайсиите и после да дам броколи. Те и беz това броколите, карфиола и такива раzни могат да предиzвикат стомашно чревен дискомфорт, да не й дойде много на Анди.

И аz да ви раzкажа две смешки. Едната, преди години го бях чела някой го раzправяше, та майка и дъщеря (малка, 3-4 годишна) лятото се раzхвърляли в двора по бански и детето явно ожадняло и пита майка си ще ми дадеш ли да си пийна малко мляко, като сочи към бюста, майката отговорила, че само майките на малки бебета имат мляко там и детето каzало добре, тогава чай  Simple Smile. И другата, на Емо, миналата година като му каzахме, че имам бебе в корема и той почна ама как...ама zащо..ма кой и аz си викам, ясно, на колата, в книжарницта и книжка да се обраzова. Като се прибрахме четохме, раzглеждахме и уж се раzбрахме, но той сутринта докато се приготвяме да го водя на градина ми иzтърси мамо, аz не раzбрах само как са отишли на тати сперматоzоидчетата в корема ти, глътна ли ги... Joy, чудих се какво обяснение да давам  Laughing. Та така, както се иzбъzика по повод на тоzи раzкаz една моя приятелка, внимавайте какво ядете, че глейте кви неща стават  Simple Smile.

Италияна, Сосми, честит рожден ден!

# 541
Здравейте
4естит рожден ден на Италян4етоКошничка с рози, целувки от мен. Поздравявам те мила за РОЖДЕНИЯ ДЕН.
Пожелавам ти Здраве - то Винаги е нужно!
Пожелавам ти Щастие -то никога не стига!
Море от любов на брега на...
което винаги те чака някой

П.П.Днес съм го ударила на въздържание...никакво писане  hit  поне до дове4ера

# 542
  • София
  Тони,честит рожден ден!Пожелавам ти да си най-желаната жена и най-обичаната мама!
  За 8-ми март аз също съм на линия,снощи предупредих мъжо да си освободи вечерта Wink
  Исках да питам-възможна ли е алергична реакция към картофа?На Никол й се появиха малко пъпчици по бузките,та не знам да не е от картофа,с който се захранваме от вчера?Картофите са домашни,да уточня.
  Янче,не си ли избързала много с кайсиите,аз знам ,че по-късничко се въвеждат,все пак са мъхест плод? Thinking  По-добре изчакай да й мине обрива.
  Захира,я дай цени на пюретата от Бейби маркета ?
  аз я храня с метална лъжичка,най-удобна ми е,засега.
  Уф,щях и още нещо да пиша,ама правя сто неща едновременно.До скоро!

# 543
  • София
ЧРД на италяна и със закъснение на сосми! Да сте здрави и щастливи мами!

Ох от толкова четене забравих какво щях да пиша...

За бебешкия паспорт:
* снимки - това май е най-трудната част
* заявление по образец за документи за самоличност (0,50 лв.)
* акт за раждане и копие от него
* двамата родители
* нормалната поръчка е 7 лв + 1 лв такса за банковия превод

Казаха, че около 20 дни и ще е готов и един от родителите да ходи да го вземе трябва.

Понеже още не е изцяло готов колажа, Буболече пиши ми на лични да се разберем за снимчица.

Много готини хотелчета сте дали девойки - чак се изкуших.

poly_zoe твоят юнак е страшен просто. Фенка съм му!  Party

Ох мами всеки си знае, но все пак тия столчета са задължителни и е добре да са вързани дечицата. Аз съм летяла като малка към предно стъкло от задната седалка - не е готино!

А за паданията май наистина тепърва ще започват. Дано са по-малко и все незначителни!
На Сънчо съвета за гледане на земята много ми хареса.   bouquet

# 544
  • София
Здравейте и от мен...
Аз отдавна не съм писала във форума, но от време на време ви чета... Grinning
Даже не съм ви честитила Новата Година, затова ЗА МНОГО ГОДИНИ... Да сте живи и здрави всички мами, бебковци, татковци, братчета и сестричета, въобще целите ви семейства...  Hug
Ние иначе сме добре, растем и ядем... вече почти всякакви пюренца, варени картофки също, даже и кашичка от ориз пробвахме, но много не ни е по вкуса, две хранения на деня са ни не млечни. За сега малката маймунка е добре, обръща се няколко пъти от корем на гръб, но няма намерение за обратното движение все още... иначе си издава всякакви звуци...
Та това е общо взето от нас, мисля вече по често да се отбивам при вас.
И ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОЖДЕННИКИТЕ... ДА СТЕ НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МОМИЧЕТА!!!   bouquet

# 545
  • Sofia
Италиначе, Сосми, Честит Рожден Ден, красавици!   bouquet  bouquet  bouquet Да сте живи и здрави и да се радвате много на дечицата си!!!  Hug Hug Hug

Ние сега се прибрахме от разходка, много хубаво беше времето навън.
Тази нощ Софи ме остави да се наспя, ако можеше всяка нощ да е така, цена нямаше да има това дете. Дано пак си стане послушното момиченце на мама.  Grinning

Янче, аз бих те посъветвала да изчакаш да мине обрива и тогава захранвай с нова храна. И според мен много рано си дала кайсийте, а и броколи също по-късно се дават, въпреки че много мами раничко захранват с броколи. Но всеки си решава де. Аз лично ще ги дам по-късно.

Захирка, така ли било в Куба. Аз наскоро гледах едно предаване за Куба и доста беднотия и мизерия показаха, чак не повярвах. А в университета испанския ми го преподаваше кубинец, но много много не разказваше за страната си.

Алегория, моята дъщеря не иска понякога да суче от лявата ми гърда, тя по принцип по-малко се пълни и Софи не я иска. И като започне да се върти и да мрънка, защото й я давам нея, аз започвам да пея "Зайченцето бяло" или " Хей ръчички, хей ги две" и тя веднага се усмихва и захапва и започва да суче. Много ми е интересна тази нейна реакция, но така съм й намерила цаката ...  Laughing

Много е права и според мен Сънчо, като казва, че деца се гледат на земята. Там наистина е най-безопасно.

Скайпетя, аз също храня Софи със синята лъжичка на Авент и не мисля да я сменям. Много си й е добре с нея, пък и на мене ми е удобна.

Хайде аз отивам да храня малката и после да готвя.

# 546
В интерес на истината мислех, че е един друг в който сме ходили със съседката, но той е точно до парка, пресичаш улицата и си в парка - мисля, че беше фирмен на Чико и той е много зареден и по спомени май е малко по-евтин.
За Бейби маркет-а, плодовите не съм ги гледала, но зеленчуковите са:

Гербер 80гр. - 1.30лв.
Семпер 135гр. - 2.15лв.
Хипп - 125гр - 2.05лв.
Сънвал - 125гр. - 1.15лв.

Сънвал-а са най на сметка, но са само големи бурканчета, от малките има само чист пащърнак и ранни моркови. Другите са по 190гр. Има и много каши. Аз си взех оризова на Био Бамбини - пак Сънвал за 4 и нещо.
За лъжичките - аз имам подарени от тези меките на bebeconfort - много са удобни и ще ползвам тях.

Хариелка те по принцип си мечтаят да избягат навсякъде само и само да не са в Куба. А ние като бивша соц страна сме  желана и позната дестинация за много кубинци. Като кажеш,че си от БГ и те веднага - ааа компоти компоти. С това ни знаят.

Сънчо по твой съвет днес опънах един килим на земята, отгоре одеало и всички гимнастики, играчки и т.н. ги сложих на земята и отгоре Анди да си играе. Очудващо - доста време се занимава сама.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 17:08 от Zahira

# 547
Ето ме върнах се от изпита и сега ме цепи главата.Sad Мислех да ходя до мол-а , защото има 20% намаление във Фокс, но като гледам май няма да стихнеме до там.

Честир рожден ден на Италина. Пожелавам ти да си жива, здрава и много обичана. Също така ти желая след някоя друга година да получиш още един голям подарък !!! newsm51 newsm51

Янче аз те съветвам да изчакаш с броколито. Аз също съм купила кайсия, но май ще изчакам.

# 548
Мами, мерси за съветите и загрижеността  Hug А карфилолът и броколито са едни от първите храни за захранване!  Peace Ние от карфиола нямахме никакъв проблем. Е днес пропуснах броколито, може би и утре ако още има пъпчици ще го пропуснем, но после си продължаваме Simple Smile Все пак за месец и половина е хубаво бебоците да са захранени с повечето зеленчуци, тъй като се съдържат в месните пюрета и комбинираните зеленчукови пюрета  Peace

За кайсиите: да наистина по книгите пише 'мъхести по-късно, алергии, бла бла', но защо тогава ги има готови за 4месечни бебета?  newsm78 А и все пак би трябвало да ги белят  Thinking Thinking newsm78 Аз за това реших, че е ок, пък и за редовното ни акане+желязото в тях биха ни били много полезни. Ще пробвам след седмица-2 пак с по-малко количество и по-плавно, пък каквото сабя покаже. Sad

Играта на земята наистина е супер нещо, само внимавайте да не духа, защото на пода почти винаги от някъде духа Sad

Сосми и на теб ЧРД!   bouquet

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 17:31 от Yana-barborana

# 549
  • Кърджали
И Кати си играе на земята. Сложила съм и от онези старите дебели юргани, и има къде да си играе и пълзи. Е, не че тя стои точно върху така измисленото килимче, но пак е нещо.Така поне не е затворена в кошарата, някак си не мога да я оставя там цял ден. И на земята си играе учудващо много - мрънка само като и се приспи или огладнее. Е, днес нещо е кисела, но иначе от няколко дена като е на земята не и се чува гласа дори.
Тази вечер щяхме да ходим да купуваме памперси и пюрета на дребничка. Май минаваме на плодови вече, че тук нещо няма никакво разнообразие на зеленчуковите. Въвела съм картоф, тиква, морков, тиквичка и това е. АКо намеря някакви други ще и взема.
Стколче за кола не сме купували още - мисля след два месеца някъде. На Кати още не и е тясно, но тя и в колата не е със яке, облечена само с блузка и панталон, че таткото поддържа парник в колата. Пък и колата спира точно пред мястото където ще смена гости или пред входа на блока ни, и само я гушва в якето си и я пренася набързо.

# 550
  • В друго измерение
Здравейте момичета!

Честит Рожден Ден на Сосми и Италиана! Всичко най-най!

Ние малко по-рано се събудихме днес. По въпросите на Сънчо, аз ще купувам органик продукти и ще готвя на малката, но ден за ден, няма да замразявам и т.н. Тук поне като пише сертифицирани органик продукти, това означава на 100%. Морковите, обаче ще купувам на готови пюрета. И тука, както в Австрия, при poly_zoe, има 2 фирми, а напълно натурални продукти, които имат пюрета и каши. Като си дойда в Бг ще си донеса пюрета оттук и ще имам, надявам се, някакви домашни продукти от вилата на дядо ми и баба ми. В тукашните органик пюрета нямам консерванти, четох им на етикета, освен продуктите и вода, друго не видях.

Терпсихора
- страхотен е малкия, много е порастнал. Даже ти имаше една снимка на аватара ти преди, сега като го гледам 5-месечен направо все едно е различен. Просто порастнал. Голям е красавец, да ти е жив и здрав!  Hug За Куба, аз имах една приятелка от квартала, която живя там като малка с родителите си, много хубави спомени имат всички. Ние ходихме с мъжа ми миналата Нова Година, на Кайо Коко, all inclusive, не съм впечатлена особено, ние сме ходили и на други карибски почивки и определено Куба не ми хареса чак толкова много. Като природа да, Кайо Коко е разкошен, плажовете, такъв ситен бял пясък не съм виждала, океана, но някак си не ми беше така екзотично, с буйна растителност, палми и т.н., както примерно Доминиканска. Искахме да отидем до Хавана, но ни трябваха 2 дни, защото Кайо Коко е остров, отделен от големия, т.е. Куба и пътя беше доста. Но ни казаха, че ако отидем в Хавана, щяло да ни върне 100 год назад. Иначе ние прекарахме страхотно с мъжа ми, както винаги, нямаше чак толкова развлечения по плажа и спортове, и то по-добре, че аз бях бременна вече и щях само да се дразня. Ходихме до най-близкият град, леле, направо непрекъснато ни гонеха, него да му купуват часовника, камерата, да му предлагат разни далавери и незнам си там още какво, а мен разни баби, като циганки, да ме пипат и да се опитват да ми слагат разни цвета по косата  Shocked Shocked Shocked. Голяма мизерия и беднотия...но...усмихнати хора, песни, танци, по цял ден Laughing, а Куба е най-спокойната държава от Карибските, т.е. ниска престъпност, турист може да излезе да се разхожда извън хотелите, без да му се случи нещо. Ние взехме максималното от тази почивка, гмуркане до коралов риф, посещение на типична кубинска ''ферма'', развъдник на алигатори, където мъжа ми, който обожава животните държа и се снима с бебе алигатор...Като цяло ми хареса Куба, само неща като непрекъснатотот просене на бакшиши, цените за чужденци и др малко ме подразниха. Но моя experience e различен от твоя, едно е да го видиш през очите на турист, едно е през очите на живял там човек - поне така мисля аз.

Аз съм живяла в Атина с родителите ми, не съм ходила там оттогава, мисля тази година да отида непременно. Много ми е мило, сигурно и на теб ще ти е така, ако се върнеш един ден в Куба. Като се прибера в Бг, ако се видим, ще ти покажа снимки.  Hug

Рoly_zoe - много смешно ми стана на описанието на Сончето, как си е изсърбала кашата Laughing Хареса ли и? И аз съм купила кафяв ориз и мисля с него да почна. И ние сме така понякога, голям рев докато заспи  Rolling Eyes. Даже снощи имахме такъв епизод, имах гости, всичко беше добре, бебето доволно, на ръце, в компания, в мига, в който си тръгнаха, тя поспа малко 15-20 мин и после като се почна...рев, рев, рев, рева 30 мин, даже се задъхваше, едвам я успокоих и то трябва все в мен да стои, иначе не.

За лъжичките, аз отдавна съм купила на малката ето такава, много ми харесва, чакам с нетърпение да си я ползвам:

Яна- аз бих изчакала да мине алергичната реакция първо, поне 3-4-5 дни и тогава бих въвела нова храна. В моите книги пише кайсии и броколи от 8 месец, карфиол - 9 месеца. Аз не бих бързала да въвеждам, Анди все пак не е навършила 6 месеца.

Тук една позната ми беше на гости онзи ден, не ме беше виждала 2 седмици, каза, че съм отслабнала. Най-сетне тия преходи и разходки, дето ги правя да дадат резултат. Даже вчера имах компания, въпросното момиче, което беше като пребито след това. Laughing Днес пак иска да идва, ако все още се движи, а и една друга също, та 2 ентусиазки ще имам за компания. Най-хубавото е, че искат и да бутат количката, не за друго, просто се подпират на нея, като им умалеят краката.... hahaha hahaha hahaha

# 551
ох направо ви завиждам....така ми се ходи някъде дори и в гърция да е че не съм излизала никъде, а виеееееееее направо ме разбихте  Peace

# 552
Момичета, супер сте!!! Много сте мили и много ви благодаря за пожеланията!!!  Hug   bouquet
Айде, отивам да празнувам... с бебока.. ама няма как! Да свиква.

# 553
  • В друго измерение
Момичета, да попитам запознатите - вчера забелязах, че моята и на мъжа ми шоф книжки от Бг са изтекли, неговата 2008, моята 2009. Какво значи това, глоба ли и каква е процедурата по вадене на нова? Едва ли някоя от вас е допуснала това, но ако знаете нещо, моля кажете Hug

# 554
Здравейте мами Simple Smile))

Италиана, Сосми честит рожден ден, много здраве късмет и много да ви обичат Simple Smile))

За срещата и аз съм навита само дано сме в София, че пък на 7 имаме годишнина и се надявам да избягаме да празнуваме извън София Simple Smile

Ние вече си имаме бънджи пате като на Хариелка и малкия много се кефи и се върти като пумпал и стъпва на пръсти като балеринка, Седим не повече от 5 мин.

Данче дано на малкия да му няма нищо, наистина май няма бебче което да не е падало. И ние вчера бяхме за малко тъкмо се обърна и беше на края на леглото и аз вече бях до него. Може вчера да е било ден на падащите бебоци Simple Smile) И аз съм си мислила да го слагам на земята, но пък както казва Янчето може да духа и ме е страх да не настине въпреки че в къщи държим топличко навсякъде.

Искам един съвет от момичетата които са захранили, за колко време може да се замести хранене?

Общи условия

Активация на акаунт