Чак до там не съм превъртяла. По-скоро обратното. С годините, както беше писал някой по темата, започнах да се оглеждам в очите на хората, а бих добавила, научих се да не се оглеждам в очите на тези, които ми мислят злото и гледат да ме захапят. Вероятно се изградих като личност. Подредих си нещата, доколкото може да се каже за една разноцветна мозайка, че е подредена и доколкото мога да си присвоя нещо, чийто приоритет принадлежи на Небето. Но поне се поусетих. Да, както се пресметна от вас, сега съм на 35, след месец-два, на 36. Като ме погледнат, ме мислят за в средата на 20-те, а понякога и по-млада. Държа се и доста по детски. Странно е, че децата ме приемат като равна - поглеждат ме и ми се усмихват, без да им правя бабешки маймунджулуци и да им щипя бузките в несвяст. Вероятно, докато не станат майки, за много жени е така, не могат да отделят същността си от детинското, докато битието им не бъде прерязано от големия водораздел. Но сигурно тази промяна става само с мислещите. Защото за тези, за които майчинството е само природен инстинкт, промяна може би голяма няма. Да, обичам да анализирам нещата, да ги премервам и претеглям. От друга страна съм християнка и то не номинална. Всичко съм оставила в ръцете на Този, който не чертае живота ни, а ни дава правото на избор. И когато, морна от упражняването на това свое свещенно право, да избера кой път да начена, приседна на тротоара и Го помоля Той да поеме нещата, ще си почина и нещата ще тръгнат иначе. Може би желанието ми за контрол е твърде силно засега и заблудена от него, пропускам тънкия и нежен гласец, скрит вътре в мен. А може би това е пътят, по който трябва да премина. Поне се радвам, че не съм натежала от времето, а съм запазила свежестта на разпъпило се пролетно цвете в душата си. А покрай мен? Покрай мен минава всичко - ставам свидетел на куп странни реакции. Професията ми е сериозна от гледна точка на това, че се занимавам с чужди проблеми и от мен очакват да вземам решения за техните животи, деца и бракове. Понякога ми натежава...и на мен ми се иска да ми даде някой съвет - чист и самоотвержен, така, както аз правя....
Затова, благодаря, че за разлика от много теми, предизвикани от чистото желание за риторизиране на нещата, тук всички бяхте откровени и продължавате непредубедено и неклиширано да докосвате с душите си този гръг от хора, които са се включили в темата. Благодаря ви