ПЕРЛА-Принцесата на нашите души-24

• 44 978
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • "Перла"
Гледах интервюто току що .На мен ми хареса.Достатъчно беше казано за Перла.Критичката повтори нашето мнение и за сериала и за бг киното у нас,всичко това тук сме го обсъждали.Скеча беше супер.Нищо иронизиращо няма.Нека и да се посмеем Simple Smile

# 91
dita_53

"морални и семейни ценности"-уви,при нас отдавна ги няма

уви, няма ги, трудния живот промени много хората, изнервени, романтика липсва, човешкото разбиране липсва доста и за това, когато го видим на филм от културата на друг народ си казваме "еее , тези пък сега преиграват или разни измислици"... ама тези ценности навън се уважават, има ги и се държи на нях.

Като гледам филма и Босфора, моста си спомням как съм минавала от там, когато бях в Истанбул през 1990 г. - 3 пъти, прекосихме през моста от европейската част към азиатската. На Босфора си купих първия дюнер за 1 $, но нямаше нищо общо с тези които ги продават тук. А  дали къщата е била там, кой ти помни или пък да забележи, нямам и снимки толкоз, както сега с дигиталните апарти, спомени ме няват, споделих...

# 92
Гледах интервюто току що .На мен ми хареса.Достатъчно беше казано за Перла.Критичката повтори нашето мнение и за сериала и за бг киното у нас,всичко това тук сме го обсъждали.Скеча беше супер.Нищо иронизиращо няма.Нека и да се посмеем Simple Smile

Напълно съм съгласна! Съвсем добронамерено се изказаха и актьорите, и критичката! Самите те бяха представители и на младото, и на по-възрастното поколение, освен това са професионалисти и доброто им мнение за филма наистина тежи. Не знам защо някои са се засегнали от този материал на БТВ, аз лично в никакъв случай не се почуствах засегната или пренебрегната.

# 93
и аз сега гледах от сайта на бТВ какво са говорили в сутрешния блок.
И ето ОТНОВО наблягат на това как едва ли не само възрастните хора гледат сериала.
Точно като в "бТВ РЕпортерите" отпреди 2 седмици, там даваха само някакви баби, сега и тука Антон Хекимян в старчески дом отишъл. Това е много глупаво, има куп млади хора, които гледат, да не говорим за децата. Сега с това, което дадоха по телевизията, отново затвърждават мнението на тези, които мислят,че  само пенсии гледат тия сериали. Много тъпо, много Sad

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:07 от diziler

# 94
И ето ОТНОВО наблягат на това как едва ли не само възрастните хора гледат сериала.
Точно като в "бТВ РЕпортерите" отпреди 2 седмици, там даваха само някакви баби, сега и тука Антон Хекимян в старчески дом отишам. Това е много глупаво, има куп млади хора, които гледат, да не говорим за децата. Сега с това, което дадоха по телевизията, отново затвърждават мнението на тези, които мислят, че само пенсии гледат тия сериали. Много тъпо, много Sad

и аз това имах предвид с по-предния пост.

# 95
dterziiska Hug Hug Hug Hug Hug Hug HugБлАГОДАРЯ!

# 96
Явно днес ще бъда обречена на Перла и вас.Но си мисля- добре дават нравите в едно богато,интелигентно,образовано семейство-все пак да имаш холдинг,да го управляваш,да въртиш международна търговия,значи да знаеш да четеш и пишеш на чужди езици.
И ги съизмервам с нашите "богаташи"-тези новите парвенюта,расли до фустана на баба си на село,възпитавани я от пиян дядо, я от пиян баща,ставали свидетели на побоища в къщи - и какво очакваме от тях - как са възпитали децата си ,лесно е да си отговорим.
Затова ги има тези иронични и заядливи отзиви тук и там.Но на вкус и цвет товарищ нет.
Радвам се че съм била част от това тук общество,Вие сте моите сродни души.
Бях в Турция през 2008 - за Коледа в Истамбул,но филма тогава не го излъчваха и въпреки всичко се прибрах с коренно променено мнение за хората там- любезни,услужливи,дори нищо да не купиш ще те почерпят,а тук те гледа накриво,защото трябва да остави цигарата и да влезе в магазина ,а за обслужването-пази Боже!

# 97
Точно като в "бТВ РЕпортерите" отпреди 2 седмици, там даваха само някакви баби, сега и тука Антон Хекимян в старчески дом отишам. Това е много глупаво, има куп млади хора, които гледат, да не говорим за децата. Сега с това, което дадоха по телевизията, отново затвърждават мнението на тези, които мислят, че само пенсии гледат тия сериали. Много тъпо, много Sad

и аз това имах предвид с по-предния пост.

Не съм съгласна! Снощи в централните новини имаше репортаж, в който показаха как в едно училище децата са си направили пиеса за Мехмет и Инджи; преди няколко дни имаше анкета по улиците, в която питаха за сериала хора от всякакви възрасти и обществени прослойки; тази сутрин актьорите бяха МЛАДИ - те също се изказаха положително за филма! Е, показаха и пенсионери, но не САМО тях! Освен това имаше и известна кинокритичка, която изказа ПРОФЕСИОНАЛНО мнение, което също беше положително! Това, че вие не сте гледали другите репортажи, а си правите изводи само от един, не означава, че БТВ е показала тенденциозно само пенсионери като почитатели на филма.

# 98
никой не си прави извода САМО ОТ ЕДИН репортаж.
Дадохме пример точно с прословутото "бТВ РЕПОРТЕРИТЕ", посветено на сериалите, където дават само възрастни хора. И една баба дето вика "дедо, айде идвай, Инджито почна". Така формират някаква представа, че едва ли не това са филми за бавно-развиващи се. Колкото и да се опитваме тук да обясняваме, че това не са латино-сапунки и има доста повече вложен смисъл, толкова повече... подобни репортажи убеждават противниците на тези хора в обратното. Аз имам куп колеги, по-млади от мен, които гледат и не изпускат Перла. Аз няма кога да гледам и уикенда изтеглям всичко от седмицата наведнъж. Но има такива, които , стане ли 19ч, бързат да си тръгват, за да се прибират навреме за Перла. ДА не говорим за децата. Има доста от тях, които са буквално вманиачени по сериала.
С днешното интервю се показа точно това, което харесват почитателите на САКЪЗ, не на ПЕРЛА. Ироничната и комичната страна на нещата. Отделно и старческия дом. И който мрази тия сериали пак да каже "скивай ги тия...".
Иначе да, хубаво е, че поне гостите се застъпиха за сериала

# 99
Я си признайте ,че филма го гледате заради красивия Мехмед. Laughing Embarassed Wink

Признавам си без бой! Peace

# 100
никой не си прави извода САМО ОТ ЕДИН репортаж.
Дадохме пример точно с прословутото "бТВ РЕПОРТЕРИТЕ", посветено на сериалите, където дават само възрастни хора. И една баба дето вика "дедо, айде идвай, Инджито почна". Така формират някаква представа, че едва ли не това са филми за бавно-развиващи се. Колкото и да се опитваме тук да обясняваме, че това не са латино-сапунки и има доста повече вложен смисъл, толкова повече... подобни репортажи убеждават противниците на тези хора в обратното. Аз имам куп колеги, по-млади от мен, които гледат и не изпускат Перла. Аз няма кога да гледам и уикенда изтеглям всичко от седмицата наведнъж. Но има такива, които , стане ли 19ч, бързат да си тръгват, за да се прибират навреме за Перла. ДА не говорим за децата. Има доста от тях, които са буквално вманиачени по сериала.
С днешното интервю се показа точно това, което харесват почитателите на САКЪЗ, не на ПЕРЛА. Ироничната и комичната страна на нещата. Отделно и старческия дом. И който мрази тия сериали пак да каже "скивай ги тия...".
Иначе да, хубаво е, че поне гостите се застъпиха за сериала

И аз така мисля, много точно си го казал!

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:40 от mishel4ee

# 101
Я си признайте ,че филма го гледате заради красивия Мехмед. Laughing Embarassed Wink

Признавам си без бой! Peace

красивия Къванч ще го гледате в още 2 сериала, купени от бТВ (Manakşe ile Halil & Aşk-ı memnu)... но да видим в какъв часови пояс ще ги пуснат

# 102
  • "Перла"
Много пъти съм била в Истанбул.Местата където е снимана Перла са най-посещаваните от чужденци и всъщност и най-сигурните.
Когато Мехмед води Инджи на първата разходка ,това е в квартал Таксим,площада,улицата с бутиците им,помните ли,че я вози на един трамвай/много стар/,той си е цяла  атракция.Минава в средата на самата улица Таксим.А там народ ,игла да хвърлиш няма къде да падне.Заведенията са по самият Босфор.
Например аз от филма научих за минитюрк/умаления вариант на забележителностите в Турция/.Намерих го на картата и смятам задължитено да го посетя.
Истанбул е един изключително колоритен град,пълен с противоложности и това го прави неповторим.
Няма да коментирам обслужването,ние и срещу тях да тичаме пак няма да ги стигнем.

# 103
Сега започва Дъждовно време, няма да са скоро тези сериали с Къванч, да свърши Листопад, тогава може би, но като гледам колко месеца се точи един сериал, ще почакаме.

Истанбул е много преди нас, то 1990 г. се усещаше и аз зяпнах, та камо ли сега..

# 104

Общи условия

Активация на акаунт