Августовски бебета - тема № 8

• 21 634
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен !

Аз от доста време не съм писала ,но все няма време.Иначе горе долу успявам да ви попрочета .

И ние днес големи етусиасти -излизахме на вън , но е доста студеничко .Излязохме за около час ,за да заспи ,тъй като само навън спи малката сладурка и сега продължава да спи в коридора. Вкъщи заспиване няма .Има ли и други такива бебчета дето немогат да спят у дома ?
Иначе виждам ,че доста сериозно сте разцъкали темата за захранването.Аз засега само събирам инфо ,т.к и аз като Италиана, съм фен на кърменето и мисля да започвам като навърши 6 месеца.Пък и педиатърката ми също мисли като мен -което е добре.Аз също мисля да си водя табличка за това какво съм дала ,кога , реакций и т.н
За обръщането - и Калина официално се обърна от гръб по корем преди няколко дни.Защото преди това се обръщаше , но не можеше да си извади  ръчичката , сега и това движение го отработи .Та затуй и онзи ден я хванах във въздуха- като нищо щеше да падне от дивана.Направо ми спря сърцето.Вече не я оставям без наблюдение.
Хариелка и аз съм все още без цикъл ,но и не изгарям от желание де.Преди седмица ходих на преглед и доки ,казаче поне още месец-два няма да го има.
Май засега е това-и скоро пак ще се включа.
Хубав уикенд на всички и много,много да слушат бебчетата:0

# 646
Здравейте и от мен, момичета!
Дано се сещате за мен и малката Калина, че аз се излагам - само чета отвреме-навреме, а хич не стигам до писането.  Embarassed
Вчера бяхме на консултация - госпожицата е качила 450 гр. - 7350 и е вече 68 см.
Ние сме добре като цяло, гледаме се, борим се с трудното заспиване (особено вечер), ще я захранвам от утре, когато навършва 6 месеца. Досега сме само на кърма и въпреки усилията ми тия дни да я мъча с вода - не иска да я пие.
Имам напоследък притеснения с Калина - появява й се ацетонов дъх - особено следобед, след сън. Четох по форумите и ми се изправиха косите на какво може да се дължи това. Реших, че е от най-лекото - обезводняване и затова се пробвам да я тъпча с вода (максимума й е 10 мл  Laughing). Но маймунката не ще да я пие и това си е! Затова предлагам още по-често гърда и сякаш се пооправиха нещата.
Имам и друго притеснение - по-принцип никога не е имала проблеми с изхождането. Но през последния месец реши да ака на около 2-3 дни. Иначе акото си е с нормална консистенция. Скъсах се да ям разхлабващи храни. След това ака един ден веднъж и започна по 5-6 пъти на ден. И лошото е, че ака и слуз (дори последните два пъти днес беше само слуз), има и по-тъмни нишки в акито й. Педиатърката кава, че е от нещо, което съм яла (аз си знам - малко краве мляко  Embarassed) Колкото и да не ми се ще, моята госпожица май си има АБКМ! Тя имаше и Атопичен дерматит от 2-я месец, но сега кожата й се оправи и аз реших, че може и да са сгрешили с тази диагноза (все пак изследвания не са й правени, работехме само по предположение), та си позволих малко сирене и кисело мляко.  Cry
Мисля в понеделник да направим ПКК и да дам аки за микробиология. Дано оттам да няма притеснитени резултати!  Praynig
Като никой друг път и аз се разписах доста, ама съм си притеснена! Надявам се всичко при вас да е наред и да си папкате с лекота кашите и пюретата!
П.С. Калина се обърна преди 2 вечери от гръб на корем самичка.

# 647
Боян4е помним те, как да не те помним...Мале малката много се е променила, какви бузки има, само за щипкане...
Дано да нямате АБКМ и вси4ко да ви е наред  Hug

А по4нах много да се замислям, нормално ли е като не кърмиш ве4е, да нямаш още МЦ или трябваше ве4е да ми е дошло?  newsm78

# 648
незнам кой пише много  Joy ама за един следобед 5 страници  hahaha май не съм само аз Simple Smile

и аз още нямам цикъл и щях да ви питам точно за това - ами вечер усещам лека болка все едно ще ми дойде и така от месец нищо няма и няма

не че се натискам ама тези "кнтракции" са ми странни

а за мамчето (забравих коя беше) с пуканката и компота - не се коси толкова тука всички бебета им дават от "бабините компоти" и пият не АМ а краве кисело...ами нищо им няма на децата - не че съм "за" просто няма проблем толкова

а да ви кажа аз по фрапантен случай с милата ми свеки - даде му да смуче парче салам  #Crazy докато я видях и го махна "да си опита" каза детето "то само с тая кърмаааааааа" така че няма страшно аз съм по зле  Laughing

# 649
  • В друго измерение
Хелоу момичета!

Честити месечинки на празнуващите днес!

