Какво е да си майка?

• 15 742
  • 325
  •   1
Отговори
# 120
виж, за да не спамим темата, ако искаш пиши ми налични  Hug
Можем дълго да си поговорим ... играла съм го тоя филм, ама в малко по-различна роля... мъжа ми ме натискаше за донор на всяка цена а аз слава богу отказвах категорично   bouquet

# 121

Благодаря!

Жалко, че мъжът ми не се съгласява нито на осиновяване, нито на донорство.....
Нормално е, у всеки е заложено да отгледа свое собствено поколение.Но пък осиновяването е много благороден акт, а донорството също е вариянт.

# 122
Ще си позволя да напиша едно тексче,което беше сложено в подписа на една мама.

Преди раждането си,дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя на този свят?Какво трябва да правя?Бог казал:Ще ти подаря ангел,който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.-Но как ще го разбирам,аз не зная езикът на ангелите?-Той ще те научи на своя език и ще те пази.-А как е името на моят ангел?-Не е важно как се казва,ти ще го наричаш МАМО!

Ние сме ангелите на нашите деца,и те го знаят още преди раждането си.Харесва ми да съм ангел!
Много добре казано.Мисля,че отговаря на нъпроса по темата. Peace

# 123
Е, не се заигравайте прекалено с понятието. Чак ореоли ми се привиждат вече. И циганките с по 10-12 деца, половината от които из социалните домове, и те са майки. Както и тези, които си малтретират децата. Тези, дето баби им отглеждат децата, хич да не ги споменаваме, че и те са армия от хиляди милиони...

# 124
Е, не се заигравайте прекалено с понятието. Чак ореоли ми се привиждат вече. И циганките с по 10-12 деца, половината от които из социалните домове, и те са майки. Както и тези, които си малтретират децата. Тези, дето баби им отглеждат децата, хич да не ги споменаваме, че и те са армия от хиляди милиони...

Всеки тук пише как чувства той самият нещата,а как се чувстват циганките си е тяхна работа,никой не се е изказал от тяхно име.

# 125
Напротив, видях доста категорични обобщения, даже и някои не особено атрактивни дефиниции за несподелящите ангелската визия.

# 126
За мен това е единственото нещо , което не можеш да опишеш с думи.
Трябва да го почувстваш. Мога да пиша и пак няма да е в съответствие с
истинските преживявания на майката. За мен майчинството е най-голямата
благодат , децата ми са моя живот, светът преди да ги има в живота ми
изглеждаше доста различно, без да имам деца - безмислено съществуване.

# 127
Тук всеки отговаря за себе си как чуства и разбира-какво е да си майка.не мисля,че става заиграване с понятието.Не видях да се поставят ореоли.Естествено ,че съществуват и хора--,за които -майка-е по друг начин формолирано,различно от нашето.Мисля,че авторката не пита за тях.

# 128
Не схващам защо поскачат така високо тези, които отговарят само за себе си? Репликата ми беше насочена към тези, които не се ограничиха само с това, а раздадоха квалификации.

# 129

абсолютно!!!!!
и на мен тия треперливи розови клишета ми идват в повече ...

# 130
Не мисля че темата е за тези ,които си изоставят децата,или ги малтретират,или ги насилват....Поне тези,които са писали,не се отъждествяват като такива.То има и майки,които убиват децата си,и за тях ли трябва да говорим,за техните чувства...Обикновено хората ,които постъпват така не могат да четат,така че изобщо защо се повдига такъв въпрос не ми е ясно.Ми като ви идват в повече нашите "розови клишета",не ги четете.Най-обичам да ми казват,как трябва да се чувствам ooooh!.

Темата е просто чудесна,страхотни постове прочетох,и надявам се да прочета още!

# 131
  • В градината...
Аз също се изненадах на положителната реакция на всички! Надявам се да прочетем повече откровени споделености  Hug

# 132
  • София
ССФ дори и да е оставила децата да ги гледа бабата, ги обожава, за нея те са дар, нищо че й пречат и затова ходи да ги вижда само в събота и неделя, така че нищо лошо няма да чуеш тук  Mr. Green

За мен децата ми са живота ми, неописуемо е докато не го изживееш. Аз искам обаче да те питам теб, Перуника - ти от твое име ли питаш, или от името на мъжа ти - виждам, че сте говорили за донорство и за осиновяване, но той е против, ти обаче, дълбоко в сърцето си, щом поставяш този въпрос пред него а и пред нас, ти какво мислиш и чувстваш?

# 133
Как може да се наричат лиготии чувствата на майка към детето й newsm78!?

Перуника,какво очакваш,да ти пишем колко е трудно-ми да,трудно е,особено ако не ти е от най-здравите детето,и пак си струва,за мен си струва повече от абсолютно всичко на този свят,материално и емоционално,детето ми е и ще бъде най-ценното нещо!

Да видим,ще се включи ли майка,която да каже-е,не е кой знае какво да си майка.

# 134
Представи си ,че един ден някой ще изпее тази песен за теб

http://vbox7.com/play:f56ee414&al=1&vid=2857004

п.п тази песен винаги ме просълзява.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:29 от mitsa

Общи условия

Активация на акаунт