ЗАТВАРЯТ МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ!!!

• 21 428
  • 558
  •   1
Отговори
# 525
А ти, Горице, можеш ли да кажеш колко хора са умрели в същия този момент заради неправилно лечение в такава болница? А колко са умрели изобщо в тези болници? Само че тогава никой не е писал удобни статии и съответно ти си трила клавиатурата по теми като Какъв прах за пране ползвате, просто защото не си разбрала...

вселена, неправилното лечение ли е причината за закриването на тези болници? За тях не мога да дам пример. Но, мога да дам за починали от неправилно лечение в София.

Некачествената здравна услуга не би трябвало да се използва като мотив за затваряне на болници. Друго трябва да се направи.

# 526
  • гр. Шумен
Вселена, това:
Когато пострада сериозно някой от семейството ти пак ще си говорим какво е снобария, селяния, лигавщина и ти срещу кого храчиш. Thinking
звучи грозно, грубо, злобно, откъдето и да го погледнеш. И повярвай, никога не бих пожелала такова нещо дори на човек, който ми е неприятен, камо ли на човек, който не познавам. Оттам тръгна и моя "театър на абсурда", който разиграх по-горе.
И ако опитите ми да защитя правото на всички хора в тази страна да имат достъп до здравеопазване (защото ако се закрият болниците, това няма да е така), право, което е признак на цивилизована, а не варварска държава, е "провинциален комплекс", то да, приемам го! По добре "провинциален комплекс", отколкото "софийско високомерие".
Иначе бъди щастлива и дано на никого от семейството ти не му се налага да влиза в болница - била тя малка или супер. Просто най-гадното нещо на този свят е да си болен.

# 527
  • На земята, която е всъщност звезда.
Мама Нана, изобщо не е това моята логика, не си измисляй. Пействам предния си пост, който ти не си си направила труда да прочетеш:

И също така, защото една болница не трябва да бъде финансирана, просто защото съществува. Управителният съвет на тази болница трябва да я ръководи така, че тя да заслужи това финансиране. Никой досега не ми отговори на въпроса защо едни болници се справиха, а други не.

Както виждаш казвам, че една болница трябва да се закрие защото не се ръководи добре /напр. гълта пари и само препраща пациентите, след като ги задържи достатъчно да вземе нещо по клинична пътека и ако са оживели, разбира се/.
Все още никой не ми е отговорил на въпроса. newsm78  

# 528
Вселена, това:
Когато пострада сериозно някой от семейството ти пак ще си говорим какво е снобария, селяния, лигавщина и ти срещу кого храчиш. Thinking
звучи грозно, грубо, злобно, откъдето и да го погледнеш. И повярвай, никога не бих пожелала такова нещо дори на човек, който ми е неприятен, камо ли на човек, който не познавам. Оттам тръгна и моя "театър на абсурда", който разиграх по-горе.
И ако опитите ми да защитя правото на всички хора в тази страна да имат достъп до здравеопазване (защото ако се закрият болниците, това няма да е така), право, което е признак на цивилизована, а не варварска държава, е "провинциален комплекс", то да, приемам го! По добре "провинциален комплекс", отколкото "софийско високомерие".
Иначе бъди щастлива и дано на никого от семейството ти не му се налага да влиза в болница - била тя малка или супер. Просто най-гадното нещо на този свят е да си болен.

Откъдето и да го погледна не ми звучи така, както ти се опитваш да го изкараш. Нито е пожелание, нито някакво кълнене. Казах ти го и по- горе, защо продължаваш да ме убеждаваш какво аз съм казала, сякаш знаеш по- добре от мен.

# 529
А ти, Горице, можеш ли да кажеш колко хора са умрели в същия този момент заради неправилно лечение в такава болница? А колко са умрели изобщо в тези болници? Само че тогава никой не е писал удобни статии и съответно ти си трила клавиатурата по теми като Какъв прах за пране ползвате, просто защото не си разбрала...

вселена, неправилното лечение ли е причината за закриването на тези болници? За тях не мога да дам пример. Но, мога да дам за починали от неправилно лечение в София.

Некачествената здравна услуга не би трябвало да се използва като мотив за затваряне на болници. Друго трябва да се направи.

За мен е достатъчен мотив, когато говорим за постоянно лошо качество, а не за единични случаи.

Какво трябва да се направи ?

# 530

Какво трябва да се направи ?

Да се подобри качеството.

# 531
  • гр. Шумен
Вселена, нещата понякога не са такива каквито изглеждат. От моята гледна точка аз твоите думи ги възприех по начина по който съм писала, но нека не циклим.

Както виждаш казвам, че една болница трябва да се закрие защото не се ръководи добре /напр. гълта пари и само препраща пациентите, след като ги задържи достатъчно да вземе нещо по клинична пътека и ако са оживели, разбира се/.
Все още никой не ми е отговорил на въпроса. newsm78  
А защо просто не се смени ръководството?

# 532
вселена,

А ти не си чела доста по напред - повтарям: Най-наивното нещо е да вярваме, че парите от закритите болници ще се разпределят в останалите. Пари просто няма.

# 533
Горица, и как ще стане това? Кой ще го направи, по какъв начин и кой ще плати?

Сесили, част от тези болници са на изпитателен срок от предходното правителство, обаче продължават да са губещи.А  получават пари. А ако няма кадърни мениджъри, какво правим? Чакаме докато някой не се появи?

Ето тук болницата в Козлодуй щяла да се подпомага от общ. съвет:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=240226

Явно и това не е помогнало.

# 534
вселена,

А ти не си чела доста по напред - повтарям: Най-наивното нещо е да вярваме, че парите от закритите болници ще се разпределят в останалите. Пари просто няма.

Ти откъде знаеш, че няма?  newsm78

# 535

...

Thinking

Холограма вече каза как. 36 пъти го каза.

# 536
Аз не питам Холограма, питам теб, за твоето мнение.

# 537
  • гр. Шумен

Сесили, част от тези болници са на изпитателен срок от предходното правителство, обаче продължават да са губещи.А  получават пари. А ако няма кадърни мениджъри, какво правим? Чакаме докато някой не се появи?
"талянците" имат един лаф - Chi cerca, trova (който търси намира). Мога да дам примери за други области (дори и сред така презряната култура), когато се намериха нужните хора в нужния момент и положението в тези структури се промени, но не му е мястото тук.
И аз съм съгласна, че пари има. НО първо, те не трябва да се източват - не само от болниците, а и от извънболничната помощ и най-вече от "лекарствената мафия", която реализира фантастични печалби с нашите пари и второ - да си повишат събираемостта на здравните вноски. ТОва, второто, вече 10 години правителствата вдигат ръце.

# 538
вселена,

Ти откъде знаеш, че няма?  newsm78

Знам, защото като изтече клиничната пътека, която много често не покрива реалните разходи, плащам кеш. Защото някой е решил, че определена болест трябва да се излекува за Х-дни, ако обаче не стане разходите са за сметка на болницата или на пациента. Защото цялата система е объркана и позволява на някой да правят каквото могат, а на други каквото искат.

# 539
Аз не питам Холограма, питам теб, за твоето мнение.

Ако цитирано от мен ти звучи по-убедително, ето:
(макар, че аз не намирам разлика  Laughing)

Чл. 20. Държавата създава условия за балансирано развитие на отделните райони на страната и подпомага териториалните органи и дейности чрез финансовата, кредитната и инвестиционната политика.

Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от държавния бюджет, от работодателите, от лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.
Чл. 52. (3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма.

Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.

Общи условия

Активация на акаунт