Августовски бебета - тема № 8

• 21 644
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Я си пиши Grinning. Сега кажи на Анди тия пъпки къде по-точно и излязоха, като е от алергия на коремчето ли трябва да са newsm78

# 571
Това захранване още не е започнало, а вече съм уморена от него! Като чета за какви запеци, алергии, пъпчици и т.н. става въпрос ми идва да си я кърмя до 1 годинка.
Няма я Цвети да каже - тя май беше кърмила до 9м. предния път, ама дали е захранвала newsm78.

# 572
Я си пиши Grinning. Сега кажи на Анди тия пъпки къде по-точно и излязоха, като е от алергия на коремчето ли трябва да са newsm78

Ща изям бе  Mr. Green мноааа ма кефиш  Hug ам чи де да знам къде 'трябва' да са при алегия, и аз тва се чудя.  newsm78 На Анди й се появиха около цомбите някъде, няколко ситни и се 'обостриха' след баня  newsm78 Тоест преди това много не се виждаха, а след баня се зачервиха вчера. Аз даже мислех, че е от едно бебешко олио, което й сложих във водата, но после се сетих, че и преди съм й слагала от него и нямаше проблем. Пък и ако беше от него щеше сигурно цялото тяло да се обрине?  newsm78

Захирка: Бети (Сънчо) е кърмила май до година и 9м Simple Smile Тя много ме кефи, защото като ми разказва изобщо не се е втелясвала толкова какво дава, какво не, какво яде, какво не, какво е тоооолкова правилно, какво не. Тя по принцип си е така и аз лично намирам съветите и спокойствието й за страшно полезни  Heart Eyes

# 573
 wavey  мами първо чрд на сосми и италиана нека бебешоците ви радват много и само хубави мигове в семейството да има  newsm51 newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 newsm53 относно лъжичките ние си купихме пластмасови от бебешкия магазин пише че са на дисни и сме си доволни Peace  пюре от кайсия давам когато в него има и други плодове иначе му давам сока от кайсия щот си мислим че помага ама само мислим newsm78 hahaha hahaha hahaha Mr. Green относно столчето за кола наистина си права и говорихме с мъжо да си вземем и ние другия месец Peace  днес една приатека даде на алекс пуканка от тези на зайо байо и на него много му хареса та мисля свсеки ден да увеличавам с по 1 пуканка Grinning иначе вечер му правя страхотен буломач ни само така успявам да му дам оризовата каша hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 574
iana_vd  ако нямате възможност влез в Продавалник-а - има много изгодни неща. Столчета от 0 до 6м. вървят по 20-30лв. , а колко да са ползвани. Хайде на вас ще ви трябва вече 6+, но и те не са скъпи, какво като са ползвани. По-добре да имате ползвано, отколкото изобщо да нямате: http://www.prodavalnik.com/ppc/

# 575
аз пък днес дадох круша (защото искам да я смесвам с оризовата каша) като за 1 път яде плод под какъвто и да е начин...ами май е от него ама имаме обрив лекичък по коремчето  newsm78 да му се невидииииииииии значи (извинете ме) ама как си правите схеми като аз всеки ден променям нещо от плануваната ми схемаааааааааааа
мислех да му давам оризова каша 1 седмица ама тя запича...реших круши да въведа за да ги давам обрина се, а цяла седмица чака милото и яде тиквички с картофи (днес чак му се повдигна)
а иначе не подбира кажи речи и сам си направи така още с кашата (убожава я) да яде пълна порция  newsm78
иначе педи каза че има деца които и пълна порция да ядат искат да си цокнат така че спокойно за това не е критерии а колчеството което изяжда
а нали ги захранваме какво значение има колко и дали пълно ядене  newsm78

според мен е важно да се пробват нови храни

аз ядох линчуване "че ще уморя детето от глад с тая ми кърма" и едвам успях до 4 месец (средата) да почна и то изобщо не си давах зор (колкото да ме оставят на мира) и детето яде до 5 месец почти само картофи, картофи с тиква....
ама като почна да му се услажда и да вика "ам-ам" какво да се прави - както казват само си показа

а столчетата които гледах в продавалника са все над 50-60 лв което не си струва и ще си взема нов (има по60 лв тук нови)

оп мислех че говорите за стол за хранене извинете ме  Blush

# 576
днес една приатека даде на алекс пуканка от тези на зайо байо и на него много му хареса та мисля свсеки ден да увеличавам с по 1 пуканка Grinning

Shocked  Е ти ме уби направо....То захранвяане, захранване, ама 4ак пък ве4е със зрън4о  newsm78
 Joy Joy Joy Joy Joy

Е днес успях да се въздържа да не пиша/само 1 пост съм пуснала/  Mr. Green  Липсвах ли ви ..... май не а  Crossing Arms
Ние след като се по4нахме с Картоф+ранни моркови, пронвахме Картоф +тикви4ки, ама никак не му хареса, 4ак ревеше милия ...явно му беше много гадно, три дни го пробвах ,изяждаше по 1-2 лъжи4ки и по4ваше рев....ми няма да го мъ4а я...От в4ера сме на картоф+Тиква и бая му харесва, а днес вкарах и Ябълка за десерт следобяда....След десетина дни мисля ве4е и кашите да по4ваме и така...Май тва ми е схемата на захранване на мен  feeding

.
Няма я Цвети да каже - тя май беше кърмила до 9м. предния път, ама дали е захранвала newsm78.

Снощи я гледах,4е беше тук ,сигурно 4етеше, о4аквах да се вклю4и ама.....

# 577
Алегория, аз категорично отказах да си направя схема за напред... Единствената ми схема е:
6ти месец - картоф, тиква, морков, тиквичка
7ми месец - круша, ябълка, сливи, карфиол...
ей такива са ми схемите на мен Simple Smile Не ден по ден или седмица по седмица, заради евентуални реакции, нежелание от страна на детето да яде нещо.. Не съветвам никой да прави такава схема, защото само ще се ядосва, ако нещо се обърка Simple Smile ДАваш си каквото е подходящо за възрастта и така Simple Smile
Аси, ама как няма да ни липсваш... виж, че теб като те няма то само аз и Янчето се редуваме  Mr. Green

Момичета, изредихте зеленчуците, плодовете и кашите.. ами жълтъка и месото къде ще ги вместите?

# 578
Лека нощ. Дано спят бебоците нашия бебок е вече с нова прическа

# 579
Янче да не са от претопляне пъпчиците? Не ми се вярва да е от олиото... на Ния като и се възпали окото, предишната вечер я къпахме с шампоана на Бьобхен...и сега таткото не дава да го ползваме Simple Smile, макар че всичките и помади са на Бьобхен!

# 580
друго щях да ви питам и се отплеснах..дано не прозвучи странно...някоя от вас мислила ли е да купи пюре (примерно морков само или нещо от сорта) и да го смеси с домашно направени картофи след което да ги разпредели и замрази или нещо от сорта
много им е беден асортимента а тези с миксовете ги взех ама няма д аги дам(вътре има катроф, тиквички, грах, карфиол и още нещо май)
та си мисля аз да си направя микс някакъв например картофи и тиква домашни смесени с морков или тиквичка  newsm78

май голяма манджа ще стане

а пюре от броколи не видях  newsm78 дайде някои съвет че пише че било хубаво да се въведе (не че ми е зор  Laughing ама ако го има що не)

а за жълтъка пише по натам след 7 месец и то след месото (поне така пише в статийките) а аз няма да бързам много с тях

# 581
Честит рожден ден на Сосми и Италиана Hug!От сърце ви пожелавам още много сбъднати мечти!

Дю, стискам палци всичко да се размине Praynig
Буболечке, днес дадох няколко трошички жълтък.Много се чудих и накрая реших да го въведа преди месото.За мен си е важно да присъства в менюто, и ако няма да се следва принципа да е след годинка, мисля, че мястото му е преди месото.Това ,разбира се , напълно ми обърка схемата за захранване и месо ще ядем чак след две седмици ooooh!.
Янче, колко броя са пъпчиците? Ако са 3-4 , не ми се вярва да е от храната newsm78.
Алегория, дори и да не хареса нещо, давам го 3-4 дена и го отчитам като въведено.Колко е изяла изобщо е друг въпрос Simple Smile.А за смесените пюрета и аз ще го практикувам, защото малката си умира за домашни пюрета, а се престрашавам само тиква да й сваря.Та ще комбинирам Wink.

# 582
Ето затова нямам схема за в бъдещеееее  Joy
Шайн, и според мен жълтъка е преди месото... и май другата седмица ще купувам яйца  Mr. Green  Hug Между друготоооо имам една снимка от Калина.. дето Преслава е на нея.. обаче докато гледах тия на Белослава малко се замислих коя коя е  Heart Eyes Много еднакви наистина!

Алегория, не виждам абсолютно никаква причина да не смесваш купено с домашно... Но аз вече нищо бебешко не забразявам в тоя фризер откакто кърмата от пликчетата за кърма замириса на.. пръст Sick

Много искам да ви цитирам едно мамче от кърмаческия.. надявам се тя да няма нищо против, но ми хареса изказването й
Цитат
В предпочитането на късното захранване има няколко ключови моменти, които е добре да вземеш предвид. Със сигурност вече си се осведомила за готовността на стомаха и, че колкото по-дълго време бебето е само на кърма, толкова по-добре съзрява цялата храносмилателна система. Има и още нещо, много важно, при избора на късно захранване, а именно, че дъвкателният апарат на бебето също е достигнал известна зрялост. Затова може да не започваш с идеално гладка консистенция, а с леко зърнеста. Като предлагаш на детето не пълни лъжици, а по малко твърд храна, на върха на лъжичката. Така то ще я поеме, повърти из устата си; ще я опита и ще я преглътне.
Аз лично препоръчвам следния домашен тест. Вземаш парченце храна и го поставяш на езика си. Ако успееш да го смачкаш като притиснеш езика към небцето, значи е подходящо за даване на бебето в непасиран вид. Или по-просто казано - добре сварен и намачкан с вилица картф (тиквичка, тиква, ориз, авокадо), като към него прибавям пасирани другите съставки, които и при сваряване остават твърди (примерно морков, чушка, броколи, лук, чесън). И за двете си деца съм стартирала захранването с картофче, към което в последствие прибавях други зеленчуци. На по 8 месеца и двете ми деца дъвчеха без проблем всякаква храна - бисквитки, сухари, ябълки, ръбаха от банан сами...

А тук пък има много приятна схема за захранване... горе долу с такава си служа и аз http://www.snimka.bg/?big%3bpid=10771716%3bold=1

# 583
Честит рожден ден на Италиана и Сосми   bouquet Мацки пожелавам ви да сте живи, здрави много щастливи и обичани жени и мами Hug
Днес цял ден се каня да пиша, но нещо ме беше хванало работното настроение и се занимавах с newsm79 1dishes newsm55. Щях да питам дали си водите някакви таблици като захранвате, но прочетох че повечето да Peace и другото ми питане го е задала Янчето Hug-след като е въведен например картоф и бебето изяжда цяло пюренце от него(т.е. яденето е заместено изцяло с пюре) после  реша да въведа морков та и моркова ли трябва да се започне с по 1-2 лъжички и така постепенно ПАК да увеличавам количеството до цяло пюре newsm78 И аз ще чакам с нетърпение да споделите Simple Smile
BubolecheMeche може ли да покажеш някои от тези таблици на мамите минали по пътя на захранването вече.Ще съм ти много благодарна пък и на другите момичета вярвам че ще им е от полза Peace
За лъжичките и аз си купих една гумирана и смятам скоро да я пусна в действие Laughing-малката в неделя ще стане на 5 месеца и по този случай може да я почерпя с едно пюренце  bowuu
Спокойна нощ на всички Heart Eyes

# 584
Схемите ги свалих от темата "Примерна схема за захранване" Цитирам пак Simple Smile
Цитат
Ето тук, момичетата, които пишат в тази тема са публикували своите схеми на захранване /и някой полезни линкове  Wink/. Те в никакъв случай не бива да се приемат, като задължителни /за това са и примерни/. И помнете, че детето е този, който ще определи вашата.
Имейл адрес за вход: heka3bam@abv.bg
Парола: mamiteshema
Така ще може да си изберете, която на вас ви харесва, а не да се съобразявате с моята примерно Simple Smile
Jijin, според мен може да си направиш цяло картофено пюре, после да сложиш малко морков в него и да го дадеш пак цялото, после с повече морков и така да се въвежда всеки нов зеленчук.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт