Августовски бебета - тема № 8

• 21 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Мили мами, благодаря ви за загрижеността!  Hug Ще ви държа в течение. Сънчо, тази киста представлява малка пъпчица, прозрачна, голяма колкото глава на топлийка, успокоиха ме, че щом се намира в бялото на окото най-вероятно няма да пречи на зрението, премахва се оперативно, но трябва да пораснем.

Честит рожден ден на Италиана и Сосми, желая ви много здраве, щастие и усмивки и много незабравими мигове!   bouquet  bouquet

# 586
  • София
Сосми, ЧРД, да си здрава и винаги доволна. С Тони на живо се чухме.

Това захранване още не е започнало, а вече съм уморена от него! Като чета за какви запеци, алергии, пъпчици и т.н. става въпрос ми идва да си я кърмя до 1 годинка.
Това изказване за умората много ми хареса. Сигурно и на мен първия път хич не ми допадна, с Ивка имам предвид. Основно си цокахме до годинка, иначе аз я кърмих до две. Нали съм ви казвала в тролея дето ми викаше Мамо искам цица! И дето една приятелка ме посъветва да и казвам: Не може пица маминото, сега не може.
С Ивайла хич не се справяхме с ядене на друго, все да суче искаше. Това, което сега ме радва е, че е дете, което обича много полезни неща, но трудно може да я задържиш на масата. Добре, че е детската градина, даже скоро ми каза, че искала да ходи, защото имало много храна там.
Алергии към храни пупу не ми е правила, но откакто тръгна на детска си има една задна хрема, която ми казват, че е на алергична основа.

Янче, Калоян 2 дни яде толкова много пюре, че не иска да суче след това. Аз понеже мисля в някакъв момент само на пюре да е наобяд, за да го оставям за повече, първо му давам пюрето. С най-голям кеф изяде едно мое от моркови с 2 парченца цвекло вътре. Не се втелясвам, защото онова диване нищо не ядеше, но благодаря за комплиментосите. Сега Калоянчо повече похапва, а и по-бузанкав е от нея. А ти ме кефиш с любознателността си и упоритостта си, но това е друга тема. И желанието да кърмиш.

A_S_Y_77, хубава работа, да се въздържаш. Я си пиши на воля, взимай пример от мен.
Като фойерверк съм, ако не се сещате за вица няма да ви го разкажа, че ми е неудобно (примерно).
Има и т.н. педагогическо захранване - даваш това, което детето иска да си хапне в микроколичества. Ейнджъл1 кара малко по тая схема и е доволна, а бебата и е голям бонбон, каза, че е 8300.
Та ако знаете за еко или сертифицирани зеленчуци де има свиркайте. Макар че ето има история и с биокраставици билски.
Днес му отворих един Хип - с 300 мъки изяде половината от мъничко бурканче.

С новата храна правя като Яна - слагам примерно към вече даден картоф морков, ако няма проблем може следващото пюре да е само от моркови. Но сега умувам над пюретата и дали не искаше купешкото, защото моето е по-гъстичко или само моментно състояние.

Дю, радвам се, че няма да пречи на зрението.

Като казахте очен лекар - някой водил ли е бебето на такъв доктор профилактично?

# 587
  • Sofia
Амбишъс, супер са ти лъжичките, сигурно ще е много приятно да храниш с тях.  Grinning

Глупи, аз знам че след 10 дни може да се замести хранене. 3 дни според мен са прекалено малко. А за бънджито браво, много е готино, нали.  Grinning

Янче, в моята книжка пише същото за броколите и карфиола, както пише Амбишъс. Но ти си права, всеки чете, прави си схеми и решава как да си захранва детето. А за това че има пюрета след 4-ия месец от плодове и зеленчуци, които трябва да се дават по-късно и аз нямам обяснение.
За въвеждането на нови зеленчуци (защото аз само това съм въвеждала досега) правя като тебе, към вече въведения зеленчук прибавям 2-3 лъжички от новия.

Ккалина, аз именно затова дадох първо зеленчуците, за да не ми прави физиономии после София, след като е усетила сладкия вкус на плодовете.

Звездица, така реагират понякога при захранване бебетата, които са били на изключително кърмене. Аз нямах такива проблеми, но съм й давала и дабавка на Софи. Повече търпение от твоя страна и ще прояде малката маймунка.  Simple Smile

Аси, липсваш ни, липсваааш ...  Laughing Я кажи как е зетя, харесва му тиквата значи, а ...?  Hug

# 588
  • София
Добро утро...
За захранването да се включа и аз... Ние заместихме едно хранене (обедното) за 3-4 дни. Първо започнах да й давам тиква, моркови, картофи и за по 3 дни въвеждахме новите храни, като след това дохранвам с вече познатото... Първо започнах със зеленчуковите пюрета и аз, за да не свиква с плодовите, тъй като ги яде с голяма охота... Вече сме въвели горе-изброените, броколи, карфиол, кайсии, круши, ябълки, боровинки... Сега от няколко дни й правя домашно пюренце от картоф (имаме домашни от родопите), купих си решетка за варене на пара. Смесвам го с моркови и тя си го хапва. Плодовото пюренце, едно на хип мъничко й го давам за цял ден след млякото като десерт... Тези дни мисля да въведа царевица и праскови. За мен е важно разнообразието, особено през зимата. Жълтък мисля да дам след 2 седмици някъде, а непосредствено след това и месните пюренца... Аз таблици не ползвам, горе долу съм си изградила някакъв ред и го следвам, гледам да редувам пюретата и така...
За лъжичките и ние сме със силиконова, мисля че са по-удобни, за да не се нарани венеца на бебчето... пък и вече съм свикнала с нея.
Относно падането, ние още не сме падали, дано и да не се случва де. Иначе я оставям или в кошарата или на спалнята, като я заграждам с една много удобна активна гимнастика на Чико. Пък и нашата буболечка още не се върти толкова.
...А щях да ви питам, вашите бебчета вода пият ли. Мими изобщо не я иска и се притеснявам дали греша като не й давам. То не че като й давам я пие, ама знам ли... newsm78

# 589
Ние днес ставаме на цели 5 месеца! Ето почерпката за закуска:

Сънчо био продукти има в магазините БиоМаг - обаче едно на ръка, че са малко по-скъпи и второ, че поне този, който е близо до нас, не се купуват и съответно имат малко неугледен вид на застояла стока. Между другото там има и био пюрета и каши ,който се интересува.

Добре де аз друго не мога да разбера - педиатърката ни кара да захранваме по-раничко, защото на 6м. се правела контролна проба кръв и урина и трябвало да се види да не е нисък хемоглобинът. Аз този месец ще захранвам с картофи, моркови, тиква и т.н. - тоест нищо, което да съдържа желязо и по какъв начин ще се вдигне желязото на бебето, ако го захраня и й е нисък? Малко противоречие newsm78. Ние днес сме на консултация, но ще отложим май захранването за понеделник /само гледам да изкарам още някой и друг ден Grinning/.

# 590
Mалееее, мноого пишете!
Сънчо, много си те обичаме, много увлекателно пишеш!
За 8-март е без деца (ако няма гледачка, със, разбира се) и без мъже. Ще проверя как стоят нещата с резервацията и ще ви информирам.
Захирка, е това много име се дразня на нашите болници!!! Пък и с добри специалисти за болежките, ами че какво по-добро нещо в такъв един момент, освен да даваш кърма на това бебе, а не АМ!!!! И при условие, че бебето си на кърма по принцип! Е, не знам кога ще се научат на толкова прости неща нашите лекари, които в една нормална държава  просто не се коментират даже...
Ето пресен пример: на колежката сестра  й роди в Пирдоп, ами спрели й кърмата, щото направила мастит!!! Е как няма да направи, никой не й давал бебето да го кърми  и тя не знаела да се цеди (е то си е до информираност и на майката, но все пак е можело в  болницата да и обяснят това онова за кърменето!!! ).
Ох, аз нали съм си фенка на кърменето.. ще ме прощавате, че се увлякох...
За пюретата – не мисля, че в Хип и ма консерванти и не съм на мнение, че бабата от пазара знае как да си гледа БИО продуктите, най-вероятно точно нейните ще са пълни с нитрати, тъй като кво ли си вика, я, да сложа от този препарат малко повечко, че да са ми по здрави доматките... Само ако 100 % знам, че са слагали органична тор, тогава ще вземам от баби...
Друг е въпроса относно въздуха, който дишат бебоците по милите ни софийски улици.. но той и Майкъл Джексън стоеше с кислородна маска, а пък си отиде млад по други причини... така че, по-важно е според мен, да не се изпада в крайности! И да си се радваме на бебоците с цялото си сърце, че толкова бързо растат, че не ми се ще да пропусна нито миг!

Айде лек ви ден!

# 591

За пюретата – не мисля, че в Хип и ма консерванти и не съм на мнение, че бабата от пазара знае как да си гледа БИО продуктите, най-вероятно точно нейните ще са пълни с нитрати, тъй като кво ли си вика, я, да сложа от този препарат малко повечко, че да са ми по здрави доматките... Само ако 100 % знам, че са слагали органична тор, тогава ще вземам от баби...

Това все едно мъжа ми го е написал - той нали с това се занимава и казва, че  най опасни са бабите и дядовците понеже не знаят как се използват нито  торове нито пестициди и слагат каквото им  падне без да чакат никакъв  период на разпад  на  активните вещества, защото повечето модерни препарати се разпадат като си свършат работата.

# 592
честита месечинка на zahira

не ме приемайте лично за това с боровинките...но да споделя от личен опит
мама ми е дала да ям ягоди по рано от това което пишело навсякъде...с такава охота съм ги яла....без обрив...без нищо
а сега (то не е от скоро де) са ми любимия плод към който съм алергична!

не минава и пролет без да и го намеля на главата

та пиша ви го защото това че на момента не се получава алергия не означава, че е хубаво да се въвежда рано (лично мое мнение не го натрапвам на никого)

# 593
Здравейте! Аз да не урочасам нещата, но май наистина оставянето да се нареве в креватчето действа. Снощи рева 7мин по-малко от предната вечер, което е насърчаващо Simple Smile Освен това последните 3 вечер спи много добре, само с 1-2 будения за папкане и после веднага пак заспива Simple Smile ПУ-ПУ  Heart Eyes

Шайн, Калина: офф и дея си нямам, толкова пък да съм я претоплила. Нещо освен от банята, ама пък не й е за севте  Shocked Наистина бяха малко пъпчиците... Но за всеки случай ще изчакам малко с кайсията и ще пробвам пак примерно след 2 седмици.

Абсолютно съм съгласна, че стрикни схеми предварително не трябва да се правят, защото ето, някои проявяват алерг. реакции, други (като на Мо72 бебокът) се запичат зверски и често се налага да се 'кривне' от схемата.

Месото според мен лично по-добре да е преди жълтъка, но и това е индивидуален избор. Ние сме с алергии и жълтък чак след 8м.  Peace

Честита месечинка на Захирка!

Тези дни с тези сдудове дето се очертават май няма мърдане Sad

# 594
Добро утро! Чета ви, чак схемички си правите. Аз пък съвсем се обърках, от 2 седмици чета за захранването, и имам чувството, че в момента знам по-малко отколкото преди да започна, защото информацията е адски противоречива.
Шайн, водила ли си Белослава при специалисти? Просто събирам мнения къде са добри, защото моята дъщеричка също има хемангиом на лицето, близо до лявото ухо. Появи се около 10-тина дни след раждането, нарастна до размер на грахово зърно и като че ли спря, поне за момента. Досега все са ми казвали, че ще се види какво става след годинка, но мен все ме гложди нещо, да не е пък да закъснея.
Алегория, аз джурках едно пюре на Ганчев картофи и моркови, добавих му домашно сварен картоф, уж да обогати вкуса, ама си остана гадно и малката не го яде. Но иначе става смесването, де. Аз имам едно малко блендерче и ги пускам в него да стане хомогенна сместа.
А, и да ви питам, като е заместено хранене вече, какво е нормалното количество, което трябва да изяжда бебето?

# 595
да ви се похваля!! Намерих и цаката на тая каша с ориз  newsm44

днес я направих с АМ и накрая сложих 1 бисквитка (бишкоти) на Плазмон и стана супер даже на мен ми хареса! Само да не се запечем иначе ще изкараме 1 седмица на нея поне(дано)

# 596
  • Бургас
Здравейте, четох , четох и накрая всичко ми се изпари от главата , сега ще се върна със записки да попрочета ....
Само да отговоря на Сънчо - оченцето събира постоянно гурелчета, след сън даже е залепнало и е адски зловещо  smile3518 става ми много мъчно като я гледам така...При масаж наистина изтича един секрет от ъгълчето на окото по-течен такъв....не знам как да обясня....педиатърката ни упорито твърди , че няма смисъл до 6-ти месец да ме праща на офталмолог, но аз отидох сама......е верно потвърди се , че има запушен слъзен канал ама трябвало до сега да се е оправил а не сега да започваме с масажите и лечение, както съветва педито  smile3514 офталмоложката ни изписа Офталмосептонекс и Тобрекс/мазило/ да правя масажи и след месец пак на преглед......е хубаво ама то стана по-зле положението и сега съм си записала час за понеделник при друг хвален офталмолог за второ мнение. Може и да не е най-правилното, но много се притеснявам....

Посъветвайте ме как се взима секрет от окото . Много ми се иска да се отхвърли възможността да са някакви бактерии....все пак това се получи от 2-3 ден в родилният дом....

# 597
Добро Ютро
4естити месе4инки на Сашко на Милен4ето и на Анди на Захирка ... Да са ви живи и здрави и много да ви слушкат

Сън4о, щом казваш , спирам въздържанието и пак съм на линия...2 дена си по4инахте от мен...стига ви толкоЗ  smile3508
Хариелке  Hug Добре е Ради...папка си ,спинка горе долу добре /пу-пу/ А Софийка кво  прави, успокои ли се и тя, или още те тормози през ноща да breastfeeding
Кате и моя Убавец нещо ве4е них не та4и водата, а преди много я пиеше...сега пине малко /ама се мръщи като пие/ и задължително после я върне...В4ера му взех 4ай , да видим как ще е от него...
Италян4е , я кажи как изкара рождения ден...Подаръци ,едно друго ... luvbed  smile3521 За пюретата и аз затова съм на купените Хип , защото като нямам домашно нищо, освен ябълки и картофи, ама и те ми привършват....
Ян4е браво на Анди /пу-пу/...ще и хванеш цаката накрая...
Магаре Дано не са бактерии, нямам идея как се взима секрет мила. Дано не и се и налага да разбирам  Praynig
Дан4е Пак ли само ни наблюдаваш... Я кажи...Как е Бобко?Вси4ко  е ОК нали...
Айде стига за сега...После пак  newsm47

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 11:39 от A_S_Y_77

# 598
Сънчо, аз ходих на очен в клиника Вижън, работят със ЗК, ако по-някаква причина си без направление, първичноя преглед е 40лв, вторичния - 20.
Магаре, на мен очния лекар от Вижън ми каза да спра Тобрекса(беше го изписала очната от поликлиниката), защото съдържа антибиотик, който не е препоръчителен за толкова малки бебета, защото стават резистентни към него. Препоръча ми масаж на очния канал и Коларгол 2%, за изчисване на  инфекция ако има такава. Прави ни и проводимост на очния канал, ама аз вече бях видяла, че епроводим, от Коларгола Simple Smile Капеш в окото - излиза в носа.
 Честити месечинки на Сашко и Анди

# 599
Здравейте мами снощи писах ама пак да се похвалим. Снощи си подстригахме бебо, че той ми се роди с толкова много коса, а тя не опада а стана много дълга за момченце. Трябваше вече да му слагам фибичка за да не му влиза косата в очите и решихме на пук на всички бабини суеверия да си го подстрижем, сега си има прическа "мъжки фасон'. Вчера си имах бебе а днес вече момче така му се промени физиономийката  Grinning
 Днес трябва да ядем зелени тиквички с картофчета( многоооооооо е гадно пробвах го) ще се поизцеда малко и ще добявя малко кърма, че да не го откаже милия. А ние от няколко дни не сме акали уж само тиква ядеше  която не запича ама................. А вчера за следобедна закуска му дадах оризова каша ( на " Милупа" мн. е вкусна) с 70 гр. кърма  за да се нахрани хубаво и да вид дали нощните събуждания се дължат на глад или нещо друго го мъчи. ......... Явно е гладен душичката тази вечер се е събудил само в 3-ри сутринта и после в 6-ст да яде . Но пък никак не ми се иска и след обед да яде  друго. Днес няма да му дам след обед каша и без друго не ми е акал два дни пък нека тази нощ пак ме събужда Simple Smile важното е да е нахранен, че доколкото виждам само по 70 гр. явно мога да дам мляко и то от двете гърди заедно Sad което явно му е недостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт