Августовски бебета - тема № 8

• 21 648
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Ambitious, хареса й много кашата. Днес с двете ръце бъркаше в купичката и zяпаше да лапа  Simple Smile. След храненето трябваше да я къпя, че си беше намаzала каша и по главата, да не каzвам колко отиде в паzвата й. Но с кърма като яправя, наистина е много вкусна, аz опитвам всичко преди да й дам, на мен също ми хареса. Ако можеше да сложа ванилия и канела, щеше да е баш като мляко с ориz, което аz много обичам  Simple Smile. Ох, трябва да се пусна на скайп, че имам да ти каzвам нещо  Simple Smile. За книжката, zащо глоба, май само трябва да ги смените, а вие с какви кноижки карате там, с тия иzтеклите ли  Simple Smile?

Глупи, ми мился, че ако се спаzва там да се увеличава количеството постепенно, zа 5-6 дни вече би трябвало детето да иzяжда достатъчно, че да може да иzдържи беz кърмене до следващото ядене. Аz вчера zахраних с ориzовата каша, вчера дадох 20мл, днес 40. Ама не zнам колко трябва да яде, мисля така лека полека да увелича до 80, но аz я правя с кърма, цедя се.

# 556
Глупи аз го заместих за 3 дни. Но всяка майка си знае и познава бебока и си преценява спрямо него. Успех със захранването!  Hug

# 557
Глупи, на мен педиатърката ми каза да съм заместила хранене за една седмица /това беше още миналия месец/ -  така и не съм заместила още.
Принципно можеш за седмица може и за 3 дни. Аз от онзи ден въвеждам тиквичка. Първия ден дадох 3-4 лъжички, втория 7-8, вчера половин пюре и днес почти цяло /от 135гр./ бебка обаче реши да си доцока. Та така.. до седмица  Peace

# 558
  • В друго измерение
Poly_zoe - хахаха, голяма си сладурана. Не, тук имаме канадски шоф книжки, даже моята пак изтича март месец, ще трябва да ходя и нея да подновявам. А незнам защо нещо ми се върти из главата, че в Бг имаше глоба за изтекла, ама може би се бъркам...то не че карам вече в Бг, ама все пак. Ела на скайп като можеш, да си початим, аз съм онлайн.  Hug Ако не сега, след няколко дни тук пак настава фрийзинг период, така че ще съм вкъщи по цял ден.

Дю
- мила, дано оздравее Коци и не е толкова сериозно това за оченцето! Стискам палци!  Hug

Данче
- не се притеснявай за Бобко, нищо му няма. Бебчовците навлизат сега в мн опасна възраст. Аз имам един белег на главата (отпред) от такова нещо, падане от спалня и удряне на главата в ръб на радиатор. Кървища, болници, притеснения на родителите ми, ей ме на, всичко си ми е наред  Laughing Споко. И май верно, най-добре е на земята да се слагат бебетата, както Сънчо казва, а и аз мисля като Яна, само при много добра изолация и да не духа.

Днес се улях, всеки трети пост е мой.  Laughing

# 559
Ужас...Стигнах само до 21 страница и се прехвърлих на последните 2...колко съм изпусналаааа
ЧРД на Италиана и Сосми!  bouquet
И ние почнахме захранването... за седмица стигнахме до половин бурканче, ама е зор! Май прецаках работата, защото и давах сокове и плодови пюрета предишната седмица, а те са сладки и сега не ще зеленчука. Четох, че е хубаво първо млякото после пюрето, че да е сито бебето и да му се наслаждава....Ния се наслаждава на лъжицата - играе си, ближе я, но има ли пюре(зеленчуково) стиска устата!
 Вчера скочи от спалнята! Каскадьорка мамина! Добре, че на пода има дебел килим, та само се уплаши. Сега Активната гимнастика е на замята върху 2 спални чувала, ама се сърди, явно е по-твътдо от матрака...
 още нещо щях да пиша ама вече имам помощник мна компа и напира тя да пише...
оууйнб ссдш44444444444444сд0сссссссссссссссссссссс
 поздрави от Ния Simple Smile

# 560
Само за инфо, ако някой го интересува де.
-В едната ми книжка зеленчуците подходящи за захранване са: картоф, морков, тиква, тиквичка, карфиол, броколи.
-В схема за захранване, от Бг мама намерих следния ред за през 5ти и 6ти месец: моркови, картофи, тиквички, копър, броколи, карфиол.
-В схема номер 2, също намерена в нета : картоф, морков, тиквичка, броколи.
(В една статия на сп. Мама и бебе пък даже започват отзад напред - със зелен фасул, грах, спанак, домати, тиквички, моркови, цвекло, картофи, целина). Разбира се има и места, където съветват неща като броколито и карфиолът да се въведат по-късно, но ако човек започне твърде много да смята и мисли колко 'да'-та и колко 'не'та за даден продукт в даден месец е видял, ще се побърка.  ooooh!  Laughing Аз четох, четох, разпитвах мами с опит и накрая си взех това, което ми харесва от различните места и си сътворих моя схема, която ми се струва доста приемлива.  Party В крайна сметка най-правилно и грешно няма, ако има проблем, бебо си показва Wink

Ама наистина кажете защо ако е толкова грешно да се дава примерно кайсия на 4м, или броколи или каквото там, защо пюретата с тези продукти са от 4м??? Съвсем сериозно се чудя  newsm78 newsm78 ooooh!

Буболече: как за 3 дни да се замести ядене?  Shocked Е това никъде не го бях срещала, направо ми се струва доста крайно, но си права, че със сигурност има и такива, които тоооооолкова бързат  #Crazy  newsm78

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 20:44 от Yana-barborana

# 561
сетих се Ambitious , преди година или 2 (не помня) мой приятел си подновява изтеклата книжка, ама отдавна изтекла от онези големите розови парцали... и нямаше глоба, но чака доста време и му изкараха жсички фишове и актове детоимал да плаща.
снимките за новия колаж пак ли в снимка.бг ги качваме?
Янче, мъхестите плодове са алергени и се въвеждат, след като са въведени повечко "неалергенни" плодове и зелечуци. По принцип до втората годинка се белят мъхестите.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 20:42 от kkalina

# 562
Здравейте Опитвам се да захрана бебето от 2 седмици и всичкото го плюе една лъжичка не е глътнал до сега. На вас колко време ви отне да почнат да гълтат?
Моето бебе и от шише не иска да пие, та затова кърмя и биберона не иска?

# 563
Янче, според мен има продукти, които позволяват по-смели действия. Като тиквата например, за нея знам, че е изключително салб алерген. Ако първия ден дадеш 5-7 лъжички, втория половин бурканче, то третия вече може да е цяло.. Всичко зависи от вида храна и от самото дете.. Моето например повече от половин пюре трудно изяжда, а и да изяде повече пак си търси кърмата.

Звездице, моята дъщеричка сравнително бързо прояде.. Първите 2-3 дни определено гледаше с отвращение, но започна още от първия ден да преглъща по малко.. Сега вече не цапаме и лигавника даже. Започнах да захранвам по-сериозно на 8ми януари /за нас това бяха 5 месеца и 25 дни/ До тогава опитах няколко пъти да й дам картофено пюре... само него гледаше на криво.. И накрая прояде всичко... Пу, пу, все така да е Simple Smile

Аз си свалих едни схеми на вече захранили мами и са ми супер удобни. Направих по тях моя си табличка в ексел и сега всеки ден си пиша... По схемите на мамите се ориентирам и кое по кое време да давам.  Peace

# 564
  • В друго измерение
Ккалина - мерси!  Hug

Янче - на мен най-много ми харесва, това което Косе Босе е описал, много е сходно с това, което на запад се препоръчва:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Според блога на Хедра
: ориз (каша), банан, авокадо (богато на полезни мазнини!), круша, сладък картоф, тиквички, зелен фасул, манго, пащърнак…
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

Колкото до броколито, доколкото помня, при кърмене се препоръчва да се избягва, заради коремчето на бебето. Затова аз мисля да ги въведа по-късно. Но всяка майка си преценява, инфо много и навсякъде.

За пюретата, според мен е 4+ месеца, т.е. може да се дава след 4 месец, но е препоръчително да се изчака до определената за всеки зеленчук възраст. Предполагам, че производителите са сложили това, като предупредителна възраст, защото има майки, които от по-рано биха се хвърлили да дават. Незнам... newsm78. Тук са на стъпки, стъпка 1 са всички пюрета с горе-изброените продукти, стъпка 2 са следващите, които се въвеждат и т.н., т.е. дори и да не чете майката, няма как да се обърка със захранването или да въведе нещо, което не се препоръчва за съответната възраст на бебето.

Буболече - и аз съм си направила табличка, на ексел, с продукти, по месеци, алергична реакции, количество, ей-такива неща.

# 565
Аз си свалих едни схеми на вече захранили мами и са ми супер удобни. Направих по тях моя си табличка в ексел и сега всеки ден си пиша... По схемите на мамите се ориентирам и кое по кое време да давам.  Peace[/b][/color]

И аз си направих екселска таблица и да ме видите само с какъв кеф и гордост пиша вътре, хаха, ще кажеш, че поема творя  Laughing

Амбишъс: да, виждала съм ги и тези статии! За косе босе: бг повечето от храните, които препоръчва даже не са популярни Laughing За мен лично тези схеми са хаотично странни (плодове И заланчуци заедно?  newsm78 ), но ето, въпрос на вкус  Crazy Пък и мисля, че наистина зависи кой къде живее и какви храни са популярни в съответната държава.

Я кажете нещо сега: вие като въвеждате нова храна, (визирам примерно нов зеленчук) даже и от предното да сте стигнали до доза 130мл, пак ли започвате само по 1-5 лъжички САМО от новия зел. или просто добавяте 1-5 лъжички към пюре от вече въведени зеленчуци? Все се чудя като пишат 'започнете отново с 1-2-3 лъжички и постепенно увеличавайте количеството', но никъде не пише 'давайте новия зеленчук сам' или пък 'давайте новия зеленчук в комбинация с вече въведени зеленчуци' Shocked Аз правя второто-добавям малко количество от новото към други.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 21:16 от Yana-barborana

# 566
Досега съм давала само новия по 3-4-5 лъжички... Понякога не успявам да я озаптя и си хапва повече като за начало  Blush След това дохранвах с кърма - или така интересната дума докърмвах  Mr. Green Вече мисля да започна да въвеждам по нов начин.. ще видим колко ще се удържа, че иначе си е по-лесно с цицата накрая Wink Ще смесвам новото с повече от старото и така.
А пък това с етикетите.. не ми ги хвали дето се казва... Виждала съм и захар в пюре за над 4 месеца... в някакви сливи беше, но не помня на кой.
И друга стратегия имам аз за захранването.. ще давам само продукти характерни за нашите ширини.. поне докато баба не започне да отглежда папая, авокадо и аспержи  Mr. Green

# 567
поне докато баба не започне да отглежда папая, авокадо и аспержи  Mr. Green[/b][/color]

rotfImao smile3532

Да именно, и ти кат ме ще започнеш да процедираш. Ми то иначе един ден яде по 130г, а на следващия по 20  Shocked А то не е задължително да заместваш хранене от сега. От теб си зависи колко дълго искаш да кърмиш и съответно до кога искаш да нямаш заменено хранене. Аз до 8-9навършени ще си я докърмвам  Mr. Green

# 568
  • Варна
Янче, мисля че има и пюре с риба, на което пише след 4 месеца, въобще не ги гледам аз тези етикети, аз знам че принципа на въвеждане е първо оранжеви зеленчуци, после зелени и най-накрая червени. Това с домата като една от първите храни за захранване много ме учуди. Аз като въвеждам нов продукт мисля да и давам отделно 4-5 лъжички и после да дохранвам със старото пюре, просто за да си изгради различни вкусове, но дали и Дария ще е на това мнение ще видим Grinning, пък ако не иска нещо ще смесвам и така, в движение ще стават нещата, общо взето всеки се ръководи по бебчето си

Амбишъс, аз като си сменях личната карта ми искаха да върна задграничния паспорт, че ми беше изтекъл преди 10 години сигурно, и нямах глоба

Сосми, ЧРД и на теб    bouquet

# 569
Янче, мисля че има и пюре с риба, на което пише след 4 месеца, въобще не ги гледам аз тези етикети, аз знам че принципа на въвеждане е първо оранжеви зеленчуци, после зелени и най-накрая червени. Това с домата като една от първите храни за захранване много ме учуди.

Мммм да, абсолютно си права!! Аз също риба, домати и други, за които съм чела, чела, чела, че са алергенни, не бих дала, освен ако нямам много добра причина да пробвам, като кайсията за нашите запеци  Confused (пък и заради желязото, докато не съм дала месо). Но също мисля, че може и от детето да си зависи. Аз примерно си знам, че съм алергична към поне 50% от нещата, за които съм ТЕСТУВАНА преди години и съответно си знам да чакам за някои неща да давам на Анди... Но виж при Магаре е точно обратното. Тя вече дава малини и какво ли още не, дето уж е за доста по-късни етапи. Но тя като си познава семейството, детето и т.н., пробвала е и е видяла, че няма проблем, предполагам и това е подход, за който не може да се каже, че е 'грешен'.  Thinking

Разсъждавам си на глас  Laughing Стига съм писала, че сигурно ви досадих. Ще чета с интерес как въвеждате храните ВИЕ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт