Августовски бебета - тема № 8

• 21 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Охо, извинявам се, че съм пропуснала 5-месечинковците Embarassed.Цвети, Ивушка, Hug  bouquet

# 151
Здравейте момичета!
Явно всички бебоци са в период''Неспане"и ние покрай тях,но няма как и това ще мине и ще се забрави.И ние вечер се бъдим с рев и понеже нямам вече сили го взимам да спи при нас.Не,че не се приспива ме пак на ръце,но поне не се разхождам.Аз давам Дентокинд от около седмица.Разтварям го в малко вода и го давам в лъжички 3 пъти по едно,както пише на опаковката.Но тези хапчета на хомеопатични и действат с натрупване,т.е няма да се види действието им веднага аможе би след 2 седмици(примерно не съм сигурна).Аз ще почна да давам пюренца с месо след 6 месец и след като видя как му е хемоглобина и ще прециня дали всеки ден или ще редувам зеленчуково и зеленчуково с месо..Хубав ден ви желая,ние отиваме на разходка,че тук препича Flowers Sunflower
Честито на месечинките!

# 152
Да знаете че и на мен ми писна от мнения и съвети с какво и кога да захраня бебока. Нас как са ни захранвали  Grinning здрави сме...........а сега всичко ново, модерно , здравословно. Ние основно се кърмим понеже ходих на две лекции докато бях бременна и правя всичко възможно да имам кърма. То не бяха първо сокчета то не бяха зеленчукови супички , картофче , оризови каши какво ли не получавах като съвети да не давам вода по новите изискавания и такивати ми работи. В карайна сметка без да се осетя започнахме със сокче ( исках да предложа нов вкус и да видя неговата реакция) около 4-тия месец . Никак не го хареса милия ябълковия сок(давала съм не повече от 6-7 пъти)но си отваряше устата като подавах лъжичката макар, че правеще кисели физиономии докато го преглъщаше , а и така се бунтуваше вечер от коремчето ,  че  спрях да давам пробвах и веднъж със сокче от моркови много му хареса така се разсърди като свърши Close рев , но и от него бързо се отказах ( а как мирише акото ужас #Crazy)прочетах това онова за сокчетата, че не щадят коремчето на бебетата и вече сокче не давам.Почнах с картофче  5 дни като последния стигнахме до 50 гр.(като го намачквам с виличката  и прибавям кърма колкото мога) после давам да суче да си дояде , че не ми се замества още цяло хранене. Минахме на оризова каша днес ни е последния 5-ти ден ( пак стигнахме до 60 гр.)след нея пак си дояжда с кърма не , че ми е голям лакомник като не иска да суче не го насилвам много ясно. От утре ще започнем с тиквичка ( но все още се чудя тиква или зелена тиквичка ще поразровя малко в нета да видя какво ще реша). Не се притеснявам за наддаването защото само на кърма ми качваше по 500 г. на месец(последните два). Така че никой не трябва да съди кой с какво и кога е започнал захранването от толкова доброжелатели майките с първо бебче се объркват и  в сремежа да направят най- добро........ после биват нахоквани

# 153
Успях да я приспя без цица, но гушната в руцете ми - от трън та на глог, но поне е нещо различно от цицата!!  Rolling Eyes

Тинче: абсолютно си права!! Аз в началото си викам 'аааа когато иска да цица', ама на ти сега - без мен и най вече циците ми НЕ се успокоява. Язък, че имам баба и дядо в къщата си, които ВЕЧЕ не могат да помагат порада тази тъпа причина с циците!!!  smile3511

Шайнче: хихи, мерси мила. То от плодовете като сок съм давала ябълка, круша, морков, слива и грозде, да предполагам само от тези не трябва да въвеждам пюретата постепенно лъжичка по лъжичка, а с други плодове като праскови и кайсии например, ще трябва нали? То си е захранване с нещо ново. ти кога захрани, че вече и ти почваш месо или жълтък? а плод/ пюре по кое време го даваш? Аз вчера исках да й го дам след разходката ни и кърменето към 4, но тя беше толкова сита, че не го пожела. Псоле спа и стана късно. Та днес й го дадох между сутрешното и обедното сучене.