Доста се изписали, браво!  Hug Явно е студено навън  Laughing. При нас вчера се развали разходката, заради една мъгла, дето чаках цял ден да се вдигне, накрая не стана. Ентусиаските, които щяха да ме придружават, с облекчение разбраха, че няма да излизаме.  Laughing А сега гледам ни е затрупало пак, тъкмо беше стопило всичко. Но поне не е студено, -9, но пак има мъгла Crossing Arms

Хариела - и на мен ми харесва много лъжицата, мисля, че ще ми е доста полезна, когато малката проходи и почна да търча след нея с пюрето. Аз имам цикъл, ама то един, направо не ми се говори, бих предпочела да нямам. Пак ми дойде вчера, на 28 ден, но днес няма нищо, абе направо незнам. А уж сега се кърмим по-начесто, отколкото миналия месец. Абе хормоните яко бушуват, незнам при вас как е, обаче при мен е ужас, аз не помня като бременна да бях такава   ooooh!

Кате - непременно и предлагай водичка. Тук като се кърми не се препоръчва вода, но казват като почне захранването обезателно. Ако не иска от шише, както някои бебета, пробвай с чашка, като тези Авентските, дето са за 6+ месеца. Ако не иска вода, пробвай чай на Хип или нещо подобно. Дано стане!

Боянче - дано всичко ви е наред и нямате АБКМ!  Praynig

Яна_вд
- аз не бих рискувала да дам пуканка на 5-6 месечно бебе, това не е храна за него. Да не говорим, колко голям риск има от задавяне. Тези храни, мисля, че се дават след 2 год възраст, ако изобщо се дават, защото нищо хранително и полезно за едно дете няма в тях. Но ти се решаваш. Разни ми ти там сокове, компоти  Shocked и тем подобни, където захарта е повече от другите съставки, не бих дала също.

Аси
- аз знам, че цикъла може доста да се забави след като си спряла да кърмиш. Просто отнема време, докато хормоните се оправят.

Алегория
- яйчниците ли те болят? Мен така ме болят няколко дни до седмица преди да ми дойде първия път, сега пак, направо незнам, не ме е боляло така преди...

Аз незнам как се смесват пюрета и в какво количество се дава новия плод/зеленчук, но ако смесвам 2, мисля да въведа новия в нормално количество, то ако има реакция, ще я има независимо от това дали е 1-2 лъжици или 10. Но аз по принцип не възнамерявам да давам големи количества и да замествам хранене поне докато малката не стане на 10 месеца.

Момичета, вашите бебета почнаха ли да казват срички? При нас от 2-3 седмици е така, ля-ля-ля, ма-ма-ма, ба-ба-ба Laughing Laughing. Даже гостите ми онзи ден, които не я бяха виждали от 2 седмици го забелязаха.

ПС. Корегирах се, извинявам се Мама на Яна  Hug  bouquet Много Яни станаха тук, взех да се обърквам. Извинения още веднъж!

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 20:02 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 650
Ооох, Алегория, ама не се познаваме.. аз давах на Преслава парченце наденица да посмуче... та ме разнесоха до кърмаческия чак колко беотговорна майка съм ама сещай се на кое ми дреме  Sunglasses Давала съм й тиква /това още преди захранването - 3-4 месеца беше/ варена със захар, сок от грозде, ябълки и моркови е смукала... и всичко на около 3-4 месеца. Не е като да се хваля ама всичко е било само по веднъж не съм си хранила детето с това нали се сещаш Wink Аааа и картофче и стиснах между пръстите от пилето с картофи и майонеза  Mr. Green Аз не съм хич привърженик на крайностите... а това, че ние не бихме дали пуканка това не значи, че който дава трябва да го линчуваме.. Тя и Захира няма да си даде на детето да смуче наденица ама няма да ни бие и нас със саламите Laughing

Бояна, дано всичко отмине бързо!  Hug
Цикъл и аз нямам все още.. макар, че на нова година уж се засили да ми идва, но само на тоалетната хартия имаше малко... и да видите колко бях свикнала от бременността да следя, че като видях и си казах на глас "Аууу, кръв! Shocked " Ама това си беше...

Амбишъс, сричкиии казва "абу" "гъб" "абъ" днеска е на "бъбъ" Най-много бръмчи както Янчето вече описа Simple Smile

# 651
  • София
Ambitious аз не съм давала зрънчо, объркала си се, ние за сега сме само на ориз и банани, зрънчото и компотите мисля да ги оставя за след годинка поне.

# 652
  • На плажа
Аси: без теб на всеки трети пост не е същото! Няма кой да ме конкурира  Laughing  Joy hahaha Hug Ааа но и Буболечемече вече достойно се представя  Laughing Алегория и тя. Нещо Терпсихора се излага напоследък, ама сигурно 'щото е заета да си дрънкаме на скайп сигурно  Joy

Оки коки... по4вам....то верно напоследък стана голяма активност тука...Супер...
Активност не,амиии не мога да смогна,добре,че мъжо излезе та да дочета,че иначе щеше да остане и за утре Laughing
Аз днес цял ден съм на крака,не смея да седна заради пустите хемороиди.Пак се обостриха.Снощи от болки не можах да спя и в 4 сутринта станах да гледам филм.Сега съм като зомби.Ям и си лягам.
За захранването само да кажа,че гледам много актуална темата Mr. GreenНие сме все още на лъжичка-две,иначе съм въвела тиква,морков и картоф,но диването не ще и не ще повече да изяде.Може би защото му давам 1.30час след кърмене и не е озверял от глад.Но не бързам за никаде.Дето вика Захира,ако може да година на кърма....

# 653
Ох Тин4е и ти ли с тия гадове Хемороидите се  бориш?От Раждането ли са ти? Как се справяш с тях?

# 654
  • В друго измерение
Буболече - и аз така имах един път кръв само на хартията  Shocked 1-2 месеца преди да ми дойде. Но и сега ми е доста слабо...

# 655
  • София
Как сте, майчета Simple Smile
Тоя студ направо така активира седенето вкъщи, че чак не ми се нрави Simple Smile Само за половин час излязохме и ръцете уж в ръкавици и ми замръзнаха. Иначе на малкия не му пречеше да спинка сладко на -8 С
За обръщането преди го правеше и от гръб на корем и обратното, но напоследък не му се отдава нещ, явно му е натежал дупака и като се обърне по корем един рееееееев...
За захранването аз ощеизчаквам, чета ви мненията и коментарите как го правите, но до като дойде и нашия ред може и да ми е изхвърчало от изкуфялата глава  smile3538 Тъй че си заплувам правото да ви връщам с въпросчета в първи клас  Mr. Green
И на мен още не ми е дошло, но и не настоявам. Сега си турям някакви свещички, че гинеколожката ми каза, че имам някаква инфекция. Не съм била зашита добре и не се затварял хубаво входа ooooh! дано при следващото живот и здраве ме затворят добре  Simple Smile

Boiana_P, дано се оправите по-скоро Praynig Ако имаш някакви съмнения и въпросчета за АБКМ ела на http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464286.0;all там сме все мами борещи се с проблема Confused

Янче, мила и теб те мисля. Като се разхождаме в парка и срещам само една мама с близнаци и се сещам за теб и майката с тризнаци Grinning Луд умора няма  Heart Eyes /имам впредвид себе си, за теб не знам  Joy/

# 656
  • На плажа
Аси,имам ги още от Викито,но не бяха толкова болезнени.Сега от какво стана така не разбрах,но слагам свещички и мажа с кремове,кой каквото каже -това.Дано да ми минат,че не се издържа. ooooh!

# 657
Здравейте, спомням си,че една мама се беше побъркала по корабостроенето с големия син. Обаче не помня коя  Embarassed. Искам да подаря такъв  подарък и да намеря този сайт, от който тя поръчваше. Може ли да помогнете?

Здравей...къде се загуби бе  Hug Поли_Зое е мамата с корабите

http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/

# 658
Ох Тина и мен ме мъчат тези хемороиди, взимах какви ли не кремове и не помага а личната не иска да ме прати при специалист. Хубаво е да отидеш на прехглед защото като прочетох до какво може да доведат тези пусти хемороиди ми настръхна косата. Мисля като спра да кърмя и да отида и аз.
Някой ако знае някой изпитан лек да помага, че вече 5 месеца се мъча..

# 659
  • Sofia
Абе мацки, то и на мене не ми е притрябвал точно сега цикъла, ама аз да попитам.  Simple Smile
Алегория, мене също ме наболява корема като за идване от време на време, но все още няма нищо.

Аси, ами казах й на София и тя сигурна затова сега е слушка-послушка.  Grinning Ще я видим докога.  Wink

Глупи, тя Софийка седи на бънджито, но иначе не може още. Значи вече мога да я слагам да посядва, защото тя на 27-ми навършва 6 месеца.

Бояна П, ама ти наистина ни забрави нас!   Naughty Я се вясвай по-честичко и стискам палци всичко да е наред с изследванията и да нямате никакви притеснения.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт