СЕПТЕМВРИ'09, тема 11

• 17 425
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Значи да не се вкарвам във филми Grinning Благодаря за успокоението Hug
Хайде лека, мацки, отивам да се отдам на заслужена почивка Mr. Green

# 436
  • sofia
Добрютро!

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 07:45 от kri6kami6ka

# 437
  • sofia
Хайде на кафето, поспаланки!

# 438
  • До хладилника, който обичам
kriskata Simple Smile, радвам се, че с Катето сте добре  Grinning

Бу,Му и Гу-вие тримата Mr. Green имам сериозен въпрос/особено към първата/-защо в анкетата няма опция"ще захранвам направо със суджук" hahaha hahahaа ме караш тука да се чудя какво да маркирам Joy
"С месо" ще маркираш, как иначе! Исках да пиша суджук, ама то трябва и пражоли, бабек, котлети и субпродукти да изброя, та се побоях да не изтърва нещо...

Не че и аз съм супер компетенция, но първо кърмя Рая, а след около 1ч -1ч.30 мин. давам другата храна и после след още около час пак предлагам гърда.

Алекс пък като я захранвах директно давах пюре на гладно и веднага след него бутах цица. Не знам кое е по-правилното Rolling Eyes

Повечето майки постъпват както ти с Рая - кърма, като мине малко време - пюре или каша, после пак кърма. Има руска теория, че (особено при педагогическо захранване с микродози) като се 'запива' с кърма преди и след, е по-малка вероятността от алергии, т.к. хранително-чревния тракт е 'смазан' с кърма; ако е вярна, вероятно в някаква степен важи за всяка различна от кърма храна.

Аз, както и с Мая, хранене не мисля да замествам, докато сама не си го направи. И вода е нормално да не пият в големи количества, ако пият кърма на корем - повечето само наблизват, а в по-сериозни количества пропиват около/след годинката Simple Smile

# 439
Добро утро! Нали си похвалих детето, че започна да прави 8-часови нощни паузи, та елате да ни видите какъв ужас беше тая нощ. Снощи хапна детето в 21 часа, заспа, но в 23 часа се събуди с неистов рев. Направо си изкарах акъла, щото то си беше нещо средно между ръмжане, крещене и реване, събудихме блока ви казвам. Ужас някакъв, дадох биба, вода, носих на ръце, не спря да реве и му дадох да папка. Нахрани се и заспа, но същото нещо се повтори и в 3 часа и в 5 часа, като в тези часове пак му дадох да суче, че с нищо друго не се успокояваше. Незнам какво беше това чудо. И общо взето след 5 часа започна да се буди през 10 минути отново с рев,  като го вземех на ръце спираше и заспиваше. Някой да има идея каква е причината, че ако и тази нощ се случи същото, направо ще изтерясам.  Confused Кърма имам, в това  съм сигурна...

Ладида, много се притесних за Краска, как изкарахте нощта? Говори ли с педиатъра ви? Дано бързо се оправи милата!  Praynig

Вигантола и аз го капя направо в устичката, сестрата от консултацията така ми каза да правя и не мисля, че е някакъв проблем.

# 440
  • София
Добро утро и от мен!
Днес пак съм недоспала, не знам какво му става на това дете обаче ще ме подлуди. Снощи яде в 23, после в 1.30, в 6.30 и вместо да поспи до 9, се разрева още в 8 Tired Не се наяжда само с кърма ли, какво е това чудо? Пие почти по литър на ден и все е гладен. Преди откарваше по 3-4 часа между храненията и спеше цяла нощ, сега едвам чака да минат 2 часа и се почва рев, направо не го издържам вече. Накрая ще взема да му дам едно кюфте, барем кротне Mr. Green
А, гледам, че и Киара се е оплакала от същото Crazy Hug

# 441
Добро утро!!!

Ладида,как е сладурката!Мислех ви снощи! Hug

Благодаря за кафето! Hug

За приспиването-аз никога не съм приспивала дете! WinkИ баткото и малката си заспиват сами!Понякога Ива през деня ми прави номера и иска да я гушкам и да и пея.Ама рядко го прави! Peace

Като чета как ви се будят бебковците нощем,направо ви съчувствам.Аз имам късмет и с двете деца да спят по цяла нощ непробудно!В това отношение не приличат на мен Grinning
Днес имам една камара дрехи за гладене-2 перални #CrazyЩе го откарам до обяд!!!

# 442
  • София
Добро утро мацки!
 kri6kami6ka мерси за кефето...
Вчера си купих нова възглавница...и определено май спах доста по-добре...обаче и това не е моята възглавница....нещо май се втелясвам  newsm78, ама напоследък никоя възглавница не ми е удобна..Сънувам много и то направо филми със сценирии  и продължение на другия ден  Mr. Green...отвратително...нещо май ми става...Горска малинка тук май ти трябва да се включиш...с някакво обяснение Wink
s0nic ти оправили ли се бре...За акането, ами аз знам, че когато е на кърма е по-допустимо този срок, та и повече дни...ама щом другите мами ползващи АМ са сигурни...би трябвало да няма проблеми...
dundito 2 newsm78 незнам дали е нормално бебето толкова да се напъва, че да му излизат сълзи...според мен нещо в хранителния режим не е както трябва..За 3 години почти гледане на КАти не ми се е случвало такова нещо.
Киара амиии явно нещо му е некомфортно...студено, топло, гладен, иска мама да го гушне, папмперса го стяга...знам ли...Ангел така ми пищеше, когато беше с колики newsm78. А ако го сложиш ведна на гърда, няма ли да кротне...ей така да си е гушнат..
Вигантола го капя направо в устата...ама нещо хич не съм редовна...добре, че пишете, за да ме подсетите...
Атракция, Ладида...оправиха ли ви се децата?
Днеска мнооогоо гадно времееее...

# 443
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

ако изобщо може да се каже,че е добро. TiredСнощи Андреа заспа в 22ч и се събуди да яде в 5.30ч.Аз пък чак тогава заспах.Алекс се въртеше и пъшкаше цяла нощ.И аз само го питам да не му се пишка.И вече към 4,30ч зацепих ,че нещо не е в  ред,за  да не заспива.Като го пипнах,милия целия гореше от Т. ooooh!Станах да търся парацетамола и му дадох.Към 5ч вече заспа и аз след него.Сега не знам да го водя ли на ДГ. newsm78
Атракция, Ладида как са децата днес? Hug

# 444
Емир,това с възглавницата все едно го е писал мъжът ми GrinningВсе си  мислех,че друг,като него няма ,дето да не може да си угоди на възглавница.Ама то имало значи Mr. Green

# 445
  • София; Дружбето
Габи тая нощ се буди н пъти Crazy Кога ще почне да спи Crossing Arms Завиждам неблагородно на всички спящи бебета, да знаете Mr. Green
Габчу нали ми сучеше на всеки час опследните няколко дена. Ударих една доза лактогонен чай и сега ходя и тека пак Crazy А нашия си гледа Мечо пух в момента и е доволен. Пу пу пу, все така да е. Не знам дали е до самовнушение ама съм много доволна от българското средство
Аз ще захранвам с безмлечна оризова каша на Милупа само да чукне 6. Имам си лъжици, вилици, чаши, прибрани и чакащи някой да ги ползва Laughing
Ладида, Атракция, пишете как са децата
Ейй, не мога да публикувам, бързаци такива

# 446
Хай, добро утро и от мен!

Бързам да се впиша в списъка на kiarra и sonic, при майките на непослушни Mr. GreenМоя Борко ми върти същите номера 2 вечери /но се е случвало и друг път/ - рев та направо грачене и това се повтаря цалата нощ през 10 мин. Направо луднахме с мъжът ми. Мислим си, че е я колики, я венци newsm78- вчера решихме да даваме пак Еспумизан и уж, положението нощес беше по-добре /писъците бяха на 3-4 часа, а не на 10 мин newsm78/...И аз имам кърма - не е от глад.

Добре завърнала се, Бу!
Вигантола - капя направо в устичката. Сега педиатърката не ми е казвала, но така практикувах с Криско и тя знаеше.
Захранването - според педи, трябва да започна с плодово пюре, но аз още не съм решила кога и с какво Embarassed

Вчера много услужливи приятели, поканиха Кико на гости, да си играе с дъщеричките им, Борко го оставихме на сестра ми и ние с таткото бяхме на "културно мероприятие" - ходихме в Мол-а да гледаме "Аватар"..Ами кво да кажа - много отдавна не ни се беше случвало да отидем някъде без деца /изключвам коледния банкет/, още повече пък да сме на кино.

Чао засега, че ме чака много домашна работа Hug Hug

# 447
Добро утро!Мерси за кафенцето,kri6kami6ka !
 Киарра,ние пък обратно на вас,точно днес спахме много добре.Вчера яде в 7,игра и заспа.Трябваше в 10 да го къпем и после да хапне,но той така сладко си спеше,а аз така нямах сили,че си казах:" Ще го нахраня като се събуди и няма да го къпем днес".Ставам аз в 4  Shocked Гърдите ми камък- ужас!Рафаел си спи.Изцедих малко,колкото да ме отпусне,че щях да се пръсна.
Човекът в 4.30 се събуди гладен   Mr. Green Хапна и пак заспа Grinning Сега хапна в 8.30
   Това ме кара да се замисля,че може би късното къпане го превъзбужда и се буди нощем заради това newsm78 Преди го къпехме към 7-8 и спеше до 3-4. После почнахме да го къпем към 9-10 и започна да не спи спокойно  Thinking А може би е просто период Whistling

Ние отиваме на ваксина.Вчера умрах от жега навън,а точно днес вали,като из ведро.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  Shocked #Crazy После ще чета

# 448
  • До хладилника, който обичам
s0nic, да не са зъби?

Не знам дали е до самовнушение ама съм много доволна от българското средство
Аз пък открих, че при мен овесените ядки са чудодейни - нямам спомен с Мая, там пиех бг чай проформа и за всеки случай. Сега нищо не пия, но и не мога да закусвам овес, а много обичам Confused А съм яла, а се разхождам като г-ца Андерсън дни наред, само че не в добрия смисъл...

# 449
Добро утро!
Явно всички бебоци влизат в някакъв период с това неспане. Аз мисля, че го минахме - то не беше събуждане, то не беше чудо. Последните две вечери искаше да спи с цица в уста. Аз реших, че е свързано с цикъла, защото ми дойде за първи път. Тази вечер спа повечко Joy - то при нас повечко значи: в 2.30 се събуди, дадох биба; в 3.30 се събуди, яде; в 4.30 биба и в 6.00 яде, 7.10 се беше наспал. Според педи ще започне да спи, като започне да яде нормална храна, т.е. някога в обозримото бъдеще. #Crazy #Crazy #Crazy
Искам да попитам всички, които имат по-големи дечица. Как процедирахте с почистването на пода при пълзящи вече бебоци. В смисъл с или без препарати, колко често и т.н., всичко което ви дойде наум. newsm78
За захранването - мнооого се чудя. Според педи Валери, като кърмено бебе, ще се захрани по-късно и по-трудно. То ясно, той отказва всичко друго. Инъче е много добър с празна лъжица, почти всеки път си уцелва устата. Но я му подай нещо, така се мръщи. А пък направо се разревава като ни гледа като ядем, иска да пипа и да се омазва целия. #Crazy #Crazy #Crazy Четох за педагогическото захранване - рано му е много. Ама с този интерес, какво да го правя незнам! Според педи трябва да почна с плодово пюре, за да възприеме въобще, че нещо друго освен цица става за ядене. В голяма чуденка съм. То се оказа егати сложната работа това захранване.
А бате само се чуде как да му дава да яде вече луканка #Crazy #Crazy #Crazy
Май няма да удържа фронта до 6 навършени. Особено ако наистина ще става много бавно! ОФФФФФФФ

Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора. 
 #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт