Августовски бебета - тема № 8

• 21 625
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Привет, момичета, аз съм от декемврийките, извинявайте, че нахлувам в темата, но тъй като на нашето бебче му сменихме млякото, ми останаха 2 кутии Фризолак 1 и 1 кутия Фризовом, чисто нови, неразпечатани, със срок на годност до август и ноември 2011 година, ако някоя има нужда, нека ми пише ЛС, предпочитам да ги подаря, отколкото да стоят безполезни в нас  Peace

# 676
малеее страшен е колажа!!! И нас ни има  Hug

да кажа "тука" е в Мездра (сега живеем тук че има свободен апартамент а мъжо пътува до София за работа)

ако някой ми каже как да се боря с най твърдата глава на света (свеки) с нейните щуротии ще го почерпя! Само тя знае как се гледат деца никой друг!!
добре че е в Италия и си идва за по месец  ooooh!

# 677
Добро утро мами и бебоци!
Силви колажа е много хубав. БРАВО!! smile3501  smile3501
Почерпете се! Днес моя мъж има рожден ден! Да ми е жив и здрав и все така грижовен и любящ!

За сега толкова че трабва да се развихрям Joy за гостите!

# 678
Silvi колажа е супер. Благодаря за вниманието към всички нас, както и за положения труд.

Мхристова да ти е жив и здрав мъжа, да те обича много и да сте винаги все така влюбени.

Аз пак искам да ви питам, че вчера никой не ми отговори. На храненето в 10,30 Еми яде каша ( 100 гр) , но след това не иска мляко. Това нормално ли е? Да намаля ли количеството на кашата, за да пие и мляко или да считам , че съм заместила едно хранене? Thinking

# 679
ние сме по същия начин като вас - ядем в 10:30 след което не яде мляко  Peace това си е заместено хранене - няма значение дали е на обяд, следобяд или преди обяд!

така ми е удобно за да можем после за обедото спане (което е единственото за деня но си е 3 часа) си се кърмим

аа тея хапченца за зъбите от всяка аптека ли се купуват?...как се казваха  newsm78 и колко парички са ориентировъчно че милия много се мъчи вече и през деня е ужас

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 11:41 от alegoria

# 680
alegoria благодаря за бързия отговор. Това което ме притеснява е , че яде само 100-тина грама, а когато пие мляко , изпива 140-160 мл. Ние сме доста дребни и се притеснявам да не вземе да не наддава изобщо? Тя и без това качва по 350 гр. последните месеци, дано с новата храна не стане още по зле.

# 681
  • Варна
Йоаннче, кое хранене ви е това за деня, първо или второ, ако е второ да не са и много близки интервалите и за това да не яде много? И въобще не се притеснявай, 350 грама е добре за тези месеци вече, тя след още 2-3 месеца ще почне да качва по 200-300 грама, ти съвсем ще се поболееш тогава. На 6 месеца трябва да си е удвоила теглото на раждане, вие колко тежите сега? Имам приятелка, бебето на която на годинка и половина тежи 10кг и е висока 80см, на друга на 10 месеца беше същите стойности, просто бебчетата са строго индивидуални

Малина, честит ти рожденик  bouquet Много да те слуша и да ти угажда във всичко

Алегория, не виждам начин да се справиш със свеки, освен да не го оставяш Теди насаме с нея, тя така може да реши горкото дете не яде нищо, я да му дам малко шоколад. Въобще не мога да ги разбера, казваш им нещо да не правят, те сякаш напук само те чакат да излезеш и правят точно обратното

Цвети, свекърва ми е началник отдел образование и съм сигурна за 3-те месеца, само не знам дали само за Стара Загора се отнася или за цялата страна, но би трябвало да е за навсякъде

# 682
  • На плажа
Ох Тина и мен ме мъчат тези хемороиди, взимах какви ли не кремове и не помага а личната не иска да ме прати при специалист. Хубаво е да отидеш на прехглед защото като прочетох до какво може да доведат тези пусти хемороиди ми настръхна косата. Мисля като спра да кърмя и да отида и аз.
Някой ако знае някой изпитан лек да помага, че вече 5 месеца се мъча..

Аз мазах какво ли не, слагах свещи4ки, изпих сумати хап4ета.... и още си ги имам.Да , наистина ве4е е доста по-безболезнено ходенето до тоалетната...ама пак има лека бол4ица ,а понякога и кървене?Много ми помогна яденето на овесени трици.Те про4истват 4ервата и по-лесно се ходи до "00"
вярно е, и аз всеки ден ям ,само,че овесени ядки понеже триците извличат могнезия от тялото.Пък нали кърмя още.
И аз искам да отида на специалист,но ще бъде след,като заместя обедното хранене,че да имам време.Връщам се да дочитам.

# 683
Хелоуууу
Е Дан4е появи се ти...Как е Бобко?
Магаре  Деската голяма сладурка с тоя морков  Mr. Green
Румик... нищо не казваш?Как е малкия?
Е Цвети браво бе душо....от няколко дни те гледам ,4е си във форума и се 4удя що не пишеш, а ти неможеш да смогнеш да из4етеш.... Възхищавам ти се как успяваш с 2 деца и да се вклю4ваш и тук /както и Биа и Сънчо/  smile3501
Йоан4е нямам идея за кашата, ние още не сме я по4нали
Малин4е , 4естит имен ден на мъжа ти...Много да те слуша и да ти помага
4естита половин годинка на Алекс на Петя Да е жив и здрав и много да радва мама и тати  Hug

# 684
ganusha80 , втора хранене ни е , предното е в 6,30-7,00.За килограмите ние сме ги удвоили, но се родихме много дребни 2550, сега сме 6000-6100.

Алегория за свекитата , май идеална няма. Преди да се оженим с мъжа ми много се разбирах с моята, но когато заговорихме за сватба всичко се промени на 180 градуса. Някак започна да ми се дразни, защото и взимам момчето. Откакто Еми се роди в нас е едвала 10-тина пъти за по 30-40 минс, понякога и за по-малко, така че акъл не може да ми дава. На внучката си е купила една жилетка ( това когато Еми стана на 4 месеца), за погача и за изписването не и беше взела нищо,  а за мен нямаше и един букет. Така , че всяко едно свеки си има трески за дялане, не и се връзвай и си гледай детето както ти знаеш.

# 685
оооооооо за свекитата попринцип сигурно има цял форум  Rolling Eyes ама така е и ние ще станем след време (някой тъщи де)

та 100 гр. каша предполагам че знаеш че не е равно на 100 кг кърма! А на доста повече - пълна доза е 120 грама което грубо е 200 мл кърма

така че си яде разкошно не се притеснявай и няма как след като е почнала да яде каша да не качи повече   bouquet
даже ние я забавихме че доста едрички вървим което също не е хубаво и доки каза че щял "съвсем бузан да стане"  Joy

# 686
  • София
Здравейте мами, включвам се отново с въпрос- Алекс започна да се обръща по корем нощем докато спи. Тази нощ съм го обръщала три пъти Simple Smile Явно така му е удобно на детето, но не може все още да се връща обратно и ме е страх да не му стане нещо. Не е ли много малък още да спи така. Страх ме е да не се задуши. Blush
magare ние имаме същия проблем с решетката на леглото. Аз сложих една голяма хавлиена кърпа навита на руло. Така хем не може да си удари главата, хем мога да го гледам. На мен също не ми се искаше да слагам обиколника.

# 687
За свекитата - и ние преди сватбата се разбирахме много, винаги ме защитаваше, като започнахме да организираме сватба и стана страшно, а последния път не издържах и се скарахме. Реших проблема генерално (дори да знам, че е прекалено крайно) просто казах, че повече не искам да разговаря с мен и толкова. Побеснях като посочи малкия и вика: "тва ....." и така.
За спането по корем и ние от една седмица спим така, всяка вечер ставам по сто пъти и го гледам, че се притеснявам.
За кошара и ние се ударихме два пъти и аз реших проблема като mariellka, само че използвах олекотена завивка.

# 688
Мамчета, повръщат ли вашите бебета още, Соня снощи и преди малко повърна, ама бая и на фонтан, около 2 часа след кърмене. Тя по принцип все още си връща почти след всяко хранене, ама не чак толкова колкото теzи два пъти. Сега се друскахме преди да блякне, снощи бесня под активната гимнастика и като я вдигнах се иzкаzа. Иначе няма температура, весела е. Може ли тая ориzова каша да не й е понесла нещо, повръщането води ли се реакция към храна  newsm78.

Деси, колажа е страшен, браво на теб. А Десислава на Магаре е...нямам думи, иде ми да я смачкам, много хубава снимка (zа таzи на колажа говоря)  Simple Smile. Те всички бебета са zа иzяждане де, да не се обиди някой  Simple Smile, на Деската просто снимката е уникална (поне на мен много ми хареса  Embarassed).

МХристова, да ти е жив и zдрав, и послушен  Simple Smile!

Цвети, да не zачеzнеш пак  Simple Smile?

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 13:37 от poly_zoe

# 689
  • Sofia
Аси, права си за триците. Аз по време на бременността само с тях с оправях, та да избегна запека, а и по принцип трудно ходех до 00, но откакто всеки ден си приемам по 4 чаени лъжички овесени трици с малко кисело или прясно мляко нямам никакъв проблем, пу пу да чукна на дърво. Преди пушех цигари и пиех кафета, за да мога да свърша работа, беше си мъка всеки ден.

Силви, колажа отново е страхотен! Ти си невероятна!  Hug Благидаря и от мое име, че се наемаш да правиш такива неща за нас!   bouquet Hug  bouquet

Магаре, София също от скоро започна да се извърта така в креватчето, че главичката често й опира в решетките. И незнам дали скоро няма и да се фрасне, както си трябва. Ама аз още не съм купувала обиколници, ще видя какво ще правя, ако се наложи, ще купувам. Деската е много сладка на снимката с моркова. По между другото на мене също са ми казвали да дам на София морков да си чеше венците, но аз още не съм го направила. При теб значи е проработил този метод.  Grinning

Деси Стз., незнам до кога трябва да се мажат бебетата след баня, но аз лично ще си го правя. За самата кожичка е хубаво да я овлажняваш с нещо, защото къпането доста изсушава, аз гледам и по самата себе си, не се ли намажа след баня, кожата ми е много суха. Дори и като порастне детенце, пак ще си я мажа, то ми доставя удоволствие.  Grinning А за пръцкането - Софи го прави често, когато не се е изакала 1-2 дни.

Цвети, ти наистина ни разби с тоя дълъг пост  Joy Grinning Хайде включвай се по-редовно.  Hug

Алегория, пак имаш късмете.  Naughty А я си представи свекито да ти беше по цял ден над главата, а ... Не че моята е до мен, но пък тя е много добра жена, за нея нищо лошо не мога да кажа. Но все пак, по-добре по-далеч, та да се обичаме ...  Grinning Grinning Grinning Хапчетата за зъбки са "Дентокинд", купуват се от всяка аптека и струват 9 лв.

МХристива, честит ти рожденни! Цял живот на ръце да те носи!   bouquet  party023 newsm59

Мариелка, на една позната детето й е колкото нашите, а спи само по корем още от 1-вия месец. Така че, ако така му е удобно на детенце, сигурно няма проблем. А за хавлията в кошарата май е хитринка, та да не слагам обиколник, но ще видим.  Simple Smile

Поли Зое, моята никога не е повръщала, незнам. Тя даже и като бебе не връщаше. Дано не е някаква алергична реакция, а да е от друскането.  Hug

За свекитата, като ви слушам, само аз май мога да се хваля. Но аз винаги съм казвала, че моята свекърва е много добра жена, никога не досжда, не се бърка, не дразни, винаги е много учтива и съобразителна жена. Винаги ми подарява подаръци, макар и малки, но жеста е важен, дори и за изписването ми беше купила жената подарък и то много хубав. Винаги помага с каквото може. Просто не бих и мечтала за по-добра свекърва, като знам какви има ...., лелееееееее.... Praynig

Аз имам един въпрос: Като давате кашата, след нея давате ли мляко? Ако кашата е млечна, сигурно не се дава, но ако е безмлечна, трябва да дам, нали? И млякото в кашата ли да го сложа или отделно да го дам след това?

Общи условия

Активация на акаунт