ЗАТВАРЯТ МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ!!!

• 21 470
  • 558
  •   1
Отговори
# 435
Държавата няма да иска пари от теб, нито от мен.
Българското правителство най-вероятно ще започне програма за приватизиране на държавните болници тази година, след приключването на реформата в задлъжнелия и неефективен сектор. Изказах го като предположение още в началото на сагата, но определено не вярвах, че ще се случи  ooooh!.
http://dnes.dir.bg/2010/02/04/news5820755.html .

За приватизирането на болниците пък въобще не съм коментирала. Ставаше въпрос за реорганизация, нещо абсолютно различно. Накратко- преобразуване от един в друг тип лечебно заведение, а не смяна на собственика. Надявам се повече хора да правят разлика между различните неща.
Ако искате да обсъждате приватизацията- това е друг въпрос. Аз не съм я засягала до момента въобще. За да обсъждаме този въпрос първо дайте базата- кой какво и как предлага, но не клюкарски слухове, а нещо по- сериозно.
Да, овцата си е овца, а овенът- овен. Нищо ново, но не е по темата.

# 436
judy, не знамкакво д акажем,с лед като смятат да правят промени в закона, тоест каквото и да кажем сега, не се знае какво точно планират и какви промени ще въведат...по този момент съм малко раздвоена и аз и не знам как бихме могли да коментираме
Иначе да, напълно подкрепям преобразуването на болниците в друг вид медицински заведения. Все пак не вярвам там където са общинска собственост и общината реагира и вземе мерки да ги преобразува и закрепи, да успеят да ги преватизират, но знам ли Thinking

# 437
И все пак до колкото разбрах, поликлиниките в тези градове си остават и става въпрос само за болниците. Така, че все пак ще има някакъв вид здравна помощ, до колкото може да се нарече такава.

# 438
Е то че ще има, ще има, но нали идеята е да се подобри наличната помощ, един от начините- чрез реорганизация

# 439
judy, не знамкакво д акажем,с лед като смятат да правят промени в закона, тоест каквото и да кажем сега, не се знае какво точно планират и какви промени ще въведат...по този момент съм малко раздвоена и аз и не знам как бихме могли да коментираме
Иначе да, напълно подкрепям преобразуването на болниците в друг вид медицински заведения. Все пак не вярвам там където са общинска собственост и общината реагира и вземе мерки да ги преобразува и закрепи, да успеят да ги преватизират, но знам ли Thinking
Затова и се въздържам да коментирам нещо, чието съдържание е неясно.
Друг обича да коментира и това- няма лошо. Аз ще се въздържа, тъй като ми липсват конкретни параметри.
Да ти кажа честно, Коледна фея, аз бих предпочела общините да продадат собствеността, за която не умеят или нямат средства да се грижат. Работим и с една частна болница. Тя си има договор с касата по отделни КП и условията, които предлага са меко казано добри, а човекът не се бърка в джоб да се лекува, когато е по пътека. И между другото тя не е бивша общинска или държавна, капиталът в нея е изцяло частен. Дори и частни лечебни заведения няма да има там, където няма пациенти и не може да се намери персонал.

# 440
Държавата никога не е била добър стопанин.

# 441
Щом 20 години имаше какво да се краде, значи е била. Иначе нямаше откъде да се вземе.

"Държавата" не краде. Електроразпределителни дружества, национални комуникации, цялата национална икономика вече не е българска и не е на държавата не, щото тя е казала така. А щото така са искали тези дето я управляват.

Бившата ни държава в момента представлява племе върху територия - с 5% собственици на това, което беше на всички, щото е било строено от всички.

Ред е на болниците.
Гробарството, раждането и поддържането на живота (здравето) са най-рентабилният бизнес.
Търси се собственик.

# 442
  • София
Не, не и не на приватизация на болниците. Ако някой посмее дума да обели от тези там и особено министъра на здравеопазването, ще отида с камъни под министерството. Хайде направо за приватизация градините, училищата и университетите, а защо не и полицията - ето ви трите сектора, които обществото поддържа.

# 443
Държавата няма да иска пари от теб, нито от мен.
Българското правителство най-вероятно ще започне програма за приватизиране на държавните болници тази година, след приключването на реформата в задлъжнелия и неефективен сектор. Изказах го като предположение още в началото на сагата, но определено не вярвах, че ще се случи  ooooh!.
http://dnes.dir.bg/2010/02/04/news5820755.html .

За приватизирането на болниците пък въобще не съм коментирала. Ставаше въпрос за реорганизация, нещо абсолютно различно. Накратко- преобразуване от един в друг тип лечебно заведение, а не смяна на собственика. Надявам се повече хора да правят разлика между различните неща...
Judy, те ти обясняват, че нямало откъде да извадят 1000 лв за докторите, за да ги задържат по места, и с това си аргументират последващите касапски изпълнения по разпарчетосването на оцелялото досега, ти за реорганизации си се размечтала.

Не разбирате ли, че единствената им цел е да си съкратят максимално разходите, и хич не им е до това, да мислят за здравето и живота на хората. Не ги разсейвайте с въпроси за "странични" дейности, че ще ги ядосате.

# 444
Не виждам защо толкова ви плаши думата "приватизация".

# 445

Еее, как бе, няма нищо лошо в това, да ти отнемат ("приватизират") здравната грижа и да я трансформират в доходоносен хотелски бизнес.

# 446

Еее, как бе, няма нищо лошо в това, да ти отнемат ("приватизират") здравната грижа и да я трансформират в доходоносен хотелски бизнес.

Да, бе, а държавата се е загрижила. 

# 447

Да, бе, а държавата се е загрижила. 

Скоро и тя ще дръпне кепенците, споко. Огън още малко.

# 448
  • София
И все пак до колкото разбрах, поликлиниките в тези градове си остават и става въпрос само за болниците.

Пък аз доколкото се ориентирах въобще не е ясно какво по-точно ще остане в град с 1 болница, защото за да станела тя поликлиника, пак трябвало пари и т.н. Rolling Eyes

# 449
Е, защото след приватизация настава една голяма конкуренция, едно високо качество, за почни без пари. Което ни обещаваха и се очакваше. Кремиковци фарира, а за качеството и цените на парното, ЧЕЗ, ЕОН - мани, бегай.
И с коя болница ще се конкурира приватизирана болница в Козлодуй примерно, или Девин, т.е. единствена?

Пари има, миналата годино но НЗОК нари им хартисали доста. Значи стигат и хартисват.

Общи условия

Активация на акаунт