Августовски бебета - тема № 8

• 21 628
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
asy 77  МЦ и репродуктивните възможности са възвръщат постепенно и различно при различните жени. Като ходих на преглед доки каза,че може и година,че и повече да мине докато не само се възвърне регулярен цикъл ,но и ОВУ и възможност за забременяване. Всичко е индивидуално, я виж,че има и темичка бременни кърмачки. Simple Smile

# 661
Ох Тина и мен ме мъчат тези хемороиди, взимах какви ли не кремове и не помага а личната не иска да ме прати при специалист. Хубаво е да отидеш на прехглед защото като прочетох до какво може да доведат тези пусти хемороиди ми настръхна косата. Мисля като спра да кърмя и да отида и аз.
Някой ако знае някой изпитан лек да помага, че вече 5 месеца се мъча..

Аз мазах какво ли не, слагах свещи4ки, изпих сумати хап4ета.... и още си ги имам.Да , наистина ве4е е доста по-безболезнено ходенето до тоалетната...ама пак има лека бол4ица ,а понякога и кървене?Много ми помогна яденето на овесени трици.Те про4истват 4ервата и по-лесно се ходи до "00"

# 662
  • София
Ха добър вечер!
Гледам добре напредваме със страничките, ама и аз ще ви финтирам - за следващата тема си имаме готов колаж. Голяма шарения май сътворих  Stuck Out Tongue Winking Eye

Ето тук цялата картинка:
http://www.divshare.com/image/10247282-2df

# 663
Аз пак не се класирах за колажа Sad ... питах дали ще има и къде да сложа снимки амаааа... не се видя явно..
Кажете, като ще има нов, моля ви Simple Smile  Hug

# 664
  • Варна
Силви, много е хубав колажа, пак си се справила блестящо smile3525

Буболече, снимките трябваше да се качат до 15.01, за следващия колаж ще се наредите и вие Peace

# 665
Silvi.d Супер е колажа.Браво.Много си бърза  Hug
Буболе4еМе4е, не съм видяла като си питала, ама тя много пъти Силвето напомни до 15 януари да са ка4ени снимките...Нищо...на другия ще се класираш  Hug

# 666
Здраве да е, да съм гледала Simple Smile
КОлажа е страхотен! Simple Smile

# 667
 wavey newsm19

Ко си прайкате, бе мацки? Много пишете  ooooh! Чета, чета и не мога да ви изчета, бе  Thinking

ЧРД НА ИТАЛИАНА И СОСМИ!!! ЖИВИ, ЗДРАВИ И ЧЕСТО УВАЖАВАНИ!

Отивам да чета още малко и да лягам  Heart Eyes

# 668
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите за оченцето на Десита  Hug
Калина, само не разбрах Коларгола в окото ли го слагаш !!!!!
Глупи , тук в Бургас офталмоложката ми каза, че изчакват слъзното каналче до 1 годинка на бебето и тогава правят сондаж. До скоро е било до 6 месеца изчакването , но сега вече до 1 годинка. Успех на сестра ти и нейното бебе  Peace

giuli, направо ме "уби" с описание на акото  Mr. Green , ако това те успокоява , моята също я захранвам от месец насам почти и цяло пюре  /130гр./ е изяла веднъж или два пъти.....
За промените за които питаш - аз лично не забелязвам някакви такива в мен на хормонална основа  Thinking

Гануша , мерсаж и на теб за инфото за оченцето  правя масажи колкото пъти се сетя през деня, НО дали ги правя както трябва или не ... , в понеделник ще видим и второто мнение какво ще е  Embarassed
А за яслата направо ме застреля - ама как така на 3 месеца бе , не бях чувала досега , при нас изискването е да може детето да ходи самостоятелно  dance

Янче, да си изкарате много яко вечерта и Анди да не създава проблеми на баба и дядо  newsm36
Деската също не се обръща сама , споко ....за сметка на това пък като и подам двете си пръстчета направо става от легнало положение, като козленце е...ц ако случайно не я завържа като е в шезлонга , след няколко миути я гледам се свлякла до кръста на земята . Отделно ако е в по-седналото положение на шезлонга си забива лактите отзад и се навдига ама аха-аха и да седне съвсем  #Crazy
На Деси за акане и действа безотказно до сега сока от ябълка - прясно изцеден и пюрета от круша и слива действат разхлабващо , но сока е просто намбър уан за тази цел  hahaha

Хариелка , на мен също не ми е дошъл цикъла , мисля, че сега като разредя кърменето и ще довтаса с гръм и трясък а не ми се иска все още  Crazy
За сядането на бебето - ортопедът ни каза при навършени 6 тогава да я слагаме , но не виждам дали ще издържи дотогава принцесата....още от сега се набира да сяда.

Joanna, добра идея е за столчето за хранене, и аз започнах там да я храня, но столът ми има полегнало положение и съм супер доволна. Самата дамаска е миеща и да го изцапаме само избърсвам после с мокра кърпа. Иначе на шезлонга като ми перна веднъж ръката и изтървах лъжицата върху шезлонга....а ядеше пюре от тиква в момента и стана голямо мазало smile3515

Деската започна да се блъска в решетката на кошарата докато спи и май ще опъвам обиколника през цялата кошара ....ама пък ми се иска и да я виждам, та ще видим как ще го умувам.

iana_vd, мажиш ли термометъра с вазелин или нещо подобно като правиш клизма....би трябвало така да не боли  Peace
А за компота - няма ли много захар в него? А в пуканките има пък сол , но пък вече си дала , не е чак такова престъпление де  Heart Eyes

Boiana_P, дано са ви добри изследванията и притесненията да са ти напразни , стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed

Алегория , къде е това "тука" за където говориш, от къде си ако не е тайна  smile3525  "Браво" на бабите брейййй Simple Smile моята баба не е от тези , но пък сестра мииии - трябва лекции да и изнасям какво ядът бебетата и какво не  ooooh!

Деси вчера така зяпа баткото си докато хрупаше морков и аз и дадох и на нея един - нито може да отчупи парче , нито да го сдъвче....чеса си с него идеално венците , много и хареса. Ето я в действие:

Силви, много хубав е станал колажа , благодарим ти   newsm51

Въй улях се а и стана 100 часа пак , до утре на кафето лека ви нощ   smile3505

# 669
благодаря за съветите пуканките и компота остава за след годинка Peaceза термометара винаги го мажа с олио но той не дава иначе педито вика с сапунче докато го къпя намазано с олио но той и така неиска.а дали има чайчета за разхлабване newsm78 ако някой знае да пише Praynig Praynig

# 670
  • София
silvi.d, бая си си поиграла. Благодарско   bouquet Тия дни се замислих, че вероятно ти отнема доста време да го направиш и си е голям жест към нас  Heart Eyes
Може да направим импровизирана класация за най-пухкаво, най-фотогенично, най-ококорено  Grinning Сега като погледнах ние и още няколко сме все едно фотоапарата хапе  Joy

# 671
Колажа е много хубав и този път и ние сме там!
Честито на рожденичките!
Имам въпросче - до кога трябва да се мажат бебетата след баня?
И още един - моят малък мъж изяжда по цяло пюре 190 гр. на обяд зеленчуково и на мен все ми се струва много, но той си иска. Не го дохранвам с мляко. Има ли и други бебета, които ядът по толкова? Страх ме е да не му разширя стомахчето.
Иначе ние сме с изцяло заместено обедно ядене и яденето в 18.00 часа с каша.
Почнах да давам и по малко плодово пюре в 10.00 часа след мляко. Не знам сок кога да давам - може ли да кажете вие кога давате?
Ние си пием изворна водичка, не пием никакви чайове.
Малкия напоследък много пръцка. Има ли и други бебета така?

# 672
честити месечинки на Андреа на Захи и Ели на Кенга
честити месечинки и на Алекс на напетиа,Калина на Бояна,Петър на Ами81 и Майкъл на дейзи-крейзи
да са ви живи и здрави и много да слушкат Hug

ЧРД на Италиана и Сосми,бъдете живи и здрави всичко останало се постига  bouquet
 Силви,благодарско мацко за страхотния колаж,и че ни глезиш с тия колажчета Heart Eyes Hug  bouquet

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 01:03 от rumik

# 673
Хм, някой все още ме помниии  Mr. Green А сега ще ви напиша един ферман, щото докато изчетох кажи-речи 2 теми  Crazy Ако знаете колко дни ви четааааа, голямо писане, ама ще ви видя лятото, като няма никой тогава.

Да се изкажа за чорпките. Аз лично не мога да спя с чорапи, ако случайно заспя с тях в просъница ги събувам, нямам никакъв спомен. Юлето като я гледам е като мен. Аз дори обичам и да са ми отвити краката, макар, че като е студено си се завивам де. Та, Юлето нали си спи м/у нас, пъха се под завивката и се спуска надолу, докато и излязат краката. Е, на кой да се метне  Whistling Иначе Митко спи със чорапи, винаги му обувам!
За яслите, доколкото знам от 10м приемат, ама това с 3-те месеца ме изненада. Макар, че в ОДЗ-тата май няма тази година прием за нас, или поне не във всички. По този повод, Юлето от понеделник тръгва на ясла (не е ОДЗ, не се класира, ще се молим този септември да се класира, че да ни е в квартала, но знае ли се, то пък Митко ще е в нейната ясла, та...).
Глупи, една мама от дек 2007, мъжа и има такава фирма, ако искаш мога да ти дам скайп, или да я питам аз. Ако искаш, пиши ми на лични.
Митко също не се обръща от гръб по корем, а толкова рано се обърна от корем по гръб...Ама когато тогава, аз също не бързам, няма за къде.
Хариела, Митко все иска да сяда, дори педи каза, на 5м и 1 седмица да почна да го подпирам. Но той се справя и сам доста добре, не иска легнал и това си е, но ще гледам да държим фронта, че си е малък. Иначе и аз нямам цикъл, но кърмя, макар да почнах и да захранвам вече, ама за това, по нататък  Joy
Джиджин, аз никога нищо не съм пила, но и моя беше нередовен. След първата бременност се регулира, макар, че нямах много месеци цикъл преди пак да забременея де  hahaha
Брееей, само аз ли не си записвам кога и какво давам  newsm78 И с каката не съм записвала, затова и сега не помня точно какво що, ама не ми и трябва. Водя се горе-долу по педи. Започнахме с картоф, 3 дена, днес дадох картоф с морков ½ бърканче на Ганчев. Хапва си детето, само дето кака му го подяжда  Laughing И аз съм по бързото заместване, ама той си цока добре. Ще видим кога ще откаже цицата, ама то и вода не давам, абе  ooooh! Но ще почна да преварявам де, то това най ме мъчи, с това преваряване до 1г...А питахте до кога трябва да се дизенфекцират шишета и т.н. Ами доктори казват, че поне до 1г трябва да се изваряват. Вярно, че лапат какво ли не, ама защо да лапали и бактериите от там където може да ги премахнем. Е, аз лично не го спазвам, разбира се (особенно пък с 2-ро, мамите с по 2 деца знаят как е).
Хаххааха, мама на Яна, като порасне Янчето тогава няма и да искаш да чистиш, че преди да си почистила то ще се е нацапало  bowuu (да не ви разправям в нас какво е, че то докато ви изчета имах време само да кърмя, да хапна, каката да хапне и толкова).
Янче, и аз това щях да питам, не се ли напъва Анди да се изправя? Вече искат все прави, и колкото по-нависоко я сложиш облегната, толкова по-лесно ще се катурва напред.
iana_vd, на теб много имам да ти се карам #Cussing out! Първо: НИКОГА не возете детето без столче за него, и да е ЗАКОПЧАН самия стол, а и самото дете в стола!!! Много те моля, купете възможно най-скоро. Сега е натиснал спирачка, а я си представи да ви ударят?!? Защото мъжа ти може да е най-добрия шофьор на света, но другите НЕ СА! Ето прочети малко тук - http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=920, и прочети и тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=270871.0
Толкова със столчето, но МОЛЯ ви, ПАЗЕТЕ децата, ще падат от леглата, но опасното е, да не е обезопасено в колата!!!
Второто е това с пуканката. Мамите на 2г деца гледат да не дават, а ти на 5м бебе. Недей така, моля те. Как няма да му се радва, като има сол, а сол и захар на тази възраст не се дават. Ти едва ли помниш (нямаше те в нашите редици), но още в началото казвах на мамите да внимават какво дават, и ако могат да си предпазят децата до 2г поне да не ядат шоколади, пръчици и разни такива боклуци ще е много добре. Само бисквити и солети, по възможност без сол. Тогава ми казвахте, че има много време, но се убедихте как бързо минава Simple Smile Колкото до сливите – в компота има много захар, и то точно в сока. Мисля, че му е рано още. Или купи сок от сливи, или дай пюре от сливи.
Иначе малкия е голям сладур Simple Smile Правилно поставяш снимките, но не си избрала правилния линк. По-добре просто пусни линка и да разгледат, голям сладур е!

Аси, ти от колко време не кърмиш? А и ...всичко е нормално, според мен не е свързано с кърменето (както виждаш някои имат цикъл, а си кърмят).

Алегория, внимавай със свеки тогава, щото при нас така от „да опита, щото гледа” малката яде салами, шоколад, пуканки каквито се сетиш, чипс и каквито вредни храни ти хрумнат. Щото видиш ли гледало детето, как да не му дадеш. Обяснявам аз, че тя не знае какъв е вкуса и по-добре дай плод, ама не та не. Много ме беше яд, затова ви предупреждавам вас, ако може да избегнете тази грешка  Peace

Джули, има ми, как да няма Simple Smile Има и деца с разлика под 1г, дето се казва, не е излязло едното и вече бременна с второ. Всичко си е до организъм Peace

Магаре, подсети ме, че Митко 2 пъти пада от люлката, точно защото с ритане се смъква на долу (когато не е вързан разбира се, но и това се случва да го сложа уж за малко, ама стана мн бърз със смъкването, та вече задължително вързан). А Деси е много сладка с този морков Simple Smile

Деси, аз от доста време не мажа с нищо. Взех на Бочко, но беше нещо понастинал, мн червено гърло (а може и заради зъбите да се е получило така), та давах и хомеопатични и вит С, и се изрина. Решихме, че е от олиото и го спрях, та...не мажа с нищо. Къпя всяка вечер с вода, а през ден, два, може и три със сапунче. Иначе си захранила много добре бих казала. Моята схема е същата, да стигне до 190гр и да не дохранвам. После да почнем и с каша в 18ч, и там да заместим кърмене. А плодове м/у храненията, или пък за десерт, но по нататък, че дето викаш да не е мн за коремчето. А сокче може би час след хранене, хем за по-лесното изхождане после  newsm78 Не знам, аз и сега съм взела една ябълка, може би ще я поразредя, че и той не искаше вода (макар, че от едномесечен не съм опитвала да му давам  Embarassed ). Пръцкането си е нормално от захранването, пък и зависи от храните. И Митко пръцка.
Аз ще въведа жълтъка след около 2 седмици. И с каката така процедирах, но и взимах домашни яйца. Не виждам проблем с яйцето, по-точно жълтъка. Че нали от него се появява пиленцето, защо като дадете пилешко да е по-добре от жълтък? Така мисля аз де, може да не съм права. Но ние и нямаме алергични в родата и съм по-смела Simple Smile Иначе Юлето я кърмих до 1г и 1м, че нали забременях (то не, че пречеше, ама така реших). При нея заместих обедното кърмене около 13ч, после следобедното около 18ч. Така в началото беше с 5 хранения, и мина на 4, като имаше кърмене сутрин и вечер и 2 хранения. После почнахме и попара сутрин (аз такава също не обичам, но тя си я ядеше), но това сутрин беше около 10, че и 11ч, а в 8-9 се кърмехме. Вечер така се приспиваше. Опитах се да дам АМ на годинка, но отказа категорично. Сега закусва (не винаги) и изяжда обикновенно 2 бурканчета от кухнята (супата я яде за закуска), и другото са „бони” (бонбони „тик-так”, обожава ги), и какви ли не боклуци, ако не съм ги прибрала. Може да хапне и от нашата храна, според зависи. Пие половин чаша прясно мляко, кисело не е яла отдавна. Дано в яслата си оправи режима, че не знам. И как  да мине 10кг с тоя режим,а?
Силви, много благодаря и аз за колажчето   bouquet
Искам и да честитя всички рожденни и именни дни, дето са минали тези дни, да ви пожелая много здраве и щастие. И честити месечинки, и благодаря за вниманието към моето момче, макар, че доста написаха половин годинка, ама има още време до тогава  Joy

Та толкова от мен (стига ли ви  Joy) Ще гледам да съм по-редовна, че нямате изчитане иначе.  (Сънчо, бих те по дълъг пост).

# 674
  • В друго измерение
Силви - страхотен колаж, благодаря!   bouquet
Буболече - не се ядосвай, аз като знаех, кога е срока за снимката, забравих и не можах да кача нова на бебка! Но здраве да е, на следващия!
Цвети -   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт