Августовски бебета - тема № 8

• 21 602
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Захирка, аз от септември трябва да се връщам на работа, мислех за ясла (ако нямаш яки връзки за нашата в Борово просто забрави), но мамите от блока казаха, че два дена е на ясла и две седмици в къщи и се отказах и ща, не ща ще се изръсим яко за гледачка 1 година... бабите не мога или не искат, а и са стари.
Мале, Трейси, абе как успяваш бе жена, сигурно имаш най-кротокото бебе иначе не знам... сигурно не спиш..
А за спането и при нас нещо Марти е много неспокоен. Направо не знам! Янче, по вашия път вървим.. Поне с това недоспиване и кърмене съм отслабнала още, а ям като свиня!

Янче, инфото за съхранение на кърма е от библиотеката на кърменето, можеш да прочетеш указанията в линка, който съм пуснала. Няма проблем до 3 дена със сигурност, пробвала съм го доста пъти!
 Елия, помним те, добре завърнала се! Включвай се по-често!   bouquet

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 18:34 от italiana

# 106
Elyah картофа го слагам във вряща вода с малко масло обелен и нарязан на шайби.
Деси плодово пюре незамества ядене. Дава се като десерт 1-2 пъти на ден. А сокчетата аз лично й ги давам между храненията. Според мен за месото има време. Първо са сокчетата, плодовите, зеленчуковите. Мое мнение. Не го налагам.

# 107
  • София
Италианче Simple Smile радвам се, че някой ме помни  bowuu

Аз също ще трябва да поработя от август, а нашите баби хем са далече, хем работят. Ще пробвам да уговоря шефа да работя от вкъщи (по-малко от 8 часа разбира се) и той да ми плаща непълна заплата, а отделно да си получавам и майчинството. Това са мои сметки разбира се ... незнам дали ще се навият.

За кърмата - 3 дни звучи по-добре, ама 7 ....

Мерси MHristova Simple Smile

# 108
  • На плажа
МХристова,слагам половин картофче нарязано на дребно и малко морков да се сварят и после пасирвам,но количеството е много малко и пасатора не ми го смила а само го надробява.може би ако е по голямо количеството newsm78
Кой каза,че този месец са качили само 50гр.Силви,ти ли беше.Ние пък не сме качили въобще,но не се притеснявам,другите мерки са супер.

# 109
  • София
Аз аз - и 90 сме качили, ама колкото толкова - сега като го видя да се прозява и бам в количката да спи, че не е добре толкова малко...но сме още само на кърма. Аз обаче се усетих, че доста стрес ми се събра и ми дойде тия дни, та може кърмата да е била понамаляла. Той вчера като новородено ядеше на час-два...

Elyah, за да не спира майчинството трябва на граждански договор да си. Ако по трудов ти се плаща тогава май е само 50%. Питай в счетоводния за всеки случай.

# 110
Италианче и аз знам, че наплива е огромен, обаче като казах на педи и тя каза, че наплива е предимно за градината, не толкова за яслата. Знам, че шансовете не са големи, но все пак ще пробвам, ако не догодина. А защо дечицата са 2 дена на ясла и 2 седмици вкъщи - боледуват ли? Аз пък разбрах, че вече и с връзки не ставало /спонсорство/ - даже имало обратен негативен ефект, ако се опиташ по втория начин. Иначе се бях засилила да пращам мъжа ми да ходи да говори... гадно е така, ама системата ни принуждава като няма достатъчно места за дечицата... преди години как е имало за всички, а сме били много повече от сега. Просто затвориха сума ти градини, раздържавиха ги, изпопродадоха земи, сгради и после нямало места за децата, сега не са повече от преди.

Елиа скоро щях да питам къде се изгуби ти?

За кърмата - аз съм забравяла кърма по 1 седмица в хладилника и поне на външен вид нищо й няма. А и не забравяйте, че тя съдържа вещества, които възпрепятстват размножаването на бактерии.

# 111
Италианче и аз знам, че наплива е огромен, обаче като казах на педи и тя каза, че наплива е предимно за градината, не толкова за яслата. Знам, че шансовете не са големи, но все пак ще пробвам, ако не догодина. А защо дечицата са 2 дена на ясла и 2 седмици вкъщи - боледуват ли? Аз пък разбрах, че вече и с връзки не ставало /спонсорство/ - даже имало обратен негативен ефект, ако се опиташ по втория начин. Иначе се бях засилила да пращам мъжа ми да ходи да говори... гадно е така, ама системата ни принуждава като няма достатъчно места за дечицата... преди години как е имало за всички, а сме били много повече от сега. Просто затвориха сума ти градини, раздържавиха ги, изпопродадоха земи, сгради и после нямало места за децата, сега не са повече от преди.

Елиа скоро щях да питам къде се изгуби ти?

За кърмата - аз съм забравяла кърма по 1 седмица в хладилника и поне на външен вид нищо й няма. А и не забравяйте, че тя съдържа вещества, които възпрепятстват размножаването на бактерии.
Да, Захирка, заради боледуване, ами дано да ви огрее и аз ще подам документи, пък дано за догодина да ни огрее... то пак ще е ясла де...

# 112
Zahira, Italiana кажете малко повече за подаването на документи. И аз искам да дам Еми на ясла. При нас в квартала има една държавна, за която една съседка с дете на година и половина каза, че подава документи направо на място. Аз за сега съм се регистрирала ето тук http://kg.sofia.bg/, по съвет на майките в парка. Не ми е много ясно само регистрация ли е нужна? И какво изобщо да правя  #Crazy #Crazy

silvi.d , tina1801 по колки килограма са децата?. Ние също не качваме много , но вече не го мисля

# 113
  • София
Elyah, за да не спира майчинството трябва на граждански договор да си. Ако по трудов ти се плаща тогава май е само 50%. Питай в счетоводния за всеки случай.

Силви, аз си мислех неофициално (на ръка) да ми плаща - за него не е проблем. Ама това са си мои сметки  и не знам колко ще ме огрее.

А за тези ясли ... струва ми се много, ама много малко на 1 годинка да го давам на ясла. То едва щъка още, не говори, с памперс, кога яло, кога не .... как ще ми го гледат не знам.

# 114

Силви, аз си мислех неофициално (на ръка) да ми плаща - за него не е проблем. Ама това са си мои сметки  и не знам колко ще ме огрее.

А за тези ясли ... струва ми се много, ама много малко на 1 годинка да го давам на ясла. То едва щъка още, не говори, с памперс, кога яло, кога не .... как ще ми го гледат не знам.
Елиа, по същите съображения  и аз няма да го дам сега...
Аз за сега също само съм се регистрирала, не знам как точно се подават документи за определена градина... май че още не е активно...

# 115
Отдавна не съм писала  newsm62 ,има - нема 2  часа.....ама само толкоз се въздържах...
И на мен не ми се дава толкова рано на ясла, макар 4е мен са ме дали на година и 3 месеца ..../децата стават по-самостоятелни и по-рано по4ват сами да се оправят/...Ина4е и двете баби са готови да го гледат малкия, или да им го пращам или те да идват на морето, ама нещо и така не съм навита...Немога да го оставя, слу4вало ми се е да го оставям за 1-2 4аса и само в него са ми мислите, по 100 пъти звъня да питам кво прави...Ама до лятото има време, може пък и да се възползвам от бабите

# 116
Здравейте и от мен. Минавам да се оплача- вчера ни биха Пентаксима и сега на крачето е зачервена буца, която налагам със студени компреси.  Sad Този месец е качила само 500 гр малката и е пораснала с 1 сантиметър - 6950, 69 см.
Глупи, с лигите сме така от 2 месеца вече  ooooh! Само слагам и махам лигавници, че иначе до кръста става вир-вода.  И все гледам венците, че нали слушам как побелявали, ама нищо не забелязвам да е по-различно.
Сосми, много е сладък бебко. И ако не е много нахално, какво ви е столчето, че ми се струва хубаво, а сега избирам, не съм купила още.
За фермите - така и не съм гледала за какво става дума, ама току получа кокошчици, нещо като ряпа  Laughing ще взема и аз да хвърля едно око.
Джоана, много е хубава малката, от сега се учи да пише в бг-мама.  Grinning
Захира, стискам палци за изпита.  Hug
Погледни тук http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7706 за столчето от Вис Виталис в Пловдив ми е на същата

# 117
Баааси, в подфорума за захранването си зададох въпроса дали да дам плодови пюрета или месото след захранване със зеленчуци и направо бях линчувана от 1-2 мами като стана ясно, че съм давала сокове  Shocked Как човек да не се депресира хептен не знам. Не стига, че детето ми не спи, тоест и аз, ами и не мога да разчитам на номално отношение в някъв скапан форум и то за елементарен въпрос.  #2gunfire  #Cussing out Все някой трябва да демонстрира кооооолко по-начетен и модерен е в мисленето си от друг. Свят да ти се завие  Laughing

Elyah и аз те помняяя, защо така се изгуби?  Hug

Италианче: малее и при вас ли така става? Абе май е някаква фаза сред бебоци на тази възраст и то според мен не става дума за друго, а за зъби  newsm45

Захирка: забравих да ти кажа май, че се чувствам маааалко по-добре знаейки, че не съм сама в проблемите си с недоспиването и ставането. Не че се радвам, че и вие страдате реабира се Sad Аз лично ВЕЧЕ не издържам! Ти как си? И с това учене?? Успяваш ли някакси, някога да се наспиваш? Как точно става буденето при вас? С плач ли? Чакаш ли известно време или директно буташ цицата? При вас ли спи на спялнята или се занимаваш да я вдигаш и слагаш пак в креватчето? newsm78

Видях, че някои от вас са ме посъветвали да взема Дентокинд. Точно днес това зех, вече дадох 1, след малко като се събуди пак. Да видим дали ще има някакъв ефект, мамкар че каквато съм каръчка силно се съмнявам Sad

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 21:14 от Yana-barborana

# 118
  • Кърджали
Кати май и тази нощ ще раздава инати за съня. Снощи заспа чак в 12 /при условие, че преди си заспиваше в осем и нещо - девет./, после беше будна от три до пет. Днес не мога да ви опиша как се чувствах. Tired Надявах се, че поне днес ще е уморена, ама  тц... Върти се в леглото като пумпал. И естествено, докато не заспи и аз не мога да си легна.
Янче, спокойно, не обръщай внимане. Четох за полемиката със сокчетата. Просто явно ввъ форума всеки вярва, че знае кое е най - доброто и липсва онова нещо, наречено дипломатичност и такт. Ти си майка на детето, ти решаваш. Малко трудно ми е да разбера тази философия на пишещи във форума /НЕ визирам никой конкретно/ - аз знам кое е правилното, а щом ти мислиш друго, си невежа. Казвам го защото след четене на такива реакции, честно казано вече не ми се иска дори да пиша за да питам нещо за захранване...

# 119
Кати май и тази нощ ще раздава инати за съня. Снощи заспа чак в 12 /при условие, че преди си заспиваше в осем и нещо - девет./, после беше будна от три до пет. Днес не мога да ви опиша как се чувствах. Tired Надявах се, че поне днес ще е уморена, ама  тц... Върти се в леглото като пумпал. И естествено, докато не заспи и аз не мога да си легна.
Янче, спокойно, не обръщай внимане. Четох за полемиката със сокчетата. Просто явно ввъ форума всеки вярва, че знае кое е най - доброто и липсва онова нещо, наречено дипломатичност и такт. Ти си майка на детето, ти решаваш. Малко трудно ми е да разбера тази философия на пишещи във форума /НЕ визирам никой конкретно/ - аз знам кое е правилното, а щом ти мислиш друго, си невежа. Казвам го защото след четене на такива реакции, честно казано вече не ми се иска дори да пиша за да питам нещо за захранване...

Именно, и аз точно така се чувствам!!!  Hug И повече да ти кажа няма и да питам, че иначе трябва съвсем да откача както съм и по-изнервена покрай неспането  Laughing Я кажи ти си давала ли Дентокинд? Как го прие? Някакви добри резултати? По колко и как го даваш?

Общи условия

Активация на акаунт