Йоанче: Hug   bouquet

Skypetia: добре дошла и от мен!   bouquet

Честити месечинкиииии, и най-вече на тези, чиито дечица стават на цяяяяла половин годинка   newsm68 newsm51

# 154
  • София
Привет и честити месечинки на днешните бебоци!
По повод неспането тази нощ за севте Стоян се събуди само веднъж и направо се почувствах като човек тази сутрин  Simple Smile

# 155
Янче, аз захраних преди малко повече от месец.Белослава беше почти на 5м.Плодови пюрета и каша давам от десетина дена.Тези плодове, които си изредила са достатъчни за начало, другите са за по-късна възраст, защото са алергени.
Режимът за сега ни е така:
8ч -200мл АМ
10ч - половин бурканче плодово пюре
12ч. - около 50-60 гр. заленчуково пюре +АМ
15ч.- 200мл АМ
18ч.- каша( сега я въвеждам) + АМ
19-20 ч. половин бурканче плодово пюре
21ч - 200 мл АМ

# 156
Шайн аз тиквата не я размразявам. Кипвам водата и я слагам да се вари с ябълка или круша. Да като се свари парченцата не остават цели но е мека и не седи на трици.
Янче в мойте книжки пише че след зеленчуковото пюре се започва с четвърт твърдо сварен жълтък два пъти седмично добавен в пюрето. И след това месото. А за кайсии и праскови е още много рано. Косматите плодове са алергени както и горските и цитрусите.

# 157
  • Варна
Честита половин годинка на Ния  smile3525 Ей голямо момиче стана вече Grinning

Честити месечинки и на Митко и Дарчо  bouquet

Добре дошла, Skypetia bouquet

Като ви слушам с тия зъби и лошо ми става, дано аз да съм късметлийка и нищо да не разбера  Wink И с това постоянно ставане през ноща незнам наистина как издържате Hug Дария заспива в 21.00 часа и става към 7.00 и аз пак не се чувствам наспата, а на вас си представям какво ви е. Дано да ви свършат тези периоди и най-накрая да си поспите Hug

Хубав ден на всички  bouquet

# 158
Шайн аз тиквата не я размразявам. Кипвам водата и я слагам да се вари с ябълка или круша. Да като се свари парченцата не остават цели но е мека и не седи на трици.
Янче в мойте книжки пише че след зеленчуковото пюре се започва с четвърт твърдо сварен жълтък два пъти седмично добавен в пюрето. И след това месото. А за кайсии и праскови е още много рано. Косматите плодове са алергени както и горските и цитрусите.

Малинче: а да това и аз го знам, но на различни места съветват различно, за жълтъка специално. Аз и преди съм писала, че ако детето има алергии или в семейството има обремененост от алергии е по-добре да се даде в по-късен етап. Аз лично ще дам след 8м. А за пюретата, оф май хем е така, хем не, понеже специално готовите са направени подходящи за бебета над 4м. Но и домашни да са ако се обелят не виждам коя съставка точно ще алергизира.  Thinking

Шайн: супер ви е схемата. Ти сигурно си го знаеш де, ама що мислиш и месото скоро да въведеш изчакай поне 2 седмици да са минали от въвеждане на кашата  Peace

# 159
Я, това не го знаех за кашата и месото, но аз докато реша месо или жълтък и ще минат две седмици hahaha  Joy.

# 160
Да ви кажа, и аз лигавник за 30 лв, няма да взимам....ми много ми се виждат.Ето го мойто решение , една пелена отгоре и готово

Абе мацки, аз давам на обяд по 125 гр пюре + 60 мл АМ , ама като гледам вие май по по-малко давате...Дали не бъркам,4е давам толкоз много  newsm78

# 161
Аси, не бъркаш Hug.Моето Животинче не иска да яде повече Laughing

# 162
  • София
Аси, при нас тоя номер с пеленката върху бебето не върви! Маха я на секундата! А 30-те лева , на мен поне, ми се сториха доста по-приемливи от това да стават неизползваеми дрешките.  защото вследствие основно на моркова, няколко прекрасни дрешки заминаха. Това е моята сметка, де, всеки си я прави за себе си. Аз просто споделих опит.

Яничка, аз също съм давала кайсии и праскови от готовите пюрета, вярвам, че са добре обелени и нищо мъхесто не е останало в пюрето. А пък и реакция, за късмет не е имало.

Ние отиваме да обикаляме дупчестите улици из Красно село, малко да си навестя любимия стар квартал. Приятен следобед!

# 163
Аси, при нас тоя номер с пеленката върху бебето не върви! Маха я на секундата! А 30-те лева , на мен поне, ми се сториха доста по-приемливи от това да стават неизползваеми дрешките.  защото вследствие основно на моркова, няколко прекрасни дрешки заминаха. Това е моята сметка, де, всеки си я прави за себе си. Аз просто споделих опит.

Да и ние имаме няколко петньосани блузки от сок4етата в на4алото...сега да 4укна на дърво, яде доста 4исти4ко, а лигавниците са много готини, ама може и някаква жилетка да се обли4а, която е само за ядене...да си я петньосва колкото си иска...  Mr. Green
Аз бих си взела такъв лигавник,ама да беше десетина лв, 30 са ми множко, все пак КРИЗА е... Joy

# 164
  • София
Така, права си  Peace  Simple Smile

Днес май те конкурирам по честота на писане  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт