ЗАТВАРЯТ МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ!!!

• 21 426
  • 558
  •   1
Отговори
# 510
...Защото всеки човек лекувал се в чужбина и всеки чужденец ще ти каже, че ...

ooooh!

А ти какво ще кажеш на близките на този починал човек:

"Пациент умря по пътя от Кула, където хората бяха лишени от лечебница, до Видин напук на всички обещания, че всичко се прави за добро."

# 511

"...ДАНС все още не е огласила проверката, която трябваше да приключи до края на януари по заръка на премиера на корупционното пътуване в САЩ на министър Нанев. Както разкри Сашо Диков от Канал 3, той е бил там за сметка на емигрантска организация, но и на фирма, която е свързана с корпорация, работеща с нашите здравни власти по износ на органи и тъкани от България. Бизнес за десетки милиони годишно!..."

...какво ще кажеш на близките на този починал човек:
"Пациент умря по пътя от Кула, където хората бяха лишени от лечебница, до Видин напук на всички обещания, че всичко се прави за добро."

Ще каже, че пациентът е един добър мат'рял. Чудна стока, ако е разфасован на органи и тъкани.

# 512
  • гр. Шумен
Грее ни това, че докато болниците в тези градове се държат на командно дишане, в тази страна няма да има една нормална европейска болница като база и обслужване. Защото всеки човек лекувал се в чужбина и всеки чужденец ще ти каже, че ВМА, МА и другите болници номер едно в Бг приличат на болници от третия свят. Защото лекари от световна величина, лекари като д-р Бранков от Пирогов спасяват десетки детски животи и получават 1000 лв., за да има пари за заплати на лекари, обслужващи един пациент на ден. Защото парите за тези болници не идват само от вноските на жителите на тези градове, а от вноските на всички нас. Защото качеството винаги е за сметка на количеството!

И също така, защото една болница не трябва да бъде финансирана, просто защото съществува. Управителният съвет на тази болница трябва да я ръководи така, че тя да заслужи това финансиране. Никой досега не ми отговори на въпроса защо едни болници се справиха, а други не!

Аз пак да питам - вие вярвате ли, че парите от бастисаните болници автоматично ще направят от МА, ВМА, ПИрогов (ехааа, само софийски болници)  суперболници, а заплатите на лекарите ще отидат на шестцифрени суми? И дали изобщо същите ще видят нещо от тия пари?
ТЪй, едното мнение е "да вземем от малките болници (където се лекуват селяните), за да има за големите (сиреч, където ние се лекуваме)". Следващите.

# 513
... Ще каже, че пациентът е един добър мат'рял. Чудна стока, ако е разфасован на органи и тъкани.

Е, да, нали имаме и хеликоптери...

... Освен за обслужване на Центъра за трансплантации или за спасяване на някой съвсем ектремен (VIP) случай, за друго се съмнявам, че ще се ползват.

# 514
  • На земята, която е всъщност звезда.

"...ДАНС все още не е огласила проверката, която трябваше да приключи до края на януари по заръка на премиера на корупционното пътуване в САЩ на министър Нанев. Както разкри Сашо Диков от Канал 3, той е бил там за сметка на емигрантска организация, но и на фирма, която е свързана с корпорация, работеща с нашите здравни власти по износ на органи и тъкани от България. Бизнес за десетки милиони годишно!..."

...какво ще кажеш на близките на този починал човек:

Ще каже, че пациентът е един добър мат'рял. Чудна стока, ако е разфасован на органи и тъкани.

Ще кажа, че тази реплика е показателна за теб Холограма, явно ти мислиш така, нищо, че тук се изживяваш като голям борец за правдини.

# 515
А ти, Горице, можеш ли да кажеш колко хора са умрели в същия този момент заради неправилно лечение в такава болница? А колко са умрели изобщо в тези болници? Само че тогава никой не е писал удобни статии и съответно ти си трила клавиатурата по теми като Какъв прах за пране ползвате, просто защото не си разбрала.

Сесили, в тези ехааааа, софийски болници над 50% от пациентите във всеки един момент не са от София. Включително вие и вашите семейства припкате в тези софийски болници, когато се налага по- сериозна операция. Ако опре до децата ви веднага забравяте малките болници. Всъщност, сега си давам сметка, че сте много хитри. Искате хем да имате нещо под ръка, макар и с незадоволително обслужване, хем да ползвате качественото обслужване в големите утвърдени болници. Naughty

# 516
А колко мами предпочитат да пътуват за раждането, въпреки че в града им има болница.

# 517
  • Бяла Слатина
От Бяла Слатина сьм. Мойте приятелки родиха в Плевен,никоя от тях не реши да рискува.

# 518
  • в страната на чудесата
ами супер. защо в защита на болницата си не вземат поне да родят там?

холограма, къде си? да защитим болницата с АГ отделение в Бяла Слатина (примерно). нека си го има. мо'е пък нЕкой да реши там да ражда, вместо в плевен...

# 519
  • гр. Шумен
Сесили, в тези ехааааа, софийски болници над 50% от пациентите във всеки един момент не са от София. Включително вие и вашите семейства припкате в тези софийски болници, когато се налага по- сериозна операция. Ако опре до децата ви веднага забравяте малките болници. Всъщност, сега си давам сметка, че сте много хитри. Искате хем да имате нещо под ръка, макар и с незадоволително обслужване, хем да ползвате качественото обслужване в големите утвърдени болници. Naughty
Ми да ти кажа, аз винаги съм се лекувала, когато се е налагало в болницата на града, в който живея. Две години живях в Русе, там родих първото си дете, после се преместих в Шумен и всичките ми проблеми са решавани в шуменската МБАЛ, включително и второто ми раждане на 37 годишна възраст. НЕ съм наемала предварително лекар, не съм се лигавила и дори съм много благодарна на дежурната лекарка, че изтърпя всички простотии, които й наговорих, полудяла от болка. Имам и други здравословни проблеми, които пак там, в "селската" болница съм решила. НО да, права си, че има много парвенюта, които мислят, че като отидат във Варна или в СОфия едва ли не ще им сложат корона на главата и ще ги обгрижват като крале. Особено от по-малките селища. И порцеса е ясен - първо пациентите се навиват, че "в София е най-хубаво", лекарите бягат, кой където свари и болницата отива на кино. ТОва, прощавайте, ама аз му викам селяния и снобария. ДАже с второто ми дете се изредиха една камара колежки да ме съветват да си наема лекар, защото никой нямало да ме погледне и щели да ме оставят на произвола на съдбата. ДОводът - те в "Света МАрина" тъй правят, че тука ли. Е, не ме оставиха на произвола на съдбата. НО просто човек изглежда трябва да повярва, че дяволът ен е чак толкова черен.
И не знам защо сте решили, че в по-малките градове няма свестни лекари. НЕ чувствате ли, че храчите върху хора, на които се налага да се трудят в далеч по-неблагоприятни условия, на тях им писва и дигат гълъбите.  Щом в по-малките градове може да има кадърни специалисти от всякакъви области, които да работят дори по европейски и световни изисквания, защо да е невъзможно да няма и лекари? НОмерът е тия лекари да имат условия, а не да се тъпчат в СОфия. А след тях да тръгват и пациентите.
И накрая - здравеопазването не е търговия, че едната болница да вземе кокала от друга болница. Защото тук не иде реч за камион мебели, десет щайги домати или един бус с кашкавал.

# 520
Когато пострада сериозно някой от семейството ти пак ще си говорим какво е снобария, селяния, лигавщина и ти срещу кого храчиш. Thinking

# 521
  • гр. Шумен
Когато пострада сериозно някой от семейството ти пак ще си говорим какво е снобария, селяния, лигавщина и ти срещу кого храчиш. Thinking
Това като пожелание ли да го разбирам! МИ благодаря! САмо да вметна, че циганките кълнат по-добре. НА тях поне не им се налага да се правят на културни.
След като сте решили, че България е СОфия има 2 варианта:
1. Всички "селяни" се местим в блажената ни столица - нали девиза й беше "расте но не старее". И моля, да няма теми и приказки "селяндурите да си ходят у дома"
2. Понеже няма като как БЪлгария да се намести в София, се избира управление, което до второ нареждане въдворява по местоживеене всички несофиянци, слага им по едно голямо "С" на ревера (по примера на оня с перчема и мустака)  и в определен ден и час идва държавен служител да ги дезинтегрира (това е модерното наименование на убива). След което спецхеликоптерите отнасят органите им в най-доходоносното направление, а парите от тая обществено-полезна дейност се наливат в софийските клиники, които стават толкова ултрамодерни, че привличат болни от целия свят.
И след това започва идилията "и заживели (софиянци) щастливо до края на дните си!
Оо, то стана като сценарий за филм на ужасите с неочакван край. Или театър на абсурда! МАй-по-скоро второто.

# 522
Това като пожелание ли да го разбирам! МИ благодаря! САмо да вметна, че циганките кълнат по-добре. НА тях поне не им се налага да се правят на културни.
След като сте решили, че България е СОфия има 2 варианта:
1. Всички "селяни" се местим в блажената ни столица - нали девиза й беше "расте но не старее". И моля, да няма теми и приказки "селяндурите да си ходят у дома"
2. Понеже няма като как БЪлгария да се намести в София, се избира управление, което до второ нареждане въдворява по местоживеене всички несофиянци, слага им по едно голямо "С" на ревера (по примера на оня с перчема и мустака)  и в определен ден и час идва държавен служител да ги дезинтегрира (това е модерното наименование на убива). След което спецхеликоптерите отнасят органите им в най-доходоносното направление, а парите от тая обществено-полезна дейност се наливат в софийските клиники, които стават толкова ултрамодерни, че привличат болни от целия свят.
И след това започва идилията "и заживели (софиянци) щастливо до края на дните си!
Оо, то стана като сценарий за филм на ужасите с неочакван край. Или театър на абсурда! МАй-по-скоро второто.

Стана нещо, което ти сама си съчиняваш, дописваш и си се самонавиваш. Освен това не мога да разбера този силен провинциален комплекс, който непрекъснато изтъкваш.
А циганките кълнат по- добре от мен защото аз никъде не съм те кълняла. Shocked

# 523
Темата зацикли и започна да се изражда  Rolling Eyes.

# 524

Можеш ли да посочиш колко болници в провинцията са на нивото /като оборудване, специалисти / като в Пирогов, ВМА, Александровска, Исул ...да не намесвам частните. По твоята логика трябва да закрият и тях /провинциалните/ щото просто са "под ръка".

Общи условия

Активация на акаунт